Thursday, April 3, 2014

Huvitavaid noppeid siit-sealt,ikka keskele kokku

Välisminister U.Paet käis äridelegatsiooni juhina Usbekistanis, mis oli ju tore uudis. Sest meie alkovabariigi esindajad sõlmisid kärakast mittehooliva moslemiriigiga lepingu et Eesti hakkab neile nüüdsest müüma  Vana Tallinna.
Remark. Millega sovetiaegse rahvapärimuse kohaselt mõrvati USA-s neegreid...Tore ju kui tekib võimalus kõrgendatud aktsiiimaksu toel täita uusi sõpru jootes meie kõhnukest riigikassat.Panevad sedaviisi nemadki õla alla reformerite rahalise maailmavaate tugevdamiseks.
Värske telepilt näitas kuidas naabrite välisminister Lavrov oli hingepõhjani solvunud ja luges paberilt ette petitsiooni milles põhjati NATO tegevust Balti õhuruumi turvamisel.Täna tulid Taani kotkad, nädal tagasi maandusid poolakad. USAkad virvendavad siinmail pidevalt jne.Kuidas te tohite tuua juurde sõjalennukeid, see sunnib meidki tugevdama sõjaväge piirialadel,manas ta.Vastulausena öeldi - aga te just ründasite Krimmi. Aga see oli suure poisi silmis tühiasi, piece of cake e. kusok gavna. Sõjandusteema jätkuks - aina kinnitatakse et Eesti peaks tingimata saatma Kesk-Aafrikasse sõjajõude.Ent kas ei mõelda ohule et Ebola viirus saabub neeguste sõjast ükskord naasvate meestega meie maale. Aga see pole enam kaitse-vaid sotsiaalministri teema.
Veel sidumata mõtteid. Kaen trolliaknast et taas on lammutatud üks väsinud kahekordne puumaja Tehnika t alguses..Seal elas vanahärrast kunstnik kes tegi maali me varalahkunud pojast Joelist, pilt ripub praegugi me elutoas.Kuid eestiaegse hoone klombitud paekivist arhailine alusmüür on veelgi alles.Kahtlustan et vanade meistrite käsitöö rändab kuhugi uusehituse täiteaineks nagu meil kombeks. Hinge pitsitab kurbus, et ajal mil räägime kõva häälega taaskasutusest käib selline   lausraiskamine. On ka midagi huvitavat - pakutakse võimalust nuputada valmis üks lauamäng invateemal. Olengi mõlgutanud mõtteid juba teist päeva ning jõudnud äratundmisele et minu võimuses on teha lauamäng Ratastoolis ümber Tallinna, mis oleks analoog minugi laste lermmikmängule Reis ümber maailma. Mänguseigad juba peas valmiski, vaja vaid paberile üle kanda.
Linnaliikluse silma peal hoides näete pooltunni jooksul vähemalt veerandsadat bensaröövlist dziipi, mis teeb rinna rõõmsaks aktsiisikergitajatel.Ja paneb mõtlema aplaid mehikesi kes mõlgutavad automaksu kehtestamise mõtteid.Kas see polegi varjatud automaks kui sissekirjutus tanklasse lööb karmanis tuule vuhisema...Omaosalusest apla maailmavaate tugevdamisel pääsest autovahetusega ära teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment