Monday, October 24, 2011

EestiPoiss

Töövõitu
tähistama peaks.Sest hommikul kell kümme lõime käed Nõmme Lehest leitud uue aiaehitaja Toivoga ning pärast keskpäeva oli kaubikutäis aiamaterjali kohal.Päeval käis ta veel tohtri juures ning kui ma õhtul seitsmeste uudiste hakul Englishist tulles bussist väljusin,silmasin kohe kahte töömeest valge kaubikuga ning seda,et piirdeaia põiklatid juba paigas,juba mõõdetakse aialippide kõrgusi.Sest vastne piire tuleb astmeline nagu noorperemees soovis.Tänav ju meil kallakuga, eks sealt ka mõte.
Mõttetu seltskond ent ametisse palgatud suurkontorisse nimega Maksu-ja tolliamet,kes justkui söövatki ära õpetajate ja päästetöötajate palgad.Nagu teadis ja teavitas Mõisa-härra. Täna helistasin nende Rapla kontorisse,kes mind viimati vaenas ning tõotas viimast osamaksu 2008,siis aga sügas miskipärast viivist lausa lambist 120 raha. Teatasin,et olen ajakirjanik ning kogun vastava keissi tarvis materjali ja palun vastust.Kogu tuba läks kihama.Hüüti üle kõige,et ajakirjanik helistab ja palub vastust...Soovisin vaid Endla t kontori tippjuhti,peadirektorit, juhatajat vms.
Vastused olid enam kui huvitavad- me ei tohi, me ei tea, me ei saa...etc jne jms.Justkui oleks pistetud kepike sipelgapessa.Kui te pole kogenud seda efekti - proovige.
Siia juurde passib kenasti meediasõnum-meie seas viibib inimene,kes teadlaste arvates elab 150-aastaseks.No milleks,küsin mina.Kas selleks,et kuulda me palavalt armastatud PM-i suust -õpetajaile polegi rohkem palka vaja.Nagu ta just väitis kommenteerimaks homset õpside palganõudemeeleavaldust.Või kas on vaja pikaealisust kustuva elujõuga indiviidile nagu mõned mu head semud -ühel lõigati just välja vähkkasvajat toitnud magu,teisel elutseb just soolestikus vähjapoiss,kes sai nuga kuujagu tagasi ning homme kukutakse seljalõikust tegema, sest üks selgroolüli andis tööd tehes järele...Mida LUULUTAME POOLETEISTSAJAST KUI ISEGI SEITSEKÜMMET AASTAT EI JAKSA ME SUHT ELUJÕULISENA ELADA.
Minul optimismi laenama minna ei tule -elan palju jaksan.Ja ei päevagi rohkem.
See ongi paadikapteni sõnum,lubab teie
Neemo E Poldre täies südamerahus.
Kes meenutab oma noorusaegade sõnumit
Ajalehega võib tappa nii kärbse kui ministri
sellest ka eeltoodud ärevus maksuametis -hoidku Jumal lauaülemat vapustuste eest,
tea,kas elabki üle kui meedias materdama kukuvad...Neljas võim,see ajakirjandus,pole veel lõplikult mättasse löödud,rõõmustan endamisi.

No comments:

Post a Comment