Tuesday, June 28, 2011

EestiPoiss

Jaanijärgne raport
Elavjõus kaotusi ei ole,pidu laabus ca sajaprotsendiliselt.Kuigi üle mitme aasta kalleimaks kujunes kogu see perematk saareriiki koos juurdekuuluvaga,läks kõik korda perfetto.Meie nö itaalialiku suurpere puhul igati loomulik.Tallinnas tankisin "kerevahetuse läbinud" Suzukisse regnumbriga EP-1 tuhande vana krooni ulatuses bensa,sinna-tagasi piletid kujunesid lausa pooltuhande piirimaile väärtuslikeks. Kärdlas tuli enne lahkumist kärkida paaki taas põlevat vedelikku oma pooltuhande krooni ulatuses ning kogu retke toidu-joogistaffi eest tuli kah tonni ulatuses pappi pritsida.Polegid hullugid,kui mõelda,et noorperedel tekkis väljaminekuid seevõrra vähem.Pidu panime koos ning mõlemad autodki jäeti maha,saarel kulgesime meie autoga.Ka randa,mil Jensul tuli taga sabaruumis istuda.Koera koht, nagu teatas Patrik oma isale naerdes,kui teel Tahcuuna Beachile talle oma pakist krõbinaid ulatas. Mereäärses metsas üllatas Sebastian,kes küsis minult:miks Heiki parkis oma Toyota põõsasse,see ei ole ju hunt?
Jaanitule silmitsemine muutis luuleliseks me Patriku,kes seiras mõtlikult kõrgemale kerkivad sädemeid ja teatas ühtäkki: need on tulepisarad,mis kukuvad taevasse(?)
Kas kujundlik kõneviis,mõtlesin mina seepeale.
Kujundeist veel.Loen Maxima reklaamlehekeselt,et mingit toidustaffi pakutakse kui dr.Oetkeri tooteid(?)Kuhu küll vaatavad Euroliidu tähtsad luurajad-nuuskurid?Alles oli Maarjamaal kaks jama ühtejutti.Keelati ära dr.Helluse jogurtitooted ning Saku Mahe õlu: väidetega,et doctori nimega tohib reklaamida vaid ravimeid(? ja et õlmar pole mingi mahetoode(?)Kas vaid anjuinvaliide lastakse Bruxelles,i kanti asjatama?
Nüüd istun bussi ja sõidan Fredi autoremondikotta Liizat välja lunastama.Sest kängurutorule-karjarauale paigaldatakse kevadel Simo kingitud lisalaternaid,töö ju maksab.Meie Kriimsilmal ongi seitse ametit,aga raha napib.
Remark.Minu pandud nimi.Noorpõlves ütlesin Moonis elades ikka: "Meie Liisul kriimud silmad", kui Liisa hoolega hommikuti looduse ümberkujundamise rasket tööd-meikimist tegi.Kadund Vampsile,heale semule, tegi ikka suurt nalja,kui peopaneku-aegu Liisat Kriimsilmaks kutsusin.
Siit edasi ongi paslik eilset suurüllatust kirjeldada.Hiiumaalt tulles heliseb Haruteele lähenedes mu mobla ja Kullipoiss küsib: kus oled.Kas Liisa on kaine(?)No kaine ikka,juhib ju autot,vastan.Tulge siit läbi kui koju suundute.Näitan üllatust. Muidugi oli vaja noored koju sõidutada,auto pesta ja tankida,koer koju jätta ning olimegi Saku lähedal metsas,Kulli karjamõisas.Kergelt õllene Kullipoiss kulgeb maja tagant välja külakiige juurde,kus me ta kaasaga vestleme: arva ära,keda näitan,nõuab Ago. Metsa Kaljut,vastan kõhklematult,rikkudes poisi kogu rõõmu. Pole ma vana semu trehvanud oma tosinkond aastat,sest ta praegune elukaaslane peletas mu kõnetraadi mant eemale kui aastat viis-kuus tagasi üritasin Kaljut tabada.Kas lähete jälle jooma,küsis tänaseks Küprosele pagenud daam mürgiselt.
Kui Kalju oli mind teavitanud oma äsjasest Viking Lotto suurvõidust :poolteist miljonit eesti kroonis,mis alles temani jõudmas,pakkusin lambist hea lahenduse. Kae,et lambasihver teada ei saaks -muidu ongi kohe Eestis tagasi ja taas sul kukil.No ega ma niii loll ka ole,teatas Kalju laia miljonärinaeratusega.
Sedasama teilegi soovib
paadikapten Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment