Friday, June 3, 2011

EestiPoiss

Ring tõmbub koomale
lihtsa maksumaksja ümber.Kui eile kirjutasin,et liikluskindlustuse pakkujad saavutasid suure töövõidu sellega,et üle aasta kindlustamata seisnud auto saab nö trahvi, siis täna,järgmist Vitarat arvele võttes selgus veel teinegi töövõit elik mõrv tööinimese rahakotis.Nüüdsest ei saa te enam teha autole "sissekirjutust" suvekodusse,kus märgatavalt madalam tariif.Kas Ligi väidab jälle,et teda hinnatõusud ei morjenda?
Tapjakurk on nädala sõna.Saksamaal on surnud 18 inimest Hispaania kurgi tõttu, mille söömisel on seal juba haigestunud soolenakkusse paar tuhat inimest.Kolibakter on see,mis neid sakslasi-nüüd ka esimese soomlase ja rootslase-haua pole sikutanud.
Meie meelisteemaks on Luunja kurk,mis vaba solginakkusest. Kuid ellujäämise eest tuleb maksta kõrgemat hinda.Saab siis näha,kel Teise Eesti elust siiber,kopp ees ja kes toda odavat mürgifrukti suitsiidile mõeldes haukavad.
Mis puutub mu endisessse töökohta: ARKi,siis täna sain sealt huvitava elamuse.Et regada oma vastostetud Vitara liiklusregistrisse ja vanale uus number,tuli maksta ligi tuhat raha.Sest ka senine auto pidi saama uue reg.dokumendi,tehnopassi kui tahate.Et mu uus auto seda registrissekandmise tasu vajas,oli igati loomulik.Ent loomulik polnud see,et miskised 58 raha taheti mu endise numbri EP-1 korduskasutuse eest(?)Jube jama olnuks kui ma maksnuks kunagi, tellides erinumbrit, 20 tuhat eeku ning nüüd igal uuel juhul jälle kalõmmi suurtele poistele.Miks see nii, küsite.Ju selleks,et meie palavalt armastatud PM saaks jälle uuema ning kallima osta. Just ostis Audi A8,mille eest nõuti sada tuhat öirot.Kust see raha tuleb, teate nüüd isegi...
Täna selgus,et mu üleaedne Mihhail kasutas tõde väga säästlikult,sest sõna valetas ei luba Inglise parlament mitte kasutada.Ja mida ta siis valetas,küsite.Kurtis ju mulle,et tema kolm poega ei huvitu muust kui tütarlaste küttimisest ja siis nende mahamurdmisest.Kui ma täna pakkusin keskmisele,et võtku me kasutatud diivan ja tassigu oma pooleliolevasse majja.Kuna me soetasime uue voodi ega vaja seda enam. Aga ta polnud üldse huvitet.Iga pulgajunkur,kes tegudeinimene, olnuks lausa õnnejunnis,aga mitte see kutt.Eks keegi ikka vajab laiaks voodiks lauglevat diivanit, aga kus see inimene on?
Remark.Kurjad keeled väidavad,et meer Edgar olevat vanalinnapäevade avamisel kandnud ametirüü õlul ilvesenahka(?)No mida vaielda,piltidel selgesti näha.Aga käes polnud tal mitte seda oravatopist,millega parlamendis vallatles kuningriiklane Kalle Kulbok.
Jätkuvalt poliitikalainel:kuna lahingud riigi ja pealinna vahel on kandunud lagedale väljale,väljunud kaevikuist,on Tallinn kaevanud kohtusse riigi e-valimised.Esimesena kaebas riik Tallinna halduskohtusse,et miks kilulinlased sünnitasid TallinnTV ja miks toetavad minusuguseid pensokaid 1200 eegu ulatuses kalendriaastal.Sigadus jah, et ei lasta inimestel rahulikult looja karja minna,pikendatakse agooniat.
Just näidati "kolmestes",et vanalinna stripiklubi napilt riietatud näitsikud jagasid vanalinnapäevadel tänavail flaiereid.Keegi vikerkaareparaadi seltsimees kutsus seepeale politsei.Korralvalvurid nautisid pakutud vaatepilti ning tõdesid,et ühtki seadusepügalat pole rikutud.Mina rõõmustan koos eesti rahvaga,et mendikontoris pole angellikke noormehi.
Päikeseline ilm rõõmustas Monaco prints Albert II silma kui ta jalutas kaaskonnaga Nordic Hotel Forum eest Stenbocki majja vasuvõtule.Eile avas külaline Estonia ees elektriautode ralli Tallinn-Monte Carlo,kus startis tosinkond eriilmelist, akudel tulevikukuulutajat.Nende hulgas Mati Leivategija Pobeda,kus võttis platsi Tema Kõrgus isiklikult. Teele läksid veel Raivo E.Tamm,Kristiina Ojuland, Sandor Liive jpt.
Tagasipilk hommikutunnile Nõmme turu vastas SEB panga ees.Kus seisin,oodates kella kukkumist kümnele,et saaks arvet tasuda.Meenus sovetiaegne pildike:Gloria ukse juures seisab mõtlik mees,kes uuristab tikuga hambavahet,jättes mulje et lahkus just restorani lõunalauast.Tegelikult nosis sealsamas püstijalabaaris seljankat ja kiluvõileiba,aga seda möödujad ju ei tea.Kas Enn Vetemaa või keegi teine tubli kirjamees,Mati Unt ehk,on seda momenti valgustanud...Vat nii passisin minagi pangauksel ja ajalootundja võis mõelda:vahi kus rikkur,varahommikul panka passimas. Aga siis sai arve makstud ja Nordea liising lasi mul autoostuluba oodates praadida oma kuus tundi(?) Käbini ajal polnuks ka kuus aastat kuigi pikk aeg-mulle ei eraldatud autoostuluba üldse. Ainult UAZikut pakkus aseminister kui pruugitud Volgat küsisin.Sest olin veerand sajandit pühendanud Autotranspordiministeeriumi truule teenimisele. Ja seda autasu,õlgkatusega kolhoosiesimehe-autot väärt?
Autodest veel.Huvitav,et ajal,mil oleks võimalik osta mistahes marki möödatuhisev riistapuu, vaatasin kõrges kaares üle kogu autopargi:see bemmide ja mersude nelikveoparaad,sekka Porsche Cayenne ning Lexuse dziip jätsid mu täiesti jahedaks. Ainult läbi Nõmme tuhisenud Ford Mustang või eile Haaberstis nähtud kuuekümnendate cabrio Mercedes-Benz 190 pakkusid tõelist pinget.Justkui vanale ja tublile võiduajamistraavlile tema kodune hipodroom.Millele Manitski Jaan sai äsja loa muuta linnarahva kena puhkeala arendusprojektiks.
Lõppsõna asemel pakuks sõnause-dziipimine.Mis sarnaneb golfile ja purjetamisele oma põhiolemuselt.Golfar toksib kepikesega palli,purjetaja vaid purjede all tunneb end omas elemendis.Nagu off-roadi harrastaja oma maasturis.
Kui teilegi meeldib,kasutage suve ja nelikveolist
soovib ja soovitab paadikapten Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment