Tuesday, June 7, 2011

EestiPoiss

Välkvalge hetk
tabas mind eile liinibussis kui silma jäi reklaamplakat,millel toote hind: 1 jevro (!)Küsin,kas sellist messidzit nähes adute,mis liit ja kelle idee on jevrosojuz?Kui mõtlete vene keeles,saategi teada:jevreide oma.Alles tunnistas Putini Kreml,et Lenin oli juut.Seda teadsin ma juba algkoolipäevist,polnud kellelegi saladuseks.
Veel murdmatu liidu ja uue liidu paralleele.Just kõlas meedias,et kogu see juunikuu pühendatakse üleliiduliselt joobes juhtide küttimisele(?)
Olid ajad,mil miilitsapolkovnik sm.Hellat Rumvolti (väga intelligentne mees,muide - üldse mitte nagu vene miilits ja kommunist) juhtimisel täitis ENSV RAI Kremlist tulnud naljakaid korraldusi:kord oli teekonnalehtede kontrolli kuu,siis auto lisavarustuse-autoapteegid,tõkiskingad jms kontrolli hoogtöö,siis tuli käsipidur, siis esilaternate reguleerimine...nali oli selles,et tegutseti vastavalt päevakäsule:kui üks teema,siis teine ei puutunud asjasse.Justkui poleks auto ja juhi korrasolek üks kindel seisund...liiklusohutuse kuu idee ja mõte.
Eile saavutasin töövõidu võlanõudmisrindel - kui olin haljastusärimees Tiit Kurvitsat hoiatanud veotellimuste eest tekkinud võlakohustuse kasvu eest,sai ta tänahommikuks juba poole tasutud.Helistasin ja tänasin kiirreageerimise eest.
Pojukestest.Patrik naasis eile lasteaiast ja marssis kohe sisse.Leidnud diivanilt pisikese kommipaberikillu,meenus talle,et Mimmi oli talle just Kalevi kommipakist neid pakkunud.Vaatab raamaturiiuli poole ja küsib:kuhu sinu Anne-Liis eile ööseks selle kommipaki küll pistis?
Tagasipilk ajaloole.Omaaegse EW ärimehed teenis hiigelsummasid tsaaririigi kulla vahendamisega Euroopasse,sest otse kommunistidelt röövlitelt keelduti kulda ostmast. Ja nüüd kuulen:mullu vahetasid vene poliitikud ja ärimehed Eesti abiga lepalehtedest ruublikuid eurodeks lausa miljardite eest,kusjuures vahendajailegi ei jäänud tühjad pihud.Väidetavalt 18 protsenti igalt tehingult kogunes nutikate kaasmaalaste kaukasse. Millega,loodan,ELAVDATI ME MASUPURETUD RAHVAMAJANDUST.
Remark.Eile,kui väisasin Äripäeva toimetust plaaniga kohata kolleeg Andres Reimerit,olin sunnitud klaasukse taga ootama kuni sekretutka laekub oma postile ja laseb külastaja sisse,.Kõik need kümmekond minutit seiras mind suurest akvaariumist hullumeelse pilguga kalapurikas,ca pool meetrit pikk ja oma 40 cm kõrgune paks ja lestakalasarnane punnsilm.Ise mustjashall ning ähvardav,sööstevalmis elukas.Hiljem selgus ka tigekala olemus.Nende uksevalvur oli nimelt piraaja(?)väidetavalt taimesööja. Aga kuna ma olin hiljuti olnud kui juurvili voodil,kangastus elukale minu näol toiduahela lüli...Kalu ma ei karda,aga uskuge-see kogemus polnud meeldivate killast.Neiule ütlesin,et mõnes talus on valvekoera asemel tige hani.Aga et tigekala,pole veel kohanud.Hüvastijätul märkasin küsida,kas Äripäeva lipukirjaks on: minu toimetus on minu kindlus !
Jäägem siis seekord lehva-lehva !
Ja hoidke tervist, kuniks elu
igavesti teie paadikapten Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment