Thursday, June 2, 2011

Eesti Poiss

Märgitud mees
nagu ma enda kohta sisimas mõtlen,tähendab saatuse poolt märgistatut,keda va vikativana juba kalmuaia pole sikutanud kuid esmakatsel ebaõnnestunult.Pole mureks,kuid tunne et keegi hingab kuklasse ei kao.Ent seevõrra lihtsam on elukest joonde sättida.Pole vaja nuputada,et pangaarve ikka kopsakam oleks ja nii jääks, sest elama peab nüüd ja praegu.Püüa päeva oleks vast õigeim lipukiri seega Carpe Diem,miks mitte.
Meedia väidab,et kiirabitöötajad just sama teema käsile võtnud.Kuna põhipalk neil äraelamist ei võimalda,töötavad paljud veel ehitajatena.Pole ime,kui kiirabitöötaja tuleb appi tunkedes,haamer käes,iroonitseb kirjamees.Mina näen,et midagi pole muutunud siin Issanda päikese all.Kui mu noorepõlvetuttav Peeter Podelsky sovetiajal otsis töömeest oma kodukrundile Lootuse puiesteel,siinsamas naabruses ehitama kanalisatsioonikaevu ,vastas ajalehekuulutusele lastearst,kirurg.Kes käsitses labidat niisama hästi kui skalpelli või pintsette,arvas Peeter. Polnud siis tohtri töötasu kah nii roosiline,võib arvata.
Kui rahateema jutuks tuli,tasub hea sõnaga nimetada ka kindlustusseltside töövõitu. Kel vastse seaduseelnõu kohaselt õigus nõuda autoomanikult raha juba siis kui tekkinud kuuajaline vahe maksete tasumises.Järelikult,kui mul endiselt oleks autotallis hobiauto Mercedes-Benz 290 Pullman Limousine,tuleks selle omamise au ja uhkus Elu Peremeestele kinni maksta. Nemad ju otsustavad,millist andamit peame tooma,et elu oleks lill.Neil,mitte meil. Sest on ju öeldud,et EW on eliitkodanike äriprojekt.Polee pahaa,venitaks klassik.Lennartmerilik tõdemus passiks absatsi lõppu: elu on sitt,aga see on me tuleviku väetis!
Minoorsetelt toonidel astuks edasi.Mõtlesin ja pakkusin hommikohvi juures Mimmile,et mõnel lähimal suvel peaksime korraldama pojukestele Hiiumaal maalilaagri,mille juurde kuuluks ka lilleseade põhitõdede tutvustamine.Milleks see,uudistas florist.
Ikka selleks,et noortele teadvustada-elu ei koosne ainuüksi autodest,väljaspool automaailma on ka elu,vastasin.Ja seda räägid sina,üllatus Mimmi.Kes oledki elanud peaasjalikult autodest ja autodele.Kas kiskus ühekülgseks?
Ei, see oli spetsialiseerumine,panin letti peamise argumendi.
Kui suudate teiegi pühenduda hobile nii,et selle eest isegi makstakse,olete kah õnnelike inimeste seas.
Selleks jõudu ja jaksu,sihikindlust
pakub paadikaptenist autosõber
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment