Sunday, January 30, 2011

EestiPoiss

olles eilse sissekande lõpetanud vanaautoklubi juubelisõnumiga,on täna paslik samaga starterit anda.Vabavärsiga vabas riigis:
Trehvame seepärast Pärnus
et Vaikjärv ei luba kohtumispaika muuta.
Aeg muutnud me uunikumid haruldasemaiks
mõnedki lausa antiikseiks.
Ent raudseid mehi ei murenda ajarooste
eks tõstkem siis tooste!

Nii oligi,et rivvi jäänud mehi sai ühe katuse all pikkade laudade taga näha üle hulga-hulga aja.Mulkidest,pärnakatest ja pealinlastestki oli nii vanu kui uusi kokku tulnud,sadat vist täis ei lugenudki.Aga hulgi häid sõpru ongi nokitsemas juba taevastes avarustes.Oma tsiklite ja autumobiilide kallal,sest eks noodki ole põristanud vahel teadmatusse.August Jursi cabrio-Packard isegi Saudi-Araabia naftasheiki autotalli.Kunagi Eva Brauni sõidutanud puhastverd aarialane kaunistab kellegi Mikihiiremaa kollektsionääri autoparki.Minu pullmanMersu,kindraliauto sõjaeelseist kolmekümnendaist jääb ilmselt siia Maarjamaale,nii oli uue omanikuga kokkulepe.Sest vana Aadu poiste käest suure sõja kulude korvamiseks Moskvale saadetud limusiin on ajaloolise väärtusega ega kuulugi peenraha vastu vahetamisele.
Vaatasime liikuvaid pilte seinal ja kuulsime,kel mis olemas ja mida taastab.Noor Ekspressi ajakirjanik lasi reporterimakil uriseda.Et ju siis miskit talletus,eks saame lugeda.
Pärnust otsejoones sünnipäevalauda pealinnas.Kus oli enne olnud jutuks minu suht ootamatu poliitikassepõige.Püüti tõestada,et roheliste poolt hääletada ei tasu-ikka minevat need hääled Hundisilma-vanale.
Mitte ei usu,et kesikud saavad siit ikka oma noosi,kuigi kavalpead on nad küll.
Mina-mees ilmselt budistliku kallakuga,sest aktsepteerin budausu sõnumit:
Elu mõte on arenemises,saada paremaks kuni saabub VIRGUMINE.
Ja veel kolm budismi tõstatatud küsimust:
Kes me oleme
kust me tuleme
ja kuhu läheme
?
Huvitav,miks paljud tänased riigikogujad pole tulnud selle peale,et endile neid küsimusi esitada.Ja miks peavad just Rohelise Erakonna Vabad Kodanikud toonitama lastetoetuste vajalikkust,toimetulekutoetuste hädavajalikkust.Avastama,et vajalikud vabad vahendid on võimalik saada ressursi-ja saastetasudest. Et neistsamadest oleks võimalik maksta ka kodanikupalka igaühele a 80euri.Kuna paljud toetused,mistarvis täna hulgi pabereid kokku kanda vaja,nõuab suurt karja ametnikke.Nüüd jääb minuarust osa neistki vabaks,mis samuti mõttekas. Kontrolli,uuri,tuvasta ja arvuta selmet maksa rahvale ellujäämiseks tarviline raha otsekohe.Kui inimene otsapidi elu hammasrataste vahel, nagu täna need sada tuhat hädalist.Ning mina loodan sedagi,et eliitkodanikud, kel Suure Juhi arust olgu kuupalk vähemalt 55 tuhat vanas rahas,et neid ei mõnitataks(?)saavad võimaluse anda allkirja pakutavast kodanikupalgast loobumise kohta.
Mul on tõdemus,et sotsiaalse ja varandusliku ebavõrdsuse kriitiline piir vaatab meile juba otse silma.Nii neile,kes on kõigest ilma,kui vastasrinnale.
Siin ongi vääriline kohake poliitilisele haikule:
sinu kindel võit
on aeg,uus algus aitab-
võid kindel olla

(Tuuli Taul autoriks)
Jääge terveks ja olge tervitet
teie kandidaat Enno 131

No comments:

Post a Comment