Thursday, January 20, 2011

EestiPoiss

hommikutervitusega üllatab ning kirjeldab nägemust kuidas vene vanausulised pärast apokalüpsist elu jätkavad.Kaamerasilm libiseb õuelt läbi viltuvajunud maamajakese purunenud aknaklaasi toakese sisemusse,mille nurgas,ikoonipühamu ja peenikeste kirikuküünalde tulesäras seisab õlgadele heidetud pearätiga vanatädike,Pelageja Jevlampijevna ja lööb innukalt risti ette,ise palvesõnu pobisedes. Seejärel pöördub kaamera läbi vanamoelise, lainetava vaatega aknaklaasi õuele,teispoole maja.Kus purunenud katusega kuudi ees lamab pruun koeravolask.Kui vanatädikese pilk peatub loomakorjusel, pühib ta silmanurgast pisara.Järgneb juba eilekirjeldet stseenijada, kus on mehi päästmas uppunud paate ning putitatamas karakatisid... Kiusliku Antsu laiba leidmisega ma alles tegelen,see jäägu edaspidiseks maasikaks heitunud vanausuliste tordil.Paslikuks kõrvalepõikeks toon seiga Soomemaalt, Naantalist. Kus ummikusse takerduvast politseiautost uljalt möödasõitnud jalgrattur sai trahvi 90 euri.Kas Antsu aatevennad lahe põhjakaldalt on riietunud samuti politseivormi ning kipuvad riigi mainet kodanike silmis ehteestlaslikul moel kihva keerama?
Midagi on veel õhus. Aastaks 2020 ,helsingilasi juba varemaltki,ähvardab ummikumaks.
Loen sealsest nuuskpaberist (newspaper) kirujate kommikillukesi.Maksu kehtestamine näitab ühistranspordi korraldajate saamatust,väidab esimene.Teine küsib,kas autoomanike maksukoormuse kergitamine pole mitte põhiseadusevastane-kõik olgu ju võrdsed.Kolmas nendib,et autoga seonduvaid tasusid alates aktsiisist jm on niigi liiga. Neljas küsib,kas mitte võtta siis kasutusele termin "töölkäimisemaks"?
Nii et kilulinna meer saab põhjakaldalt arvestataval hulgal oponeerivaid kodanikke, kui viib ellu oma Talsinki idee ning nõuab kahest naaberpealinnast liitlinna.Sest ega maksa teil loota,et ummikumaksu idee paadimaksu autorist mööda hõljuks.
Kunstiteemal lõpetaks.Maalija Maarit Murka on leidlik daam.Mullu pani ta oma autoportree allkirjaks 0.46,sest just niipalju promille oli temakesel sees kui pilti maalis.Täna Rotermanni soolalaos näidatav ribadeks lõigutud maalide triibujada elik ummamuudu kollaaz sai allkirjaks 15,6 sest näituseteemaks oli konverteeritavus vms monetaarset.Kui mäletate,oli see kursiväärtus eesti kroonilt eurole üleminekul.Lahe ju.Jääme huviga ootama daami järgmise taiese nimiväärtust.
Liikuge innovatiivsel kursil teiegi,ning aretage oma sati-taldrikule ringikujuliselt pöörlev ruudupühkija nagu olete ehk märganud merevett kündvate aluste tüürimehe näo ees roolikambri tuuleklaasil.Sest minu TV kodutaldrik saab veidi lumest märgudes telepurgi pildi süldistajaks.
Kui on teisi lahendusi
kirjutage,helistage joonistage.
Endiselt teie elukunstnik
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment