Tuesday, January 4, 2011

EestiPoiss

oma eilsest mäejutlusest hooman,et ühelt muljekogumilt teisele karata õnnestus üsnagi hoogsalt. Pärast Haapsalut ja Pärnut kirjeldasin pealinna aastavahetusmelu kui omal läbielatut,mis seda aga mitte ei olnud.Meie õnneks,sest muidu jätnuksime end ilma tõelisest vaheldusest teistes mereäärsetes linnades.
Siinses aga hetke suurim mure- lumerohkus,mis ei lase linnas liigelda ega Pirital-Mähel prügivedu korraldada. Meil Nõmmel siiski "rohelised koletised" hangedevahel ukerdavad ja prügi haihtub.
Hangedesse uppumine pole aga võrreldav elumere lainetes ulpimisega,mida rahavahetus mõnelegi kaasa on toonud.Kaupmeeste Liidu tegevjuht Merilai kirjeldab ühe maapoekese ostja hämmingut,kui too makstes märkas,et euro-nimeline raha vargsi käibele tulnud. Tõstnud nurinat kirus ta maapõhja kaupmeeste väljamõeldise ning manas kassiire(?)Kas meil õnnestub tulevikus vähem manada oma suurt naabrit,kel ikka tagataskus mõned trikid ja mõned nipid miska Andrese ja Pearu kombel jälle vimma kiskuda,tahaks loota.Parimat.Sest oma uusaastapöördumises rahvale lubas president Medvedev lahedamat naabrit : ehitame üles modernse Venemaa,tugeva,avatud ja sõbraliku riigi. Kena keik,aga kuhu kategooriasse kuulub moodsaima laeva,ujuva rünnakstaabi ja kopterikandja Mistral ost prantslastelt? Kas jälle kommunistide vana tava.Ütleme üht ja mõtleme teist? Ütleme Lenin ja mõtleme partei?
Eestimaa Rohelised ent plaanivad ülehomme koguda kärajatele oma parteitud saadikukandidaadid, miska ühiselt otsustada-kuidas edasi.Sloganiks on valitud paljutõotav lipukiri: On aeg! siia otsa minu lisandused:
-mõelda,millise Eesti jätame oma lastele!
-märgata,kuidas elavad me kõige kaitsetumad!
-kaasata seadusloomesse asjatundjaid!
Lahtimõtestamiseks ütleks,et
A.loodushoid ja keskkonnakaitse olgu inimeste südameasjaks
B.eksperimendid laste ja invaliididega ei tee au euroriigile
C.vildakas liiklusseadus näitas,kuidas ei tohiks teha ühtegi euroseadust.
NB!Lisandused "euro" on mõeldud reformerite tähelepanu äratamiseks,kel rind uhkusest pakatamas endile antud plusspunktidest.Aga kellele on tubli ja toimekas riik üles ehitatud,sellele küsimusele vastust alles otsitakse.
Miskipärast tundub,et väljaspool 25 km laiust vööndit ümber pealinna ei tea seda mittekeegi.Kui teie teate,helistage või kirjutage
metskapten Neemo E.Poldrele

No comments:

Post a Comment