Wednesday, January 5, 2011

EestiPoiss

taas euroteemal teksti tõukab.Ajakirjanike Liidu seeniorsektsiooni uusaasta esimeses kohvilauas kui Horisondi peatoimetaja Ecuadori-reisi pilte ja muljeid nautisime, vahuveiniga üksteist tervitasime tuli jutuks,et vanad ajad tagasi on: viinahind on pea 4.12.No mitte küll päris-Saastamarketi reklaamil nägin vähe üle viie eurist hinnasedelit.Pommuudisega aga tuli täna välja bensafirma Olerex,kes mingi uusaasta-öise ümberseadistamise tõttu pistis A-95 liitrihinnaks 1 krooni.Ja nutikaid,kes üllatuskinki kasutama pääsesid,oli 38 sohvrit.Kusjuures firma kõneisik teadustas: võtke seda kui meie uusaastakingitust.Mõnigi arvas oma internetikommis,et oli kui PR-trikk.Sest mõni teine-kolmas leidis,et läheb kohe kliendikaarti tellima.
Autolaineil teinegi lõbus uudis.Esmakordselt mõisteti roolijoodikule kümme päeva aresti:roolist võõrutamiseks,nagu ajalehepealkiri ütles.Kuna veendunud alkonaut on ikka ja jälle pärast manustamist kettasse roninud.Minu küsimus:kas võõrutusnähud ka tekivad? Tegelikult tulebki shokivangistust kasutada kui muidu mõnel ullikesel mõistust kupli all veits kohendada ei õnnestu.
Meil siin kirutakse valitsust küll söögi alla ja söögi peale,kuid just selgus,et kuuevarbaliste oma pole kah kiita midagi.Saldejumside juhtoinad leidsid vahendi masust väljarabelemiseks:Lätimaale kinnisvara ostnud venelastele vormistatakse kodakondsus. Need muidugi maiaste näudega kohal-üleeuroopaline viisavabadus on ju niii ahvatlev.
Siinsamas köidab tähelepanu R-klubi võitlus ninasarvikuga.Asi kiskunud päris karmiks: kriminaalpolitsei olevat salvestanud Eedu vestluse suure raudteebossi Jakuniniga,rahaküsimised Lasnamäe vene kirikule,väidetavalt oma parteilegi( 1,5 mln,poole sulas) Opositsiooni vastu kõlbab iga võitlusvahend,sest vaid see tõke ei lase R-klubil vabalt rahvast lüpsta, mahlast tühjaks pigistada.
Pole ma Hundisilma-vana fännklubist,kuid vastasrinde rahamaiad kaasaferistid on küll ooperist "Pada sõimab neegrit,ühed mustad mõlemad",sest kes poleks raha küsinud. Raudtee taasriigistajad-tagasiostjadki tahtsid Burkhardilt pea poolt vagunitäit meeleheaks.Aga see lugu summutati,ju siis avaliku huvi puudumise tõttu?
Vat veelkordne tõendus,miks vajatakse tänase vaba Eesti ajakirjanike koolitamisel minu uuriva ajakirjanduse õpiku tõlget.Või on õukonnameedia juba nii lühikese keti otsas,nagu kohe-kohe näit Ungari meedia.Kus kohalik Lang seadustas just pea sama suukorvinõude.
Ega,s kedagist.Pidage vastu,tulgu mis tuleb.
Ühinen eelkõnelejatega-polegid hullugid.
Enne polnud kroone,nüüd pole eurot.Kogu lugu.
Endiselt teie Neemo E. Poldre, metskapten

No comments:

Post a Comment