Saturday, October 3, 2009

EestiPoiss

tervituseks tõstab käe.Sest kena sügispäike me päevakesse kiikab.Ja meie, Karlikeste esivanemad,valmistume oma kohe tulevate sünnipäevade äramärkimiseks. Liiza just teatas,et viiendal tervelt 54 saab.Tõdesin,et mina oma aastate pääle kuuendal oktoobril mitte ei mõtlegi.Käin ju tibikolledzis, kus pole soliidne miski vanurina peegelduda üldises koolilastepildis.Kuigi puujalaga Andrei moodu paistan.Aga ise järjest kepsumalt keeltemaja viiendale kalpsan.
Kommunikatsiooniteooria loeng jälle eile 212 auditooriumis ei toimunud, miks? Ju olin internetis mööda pannud kui magistriõppe loengule end passitasin.Aga see-eest sain kui maastleitult kolm tundi Esa Saarineni Filosoofia ajaloo läbilugemiseks soojas fuajees.Jõudsin selgusele,miks eetikaloengul pidevalt kristlikule filosoofiale viidati.Argo Buinevich oli küll usuisa muljet jätmas kui pidevalt piiblinäidetega välja tuli.Aga see rohkem minu harimatuse küsimus,nagu nüüd selgus.
Teadurid ei väsi uudistamast-uurimast kõike,mis nende arust küünlaid/ teaduseuuringuid väärt. Alles saime uuringu abil teada,et pikajalgsed tibid saavat rohkem seksi kui nende suguõed(?).Miks laborirotid ei küsi asjatundjailt- saaksid kohe pädeva vastuse: masajalgseid ja matsakaid ei tahagi keegi... Tänane sama kallakuga uudis oli,et ilus abikaasa,kena naine mõjub mehele hoopis paremini:kergitab testosterooni taset ja mida veel... Eile oli uuringu teema ,et miks osa veiseid on sarvitud,teised jälle vastupidi. No mina teadsin vastust kiiremini ,kui teadurite kamp -ikkagi tädi Vaike Virumaal ja tädi Elli Salutagusel olnud lüpsjad terve elu.Seetõttu teangi,et miks pullil sarved peast välja turritavad-no kes on näinud mõnda truud lehma? Iga kord,kui mõni nooremast mehest kunstliku seemenduse tehnik lauta marsib,kostab kõigist latreist rõõmsaid muu-muusid ning laudatäie lehmapiigade pikad ripsmed laksatavad häbelikult kinni:ikka volks! ja volks!Ja oh seda rõõmu,kui ta oma jope varna riputab ja ametisse asub!
Pole siis ime,et sarvekandjast pulli-isandal peaehtesse muudkui lisa tuleb...
Ent nüüd laudast välja,Nõmme tänavaile.Kuna elektrikaablid järjest enam maasse peitunud on,ei pääse me aedlinna arvukad oravapoisid enam terve nahaga piki traate üle sõiduteede.Kadaka teel juba oravate ülekäiguradasid postide otsa paigaldatud on,nüüd olevat järg Vabaduse puiestee käes.Kas see on märk,et oravad Tallinnas võimule kipuvad ja usinasti vana Savitsaari toolijalgu saevad?Igast poriloopimise-reklaame hõljub õhus.Kas Raua-poisi Musta Pori Näkku oli inspiratsiooniandjaks?
Aga kustkohast said inspiratsiooni kiluvargad,kes käivad nii Soomes kui Eestis oma loomulikke vajadusi rahuldamas?Mõtlen loomulikke vajadusi vanade autoakude järele.Raadio hommiku-uudise põhjal tabati täna läti daam Soomest saabunud kaubikuga,mis pilgeni täis kasutet autoakusid. Äsja oli ta sama tembu eest saanud laksu kolmetuhandelise trahvi näol(?)Nüüd väänati koguni neli!Hea kui Masu ajal keegi mede riigikassa eest hoolitseb.Kui Kuusakoski maksis vana aku eest kilohinda ja mullu veel sai risu eest viis-kümme krooni,palju siis täna Lätis makstakse?Et hoolitsege ikka kõik hädalised oma rahanatukese eest moel või teisel!
Selleks jõudu-jaksu.
Aga nüüd võtan raamatukogutee jalge alla.Tellitud 2002.a. Karlssoni Üldkeeleteaduse-raamat juba ootamas.
Parimat teile teaduseradadel!
Uudistage ikka kõike uut-see on filosoofi tunnus,nagu väidab Saarinen.
Lehva-lehva!
Teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment