Wednesday, July 18, 2012

EestiPoiss

Haapsalus
möödus me väike suvine puhkepeatus lausa linnulennul.Saabumisõhtu grillikas, järgmise päeva metsa-seeneretk Nõvale ja American evening grilli peal valminud ehtsate burgeritega.Mimmi magas väikeste plikadega pööningutoas,mina laiutasin elutoa laial voodil.Kui kuninga kassil sihuke põli,siis seda ma olin.Kas too tragi  nurruloomake kah Bacardi-colat jääga pruukis,selle kohta andmed puuduvad.Ju see vast palderjan oli,mida hiirekelder maia näuga lakkus.
Innovatiivseid ideid mul laenama minna vast ei tule.Pojukestele ostsime uhked jalgratturikindad,milliseid nad uneski näinud polnud.Ja kui koduteel möödusime Laitse lossi teeviidast,tegin Mimmile ettepaneku haarata pojukesed ning minna lossielu kaifima,rentida ajalooline auto Morgan ning pärast väikest ringsõitu teha mõned mälestusfotod,mis kanda Rävala pst pildivärkstoas vinüülile  ning riputada pärast poiste tuppa seinale...Ruila tallide teeviida juures kargas pähe teine suurepärane idee-minna poistega sinna vaatama ratsavõistlust, millist nad kunagi elus ihusilmaga näinud pole. Ka uuenduskuuri läbinud Tallinna teletorni väisamise plaan pole mu peast kadunud. Lennusadamasse viis pojukesi teine vanaisa ning pärast jätkus muljetamisi päevadeks, mäletan. Kuidas sellised mõtted tekivad-ju ikka seepärast,et arenev kapitalism ei lase lapsevanemail koos perega võtta ette kõike seda mis pojukeste arenguks hädavajalik.Nii peaks vanavanemad korvama võimalikud puudujäägid,sest noore inimese vaimustus nähtu üle on parim tänu,mida eales ette kujutate.
        Kremli peremees ei jäta porisemist meie elu üle.Ju tal pole muid muresid kui mõista hukka läinud nädalal Kuressaares toimunud vabadusvõitlejate kokkutulek. Nüüd õnnestus tal lõpetada ka rahvusvaheliselt ülipopulaarne sõjalis-sportlik võistlusmäng Erna retk, mis sellest aastast enam toimuda ei tohi.See on ekspunavene aastatepikkuse lobitöö vili,sest tolle ajaloolise dessandi käigus tehti punasele okupatsiooniarmeele hulga meelehärmi ja lugematuid laipu.
Ajalugu ei tohi ümber kirjutada,teatas kunagi sm Putin isiklikult,kui mäletate.Palun tuletage poisile seda sobival hetkel meelde,palub
teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment