Tuesday, July 3, 2012

EestiPoiss

Muuseumiautoke
oli meil täna värava taha paariks tunniks pargitud. Ja möödasõitjad uudistasid  kasvõi silmad peast. Kaheistmeline punane kabriolett nägi tõesti välja kui mänguauto,polnud suurem tuntud Zapkinist.Nad , vaprad autosõitjad Simo ja Sisko tulid Laidoneri sõidult ning suvepealinna nautimast ja olid teel Tamperesse.Paar tunnikest jutlemist ja veini nautimist meie uuel terrassil möödus kui linnulennul,Simo tuli välja mõttega,et ülelahe vanaautoklubi SAHK võiks panna välja rändkarika järgmisele Laidoneri memoriaalile,mis kuuluks osalevale Eesti sõidukile,mis väljendab meie riigi autoajalugu teistest parimal moel.Tema pakub mõtte augustis asetleidval pealikute koosolekul, mina promoks ideed siinpool lahte.No minu taha asi ei jää,  kui Simppa saadab mulle oma ideepõhja, lisan omi kaalutlusi ja pakun  meie juhatusele välja juba eestikeelsena.Teemale punktipanekuks. Kui omandan fotode blogistamise saladused, saate ka pilti näha. Austin Healey 1962 on igati seda väärt, uskuge.
                                        Loomeliidud vers. partei ja valitsus
see lahing on kaheksakümnendail, noil pöördelistel,  juba oma silmadega nähtud. Miks mulle tundub,  ja iga päevaga üha enam ja enam,  et ajalugu kordub juba lähiajal. Otsa tegi lahti teater NO99 kui aplombikalt pilas sõna ja teoga reformerite parteikoosolekut, millest olen juba põhjalikumalt kirjutanudki. Teise kivi ülbete seltsimeeste kamba pihta lennutab noor kunstnik Veiko Klemmer,kelle hommeõhtusele näituseavamisele Kunstihoone galeriisse kutsub mind ajakirjanike liit. Paljuütlev pealkiri Süsteem esitleb mu arvutis  end hooletu suvalise diagrammina, mis arvutis pööratav nii- või naapidi. Justkui me partei ja valitsuse sõnumid ja juhtnöörid rahvale kas hetkeks või edasiseks eluks. Olulisim on hoopis pildi juurde kuuluv sõnum, mis pilab esindusdemokraatia totalitarismiks. Rõhutades,  et käibib avaliku tahte vastane vaikne terror. Ning et selle korraldajad pole valitsejaina legitiimsed, sest pooled 60 protsendilise osalusega valimistel antud häältest võimaldavadki vaid rakendada tagatubade soovmõtlemist tõepähe. Ühiskonna valupunktid ei ole lahendatud kooskõlas Põhiseadusega.
See ei ole riik, see on SÜSTEEM, sedastab 1985 a.sündinud noorkunstnik.
Totaalne, pistab ta lõppu valusa punkti. Ja näituseavamisel saate mind kohata
teatab teie paadikapten Neemo E Poldre
Usutavasti trehvab samas ka mõnd erariides optimisti. Sest kõikide telefonide pealtkuulajail on pikad ja teravad  kõrvad. Ja terav silm, sest ka internetipolitsei ei maga.

No comments:

Post a Comment