Saturday, July 7, 2012

EestiPoiss

Autoelamuste päev
oli meil eilne. Esmalt õnnestus Beritil vältida külgkokkupõrget Haabersti ristmikul kui oli meie auto järel teel Lohusalu mereranda. Linna poolt, paremalt  tulnud auto tahtis otsa põrutada ringil liikuvale ferraripunasele äsjaostetud autole Seat Altea XL,milles istus oma turvahällis me pisike Anna. Neljakuune piigatirts saanuks valusa vopsu kui terane Berit pooleks andnud järsult gaasi ja põiganud ullikese eest kõrvale ära , otse asfaldilejoonistatud turvaalale mis jalakäijate ülekäigukoha juures.
Juhi ehmatus oli nii suur, et elas juhtunut üle isegi ligi pooltunnike hiljem, kui Lohusalu ranna parklas maabusime. Lahe, kuuma päikeseta soe ilm soosis me improviseeritud piknikukest pojukestega. Tagasiteel läksime lahku, kuna need lakkamatud remondid Rannamõisa teel ajendasid meid valima Keilast mööduva trassi. Kanama viaduktilt laskunud, hakkas Liiza näitama kuidas kahe ja poolene mootor edasi astub. Justkui pojukesed arvutimängus süstis ta esmalt teise,kohe seejärel kolmandasse ritta ja andis piitsa.Minu jutt,et kihutada maksab vaid vajaduse korral, polnuks maksnud midagi. Ent kohe astus kannule eritunnusteta politseiauto, mis varitses viaduktil. Siniste vilkurite sähvides esivõre tagant oli mul selge, et lendav sohver peab jääma seisma. Kohe mendi tulles küsis Liiza, ega ma ületanud suurt midagist. Seda mitte, aga teie juhiluba on kehtetu, vastas kõnetatav.Selge see,et liiklusvoolus silmatorganu vajas ohjeldamist,ja pollarid tegid seda profilt,kirjutades välja trahviotsuse. Ka tuli kutsuda tagasiteele uus sohver Jensu,sest sõiduvõimetu oli roolist kõrvaldet.
Rahvas nimetab sellist teemat õigustatult astmeliseks tulumaksuks,sest hea auto roolis saabki ju istuda vaid keskmisest varakam,kel kohustus riigi iseolemist toetada.Need paarsada eurot kuluvad marjaks riigi kassale,kes just otsustas Süüria ohvreid toetada viiekümne tuhandega.Ja ega sm. Ligi taha võtta seda raha oma latsekeste rahapõrsast.
Ärge küsige,mida saab riik teha teie heaks
pigem küsige,mida teete teie RIIGI heaks
sedastab paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment