Saturday, January 28, 2012

EestiPoiss

Vanameister tuntud headuses
mõtlesin kui noorepõlve lemmikluuletaja Hando Runneli äsjaostetud vastse kogumiku olin kätte võtnud.
Me tahtsime Eestit,ent millist
-meid jälle on tõmmatud tillist.
No on just minu ja sadade tuhandete rahvuskaaslaste mõtted,ent miks mina-mees sedasama nii konkreetselt ja naelapea pihta laksates ei suuda ilmaski sama tabavalt väljendada.
Elu kurvastab elajaid,
raha rõõmustab rõhujaid väidab Runnel teisal.Kurvastama peab rahvas tõega,sest seaduste ebariigimeheliku augu tõttu tassivad väljamaised ühisfirmad elik nende kohapealsed esindused riigist välja sadu miljoneid eurosid.Sellega õitsevad nii Neste Eesti kui Stockmann ja teised.Kes on leidnud nihverdamisvõimaluse-laenavad siin,vaeselt rahvalt kokkukühveldatud raha oma emafirmadele kodumail.Olles leidnud porsanreika,miska kurvastada siinelajaid ja ka rõõmustada rõhujaid kaugel.Hakka või uskuma riigikogu elukutselist poliitikut Eiki Nestorit,kes väidab, et reformikutid peaks end valitsusest lahkuma asutama.
Midagi rõõmustavat ka - avastasin pooljuhuslikult tublid positiivsed nihked Eesti ärikultuuris. Helistasin Keila firmasse Rossi sepad küsimaks,kas viitsivad valmis toksida mulle vajaliku postkastiava krae piirdeaia sisse.Sest seda ei suuda ma ehituspoest leida.Lahke mees soovitas Laki t. kandist leida firma DAD Eesti,kes on sellise kauba maaletoojaks.Googeldasin ja leidsingi, kuid mitte pärast füüsiliselt,sest Liizaga kohapeale sõites ekslesime tänu segasele asukohale,kus sadu ja sadu ettevõtteid ühe kvartali piirkonnas.Leidsimegi lõpuks ühest poolkülmast angaarist kaks meest,kui olime infotelefoni juhatuse kohaselt,telefon kõrva juures ringi sõites jõudnud firma Man ukse alla.Sisenedes pärisin pärast tervitamist,miks neil saksa veoautofirma nimi. Mehed naersid,vastust ei teadnud,kuid kauba müüsid.
Olnuks nad pädevad,siis teadnuks,et hansud ja greted kirjutavad oma auto nime suurtähtedega. Teine lahe lugu oli eelpoolmainit luulekoguga Tähed tahavad sõnaks, mida läksin küsima Rocca keskuse Rahva raamatust.Lahe müüjanäitsik teatas,et kohapeal on läbi müüdud,aga ta kaeb arvutist,kas mujal on.No pole mitte,teatas kurvalt.Palusin kaeda,kas konkurent Apollol veel jagub.Ja kujutage ette vaatas ja ütleski,et Kristiine Keskuse Apollost saate veel...Ei suutnud tänades jätta üllatumata,et niisama lihtsalt saadategi teise poe ostjaks.On ju murdepunkt me äritavades-varemalt küll kaupmees sind teeotsale ei juhatanud ega midagist kasulikku teavet ei vaevunud andma.
Nii jätkegi meelde,et klient on ka siis kuningas,kui tema kukrust sinu ärisse dinaare ei pudene. Muidu võite uskuda,et kapitalism polegi päriselt Maarjamaale jõudnud- ostjal on raha ja suur ostuvajadus,aga keegi ei müü.Saage sõbraks iga ostjaga
soovitab teie paadikapten Neemo E Poldre
P.S. Eile öösel leidsin internetist saiti,kus otsiti nime Jeep Grand Cherokee uuele mudelile ning lubati kinkida auto sellele,kes pakub sobivaima. CANYON oli mu pakutu,sest Grand juba koitis.Kahtlen,kas mulle see võit üldse koidabki,sest aadressivalikus oli vaid Mikihiiremaa osariikide esitähed.Aga nimi on ju super ning muu postiaadress koos meilikaga läks läbi küll.

No comments:

Post a Comment