Saturday, May 23, 2009

EestiPoiss

Heia-heia vihmasele laupäevale ja teilegi hüüab.Ning muljetab eilsest ,mil mandaat nr 72 andis mulle õiguse veeta päevake vanas Raadiomajas Ajakirjanike Liidu XX kongressil ning võtta kvoorumiga/ saalitäie kolleegidega vastu suuri ja väikesi otsuseid.Tegusa päeva finito oli samas 1. stuudios,kuhu improviseeriti peosaal Vello Tafenau orkestri ja päris piraka juubelitordiga.Snäkid ja vahuveinid sissejuhatuseks. Kolleeg ammusurnud "Autorevüüst" Toomas Tallo (üks mu lauanaabreist Mati Talviku ja Peeter Ernitsa kõrval) kärkis alt baarist meile kahele konjaablitki välja.Et enamat manustamist vastu ööd mitte korraldada,lubasin talle me järgmisel võimalusel/ kohtumisel ise raja baarileti ligi sisse tallata...
Ja täna andis mulle kui autofilmimanagerile vaba päeva asjaolu,et meie operaator koos Jürgen Laose ja pere algupärase miilitsawillisega osaleb Rakveres Volgade kokkutulekul.. .
Poliitika-ja kunstimaile kõrvalepilguna nägemus,et kui Kristina Normani pullitegemine 9.mail oma kullatud pronkssõduriga Tõnismäel oli pelgalt perfomance,ju siis oli ka 1940.a. action, EW astumine Nõukogude Liitu kah omamoodi samalaadne tegu -kunstnikuhingega Vares-Barbaruse perfomance.
Ja nüüd kappaks Pegasuse turjal loomingut produtseerima-täidaks mulle inernetis laekunud palve muljetada oma elu esimest Soomes-käigust ning kõiges sellega seonduvast.Let,s do it!
teile aga lehva-lehva!
väsimatu,pidurdamatu
Neemo E. Poldre
P.S.Internetikommentaar,mille tahtsin esitada läbi mikrofoni kongressile eelnenud dispuudis Ajakirjandus versus internet.Kus Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ja raadiohääl Tiina Kaalep väitlesid Peeter Ernitsa modereerimisel internetikommijate karistamise/karistamatuse teemal. Kild pärit Õhtulehe kommikastist:
Kui ähvardan internetis,et sõidan kellegi autoga surnuks,lähen vangi.
Kui tapan autoga kolm inimest,ei lähe.
Huvitav riik.
Ainult kongressi lõpul alanud äge vaidlus,kas me Ajakirjanike Liit peaks jätkama senises Talo ametiühingus või liikuma edasi Kultuuritöötajate omasse,ei andud võimalust seda head kildu publikusse paisata.

No comments:

Post a Comment