Friday, May 15, 2009

EestiPoiss

Moens,kraed!Elame ülipõneval ajal - isegi mõneti huvitavamail päevil kui eelmises liidus,tolles murdmatus.Uus koidik võib jahmatada millegaiganes. Kasvõi sellega,kui kurjavõitu sõnavõtja,kolleeg Kalle Muuli on raadiosaates riigilt kogujaid varasteks tembeldanud ja pakkunud välja idee,et väsimatud ilma puhkuseta töörügajad võiks võtta suvel kuu aega palgata puhkust.Siis üks häbistatu ja solvatu,Jürgen Ligi valab Muuli oma blogis üle valimatu sõnasolgiämbriga,kust ei puudu Kopli kraadede nö kirjavahemärgid: pohhui-nahhui!On ikka seltsimehed sinna üles varga mäele roninud!? Vaikimisi tulusas bisnises edasi nihverdamine oleks parema mulje jätnud selmet poliitiliselt laibastuda.Aga vanem mees,ise teab.Kas tõmbab endale vee peale või hangib Statoili stardipaketi.
Teinegi mõtteid ergutav nähtus kipub reformerite väetise peal võrsuma: mida suurem suli oled,seda karistamatumalt võid toimetada.Ja seadusetäht ei võpatagi.Keegi tubli inime, teel rikkama elujärje poole sai jaole ühe eemalelava maaomaniku kuusenoorendikule,rookis jõulumüügiks muldapandud rahavõrsed üles ning aretas hektaritele kaerapõllu,kus viljeles jahiturismi:pakkus küttidele võimalust lasta nosimatulnud ulukeid. Maaomanik sai teate juhtunust, kappas kohale ning esitas politseile avalduse koos kahjusumma äranäitamisega.Politsei suunas maa omaniku tarbijakaitsesse(?!)nood omakorda lõid palli tagasi politsei väravasse. Vennike on püstihädas,abi eikuskilt.Tagatipuks selgus,et suller oli esitanud toetusavaldusi PRIAle ning saanud kopsakaid hüvitisi ärastatud maatükil toimetamiste eest(?)Ja seaduse silmis on kõik ikka JOKK.sest reformerid ruulivad.Ja nii tugevasti,et näljane inimene,kes ronis üle võreaia poe prügikastist kõlbmatut,äravisatud toitu "varastama",tabati politsei poolt ning viidi plate peale triibulist päikest ja ruudulist kuud uudistama...No see oli tõega kuri tegu:ronida solki sööma isandamehe poolt piiratud alale !
Kuigi Eesti Politsei suutis mullu mu silmis oma lippu veidi kergitadagi, suhtudes mõnesse patustanud inimesesse mõistvalt ja korralekutsuvalt,on põhjust üks kivike veel sinimundrite kapsaaeda heita.
Äsjasel valusal päeval:naaberriigi suurel pühal 9.mail taris keegi üliagar perfomance-kunstnik Kristina Normanina esinedes kullatud tinasõduri koopia Tõnismäe pühapaika,kuhu tulnud sinimundrid arestisid võltsaljosha ning tegid autorile pisukese trahvi.Et kuuldused uuriva ajakirjanduse enneaegsest surmast vastavad tõele,pole kirjatsurad üritanudki tuvastada, kus ja kellena sündis väidetav slaavitar Kristina.Nimekuju pidi sobima suurepäraseks provokatsiooniks,kiilulöömiseks kahe kohaliku rahva vahele? Sest oma esialgse nimega oleks ta saavutanud risti vastupidise tulemuse,väidan.Mõelge kaasa,kui huvitab.
traditsiooniline lehva-lehva!
Parimat!
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment