Friday, December 19, 2008

EestiPoiss

Nomidawärki?Moens,meine Damen und Herren!Täna selgus,et Ukrainal kah gaasivõlg kukil nagu vanal Aadul pärast Drang Nach Osten,i peatumist, kui majandusinimeste kõnerpruuki tarvitada.Sest eks ju meil Eestiski majanduskasvu tõusuhoog pidurdus(?).Loodaks vaid,et Ukrainamaa tippjuht endale häda ei tee,vaid grivnad Kremli päkapikkudele ära viib.Sest võlg on võõra oma,nagu rahvas teab.
Ent Wehrmachti poiste käsi käis samamoodi kui Maarjamaa vaprail autoomanikel,kel sõjamasin Hummeri liisingud maksmata.Herr Rommelilt võttis pank isegi tankid tagasi,kuna liisingmakseid enam ei laekunud Ja olidki Pantherid jt. raudhobud pangaõuel reas,kus lausa kinnisvaraks muundusid.Eksimatuid meie seas pole,tahtsin ma öelda.Mitte raputada haavadele soola.Mida praeguse kiilasjää-ohu tõttu rohkem maanteedele ja tänavaile vaja.
Pressiuudiskild:vene hädaoru eest sovjetiajal Eestis/läänes mõnusa varjupaiga leidnud kirjanik Mihhail Veller sai Presidendilt miskise Valgetähe auraha.Ilmsesti seepärast,et ta vahepeal valgete poole üle joostes meil elas.Moskvasse tagasi kolinult(kui Gustav Suitsu maakera taas läände pöördus),tuli tal tubli konjunktuurlasena nazistide kisakooris suursaadik Marina Kaljuranna vaenamist õigustada,mispuhul uudiskünnise ületas.Ametlik Kadriorg seda ju pahaks ei pannud-või tahame kadunud poega tagasi?Sest härrased Straspurkist ja Bruxelles,ist väga tahavad,et me muulastega lepiks. No pole ju ühelgi eestlasel eestimaalaste vastu midagi, kes me ühiskodu ühisköögis midagi sobimatut söögilauale ei poeta.Targu jätan minagi siin nimetamata,mida mõtlen.Ju te mõistsite,mis lauale ei sobi:midagi saia ja sepiku vahepealset,pakun vihjeks.
Ja minge kähku Verekeskusse kodanikukohust täitma!Sest ka vaesema eestlase pühadelaualt ei tohiks puududa verivorst.Nagu ka nott haljast e suure mulliga vesilood.Isiklikult leian,et kuna rahvas janune,oleks sobivaim see "kauamängiv".Ja sel õhtul lauspurjus olla pole ilus.sest ega Jõul ole Jaan,mil võid pärast rahulikult põõsa vilus lesida.
Oma mäejutluse selle manitsusega lõpetakski.
Kallis rahu
nii teie hinge kui kodudessegi.
Lugupidavalt
teie E.P.

No comments:

Post a Comment