Saturday, December 20, 2008

EestiPoiss

Kaunist õhtut,kaaskannatajad!Sai just tuldud linnapiiri tagant, Haabneemest, kus õeraas ja ta mees kena, pühalikku ja harrast kloostrimunkade meeskoori Optima Pustõn kontserti Jaani kirikus ja sellele järgnevat afterpartyt pakkusid.Seoses õeraasu sünnipäevaga,mis kohe saabumas.Vene romanss Kurvalt heliseb kelluke väljal... oli serveerit äärmises hingehardas esituses,et anna olla!Karl Patrik sattus sellisesse vaimustusse,et enne publiku seistes aplodeerimist kostsid tema aplausi helid üle kogu kiriku.Ja pärast seda julges väljumisel keegi jobustunud meeskodanik Patriku isale väita,et kontsert polnud mõeldudki lastele(?)
No tule taevas appi,kus siis veel saaks noor inime täielise fiilingu?
Concerto crosso oli läbi aegade vast parim,kus lõimumisprotsess teostus. Kiriku kantslis oleks tahtnud näha rahvastikuminister Urve Palot täiusliku lõimumise tunnistajana,kuna vene ortodoksse kiriku laulud kõlasid vene keeles luterlikus pühakojas mõlemast kogukonnast kuulajaile,kes said maksimaalse fiilingu osalisteks.Ilma irooniata,sest kõrgkultuuril pole piire, kui teada tahate.
Jõuluaeg on andestuse-aeg:Ja andku armas Jumal andeks kõigile,kes ei mõista inimhinge süvahoovuseid-et pole ei vaenu ega vihkamist rahvuste vahel:on vaid eri arusaamad kommunismuse ideede karistavast-hukutavast mõjust inimese vabale arengule.Mida,loodan,minu pojapoegade elus ei rakendata.Seda,et vene kultuur on väärt tundmaõppimist ja austust,saime kogeda vaid alles pärast mõrvarliku punavõimu hääbumist.
Millesse veel tänagi ei usu NLKP Kõrgema Parteikooli diplomandid.Kes väsimatult sõdivad Vabadussamba vastu ja materdavad ajalootruud seriaali Tuulepealne Maa.Vastu koolis omandatud tõdesid näidatakse linateoses punavõimu inimvihkajalikku loomust.Isegi sedavõrd,et vana kommunisti poeg Allik julgeb tänagi meedias kinnitada:propagandafilm see on.
Kas on sm Allik, Jaak söandanud suud paotada,kui tema seltsimehed Kremlist Eestivastast propagandat teostavad või riigikukutajaid toetavad?Aprillimässu orgunninud poistebändi tegevus sm Allik,Jaak pole julenud taunida.Miks? Kas seepärast,et ise on taun ega mõista situatsiooni ohtlikkust? Hunt siis nendega,kes vajavad abi Paldiski mnt.raviasutuses. Kolm süsti päevas ehk toovad mõne inimeste sekka tagasigi.Kui geenirike pole jätnud jäädava jälje.Nimedele marmortahvlil tahaks keegi taolistest lisada ehk Karl Marsi ja Friedrich Snikersi nimed ?
Olge siis lahked!
Häid lähenevaid!
E.P.














(!)

No comments:

Post a Comment