Tuesday, June 18, 2013

Vist viies keemialaks nahavahel,jälle olen rõõmus

aga rohkem seepärast, et terav päevake juba kuuendat õhtundi loeb.Hommikul minutit viisteist enne kümmet kui kemiseerimine pidi algama, heitis Jensu mind koos pojukestega autos regionaalhaigla ette.Lonkasin otsemaid päevaravi uksest sisse-jah oh imet, otse soovitud tunnil juba puhkasin jalga eriotstarbelises kreslas,mis seati poollamaskilasendisse ja isegi padjandus kuklataha nii et pärast tilguti ühendamist vajus pea küljele ja uinusin,  raamat näpus.Peatselt virgusin ning jätkasin Eesti armees teenimise muljetamisi kelleltki Peeter Kormashovilt.Vaimukas vend, ju sellest kunstmaalrite suguvõsast kui nime uskuda.Suigatasin veel ja veel,nii et pärast oli põhjust mu teenindajannalt üle küsida - kas täna libistasite tiba uinutitki mu keemiasodi sisse ehk. Naeratas vaid ning vaikis suisa paljutähenduslikult, niisiis ikka naelapea pihta laksasin...
Mõttelõnga tagasi kerides pajataks veel midagi kiirvisiidilt Soome meelde jäänust.Tamperes tulekul Hot Rod and Rock Show. Meenus,kuidas kunagi ammu tegid Tallinnas lauluväljakul suurürituse  Aivar Joonas ja Piilu oma firmaga BDG  pluss allakirjutanu. Kolmemeheüritus Lauluväljakul Hot Rod ja Country Picnic kukkus välja ju tegelt hästi-mina sain Soomemaalt jänkkirauaklubi autod, Piilu tassis Ameerikast kohale ehtsa kolme vennakse kantribändi,Aivar ajas välja sponsorid ning väärika  mänguplatsi. Ainumas, mida me ei osanudki ette aimata oli see,et nii kohutavalt suur plats ei tule täis auto-ega kantrimusahuvilisi, sest usakate head musavennadki olid vist suht tundmatud siinmail. Nii jäimegi kassatuluga hätta, laevafirma kirjutas teatud kahjumi korstnasse, turvakontor ja piletitrükk  said kuidagi makstud nagu ka bändimehed. Kuidas jäi teise suursponsori Viru hotelliga ei mäletagi enam... Nõrk kogemus, mis muud. Harku kantripiknikul oli ju aastaid varem publikut küllaga, sealt see mõte meile külge haakuski.
Laitse rallipargi omanik Üllar Suvemaa peaks küll käima tutvumismatkal Mobilias, kust nii mõndagi kõrvataha panna.Kõigepealt see laste liiklusrada nende pedaaliautodega, kus esmane liikluskasvatus koos LE õppimise ning mängujuhiloa saamine korraldet.
Teine huvitav koht oli küll mujal,kuid idee huvitav-rallikuulsuste saal,kus omaaegsed rallikad välja pandud.Põnevaim omamaine oli  Tomi Mäkineni auto,ka kümneid teisi kuni Solbergi omani välja. Meil vist enam ei saaks kuidagi eksponeerida ei Sootsi, Rüütli ega Tammeka ning teistegi Ladasid mudelisarjast VFTS, mida tootis kuulus Stasis Brundza Leedus.Välisdisain hea, aga eriti tuuning mis andis Zigullist välja 180 HJ kulus varuosadena ära nooremaile üritajaile,nii et usutavasti tekkis suisa kaarnaparv kohale kui mõnda kere poolest juba rapet juppideks haugati.
Teine markantne uudis oli Soomes see et hulk põnevaid uunikumautosid oli pargitud suurde halli klaaspaneelide taha, autohotelli, ning uudistajad said käia ja vaadata kuid mitte näppida.Vääriks meilgi järeletegemist kui vaid ruumid leiaks.Aga siin vajame juba nooremaid jõude,
leiab teie paadikapten Neemo E Poldre.

No comments:

Post a Comment