Saturday, June 30, 2012

EestiPoiss

Täpsustaks
eilset postitust päevameedia põhjal.Selgus,et mink  keda tahetakse hakata massiliselt kasvatama range reziimiga  kinnipidamiskohas e puurides Noarootsi aladel põeb nakkavat aleuudihaigust lisaks sellele et maiustab linnupojukestega.Selliste elukate farmi võivad rünnata nn. puudekallistajad,kes mõnel öösel puuriuksed valla päästavad ja röövellikud elajad vabadusse lasevad,peljatakse ajalehekirjutises.Ju see nende nö loodusesõprade harimatusest räägib,sest terve mõistusega ja loodusest hooliv inimene nii ei suudaks teha.
Aga mind köidavad hoopis teised teemad.Avastasin postkastist Thule lisavarustuse kataloogi ega leia sealt enam dziibi varurattale adapteriga kinnitatavat hoidikut,miska suisel aal jalgrattaid kaasa vedada ning valge maa puhul mõned suusapaarid vertikaalselt külge torgata.Peab vist minema maaletooja KG Knutssoni poiste juurde,et tõde tuvastada.Kõigele lisaks on mu tuttuuel hoidikul adapteriks Wranglerile passivate poldiaukudega vidin,mille avad vajavad hõõritsemist-nihutamist,et tükk ikka Vitara külge saaks.Mõte liigub ka katusele integreeritud raamile põikliistu hankimisele,miska sügise saabudes kaks prozet katusele pista.Nii saab maanteel ettejooksva metsalooma jälle kodukanti tagasi peletada ja auto ning inimesed terveks jätta.Riik pole veel nii rikas,et Soome või Rootsi eeskujul loomavõrke nende käiguteedele ette paigutada.Ma ei saa aru,miks liiklusõnnetuste statistika nii kiivalt varjab õnnetusi metsaelanikega - pole ju võimalik,et selles lahtris püsib null.Nii vähe kui praegu aktiivsete sõitjatega trehvan,ikka üht-teist kõrva jääb.Aga seda,et põhiteede kiiruskaamerate trahviraha planeerides kosmilistesse kõrgustesse põigati, teadsin kohe.Nüüd asjapulkadel imestusest suud ammuli-raha polegi tulnud süle ja seljaga,ka liiklusohutus pole paranenud.Eestlane tallab pedaali kohe põrandasse kui rahamasina kuudikesest mööda saab,ja kimab täiega kuni järgmiseni.Siin erineb ta oma naabrist-kuuevarbalisest,kes kavaldab pildimasinat autonumbri mäkerdamise või luminestseeriva ainega katmisega ehk kargab autost pimedas vihas, aerosoolipurgiga välja ning pritsib kaamera laskeava klaasi värviga kinni...No  mida sa kiluvargalt ikka loodad.Meie nutikad trahvikutid mõtlesid välja vastukäigu riigikassa toitmiseks-nüüd pistetakse trassi ühte otsa stardikaamera ja teise finisimärkija.Kes parima tulemuse saavutanud,peab ostma kiiruskatsepileti.Teade ja foto tulevad koju ning kohtu täitur,va täikrae, kohe hüppevalmis.
Mitte et ma maanteelendurite parteis oleks,kuid diktatuuririigile omased nipid ei peaks kuuluma arenenud tsivilisatsiooni juurde.Iseasi kuivõrd arenenud me sedasi oleme.
Küsimus on vastatav,kas vastus tuleb küsitav
uurib paadikapten Neemo E Poldre

Friday, June 29, 2012

EestiPoiss

Milliste eelarvamuste
või reservatsioonidega pean lugema printmeediat kui ajaleht Kroonleht pajatab kurjast Sosnovski karuputkest,mida peab tõrjuma juurte purustamise,niitmise,karjatamise, mürgitamise ja õisikute eemaldamisega.Keegi rumal inimene kes sovetiajal selle jube mürgise taime Venemaalt siia toimetas väidetavalt Eesti looduse rikastamiseks/irw./ on ilmselt juba ise lahkunud Looja karja kuid õnnetus areneb ja laieneb siiamaani.Kas tavaliselt paarimeetrine taimemürakas te röögatuste või karjatuste pääle ehmub ja kooleb/närtsib samuti,pole teada.Järgmine võõramaa elukas on ameeerika naarits elik mink,keda poolvägisi tahetakse keskonnaministeeriumi kaitse all hakata meilgi kasvatama.Esialgu küll puurides, kuid on juba nähtud vabadusse pääsenute kurje tegusid-ründavad euroopa naaritsaid,neid kohalikke.Karjatustega siin  vast enam ei pääse kui tulnukate populatsioon areneb.Kisa palju tahad,kuni püssipauku abiks ei võta,kaklevad kohalikega edasi.
Midagi põnevat ka majandusuudiste vallast.Idapiiril läheb ebaseaduslik kütusevedu kinni väidab EPL.Ning üllatab seadusetõlgendusega.Muulaspahalased piirialadelt rikkuvat ühekorraga tervet 68.  seadusepügalat,mis käsitleb alkoholi-,tubaka-,kütuse- ja elektriaktsiisi /sic/ .Järelikult käivad ka oma elektriautosid laadimas teispool riigipiiri,või kuidas seda mõista,austet Stenbocki seltsimehed.Jääbki üle piir sulgeda,nihutada seda Narvast kaugemale või piiriäärsed kodanikud deporteerida nagu tegid seda Eestimaa eelmised valitsejad/päriskommunistid.Valik on teie,reformioravate, käppade vahel,kes plaanivad ka maavanemate aujärje kaotamist.Logish ju,sest kui maal kadunud või kadumas maakoolid,  perearstiabi, poed ja postkontorid,kolivad linnadesse pangaautomaadidki,keda see maavanem ikka kantseldaks kui inimesedki tsivilisatsiooni mujale otsima läinud.Või ehk vaja lisaks kauplusbussile, pangabussile,raamatukogubussile jms.ka maavalitsuse bussi,kus sees rahvale vajalik  asjapulkade seltskond ratastel, nagu teatab Hansa bussifirma slogan.
Häid sõnumeid võid paadikapten pajatada veel teinekordki
sest sõrme elu pulsil hoiab teie Neemo E Poldre

Thursday, June 28, 2012

EestiPoiss

Peksupoisiks
    sattus täna kunagise Eesti raadio Mnemoturniiri suurkujusid,hetkel euromees Siim Kallas, tänane transpordivolinik. Muidu lahe vend,aga spetsialist igal elualal.Hoiukassanduses,ajakirjanduses ja nüüd ka veonduses ja autoasjanduses.Millega just sõrme lõikaski,sest eks poiss pea oma palga eest kogu aeg kõrgematele lauaülematele tõestama,et midagi pidevalt toimetab ja sekeldab ja asjatab.Aga seekord rool vääratas käes kui ta auto tehnoülevaatuse rajale pööras.Hansud ja Greted lausa vihastasid ning võtsid oma meedias karmilt sõna,et kuidas julgeb euroeestlane halvustada nende autode tehnoseisundit, kavandades üle seitsme aasta vanustele autodele tehnoülevaatuse lausa igal aastal.Ja seda suisa üle kogu suure liidu.Sest eks Siimupojul ole murdmatu liidu kogemusi jalaga segada. Siis ka ikka põrutati serviti ja kõigile korraga Kaug- Põhjast Kapa- Kohilani,kasvõi ruutpesiti kui partei nii nõudis. Minuarust näitab kõnealune keiss,et autoasjanduse komissari nõuniku koht Kallase juures on täitmata, muidu ta nii rumalat apsakat ei pakuks.Saksa pedantsuse toel tehtavad ülevaatused pole ikka need mis mujal.Seal juba suitseva sumpsi või pragulise esiklaasi rahatähega kohapeal parandamine läbi ei lähe. Kahtlen kas vajavad nad tehnoülevaatuspunktide sees valvekaameraidki mida meil juba nõutakse. Sest tehnoülevaatajaid ei saa siin usaldada...
Õnneks pole mul üldse oma lehmä ojassa.Sest me suht uus pargidziip vajab tehnokuttide silma üle kahe aasta,ja nii pikemat aega veel.Kuni mõni autokauge naljahammas oma kikusid sel temal ei proovi...
Aga las olla pealegi.Teadusejüngrid kiidavad ,et uurimustöös tupikusseviinud rada olevat kah tulemus- seda teed ei maksaks enam käia.Et kuna Siimupoeg nägi ära,et hurraaga lahingut ei võideta,jätab ta teinekord mõne rumalavõitu rünnaku lihtsalt ära.
Automees ja paadikapten Neemo E Poldre on ses veendunud.

Wednesday, June 27, 2012

EestiPoiss

Õnnestus
saada täiesti tavalise Eesti suvepäeva osaliseks.Mõniteist soojakraadi ning kehvpilvine taevalaotus. Vaid autoaknast kangastus suht normaalne suvepäev kui päikesevalguse alasse jõudsime,sest tegime Liizaga lühivisiidi Kohilasse.Lapimaal tuli eile lumi maha,meil õnneks veel mitte.Rääkige veel kliima soojenemisest ja ähvardavast kasvuhoone-efektist.Oleme justkui postsoveti-aegses triiphoones,mille kõik klaasid puruks pekstud ning tuul uitab kurvalt endisel viljakal alal.Täitsa mahajäetud ja purustatud kasvuhoones viibimise tunne,ma ütlen.Rohke Debelakk pajatab raadios vaimustusega uue poliitpartei sünnist,mil nimeks Äraostetavad.Loodan,et kunagi suure aplombiga areenile karanud endisel äraostmatute nelikul suud-silmad häbi täis või vähemasti häbipuna palgel.Kui seda pole liiga palju loota.
Mina-poiss unistasin veel paar päeva tagasi,et ehk satun selgi suvel vaatama mõne teatri suvelavastust. Täesti ootamatult helistas lõuna paiku Annika,kes kutsus õhtuks Viimsi vabaõhumuuseumisse vaatama Gailiti Ekke Moori. Ent just nüüd,hetkel ei sobi ei mulle ega Liizale.Kes oma salongis kahepäevase lillemüügimaratoni järel paari puhkeõhtut vajab ning hommikul kerge kurguvaluga voodist tõusis.Mina olin juba hommikul lubanud hilisõhtul minna allkirjastama klubi Unic aastaaruannet ega saa Mati poole minekut klahviga cancel saata tundmatusse kaugusse,sest tähtpäev istub kogu me klubi juhatusel kukil.
Veits kahjutunne kripeldab,et käsi ja jalg ei luba mõne retroauto roolis Laidoneri sõidu kolonnis armsa Eestimaa maantelinti mõõta.Kui endale ei ostaks,siis kasvõi laenakski nagu Mati,kes soliidse Jaguariga paar suve tagasi teise Eestimaa otsa põrutas.
         Alkonautjuhid said suvise pööripäeva aegu parajalt ning ärateenitult julma kohtlemise osaliseks. Puuri pisteti neid üle riigi ligi veerandsada-tervelt 24. Telerist näidati kuidas soliidses eas vene mees kümneks päevaks plate peale viidi.Tema kaasmaalane, veidi noorem kurtis käeraudus kinnimaja koridoris lontides,et tema saanud oma tervise kohta liiga range karistuse...Kas tervist jätkuski vaid tervisetoostiks,küsiks.Ei tasu ikka juua kui poliismenid enne pühi ähvardavad et Juhan läheb jubedaks.
Seega,seltsimehed - riigikeele oskamine tuleb kasuks teie tervisele ja rahakotile.Eesti printmeedia kajas ähvardustest karmistada lävimist roolijoodikutega.Remark-  iseasi,palju neist ka tegelikult purjus olid. Erinevalt arenenud Euroopast oled sa humalaveepudelit kummutanult kah roolijota ja veiniklaasi libistamise järel vana alkonaut ise.Kuid olen korduvalt öelnud oma isikliku arvamuse.Lubad sa eestimaalasele,alkoholist läbiimbunud inimesele roolimineku eel näiteks pudeli õlut,valab ta sinna teeklaasitäie viina sekka,pistab kinni ja pärast raiu või tükkideks-iga tükike kisendab,et jõin vaid õlut.
Kurb kui sellises seltskonnas peab oma eluõhtut veetma
teie eakas paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, June 26, 2012

EestiPoiss

Me palavalt armastatud PM
tõotas viia Eesti peagi viie rikkaima riigi hulka.Ent ta valinud ilmselt teejuhiks tuntud juhtivspetsialisti Ivan Sussanini, nii sattusime hoopiski Euroopa seitsme vaeseima riigi sekka,tõdes äsja jaanikuaegne printmeedia.Vihased leheneegrid ei väsi lamajat löömast-tänane EPL pajatab naljanurgas,et Vabaduse platsil piketeerija kannab plakatit SUUR TÄNU ANDRUS ANSIPILE ÕNNELIKU LAPSEPÕLVE EEST. Aga teda sinu lapsepõlves veel ei olnud,märgib mööduja.Vastus just selle eest talle suur tänu.
Vaevlen ikka veel kahtluste küüsis-kas minna 29. juunil kindral Laidonerile pühendet vanaautoretkele ehk mitte.Kui oleksin enne Autolehe avamist teadnud,et sõber Simo Tamperest kohale laekub,oleksin ma otsinud üles oma nahkse piloodimütsi ja -prillid ning roninud vintage-kabrioletti kuuekümnendate iludusega uhkeldama.Aga nüüd ei oska otsust langetada mitte,sest Silberauto Mersutiimirahvas mulle tundmatu peale Peetri,pealegi pole me osavõtjate nimekirjas,vaid liigume liitunud seltskonnana nö arjergardis.
Lisaks veits heidutab see,et siirdutakse harjumuspärase Pärnumaa asemel Tartumaale.Sealgi mõndagi huvitavat,kuid pärnakate pundis oleks mõnus Konse motellis parkida ning juhlata.Näis-näis.Veel on aega kaalukeele langetamiseks.
Kasutan iga vihmavaba momenti välikaminas männiokste põletamiseks,sest Jensu korrastas tunaeile  majataguseid mände,saagides allarippuvaid,nö  tarbetuid oksi.Visalt mu töö areneb,sest pidevad vihmasabinad kastavad staffi märjaks ning tuld jätkub seniks kuni paberipahn okste all kärssab.Pean plaani ilusa ilmaosa saabudes minna Mooni,kus Tallinna invakoja kunstinäitusel mu tööd ripuvad,mis lubati meil, autoreil,suisel aal maha võtta ning koju viia.
Üks on küll kindel-uue kuu alguses kehtib kutse Pärnu linna,Annika ja Valteri poole.Kus me Liizaga polegid ammugid käinud.Tahaks siis loota ka Taevaisa armulikule suhtumisele või vähemasti suurte veevarude lõppemisele.
Nautige täiega suve,kui tervist ja aega jätkub
soovib ja soovitab paadikapten Neemo E Poldre

Monday, June 25, 2012

EestiPoiss

          Pornokraatia
on uudissõna mis ilmestab valitseva kliki tegemisi ja seda kõige tabavamal moel.Lingvistiliselt ongi paremat terminit raske leida.Kambakraatia oleks ju põhjendamatult leebe ega avaks asja olemust.Aga olgu-olgu.Suurtel poistel suured mured.Meil aga valutas süda seepärast,et tuleb läinud nädalavahetusel saabunud jaaniõhtu vihmane ehk ebatavaline.Mõned päevad varem kirendasid ajalehepealkirjad kuiva ilma rõõmuhõisetest.Kuni päevake enne saabus kainusehetk ning öeldi välja,et vihma on ja vihma saab. Miks see mind ei üllatanud ega kurvastanud.Sest lähtusin vanarahvatarkusest - looda parimat aga karda hullemat.Nii läkski.Day before oli säravpäikseline ning Ksenja sai Kerema taluõuel näkku tugeva päikesepõletuse.Kõikvõimalikud kreemid tasandasid haavad ning tagasiteel polnud tal praamil viibides nahal enam jälgegi,et taevane tulekera oli liigselt säranud.
Linti veidi tagasi kerides näeme,et suvesüdame perepidu läks siiski korda.Dziibisafarigi mahtus sisse, sest Lehtma sadama kaudu Tahkuna tuletorni juurde viival teel oli piisavalt ekstreemsusi miska me dziibikesi rõõmustada.Kes lausa nautides läbi porimülgaste kalpsasid,vihmake oli hoolitsenud et me sõit igavaks ei kisuks.Ka õhtu sujus,kuigi olime aheldatud ühiskajutisse- uue maja suurde tuppa. Pojukesed maalisid tähti ja numbreid,sest päeval olime ostnud neile vihikud ja albumi,miska värvida dziibipilte.Tom ja Heiki hoolitsesid põrgulikult hea grilli eest,töötades kahel koldel korraga.Kokkade brigaad oli tasemel,ka baari sisu ei jätnud soovida rohkemat.Berit oli Kärdlast Mimmile kingiks ostetud koogiraamatu põhjal valmistanud kaks imelist torti millega pisikese Anna sünnipäeva tähistada. Mul soe tunne südames, sest hunt selle alatise vihma-Jaaniga kui ta muudmoodi ei oska.Pere südasuvine kokkutulek ikkagi primaarne.Kunagi Kassaris peetud vesisel jaaniõhtul leidsin,et mu rahvas ei peaks ses kuupäevas nii kramplikult kinni olema.Kui ikka lõkkematerjal koos ja hundijalavesi külmas, tuleb kohe tikku tõmmata kui taevas läbi ei tilgu.Saab tegu tehtud ja pidu kirja.Selle kõrvale mahub teinegi võimalus.Lõpetada jäädavalt igasugune jaanilõkke süütamine.Sest ega me enam mingi metsarahvas ole,kes lõkketuledega üksteistele märguandeid saadab.Kuna e-riik laiab täiega,istuvad inimesed nagu meitegi noored sel südasuisel ja pidusel õhtul oma iPodide,läpakate ja nutimoblade küljes kui  takjanutid püksisäärtel ega hooligi tiku tõmbamisest ega üle lõkke kargamisest.Ja Taevaisal on inimestest hea meel.Sest ega tema usu,et päästevõimekus tublisti paraneb kui pritsikuurid kinni panna,vara laiali jagada ning õppinud päästjad laiali peksta.Kõrgelt näeb ju kaugemale kui mõnegi lauaülema posti otsast.Ja nii tuligi ülalt taevastest kõrgustest ohtralt vett alla pillata,sest minetea,mida purjus inimesed võivad tulega ette võtta kui tulikuiv suveöö ja ohtralt viinuskit käes...
Vana pritsimehe mõttelend just sihändne oligi
sedastab teie paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, June 21, 2012

EestiPoiss

Meie usume Andrust
sest tema ei usalda staarMeikarit.Mõelge ise-elektriSandorid saadavad koju teate,et miskised ligi paarsada öiri jäänd mu poja elektriarvest eelmisel kuul vajaka ning juba  riigil suur mure majas.Sain vihjest aru.Silver-poiss pole rahapakkide/ kilekottidega üldse kohal käindki,nüüd on nii Eesti omariiklus kui parteikassa hädaohus ning kodanikud peavad kohe enne Jaani jooksujalu kodust kogu vaba raha ära tooma.Lonkasingi Kadaka teele, kus Sandor-poisi klienditeenindus.Aga erinevalt reformioravatest nemad tundmatut raha ei tunnista, jooksutasid mind postkontorisse. Et kassavoog oleks tuvastatav-kes,kuipalju ja millal.
          Samas Kadaka selveris vooluraha tasudes lunastasin ka soodushinnaga pooliskase hundijalajooki meeleolukaks lõkkeõhtuks Keremal.Sest pööriööl igatseb mehepoja hing va tuliveelonksu nagu lilleke vett. Viru Valget pakutigi alla viieeurose kautsjoniga. Rebisin kähku noti kotti,muud vedelikud on juba aegsasti baarikapi riiulil valmis.Sest ega kaheksase praami pääle Rohukülasse kedrates poleks mahti londiõli juurde hankida.Aga lonti õlitamata jätta oleks patt mis patt.Kui kogu mu rahvas nagu üks mees siirdub kaevule,on kuritegu jääda passima ning mitte loovutada parteile ja valitsusele nii tarvilist erikõrget käibemaksu pluss äsjakerkinud aktsiisi . Kodumaa-armastus ennekõike,hunt nende neerudega.Ja maksaga,sest omariiklusega riskida ei maksa.See pole lubatud.
Poliitik ma ju olen,nagu mõtetelugejale paistab.Kuigi riigilt kogujaks Toompeale pole teie paadikaptenit lastud. Analüüsid ja atestaadid tunnistati kõlblikeks.Aga liiga roheline olin,sest roheliste kiiluvees sõudsin.
Meite 24 tublit parlamentääri olid just soetanud Viktor Siiilatsilt uhked Volvod mingi veerandhinnasuuruse soodustusega. Neljas võim upitanud pahad poisid-tüdrukud teist päeva juba häbiposti, et kuidas te ometi võisite ja mida maaletooja nüüd vastu tahab.Kusjuures mõni äravalitu vabandanud end leheneegrile jabura jutuga,et ta pole mitte arugi saanud miskisest soodushinnast.Ostis hea auto ja kõik,hind polnudki  eriti oluline...Loomulikult,sest kui va rahapuru küll ja rohkem,pole huvi mis hinnaga midagi antakse.Lihtsalt võtad juhmi näoga.Vat sellesse kluppi mul asja polnud,püsin endiselt vanasõidukite omas.Õigete meeste omas,noh.
Taustaskeemide tuvastajad on teemaga läinud päris süvitsi,olles otsapidi  Hiinas. Sest Volvo kontsern nüüd pilusilmade oma on.Lugu võib olla hoopis lihtsam ning Volvo-Viktoril oma lehm ojas.Päevakorrale ammu kerkinud luksussõidukite maks saab sedasi ehk positiivse lahenduse.Kogu Volvo- klubi hääletab seaduseelnõu kambakraatia vaimus mudasse ja maha.Ja miks ka mitte,sest 140 kW mootor pole ju luksus, vaid väärt inimest edasisikutav kapotialune jõud.Puudu jääb hetkel vaid operatiivauto kaart ning sinine vilkur katusel.Et pööblile tema koht päikese all ja maanteel  klaar oleks.Kui on veel vigisejaid,kinnitame AAA numbrid oma autodele tagasi.Vohh.Resoluutne on see teie
paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, June 20, 2012

EestiPoiss

Auditooriumi pihkuhaaramine
õnnestus me eilsel Piiteri erudiidil selle repliigiga,et kommunistid või fashistid-mis neil vahet.Kuidagi sujuvalt ta seda jutu sisse poetas,kuid tähelepanelikud derzaavainimesed ja murdmatu liidu taganutjad olid erksad ning oma tavalisi eestivaenulikke ning provokatiivseid mõtteid ei levitanud.Isegi pan Klenski,tubli fashistikütt istus hillitsetult ning jahmunult oma toolil-kak ze tak,tovaristsi,mõtles vana kommunist endamisi. Ega kukkunudki praalima nagu tal tavaliselt kombeks.
Täna hämmastas kesine valik  Nõmme raamatupoes.Käisin küsimas kahte uut Loomingu Raamatukogu väljaannet, mida polnud ei Järve Selveris ega Kristiine Apollos.Koduküla bukinistid leidsid arvutist,et Apollo pidanuks need raamatud mulle leidma,sest olid olemas.Järelikult saavad piigad seal liiga nappi palka,kui viipasid vaid käega üleõla-mine võta sealt Loomingu riiulist.Kus neid polnud,aga arvutist leida ja tagaruumist tuua olnuks vist kurnav.Ööpäeva pärast lahkume kogu perega meretagusele maale,et suvine pööripäev pööraks uue lehe me suvehiidlaste elus.Alati olnud mõnus sealne perepidu,juba sitastest seitsmekümnendatest saati,kui me tänased pereemad  ja -isad alles  tited olid ja me Kassaris Seeba talus suvitasime.
Vat mõned traditsioonid lihtsalt on surematud -ega sure koos meiega,esivanematega.Nagu püsib elus ka minu ja sõprade algatatud vanaautoliikumine.Nii armas oli Nõmme keskväljakul autodevoolus kaeda punast kabrioletti DKW,mida juhtis habeme lehvides mu koduküla parim autoennistaja Vahur Sirk.Kuldsete käte ja terava autoennistajamõistusega mees, kes mind nähes oleks kohe bussipeatusse pööranud,et vana tuttav pardale haarata.Paraku nii ei läinud ja paarikümne bussiootaja kadedad pilgud jäidki mul nägemata,sest Vahur mind ei silmanud.Küll aga oodatakse mind Silberauto tiimi uunikumide pardale,kui 29.juunil läheb lahti Kindral Laidoneri memoriaal 2012.Kas mõte teoks saab,selgub mu tervislikust seisundist pärast saareriigist tagasitulekut.Siis otsustan,nii täna tiimi kaptenile Sergole teatasingi.Tänusõnad pühendan siinkohal ürituse peakorraldaja Märt Aarnele,kes mu hilinejate grupil lubas sõiduga ühineda,kuigi regamise tund oli kukkunud. Suureks üllatuseks lugesin Autolehest,et stardib ka mu vana hea semu Tamperest Simo Pyykkönen oma kaasa Siskoga,neil autoks lahe cabrio Austin Healey Sprite Roadster 1962.On neil kodus ka teisi,nagu näiteks Mercedes Benz 170 V jm,kuid elegantsem suurel suvel liikuda avoautoga.
Siiras kurbtus haarab mu hinge,et mu reliikvia,MB aastast 1934 tuli ohverdada poja majaehituseks,sest autotalli tarvis enam aias ruumi ei piisanud.Vahel on küll tunne,et kuna mu mõlemad pullmann-Mersud on klubikaaslaste käes,tervise taastudes kipuks tagasi ostma...
Ehh seda kadunud aegade nostalgiat,tuumab
teie paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, June 19, 2012

EestiPoiss

Tegusid mahub igasse päeva
pean enne suvist pööripäeva tõdema.Ja teen oma armsas kodulinnas aina uusi avastusi.Põlvkondade Maja lõpuseminarile Meriton Hotel Gardenisse eile lõunaks minnes selgus,et see kohake asub sealsamas,kuhu olimegi palutud. Kohvikureklaamid majja sissepääsul olid valdavad ja hotellinimi vaid ülaseinal krohvile maalituna.Päästis see,et naabruses asuva Bollywoodi ettekandja,tuues terrassile minu palutud kohvi,näitas maja kätte.
       Seminaril puhuti lootusrikast juttu ning rahastamise tagala oli kah kindlamaks kippunud.Nii et Nõmmele see maja ikka tuleb,kas ka Maardusse ja Jõelähtmesse,poleks ma raudpoltkindel.
           Meritonis oli võrratu,blondiinimaias tualettruum.Arhailisel puust aidauksel kolm piktogrammi- invaliid, male ja female. Elik sandike,mees ja naine.Ilmselt märguanne,et vaid nimetet kolm tohivad koos siseneda.Mäletate, et blondy luges oma vastse töökoha liftiseinalt,et sõita saavad 8 inimest.Nii jäigi vaeseke alati puudujäävad seitset ootama ning jäi ikka tööle hiljaks...
       Põlvkondadega ühele poole saanuna kappasin kähku üle Raatuse platsi kuulsa Olümpia poole,mis end veel kuulsamale Radissonile maha müünud.Enne Vanaturu kaela tekkis mu kõrvale sihvakas, kena pealt kahekümnene päevitunud noorsand,kes suht laitmatus englishis küsis,kas tahan teda aidata Geiks ta mind vaevalt pidas,ju ikka lonkavaks salamiljonäriks.Paludes kaht ja poolt eurot.Kas sa ei näe et olen vigastatud, aga sina-mees oled vist Poolast,küsisin.Siitsamast olengi,kõlas solvunud vastus.
Kaks inglast omavahel,mõtlesin kui lonkasin edasi.Kohtuma taaskordse Piiteri erudiidi ja äärmiselt sümpaatse jutuga Grigori Vladimirovich Prahhiniga,kirjaniku ja kirjastuse Hudozestvennaja Literatura tippjuhiga.Saal oli puupüsti täis ning vahel vägagi ekstreemlikult derzaavamaiguline auditoorium oli kui äravahetatud.Nii et erariides optimistil,nagu kapokaid täna kutsutakse,polnud võimalik teha märkmeid ühestki riigivaenulikust väljaastumisest.
Külalise meenutustest.Suurim tsaariaja honorar oli Pushkinile,kes sai tsaarivastase teose Bunt/ Mäss eest
 20 000 kuldrubla.Oli mehel muidki meenutusi,näiteks oma kabineti diivanil kord unne suikunud Mihhail Sholohhovist.Kõike lugusid siia ei mahuksi-kuigi olulisima talletasin.
Olgugi nii-Impressumi-klubi üritustel käib ka edaspidi
teie paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, June 17, 2012

EestiPoiss

Reisimuljete jätkuna
väärib märkimist tähelepanek,et nädala jooksul kohtasin Bulgaarias üht sääske kui sõitsin öösel pärast grillpidu oma apartementi.Kohvitassi juures jäid ühel hommikul me rõdul silma kolm kärbest ning päeval sibas bassein kõrval terrassil neli-viis sipelgat.Ja kogu lugu.Valetaksin kui väidaks et igatsesin taga kurje parme ja tigedaid Eestimaa herilasi,et tundsin neist puudust.Küll aga pidanuks vaiksemad olema sealsed   kajakad,kes parvena alati viie paiku hommikuti röökides madistasid ja oma tundmatus keeles vadistasid. Mõni isegi naeris oma jubedat naeru.Läänemaal,Kiideval on need Issanda linnukesed küll poole vaoshoitumad - muidu ei kannataks rannarahvas neid välja.
Veel üks kummaline kogemus.Pärast kohvijoomist rõdul elu nautides ja päikesega miilustades,vööni paljana peesitades tajusin,et mööda selga niriseb ohtralt vett allapoole,mis päikesekiirte poolt tagakehast välja kuumutatud. Vean kihla,et sellist tunnet teil kodumail tekkida  ei saagi,sest temperatuuri pole piisavalt.
Küll aga on kohalikel see-eest piisavalt ainult gabrovlastele omast huumorimeelt. Loen õllepurgilt oma vene keele oskuse abil,et kuni aastani 1973 oli neil kommunikatsioonivahendiks poe ees käeshoitav õllepurk.Siis aga esitles dr.Martin Kupri kuni 1 kg kaaluvat mobiiltelefoni,pannes sellega aluse moodsale suhtlemisele...  Mulle,krantsile,meenus kohe lugu eelmise liidu tehnikaajaloost mil vana vedurijuhi poeg olevat leiutanud esimese Vene veduri...
Koju naastes tundus,et nädal imelises kliimas jäi napiks.Oh,oleks see suveparadiis poole lähemal,tasuks minna autoga ja puhata kuu aega kuninglikult,tutvudes kõigi huviväärsustega.Ka muinasaja mereröövlite saarekesele Nessebari ei peaks siis sõima pungil täis kuumas linnabussis,kus roidunud konduktor tolles kilukarbis end niiskete kehade vahelt läbi pressib.Aga muljetväärt kogemus seegi,sest sõit kestis mitte üle pooltunni.
Poolast läbikihutamine olevat hirmsaim kogemus,teadis rääkida meid Varnasse sohverdanud hiidlane Ants. Usun siiski,et taoline suvine automatk lisaks värve suveelamustele.Kaks juhti- ja kolm tuhat kilomeetrit oleks kui korraks lumme lasta,kui lumi maas.Mu Grand Vitara vajaks siis küll gaasiseadet,et sõidukulud üle mõistuse ei roniks.
Olulisim on vast eelnevaga välja räägitud.Nüüd peame jaanikuettevalmistusi ja nuputame praamile väga vajalikke broneeringuid ning arutame, mitut autot vajab saarekesele me kolm peret.Jaanipäeva-aeg on seekord tavalisest lühem,nii et ehk piisab kahestki.
Jääge terveks ja olgegi sellised,soovib
paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, June 16, 2012

EestiPoiss

Usalduse kaotusest
Selgub,et trend on üldine-Ansip ei usalda Meikarit,Ilves ei usalda Krugmani ja mina ei usalda valelikke, ahneid oravaid.Vähe sellest,et nad mõtlesid oma võimu põlistamiseks ja vee sogamiseks välja e-valimised. Kus keegi ei saa midagi kontrollida ja tulemuse saab sellise nagu poliittehnoloogid kavandanud.
Kusjuures salamisi müstilisi summasid parteikassasse smugeldavad ausate nägudega seltsimehed nõuavad justkui muljejätmiseks kassaaparaate turukaubitsejaile ja külapoekeste pidajaile- sest nende käest läbi liikuv raha vajab ju riigi kontrollivat silma.Erinevalt sellest salapärasest rahast,mida keegi kusagilt tassib noorukese poliitbroileri staarMeikari kätte.Dokumendivabalt ja päritolu selgitamise vajaduseta.Vat nii elamegi - nagu härjad ja Jupiter.
      Küll aga elavad mittepahasti bulgaarlased,kelle juures suvitasime just terve nädala. Suvesoe ei olnud õnneks veel kohal,sest 32...36 kraadi varjus pole neile veel kuumus.Tallinnast lennukiga Varnasse,sealt  terve eestlaste rühmaga, mikrobussiga paarsada kilti läbi Burgase ja üle mägede lookleval serpentiinil Türgi piiri lähedale kuurortlinnakesse nimega Sunny Beach.Musta mere kallas oli turistide vastuvõtuks hästi valmistunud.Viiekümnendail siin alanud linna ehitus pakub täna hulganist põneva arhitektuuriga maju,hilisööni rahvarohkeid äritänavaid ja sadu baare ning söögikohti mis külastajahordide ootel.Kohalikud olid sõbralikud, teenindusvalmid kuid mitte kunagi lipitsevad. Nad polnud altid noolima igal võimalikul ja võimatul  juhul meie nö kõva valuutat elik eurosid.Vahel ikka võtsid vastu kui meil hetkel kohalikke levisid e. leevikesi polnud.Hinnad ei hammustanud ei restos ega riidepoes,kus Liisa hankis imekena särkpluuskleit- pükskostüümi,mõned käekotid ja nänni kingitusteks ja polosärgid pojale,mulle ja pojukestele.
Hommikud olid kaunid,sest tegime kaheksa aegu aamukahvid oma teise korruse apartemendi rõdul ülikuumas hommikupäikeses.Siis kargas majas pesitsev publik me kuuekorruselise hoone akende all asuvasse poolesajameetrisse liigendatud ja loogetega basseini sulistama,kohe seejärel aamupala haukama oma kodubaari majaõuel.Ametlik rahakurss oli 1,92 ning igati sobilik.Kaudse arvestusega tuumasin,et kümme euri on kakskümmend levi,ja sellest piisas orientiiriks.Mingi kuue leevikese eest sai praemunaroa, mille sees  sink ja juust.Minu õpetuse kohaselt hakati juurde lõikama erihea maitsega lihatomatit salatiks. English breakfast serveeriti hiljem mulle kui arvatavale gurmaanile purgiubade ja praetud tomatiga.Sink ja vorstikesed ning seened pealeselle. Kohvi oli tuntud headuses cappucino või late,kohalik õlu maitsev ning joodav.Tore oli tunda,et aitasime turgutada endiste saatusekaaslaste majandust.Alates sellest kui mu head sõbrad ostsid endile mõned head aastad tagasi suvekorterid sinna ning tellisid kinnisvarahoolduse,mis kiire ja aktsepteeritav.Olgu teemaks boilerikorrastus või ukselukuparandus. Oli majas ka rendikortereid kus majutusid mõned vene perekonnad.Riigist,kus prestiizikas elada paigas,mille väravas turvamees ning iga nägu sisse ei pääse.Meie tundsime küll,et koloriitne ja sihvakas  pikkade lokkidega turvamees polnud obligatoorne. Hoolitsev teeninduspersonal pesi hommikuti basseinipõhja ja kastis lilli ning koristas prügiurnidest prahi.Koduõu oli pidevalt puhas,hekk pügatud ning muru niidetud.
Linnas kiirtoidukohas,kus pakuti hõrgutavaid täidetud kartuleid,pandi Mimmi teistkordsel külastusel plaadimängijasse P.S.Troika tüngalaul,kus tünga tegi Eevald,kel koduks nüüd on Seewald.Mõtetelugejast bolgar tabas ära,et selle laulu saateks tantsib Mimmi lausa laua peal kui Hiiumaal peoks kisub.Ja mul seda toitu süües nägu naerul,suu lausa kõrvuni.
Nädalake lendas kui linnutiivul.Meie improviseeritud eestlasrühma grillpidu koduaias oli markantne,sest Tarmo oli grillmeister ja toit suurepärane,õhtu ja suveöö heas seltskonnas lausa imeilusad.Ja juba pidimegi ärkama kell kuus,sest Antsu buss oli kohe ette sõitmas.Valge Mersu lahendas teekonna alla paari tunni,ja juba olimegi aerodroomil,kus tiivuline kui Varnast võtta.Enne lõpetas tegevuse lennule registreerimise arvutisüsteem,pakkudes meile närvikõdi ja piisavalt põnevust vaadata personali nägusid ja lakkamatut ringijooksmist.Kuid kuna olime varakult kohal et süsteemi sassi ajada saadi selle korrastamisega siiski graafikuks toime.
Aeroplaanis tellisin endale vodkaga tugevdatud mahla ja Mimmile närvirahustuseks ning pearemondiks vahuveini.
Lõpp hea,kõik suurepärane-tõdeb välismaal suvitanud
paadikapten Neemo E Poldre.Kes kalaretkest  loobus,sest paati ronida polnuks saanud.

Thursday, June 7, 2012

EestiPoiss

Tugevasti kreenis
on meie ühiskonnakorraldus küll,kui neljas võim ei suuda/tohi oma arvamust poliitsullerite pihta väljendada. Ning häbistava avaliku sõna peavad ütlema teatritegijad No 99 lavalt. Reformierakonna juhatuse koosolek oli küll tavatu lavatükk,kus astuti väidetavalt teretulnud samm ajakirjanduse poole.
Sest praegu usaldatakse Kristen Michali küünilisust,Kalev Lillo täielikku ebakompetentsust,Ülle Rajasalu kriiskamist ja Jürgen Ligi viha  demonstreerinud teatrit ehk isegi rohkem kui kõige valgemaks tituleeeritud Memokraadi blogi.
Lavastus avas teatrirahva meelest kogu mängu telgitagused,tuues tõetruult publiku palge ette suurte poliitikute taustategijate räpasevõitu ja väärastunud maailmapildi.Mäng käis ajakirjanduse ja teatri piirimail.Piire kombates,lisab allakirjutanu.
Tervise vastupidavuse piire kompis ka mo Liiza,kes ravis neeruvaagnapõletikku Amoksitsilliiniga,mille tohter välja kirjutas.Tugev antibiootikum mõjus allergiliselt ning surus viie päevaga kurgumandlid suulakke,nii et üleeile kesköösel laekusime hädaga  traumapunkti.Kus tuli veeta kaks tundi.Mina ooteruumis oma uue  raamatuga.  Lambasihver haiglakoikul tilguti all ning hingamisaparaadi kütkes.Aga abiks oli.Sest mure oli suur.Mitte selline nagu raadiumitädi just pajatas,kui küsis Kas õunauss hakkab pirni peale pirtsutama.
Patrik pole pirtsutaja tüüp,kuid tünnilotot mängides palub Mimmit-No mängime siis aeglaselt,kuna Sebastian on kiirem ning Mimmi noomib,miks poiss numbreid nii halvasti tunneb.
Kurb uudis tuli äsja Lõuna-Venemaalt.Kus metsatulekahju koldesse pillati lennukilt kolmteist langevarjurist tuletõrjujat ning kaheksa neist hukkusid tööpostil.Miks see mind erutab-olin ju kolm aastat ka ise vene armees tuletõrjujast autosohver ja kujutan elavalt ette,kuidas hurraapatriotismi toel kästi poistel hüpata kindlasse surma. Vaevalt et keegi pealikutest mõtles eelnevat luuret teha või meestele korralikku varustust nõutada.Kui traditsioonid pole surnud juhatas sealgi vägesid pan porutchik Mihhailov,kel puudus vajalik arusaam ja koolitus sellest,mis tulekahjus sünnib ja kuidas elavjõu kaotuseta punasele kukele ligi hiilida.
Kui tulilinnu hingeelu on teile võõras,hoiduge va kurja ärritamast
soovitab paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, June 5, 2012

EestiPoiss

Relvavennad
Need ülelombimaa vanaautosõbrad ei unusta hallipäist uuniklast Ennot,kes oli neile giidiks Saaremaal,kui  antiikse maiguga hall sõjaaeelne kenasti restaureeritud Sisu-buss vedas rohkem kui kümmekond aastat tagasi ringi tervet salka Päijät-Häme Mobilistit sõsarklubi liikmeid,kes olid lisaks saare huviväärsustele ülima hämmeldusega tutvunud vene sõjardite mahajäetud ning purustamata/paljaksröövimata tugikohaga Sõrve sääres.Mulle,tõlgilegi, oli imekspandav, et punkri seinal ilutses töövahend ehk valvetoimkonna tarvis lääne vaenlaste kaart,kus ära tähistatud lennukimarkide -pommikandjate kaupa,kus Skandinaavias asuvad Nato lennukid ja palju neid mingile aerodroomile pargitud. Soomlsased olid vaimustuses ja tegid ohtrasti pilte. Justkui oleks Kremli käsilased paanikas põgenenud...
Nonii, täna tõi post taaskord koju nende meeste värvitrükis ajakirja Vellamobiili, mille pärast tutvumist viin oma klubi poistele kuu teisel teisipäeval,kui taas vana Alfredi pubis Rahumäel kokku saame.Nii palju head infi kogu Soomemaa vanaautomaailmas toimuva kohta,et vaid vaegurlus ei lase mul teemadesse süveneda.Ju see peabki nii olema,et Taevane Isa tõmbab mu tempole ja teemadele kässerit.Lohutan end-polegid hullugid, eks ole sebitud omajagu.Laitse rallipargi tegemistele paneks küll õla alla kui jaksu oleks.Sest toimeka Yllar Suvemaa kui mõne teisegi uue tulija juurdetulek on nii rõõmustav,et ma ei leia sõnu.Kahjugi,et ma ise ei saa- suuda seal tihemini käia,kuid teler toob teavet järjest uutest töövõitudest automaailma tutvustamisel.Sulevi ja ta venna investeeringud kannavad küll head vilja,loodan.Sest pole armsas pealinnas ega naabruseski midagi võrdväärset vastu panna.
        Lasketreeningud naabriaia kurjade varesepoiste pihta peaks olema tihedamad, usun.Sest täna käis jälle käratsemine ja kambaga naabri kassi nokkimine.Leht just kirjutas ülbetest varestest,kes Tallinna lasteaia kasvatajaid julmalt ründasid.Kui ma neid naabripätte oma kolme soft-air püstoliga ei ohjelda,ollakse varsti me pojukeste kallal.Sissy,me valge kööginuustiku elu on samuti küsimärgi all.Sest nagu püsilugeja ehk mäletab, hakati pihta abitust oravapoisikesest.
      Abitu on ka mo Liisa,keda ligi  nädalajagu vaevasid neeruvalud,aga täna hommikuks tabas kurgupõletik. Nüüd ta ei suuda leida oma kohta elus ja märatseb nagu keeristorm.Käisin tal apteegis ja tõin kurgurohtu ning ka rahustavat teed,sest juba hommikul lendas kohvikann kuumalt külili ja pärast  saavutas tubli lennukiiruse talle  ebasobiva soojusega vedeliku  joogikruus millega talle vett ulatasin.
Aga polegid hullugid,kui vaid palatiukse kinni saaks
loodab teie paadikapten Neemo E Poldre

Monday, June 4, 2012

EestiPoiss

Vaikelu
on tänase vaikse esmaspäeva märksõna.Sest keskpäev läbi,mittemidagi põrutavat pole juhtunud.Igavene tuli põleb mul välikaminas,sest juba teist nädalat on hädasti vaja vabaneda aiaprahist ja puusaagimise jäätmetest.
Aga muidu on elu nagu ikka-vargad varastavad,litsid löövad litsi ning salapärased ärimehed ja/või kriminaalid koguvad kilekottidesse rahapabereid,et viia neid parteide kassadesse.Poliitbroilerikasvandustes on ülearugi vaikne,sest järelkasvul  kodurahu huvides suud kinni teibitud.K-rauta saavutas rekordtulemuse halli karva kangasarmeeringuga veekindla teibi läbimüügis,sest seda kulus ohtralt.Meediajüngrid võtsid pea kõik terve nädalase puhkuse,sest skandaalikesed on lähiajal välistatud.Staarmeikarit kui riigireeturit pole veel pistetud  hallitrellihotelli ,kuigi Jürgen seda nõuab. Euroopa parim peaminister,kes kunagi ei puhka,võttis nädalase puhkuse et olla lapsehoidjaks tütrekese kolmele lapsele.Nooruke Reinsalu,uus kaitseminister,panin Galil-automaadi käest ning harjutab peamise ministri rolli,sest asendab vanemat kolleegi.Fooliummütsi ta ei kanna, sest meedia hakkaks kohe ilkuma,ei saaks millestki aru,nagu väidab Molekul.
Nooremal tütrel on kerge peapööritus müügilolevate autode valikust.Otsima hakkas küll mahukamat,aga kui oli Citroen Picasso ja Shkoda Octavia universaali välja praakinud kui igavavõitu ning eakamate vehiiklid,jäi silm pidama Peugeotil ning nüüd on huviobjektiks Seat Altea XL,särtsakas punane aastast 2007,ülihea põhi-  varustustaseme ning sobiva kilometraazi ja kontrollitava ajalooga.United Motors edasimüüjaks ning kui veel eelmine direktor Toomas oleks ametis,saaksin tingida piigale ülihea hinnagi.
Proovisõidule siirdume õhtul,eks siis näis.Firmast on etem osta kui omanikult,sest pangaliisingu asjad liiguvad siis ludinal.Ka arvelevõtt pole mureks,sest tööpäevane ooteaeg ARK-i büroos jääb ära,automüügiesindustel on seal omad vastuvõtuajad.Mu endises töökohas on põrgu lahti,pärast ARK-i uute ülemuste suurskandaali ja kogu  juhtkonna laialipeksmist on Tallinna büroo töötajaskond kui peata kanad.
Hakkan vist maha rahunema,uusi seiklusi/kohustusi ei otsi.Reisida,seda veel võiks,aga enam ma poliitikasse vegeteerima - susserdama ega tööpostile ronima ei kipu.Milleks toita oma maksudega mingeid seaduslikke vargaid,pole minu ampluaa.Kogu elu elanud ausa inimese mainega,asja seda nüüd rikkuma hakata.Vahel mõtlen,et võibolla pole kõrgem eshelon isegi niivõrt pätistunud,nad lihtsalt ei oska muudmoodi,ausa inimese kombel.Kooliaeg möödus valedes koolides,ka elu ise pole midagi arukat õpetanud perekonnast rääkimata. Suurte poistega võrreldes on minul küll hästi läinud.Ema-isa päästsid Kopli päti saatusest, olles ehitanud Nõmmele maja ning viinud oma lapsed valgete inimeste rajale.Olles ise üdini ausad  lihtsad eesti tööinimesed ning rääkinud koduski pidevalt kui inetu on valetada ja varastada.
No katsu sa siis kasvada poliitikuks,ma küsin teilt täie tõsidusega.Kui perekond seda juba eos välistab...
Kui teilgi samad probleemid,ootab kirju ja joonistusi,
ka helistamisi paadikapten Neemo E Poldre 

Sunday, June 3, 2012

EestiPoiss

Eestimaa linnade tänavapilti
ehk kasvõi saarte vahet liikuvate praamide nö autonäitusi vaadeldes näete,et reformerite lahkuv valitsus on  teinud midagi positiivset üldises käkkikeeramise tuhinas.Võite ka arvata äsjase hämara poliitraha skandaali taustal et Maarjamaa automüüjail on kõik avalikud ja salajased parteimaksud tasutud.Sest valitsus pole kehtestanud hirmkõrgeid makse uute autode soetamisele.Mis lõppkokkuvõttes annab inimestele hulgi  lisavõimalusi avariides ellujäämiseks.Sest moodsas autos on avarii korral juhi jalgu säästvad, ärakargavad pedaalid, turvapadjad pluss külgturvakardinad.Ent medalil on kas teine pool e .revers.Kui loksud vanas autos, väsinud rondis,tood riigile rohkem sisse-iga varuosavidina pealt tasud riigile käibemaksu pluss head aktsiisi, kuna ajalooline relikt on väga janune ning toodab raha riigikassesse.Mille nimel sõdimegi praegu innukalt piiriülese kaubanduse vastu raja läheduses elavate inimestega.Kes kuritahtlikult,lausa reeturlikult  veavad oma autode paakides keelatud koguseid  sala-kütust.Kurjad keeled ei väsi jahvatamast,et kokkuleppel rajavahtidega saate tuua riiki suurte paakautoga tsisternitäied poollegaalset autokütust.Miks pool...sest väikestele  mutrikestele on korralikult maksud makstud-irw.
Mõte liigub eelöeldud autoteemalt tänapäeva EU parimale rahandusasjatundjale.Kui Ligi teinuks arvutused kuidas riigikassa kosuks inimeste vanade autode lappimisest,ei lubaks ta eluseeski tuua hulgi ja soodsalt sisse uusi.
Kuulsate ja kummaliste elust.Just tuli uudis,et kriminaal Slavka Juminile,kes istub sundaega Tartu ilusas ja uhkes,kõigi mugavustega europuhkekodus ning kukkus seal märatsema kuna kambrisse teda ei lubatud suitsupakiga.Kolkis valvurit ja tagus seinu ning teenis rahustava vaigistamise kinniseotuna erivoodil terveks üheksaks tunniks kuni maha jahtus.Nüüd peab saama inimõiguste kohtu sunnil valuraha kümme tuhat eurot, sest sõrmenukid on valusad ettejäänud valvurist ja kambriseintest.Slavkale küll ei tohi öelda nagu õpsidele või tuletõrjujaile,et raha netu.Makske talle na lapu, et türmielust vaevatud inimese elu oleks lill...
Draakoni galeriis avati just August Künnapu,mu kunagise hea ülemuse Edgari vennaVileni poja  maalide näitus.Kohtumisel temaga oma kunstikursusel jäi noormehest ülisoe mulje,nii et näitusele lähen homme algaval nädalal kindlasti,kui lausvihmasadu ei sega sisenemist vanalinna.Kunagi peaksin temaga kaupa tegema et mõne huvitava visandi osta-tal jubehea käsi,teeksin kasvõi pool rehkendustki kui täit ei jaksa...
Kuna pööripäeva piduõhtu pole mägede taga,saatsin noorpõlvesemu Jaagule päringu me kolmanda musketäri,Gerhard Hürri saatuse kohta. Viimane töökoht,kus teda mäletan,oli president Lennart Meri kantseleiülem.Soliidne sell eluaeg olnud,nii et see karjäär ei pannud mind imestama.
Üldse märkan,et mida aeg edasi,seda enam tekib igatsus noorpõlve ja hilisemategi aastate kaaslaste vastu.
Kuidas teiega,kas samad suundumused ja igatsused
uudistab paadikapten Neemo E. Poldre

Friday, June 1, 2012

EestiPoiss

Paanika jätkub
herilasepesas,nagu politoloog juhtparteilaste kontorit kirjeldab.Ses värve lisas kamaluga Jürgen Ligi,kes karmilt arvustas meediat,kes ei saavat temast aru.Sekkus ka Molekul,keda pahandas fakt,kuidas press asjasse suhtub.Fjuk uskus täna,et partei vajab tarkade kogu.Kas vastukaaluks vastasrinde tõekomisjonile, küsiks mina.Üldiseks hoiakuks näib kujunevat hinnang, et see seltskond on end juhtidena ammendanud.Mis pole ka ime-nii ülbeks teeb vaid võimust ja rahast ajendet peapööritus.Tuleks vist nii ühte kui teist vähemaks võtta.Ehk lõpetab siis ka Parts oma üleoleva hoiaku ega pane silmi kinni tõsiasjade ees,öeldes et meedias juttu olnud bussitäite Peipsi venelaste linnavedamisest parteiürituse nö halli massi täiendama on folkloor. Aga miks suured poisid siis kohe vastupidist ei väitnud kui telepilt Solarisest seda kõike näitas.
Räpina Aianduskooli tänavustelt lõpetajatelt kooritakse ilmselt tagasi see raha,mis koolil kulunud vist uuele maamaksule  ja kallile elektrile.Eksami eest maksa 240 euri või jääd lõputunnistuseta.Kui see pole oravate pirukas,mis siis veel. 
Kui mul polnuks nii suuri lootusi iseseisvale Eesti riigile,küllap võtaksingi kogu seda lollust ja bojaaride ülbust ning nende nulltulemusi poole rahulikumalt.Aga saab ju ka teisiti,mõistusepäraselt, haritumalt, inimsõbralikult  ja  tulemuslikult - Kui tahate oponeerida,on ootel
teie paadikapten Neemo E. Poldre