Wednesday, June 27, 2012

EestiPoiss

Õnnestus
saada täiesti tavalise Eesti suvepäeva osaliseks.Mõniteist soojakraadi ning kehvpilvine taevalaotus. Vaid autoaknast kangastus suht normaalne suvepäev kui päikesevalguse alasse jõudsime,sest tegime Liizaga lühivisiidi Kohilasse.Lapimaal tuli eile lumi maha,meil õnneks veel mitte.Rääkige veel kliima soojenemisest ja ähvardavast kasvuhoone-efektist.Oleme justkui postsoveti-aegses triiphoones,mille kõik klaasid puruks pekstud ning tuul uitab kurvalt endisel viljakal alal.Täitsa mahajäetud ja purustatud kasvuhoones viibimise tunne,ma ütlen.Rohke Debelakk pajatab raadios vaimustusega uue poliitpartei sünnist,mil nimeks Äraostetavad.Loodan,et kunagi suure aplombiga areenile karanud endisel äraostmatute nelikul suud-silmad häbi täis või vähemasti häbipuna palgel.Kui seda pole liiga palju loota.
Mina-poiss unistasin veel paar päeva tagasi,et ehk satun selgi suvel vaatama mõne teatri suvelavastust. Täesti ootamatult helistas lõuna paiku Annika,kes kutsus õhtuks Viimsi vabaõhumuuseumisse vaatama Gailiti Ekke Moori. Ent just nüüd,hetkel ei sobi ei mulle ega Liizale.Kes oma salongis kahepäevase lillemüügimaratoni järel paari puhkeõhtut vajab ning hommikul kerge kurguvaluga voodist tõusis.Mina olin juba hommikul lubanud hilisõhtul minna allkirjastama klubi Unic aastaaruannet ega saa Mati poole minekut klahviga cancel saata tundmatusse kaugusse,sest tähtpäev istub kogu me klubi juhatusel kukil.
Veits kahjutunne kripeldab,et käsi ja jalg ei luba mõne retroauto roolis Laidoneri sõidu kolonnis armsa Eestimaa maantelinti mõõta.Kui endale ei ostaks,siis kasvõi laenakski nagu Mati,kes soliidse Jaguariga paar suve tagasi teise Eestimaa otsa põrutas.
         Alkonautjuhid said suvise pööripäeva aegu parajalt ning ärateenitult julma kohtlemise osaliseks. Puuri pisteti neid üle riigi ligi veerandsada-tervelt 24. Telerist näidati kuidas soliidses eas vene mees kümneks päevaks plate peale viidi.Tema kaasmaalane, veidi noorem kurtis käeraudus kinnimaja koridoris lontides,et tema saanud oma tervise kohta liiga range karistuse...Kas tervist jätkuski vaid tervisetoostiks,küsiks.Ei tasu ikka juua kui poliismenid enne pühi ähvardavad et Juhan läheb jubedaks.
Seega,seltsimehed - riigikeele oskamine tuleb kasuks teie tervisele ja rahakotile.Eesti printmeedia kajas ähvardustest karmistada lävimist roolijoodikutega.Remark-  iseasi,palju neist ka tegelikult purjus olid. Erinevalt arenenud Euroopast oled sa humalaveepudelit kummutanult kah roolijota ja veiniklaasi libistamise järel vana alkonaut ise.Kuid olen korduvalt öelnud oma isikliku arvamuse.Lubad sa eestimaalasele,alkoholist läbiimbunud inimesele roolimineku eel näiteks pudeli õlut,valab ta sinna teeklaasitäie viina sekka,pistab kinni ja pärast raiu või tükkideks-iga tükike kisendab,et jõin vaid õlut.
Kurb kui sellises seltskonnas peab oma eluõhtut veetma
teie eakas paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment