Saturday, June 16, 2012

EestiPoiss

Usalduse kaotusest
Selgub,et trend on üldine-Ansip ei usalda Meikarit,Ilves ei usalda Krugmani ja mina ei usalda valelikke, ahneid oravaid.Vähe sellest,et nad mõtlesid oma võimu põlistamiseks ja vee sogamiseks välja e-valimised. Kus keegi ei saa midagi kontrollida ja tulemuse saab sellise nagu poliittehnoloogid kavandanud.
Kusjuures salamisi müstilisi summasid parteikassasse smugeldavad ausate nägudega seltsimehed nõuavad justkui muljejätmiseks kassaaparaate turukaubitsejaile ja külapoekeste pidajaile- sest nende käest läbi liikuv raha vajab ju riigi kontrollivat silma.Erinevalt sellest salapärasest rahast,mida keegi kusagilt tassib noorukese poliitbroileri staarMeikari kätte.Dokumendivabalt ja päritolu selgitamise vajaduseta.Vat nii elamegi - nagu härjad ja Jupiter.
      Küll aga elavad mittepahasti bulgaarlased,kelle juures suvitasime just terve nädala. Suvesoe ei olnud õnneks veel kohal,sest 32...36 kraadi varjus pole neile veel kuumus.Tallinnast lennukiga Varnasse,sealt  terve eestlaste rühmaga, mikrobussiga paarsada kilti läbi Burgase ja üle mägede lookleval serpentiinil Türgi piiri lähedale kuurortlinnakesse nimega Sunny Beach.Musta mere kallas oli turistide vastuvõtuks hästi valmistunud.Viiekümnendail siin alanud linna ehitus pakub täna hulganist põneva arhitektuuriga maju,hilisööni rahvarohkeid äritänavaid ja sadu baare ning söögikohti mis külastajahordide ootel.Kohalikud olid sõbralikud, teenindusvalmid kuid mitte kunagi lipitsevad. Nad polnud altid noolima igal võimalikul ja võimatul  juhul meie nö kõva valuutat elik eurosid.Vahel ikka võtsid vastu kui meil hetkel kohalikke levisid e. leevikesi polnud.Hinnad ei hammustanud ei restos ega riidepoes,kus Liisa hankis imekena särkpluuskleit- pükskostüümi,mõned käekotid ja nänni kingitusteks ja polosärgid pojale,mulle ja pojukestele.
Hommikud olid kaunid,sest tegime kaheksa aegu aamukahvid oma teise korruse apartemendi rõdul ülikuumas hommikupäikeses.Siis kargas majas pesitsev publik me kuuekorruselise hoone akende all asuvasse poolesajameetrisse liigendatud ja loogetega basseini sulistama,kohe seejärel aamupala haukama oma kodubaari majaõuel.Ametlik rahakurss oli 1,92 ning igati sobilik.Kaudse arvestusega tuumasin,et kümme euri on kakskümmend levi,ja sellest piisas orientiiriks.Mingi kuue leevikese eest sai praemunaroa, mille sees  sink ja juust.Minu õpetuse kohaselt hakati juurde lõikama erihea maitsega lihatomatit salatiks. English breakfast serveeriti hiljem mulle kui arvatavale gurmaanile purgiubade ja praetud tomatiga.Sink ja vorstikesed ning seened pealeselle. Kohvi oli tuntud headuses cappucino või late,kohalik õlu maitsev ning joodav.Tore oli tunda,et aitasime turgutada endiste saatusekaaslaste majandust.Alates sellest kui mu head sõbrad ostsid endile mõned head aastad tagasi suvekorterid sinna ning tellisid kinnisvarahoolduse,mis kiire ja aktsepteeritav.Olgu teemaks boilerikorrastus või ukselukuparandus. Oli majas ka rendikortereid kus majutusid mõned vene perekonnad.Riigist,kus prestiizikas elada paigas,mille väravas turvamees ning iga nägu sisse ei pääse.Meie tundsime küll,et koloriitne ja sihvakas  pikkade lokkidega turvamees polnud obligatoorne. Hoolitsev teeninduspersonal pesi hommikuti basseinipõhja ja kastis lilli ning koristas prügiurnidest prahi.Koduõu oli pidevalt puhas,hekk pügatud ning muru niidetud.
Linnas kiirtoidukohas,kus pakuti hõrgutavaid täidetud kartuleid,pandi Mimmi teistkordsel külastusel plaadimängijasse P.S.Troika tüngalaul,kus tünga tegi Eevald,kel koduks nüüd on Seewald.Mõtetelugejast bolgar tabas ära,et selle laulu saateks tantsib Mimmi lausa laua peal kui Hiiumaal peoks kisub.Ja mul seda toitu süües nägu naerul,suu lausa kõrvuni.
Nädalake lendas kui linnutiivul.Meie improviseeritud eestlasrühma grillpidu koduaias oli markantne,sest Tarmo oli grillmeister ja toit suurepärane,õhtu ja suveöö heas seltskonnas lausa imeilusad.Ja juba pidimegi ärkama kell kuus,sest Antsu buss oli kohe ette sõitmas.Valge Mersu lahendas teekonna alla paari tunni,ja juba olimegi aerodroomil,kus tiivuline kui Varnast võtta.Enne lõpetas tegevuse lennule registreerimise arvutisüsteem,pakkudes meile närvikõdi ja piisavalt põnevust vaadata personali nägusid ja lakkamatut ringijooksmist.Kuid kuna olime varakult kohal et süsteemi sassi ajada saadi selle korrastamisega siiski graafikuks toime.
Aeroplaanis tellisin endale vodkaga tugevdatud mahla ja Mimmile närvirahustuseks ning pearemondiks vahuveini.
Lõpp hea,kõik suurepärane-tõdeb välismaal suvitanud
paadikapten Neemo E Poldre.Kes kalaretkest  loobus,sest paati ronida polnuks saanud.

No comments:

Post a Comment