Tuesday, June 19, 2012

EestiPoiss

Tegusid mahub igasse päeva
pean enne suvist pööripäeva tõdema.Ja teen oma armsas kodulinnas aina uusi avastusi.Põlvkondade Maja lõpuseminarile Meriton Hotel Gardenisse eile lõunaks minnes selgus,et see kohake asub sealsamas,kuhu olimegi palutud. Kohvikureklaamid majja sissepääsul olid valdavad ja hotellinimi vaid ülaseinal krohvile maalituna.Päästis see,et naabruses asuva Bollywoodi ettekandja,tuues terrassile minu palutud kohvi,näitas maja kätte.
       Seminaril puhuti lootusrikast juttu ning rahastamise tagala oli kah kindlamaks kippunud.Nii et Nõmmele see maja ikka tuleb,kas ka Maardusse ja Jõelähtmesse,poleks ma raudpoltkindel.
           Meritonis oli võrratu,blondiinimaias tualettruum.Arhailisel puust aidauksel kolm piktogrammi- invaliid, male ja female. Elik sandike,mees ja naine.Ilmselt märguanne,et vaid nimetet kolm tohivad koos siseneda.Mäletate, et blondy luges oma vastse töökoha liftiseinalt,et sõita saavad 8 inimest.Nii jäigi vaeseke alati puudujäävad seitset ootama ning jäi ikka tööle hiljaks...
       Põlvkondadega ühele poole saanuna kappasin kähku üle Raatuse platsi kuulsa Olümpia poole,mis end veel kuulsamale Radissonile maha müünud.Enne Vanaturu kaela tekkis mu kõrvale sihvakas, kena pealt kahekümnene päevitunud noorsand,kes suht laitmatus englishis küsis,kas tahan teda aidata Geiks ta mind vaevalt pidas,ju ikka lonkavaks salamiljonäriks.Paludes kaht ja poolt eurot.Kas sa ei näe et olen vigastatud, aga sina-mees oled vist Poolast,küsisin.Siitsamast olengi,kõlas solvunud vastus.
Kaks inglast omavahel,mõtlesin kui lonkasin edasi.Kohtuma taaskordse Piiteri erudiidi ja äärmiselt sümpaatse jutuga Grigori Vladimirovich Prahhiniga,kirjaniku ja kirjastuse Hudozestvennaja Literatura tippjuhiga.Saal oli puupüsti täis ning vahel vägagi ekstreemlikult derzaavamaiguline auditoorium oli kui äravahetatud.Nii et erariides optimistil,nagu kapokaid täna kutsutakse,polnud võimalik teha märkmeid ühestki riigivaenulikust väljaastumisest.
Külalise meenutustest.Suurim tsaariaja honorar oli Pushkinile,kes sai tsaarivastase teose Bunt/ Mäss eest
 20 000 kuldrubla.Oli mehel muidki meenutusi,näiteks oma kabineti diivanil kord unne suikunud Mihhail Sholohhovist.Kõike lugusid siia ei mahuksi-kuigi olulisima talletasin.
Olgugi nii-Impressumi-klubi üritustel käib ka edaspidi
teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment