Monday, August 8, 2011

EestiPoiss

Kohake
kus täna esimest korda elus Mimmiga lõunatasime,on vanalinnas nii uus, alles sisseelamisjärgus. Indiast pärit peakokk tunneb oma tööd,nii et maitseelamused ei jätnud soovida paremat.Ka vanalinnas, kohapeal valmistet jäätis oli ainukordselt hõrk.Ja mis peamine,lahkumisel sain meid teenindanud ettekandjalt mönusa musi.Oli see heakskiiduavaldus piisava jootraha,viieka eest,või hoopiski selle märgiks,et tütrele meeldis isa ja ema külaskäik tema töökohta Bollywoodi, no võta sa kinni.
Silmad pärani kinni eesti elu vaadates näeb ikka kummalisi seiku küll.Ühel koledal päeval loed ajalehest,et riigivaras ja miljoni nihverdanud Anna Maria on leidnud uue armastuse,alles ta pidutses Londonis.Rahva õiglustunne käriseb igast õmblusest.Kirutakse et selverist juustutüki näpanu saab kohe karistada,aga miks armeenlase nimega tibi on püha ja puutumatu.Nüüd saab siis imet näha,kas eesti nimega Kadri L. jääb samuti süütuks.Kuigi tema alluvuses töötanud Kaitseuuringute Keskuse lauaülem nihverdas ligi paarkümmend tuhat eurot kõrvale isiklikeks vajadusteks.Eksajakirjanikust südi daam manööverdas end juhipostilt reatöötajaks et pattu kahetseda.Kui nüüd nii jääbki ja vaikib laul laias laanes saab sellestki keissist uus lehekülg Elu Õpikus.
Järgmisele leheküljele raiuks kivisse kuldsed sõnad VÕIMUPARTEI SÕBRAD ON KUI MOOSI SEES.Kui nimetan firmat Merko Ehitus, saabki kõik selgeks.Pikema jututa.
Nüüd on see tubli kontor teinud korda Pärnu kuulsa Vallikääru.Paigaldanud vaipmuru ja puha. Ning jätnud otsad osavalt lahti,andes küll viieaastase garantii kuid pole kastnud ega lepingussegi targu märkinud et kasta oleks vaja.Eriti juurdumisperioodil,kevadel.Nüüd on suvi möödumas ning hooldelepingu osapool,lausa pealinnas asuv Kesklinna pargid hämmingus,kas tõesti muru kastetaksegi, me niidame ja koristame,puhastame pargiteed ning tühjendame prügikastid. Vihmavalingud on allamäge lohistanud nii kolletanud murujäänused kui kallakumulla...Kuna eelmainit Merko kulub võimupartei suursponsorile,pole tal midagi karta.Toimetab julgelt nagu Manitski,kes vastu avalikkuse tahet likvideerib ajaloolise Hipodroomi ning nõuab raha tema ostetud Mohni saarele randujailt. Mis poleks sugugi ime kui mees sinna ka investeeriks,millest paraku pole midagi kuulda olnud.
Minu juhtnöörid iseseisvaks eluks.Hoidke end ikka võitjapartei kiiluvees,siis seilate pikalt ja õnnestunult.Parimat kõigile tuulenuusutajaile soovides
teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment