Thursday, August 22, 2013

Ralliarmastus kandunud minult pojukestele

    Kui noored lapsevanemad suundusid oma õhtusele rulluisutuurile, ilmusid pojukesed kui võluväel meie apartementi.Kuigi olime koos veetnud terve tegusa päeva, käinud üheskoos linnaski asjatamas. Nüüd nõudsid nad ühendkooris-palun, papa Enno, näita internetist Saaremaa ralli videoid.  On need paugud rallirajal jätnud vist kustumatud muljed.Mul on kombeks peatsetelt koolipoistelt nõuda soovitu kirjutamist paberile et nad ise saaks sisse lüüa.Tänagi oli tükk nuputamist et Saaremaa kõik vajalikud vokaalid kätte saaks,aga ometi laabus kõik.Pärast avanes sealt terve rodu Albioni maa kähkusõitjate toimetamisi,millede puhul pidevalt kraavist kraavi ja kurvidest otse lennati.No on ikka äpud rallimehed,mõtlesin ma lisaks oma muljetele nähtud /küllap sadadest/ Maarjamaa rallidest, mida kindlasti näinud olen, sest paljudel juhtudel oli mu ülesandeks rallireportaazide kirjutamine,piltnikel aga nende põnevaimate hetkede jäädvustamine. Nii jaburaid, primitiivseid apsakaid meie mail küll ei trehva. Sebastian ainult ohkis-kas neil lapsed roolis või miks nad autokoolis pole käinud ehk käs jäite roolis magama,mehed.Lõbus meil igatahes oli kuni Jensu tuli magama kutsuma.
Kodu korda - projekt hakkabki jõudma viimsesse faasi. Ehitajate pealik e. peaettevõtja tuli ja tuvastas tööfrondi mõõtmed, nüüd on vannitoa ja tualettruumi plaadid tellitud ja täna juba tasutudki. Lammutustöö tuleb küll vägev,eriti seal kus keiser jala käib. Pole ju enam vaja soojustatud siseseinu, millede lõhkumine avardab ruumi päris tõhusalt. Aknaorva passitame kandilise kraanikausi, sest seda annab süvistada kui palju vaja. Uksedki on aegunud ning väsinud, suisa algupärased teised ju.
          Suvi näitab kustumise märke kuid siiski tahaks võtta viimast. Kulgeda väheke seenemetsades, uurida puravikuliste hingeelu ja kasvufaasi.Kukeseenevarusid peaks piisama vähemasti poole talveni elik jõuludeni. Sealt edasi täna veel mõelda vist ei saaks.Kuid ju leiab piisavalt neidki kui Leesi kanti põrutada.Patrik oli küll võrratu seenemikukene.Kappas Mimmilissa ees ning seenekoha leidmisel kilkas - tule kähku siia, kukeseeni päris palju. Tulebki ta vist kaasa võtta kui metsatee jälle rataste all...Kuid kaks suvist mõtet mul ikka pööningul tiksumas. Saaremaale Püha Eelkäija kloostrisse tahaks põigata, ka näiteks Vana Baskini teatri suvelavastus passis kevadel kenasti mu plaanidesse. Laitse Graniitvillasse vist kippuda tulebki, sest siin lähedal see on ja üht-teist ikka veel toimub.Kus ja kuidas lõõgastute teie, küsib paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment