Monday, August 19, 2013

Kollane meedia kombib lubatavuse piire

Testitakse seda, kui palju lubavad Elu Peremehed e.bojaarid e. uusaadel kiruda ja vanduda nende tegusid Eesti elu kraavikeeramisel ning uppiajamisel.Ning kuna toimetuserahvas ise hoidub oma nime all pahameelepurskeid avaldamast tehakse seda targu välisautorite nime taha varjudes, nende kätega tulest kastaneid välja tuues.Seekord oli SL lehe kaitsekilbiks  G.Lambing, kes kasutas lihtsat varjunime kodanik märgistades me juhtoinaste arvukaid apsakaid terminiga häppening. Nii on ta migratsiooni häppeningi nimetades toonud välja viimase aja poleemika,mis kinnitab,et kohalikele ei tohi suurt palka maksta.Suure palga maksmiseks tuleb inimesed riiki tuua mujalt...
Mida me oma majanduspoliitikaga taotleme, on teadmata või vähemalt välja ütlemata.Valusad, kuid õiged sõnad.Autor resümeerib - on aeg sõnastada Eesti riigi majandus-ja eelarvepoliitika põhisuunad Eesti elanike huvidest lähtuvalt ja kõigile meile arusaadavalt.Kui varem on arvamusliidrid rohujuure tasandilt öelnud,et riik peaks pöörama oma palge rahva poole,seni on kõike tehtud vaid särava riigi väljapaistmise huvides,siis nüüd minnakse konkreetsemaks.Nõutakse me poliittehnoloogidelt selgust aktsiaseltsi EW juhtimise eesmärkidest ja meetoditest.
Remark.Hiljuti paisati meediasse uudis, et edaspidi hakatakse lotopiletiostjaid tuvastama ID-kaarti abil.Repressioonide ja riigipoolse lüpsiga harjunud inimesed pillasid interneti kommikastidesse oma  hirme, et ju nüüd tahetakse maksustada ka loteriivõidud...Olgu öeldud et mina küll nii ei arva-kuigi sm. Ligi peakeses võib sündida ka muid, pehmelt öeldes kummalisi mõtteid.
Kostab ka kurtmisi et palju noori juuraharidusega inimesi on tööta.Advokaatide üleproduktsioon või nii.Kuna neid koolitavad Eestimaa mitmed kõrgkoolid.Pole probleemiga süvitsi kursis kuid tean et korraliku haridustasemega inimesed on paigas ning teenivad mitte vähe.On selliseid tuttavaid,sõpru. Tean ka noorsandi kes nn kassiülikoolist juristidiplomi saanud ning otsib oma kohta elus.Juba aastaid, kord üritades teha modelliagentuuri, kord hakates jalgpallimeeskonna manageriks. Kui pärin,miks ta õpitud erialal läbi lüüa ei ürita,vastab ta midagi umbmäärast,kehitab õlgu ja jätab mulje nagu ei teaks mida vastata.Rohkem ma teda tavaliselt ei pinni, arvates ise, et ju diplom ei vea tõsist töökohta väljagi...Kuigi on võimalus et läheks advokaadibüroosse kasvõi abipersonali postile,õppida lisa ning pressida end õpitud ametis vajalikule tasemele,kasvõi juurde õppides,sest taas kooli minna pole kunagi hilja.Aga nii mõtlen mina oma elukogemuse mätta otsast,mitte aga noor inimene kes arvab et kõik on alles ees, küll jõuab. Aga kui juba pool elu seljataga ei ta jõua midagi, kahtlustan.Et jääbki otsingute teele, komistab ja kukub.
       Tänane päev möödus taas pojukeste kantseldamise tähe all,sest lapsevanemad jätsid nad minu hooleks.Kui lõunasöögi eel pärisin,kas heeringat kartuliga sööme,vastati eitavalt.Sest sellid teadsid et mul varuks kukeseenekaste.Mida nahistati nii hoolega et peaaegu lakuti taldrikudki läikima. Pärastpoole serveerisin soolaküpsiseidki,sest enne seda nõuti õhtuooteks musta leiba.Distsipliiniga muret polnud, välisjalatsid võeti ära enne tuppatulekut nagu kord ja vanaisa nõudsid.Sest vihmase ilma korral kehtib Baltimaade erikord, ja see on karm.
Südaöötundki juba möödas, nüüd poeb põhku
teie väsinud paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment