Friday, April 17, 2009

EestiPoiss

Servus!Eilse poolepäeva Viru hotelli konverentsikeskuses veetsin,kuhu Ajakirjanike Liidu kaudu kutsuti Euroliidu poolt rahastatud insuldipäevale. Olid ju medpersonali T-särgikud ja kõik päevatrükised kombekalt me suure liitriigi logodega kaunistet. Läksin sinna mõttega nagu sõjaveteran kes pioneerikoondust väisab jutustamaks oma rasketest lahingutest esiti pea võitmatuna näiva vastasega.Aga insuldiveterani kõnepulti ei palutudki.Eri tohtrid pealinna eri haiglaist ja lahe mees, päästeametnik-doktor ning mõned asjatundjad veel teavitasid meid olukorrast karmil insuldirindel.Siis järgnes see osa,mis Tšapajevil esimesel päeval,kui Ivanõtš kunagi ammu Sõjaväeakadeemiasse astus: tervisetestid/analüüsid nimelt. Minul veresuhkur ja kolesterool korras ja kehamassiindeks pea normis,veresurve küll tiba kõrgem,kuna olen üritanud viimasel ajal minna loodusravi-teed. Arooniatabletid näiteks ei aidanud...Ja Liiza täna seepeale mu tabletiportsu taas kodo tassis.
Muide,teatrimuljeist pungil ja kultuurimürgituse mõju all olin Kaspari ja Lillekese pojule pannud üleeile vale nimegi.Terane nooruk on nimelt Moorits või Mauritz,mitte Oliver. Sorry,kõik asjaosalised!
Suure naabri poliitikamaile põikaks.Tänane Luigepoju Expressen kirjeldab värvikalt,millega Peeter Suur põhjendas Narva ründamist elik Põhjasõja alustamist.Nimelt ei oldud teda aastal 1697 Riias piisava pidulikkusega(?) vastu võetud, kui esimene pets kaaskonnaga läbi linna sõitis,et sealt Saksamaale ja Hollandisse minna. Remark:poisil oli vist üks puudel puha, lätakad või narvakad,keelt niikuinii ei mõiganud...teine sõjapõhjus: kord olla Liiwimaa talupojad röövinud Vene saadikut tema koduteel.
Remark: hoopis hiljem selgunud,et bandiidid hoopis slaavlaste endi soost olndki.Ja kolmas kaalukas põhjus:Vene kaupmehe võlanõue kahele Narva kodanikule(?)
Siis ei maksaks niiväga imestadagi,et geenidega päritud vaimunõtrus sundis nelja tankisti pronksiööl Tallinna purustama ja põletama.Esimene pets näitas ju,et tühjast võibki teha suure tüli.
Jaška Jolkin ei viitsinud enam Venemaast pikalt rääkida.Aga mina küll. Olen mõistnud,et Kaluuga oblastis kuritegevusega peatselt finito,konets ja üldse pizdets on.Keegi 32-aastane Viktor otsustanud ükspäe röövida juuksuritöökojalt kassa.Söakas,28 suve vana juuksurinäitsik,devuška Olja teadis, kuidas on mõistlik kurjam korrale kutsuda,temalt rahahimu ära võtta.Ta paiskas jospli treeninguil omandatud võttega jalust ja aheldas ta ettenägelikult soetatud (?) seksimängu-käeraudadega radiaatoru külge. Toitnud õnnetukest ergutavate tablettidega asus "asja" kallale.Tänuväärt põhjalikkusega kasutas piiga taevastkukkunud pulgajunkrut seaduse täie rangusega, teades, et patsaan seadusepügalaid ei pelga ja homme jälle põhitööle-röövliametisse laekub.Kolme ööpäeva jooksul sai mehepoeg tunda,milleks oskaja ja nõudlik naisterahvas võimeline,kui ta vihale ajada.Vahepeal pesi kompleksivaba neidis junkru aluspesu ja ostis talle teksad.Lahkumisel ulatas teenustasugi:tuhat rubla. Lõpuni äravaevatud röövlinägu vedas oma puruväsinud kehariismed lähimasse mentlasse- miilitsajaoskonda,et juuksurinna peale kaevelda. Tublid miilitsaonud võtsid kaebuse vastu ning arreteerisid nad mõlemad,heites veel naljagi:kui paneks nad ühte kambrisse, saaks hirmsasti naerda.Vaevalt neil uudistamisehuvi kauemaks jätkuks: tuvastades juuksurinna paaritumisoskuste taseme,kipuks kogu mentla seltskond/vahtkond Viktorit välja vahetama.Niipalju siis kuritegevuse tõkestamisest Kaluuga oblastis. Hoiduge röövimast juukslaid ja tanklaid,pandimajugi,kus väga hakkajad ja himurad-aplad miisukesed ametis on.Julm karistus ei lase end kaua oodata.Ning mendi frentširevääri märjaksnutmisest pole abi-nemad vaid parastaks ahjurõõmsalt.
Vaadake te mul ette!
Hoidke end-siis teeb sama ka Taevane Isa.
Parimate tervitustega
Neemo E.Poldre
Kelle tütretirts ja väimeespoeg kohe aeroplaanist väljuvad,et pärast pikka Mikihiiremaal seiklemist taas kodukamaral kõndida.Piduroog ja-kook juba ahjus ongi,kirjude siltidega ampullid oma järge ootamas...
teie
E. P.

No comments:

Post a Comment