Sunday, April 12, 2009

EestiPoiss

Tervitus !Teid Ülestõusmispäeva hommikul tervitab elukunstnik ja metskapten Neemo,kes just nendesamade pühade aegu leidis internetist huvitava infokillu:esmakordselt sattus me tänase EW seaduandlusse mõiste "väikesadam".Kuna riigilt kogujad võtsid 8.apr.arutada uusimat seaduseparandust, miska selle termini sisse suskasid.Minul kui vanal väikelaevajuht-metskaptenil jumalast heameel.Ka tekkis idee,kuidas tuldi väikesadama nime vajaduse juurde.Nimel on uuest Kremlist lubatud miskised 8..11 miljonit eurot selle mereriigile nii vajaliku institutsiooni struktuuride korrastamiseks:kuni pilsivee puhastusseadmete ja tualettideni välja. Ilmselt muidu ei pääse rahalained meie väikesadamate poole liikvele kui neid isegi kodumail kusagil ei märgita/märgata.
LOOMUPÄRASEL TALENDIL ON KÕIK JUMALAST - MITTE MIDAGI KOOLIST olevat väitnud mõttetark don Aminado.Tänini on see mul paika pidanudki,sest suhtekorraldaja-koolitust mu õpiaegu polnudki.Tuli siis otse loomulikust intelligentsist teha pii-err tööd oma vanasõidukiklubis,olla kõneisikuks Miss Estonia tiimis,meediadirektoriks/marketingijuhiks Fordi Keskuses.Turundust tuli õppida töö käigus,sõites mööda linna ja kogudes poolvargsi konkurentide müügipakkumisi ja mudelite lisavarustuse-infot. Mida siis müügijuht Putmaker ja me automüüjad tabeleid tehes kõrvutasid ning tihti kolossaalseid erinevusi tuvastades maaletoojale OY Ford AB-le Helsinki saates neilt normaalsemaid hindu nõutasid.Esialgu oli huvitav küll see,et sisseostu-hinnainfot katsuti igati salajas hoida, teavitades vaid Belesta juhtohvitsere-oli ju suurim saladus,palju iga mudeli müügist teenime.Kui tuli avalikuks Pärnu mnt.137 (meie maja) kuurent, selgus ka,et eksitentsi huvides tuleb müüa 18 autot kuus-et ots otsaga kokku tulla. Ruumi kokkuhoiu huvides ma ei räägiks pikemalt kõlvatust konkurentsist, mida viljeles Ülemiste Ford,pakkudes meie klientidele kümne tuhande ringis odavamalt samu autosid,miska meie kuu müügiplaanid koos minu palgaga vastu taevast lendasid. Tuli elada 8 ooo eeguga kuus selmet saada 12 ooo, väljateenitud palka.Mille nimel korraldasin nädalavahetustel mitmes linnas esitluspäevi koos kaasasebitud automüüjaga.Kuni lausa Kuressaareni välja.Mis alati hämmastas direktor Peeter Sergot:"Kuidas viitsid puhkepäevadel väljas käia?Ma ei keela,kuid kedagi ei käsi.Võta siis see uus Ford Focus ja käige ära selle automüüjaga,kelle nõusse saad.Ja vaata,et palju raha ei kuluta!" Laenasin treileri,võtsin esitlusauto long-Transiti(pika kabiiniga ning Avestarkist tellitud minisalongiga kaubiku-ilusa pilgupüüdja, kroom-niklist kängururaudade jm iluvarustusega punase metallicu,mu lemmiku ja üllatasime Fordilembesi saarlasi/kliente, kutsudes neid kuursaali : me improviseeritud tugipunkti.Ööbisime Nasval turismitalus sellel long-weekendil,ja ettevõtmisel oli kaunis jume. Marketingiteadmisi tuli kohinal uksest ja aknast.Pealegi oli mul vaja jätta meelde mõlema sõiduki eri mudelite varustus ning hinnaskaala,garantii, eksplutatsioonikulud jpm. Sest kui kliendil proovisõidul küsimusi tekkis, tuligi kohe vastata. Turunduskoolitus otse töökohal !No vaevalt et ükski kool või pedagoog seda valdanuks.Ent väikesadama-spetsialisti koolitust Hiiu saarel ihkaks nüüd küll.Ei tohi ma enam olla autosõiduõpetaja ega operatiivsõiduki juht.Perearsti tõend võimaldas vaid väikelaevajuhi-tunnistuse ning jättis alles ABE kat sõidukite juhtimise õiguse.No esialgu piisab.Kui toimub muudatus terviseseisundis,on võimalus taastada kõik ABCDE.Mida siis peale hakkan,ei teagi.Kuid sadamas viskipudelitega käes silduvaid päriskapteneid võin sadamakaptenina oodata küll.Lonkan baarikapini ja ulatan klaasid...
Peaasi,et suure mulliga vesiloodis mulksuks bourbon,mitte šotlane ega iirlane.
Vahelepõige olmelistele jahimaadele.Luuletaja õnnistas E.Expressenis äsja Austriast ostetud veetanki nimega Rahukahur (?).Paras neile,kes võitlevad rahu eest,et kivi ei jää kivi peale! Olgu siis märjad kui uppunud kassid, kui kõrvulukustav märatsushimu aprillis taas kallale kargab.Ka nende pättide maksukroonidest tuleb linn jälle üles ehitada,job.patsaanid!Kusjuures noodki 46 milli,mis tubli rahusõdalase eest välja käidi,polnudki võetud Eesti valitsuse liikmete laste hoiupõrsastest,vaid riigikassast.Meie kõigi obštšakist elik ühiskassast hoopis.
Ju see erivahend mõnegi suure kodumaa avarustelt pärit külakakleja kondid murrab,kuna on võimeline isegi autoklaase purustama.
Toompeal võeti hiljuti vastu ka nö Pihli parandus,miska koos karmide lisa- pügalate ja tõhusa veepritsi mõjul saame rahulikumalt öid une rüpes veeta.Kodud on kaitstud!
Kaunist kevadpäevakest kõigile!
P.S.Berka ja Eero on õnnelikult sõpsidega Miamis ning naudivad sealse elu mõnusid hubases erakas suures, basseiniga majas.Täna rendivad Pontiaci ja jätkavad matka.Washington ja NYC on seljataga,ees ootavad Key West ja suured krokud,kellele pärast minu eilset Berka matkainfot pani Patrik suuri silmi tehes nimeks KROKOLL.Nujah,kui sokid on sokud,miks peakski krokodill vana nimega edasi luusima...
Terwan kõiki
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment