Friday, April 24, 2009

EestiPoiss

hommikust kõigile!hüüab. Ja meenutab sooja tänutundega eilset õhtut Poola suursaatkonnas,kus sai kuulatud Jüri Talvet,Tartu Ülikooli professorit lugemas luulet,mis samas kohe poola keelde tõlgiti.Ka vastupidises suunas tõlkeluule viljelemine toimus,täissaalile.Koloriitseid esinejaid oli rohkemgi, ka üks pikajuukseline poolakast rämelaulja,kes end kitarril saatis.Mu lemmiku Võssotski natuur just polnud,sest helikõla teine, kuigi tuntavalt slaavilik.Nomuidugi,isegi valgevene laule laulis originaalis, sealt ka tulemus.Teine,Poola taljupojanatuuri tuunitud luuletaja oli vinge vanem, kõhetu mehike erkpunase särgis ja mustas vestis,kõiksugu kette-kulinaid sobivas proportsioonis külge ripustetud.Meie Jaak Johanson oli kah etlejate ridades ning kitarre saatel laulmas.Mõnus salongiõhtu kukkus sellest välja,nagu öeldud,täismajale.Ka ampsu- ning kohvilaud koos heas rivis joogilauaga olid kaastegevad, loomulikult.Eri viinad,zybrowka jms koos veinivalikuga.Hästi kokkusulanduv seltskond,sain isegi noorusliku suursaadiku-härraga soome keelt puhuda. Kuulsin kõrvalt,kuidas noorsand ühe daamiga puhast soomet harjutas.Pärast kargasin ligi,esitlesin ja imestasin,et WTF hea oskus ja kust pärit?Oli ta olnud suursaadikuna Helsinkis ning ära õppinud...
Vaimukas pan üllatas pärast seltskonda Juku anekdoodiga Poola kastmes. Õpetaja annab klassile ülesande kirjutada kirjand,kus oleks ajalugu ja religiooni ja seksi ja salapära,müstikatki.Mõni hetk hiljem lehvitabki Juku oma valmistööga.Õpetajanna võtab lehe ja loeb:
"Printsess jooksis lossi ja hüüdis-Issand Jumal,ma olen rase!Kes on seda küll teinud?"Et saal rõkkas naerust,poleks vist vaja lisadagi...
Järgmisel kohtumisel teen suursaadikule ettepaneku edaspidi seada oma salongiõhtuteks sisse külalisraamat. Oli ju palju huvitavaid ning tuntud inimesi.Isegi legendaarne Tiina Park tuli minuga jutlema.
Näete siis,kui hoogsalt ja aktiivselt teen tagasi insuldidepressiooni kaotatud aega.Eile päeval pärast küberkaitse-infotunde väisasin Magdaleena haigla taastusravi-pealikut.dr.Hille Leht,minu kunagine palatiarst Järve haiglast, kes kandis isiklikult/emalikult hoolt minu mentaalse tervise taastumise eest,soovitades asuda tegelema ristsõnadega ning otsides mulle alati intelligentseid,mitte justsama suremas olevaid erksaid palatikaaslasi,mille eest olen tänini piiritult tänulik.Pealegi suhtlen toona leitud tuttavatega tänini.Ja tänulik sellegi eest,et lubas esimesel võimalusel elik 11.mail k.13 olla ootel,kui tulen tegevtoimetajana vaegurite kuukirjale oma esimest, just temast kavandet persoonilugu tegema.
Lähen siis nüüdsama järjekordset EE ristsõnalahendust postitama.Mu senised õiged vastused pole pennigi tootnud,nüüd tahaks oma viiesotase siiski kätte napsata.Olen ju isemajandamisel. Lendur Liiza käest ei täi küsida,kui mõnda penni vaja.Tal endalgi napilt vääringut käes.Ja muresid nii et anna olla!Eks katsume siis edasi rabelda.Nagu hiireke,kes piimapurki kukkudes sibama pistis ja tekitatud võiolluse najal kindlast uppumisest pääses.
Edu ja võitlustahet kõigile!
Olge mõnzad!
Tervitades
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment