Monday, November 7, 2011

EestiPoiss

Lapsministreid
läheb meil valitsuses ikka vaja,kui mõtlete äraostmatute pundile e mittemüüdavate nelikust võrsunuile.Nüüd saabus välkvalge hetk valgustamaks,mistarvis Stenbocki suurtele poistele lapseohtu kohtu minister Kristen Michal.No ikka selleks,et kogenumad poliitpässid ei jääks Bruxelles,i ees häbisse alamrahva vaenamiste eest.Latseke ju ei vastuta.Ka on lapsministrit üpris kerge kantseldada.Tal pole halli aimugi,et riigilõivu suurus ei võimalda isikul realiseerida oma põhiseaduslikku õigust.Euroopa inimõiguste kohus on leidnud,et juba neljakordse miinimumpalga suurusega riigilõivu nõudmine sissetulekuta isikult on Euroopa inimõiguste konventsiooni vastane.
Ent Eestis on riigilõivu suurus miinimumpalgaga võrreldes koguni 8,5-kordne.
Ja nüüd põhipoint lapsministri kiituseks
-uus justiitsminister ongi lubanud riigilõivumäärasid korrigeerida,kuid tema plaanib hoopiski tõsta väiksemate nõuetega inimeste kohtupidamiskulusid.
Tõepoolest,EW ongi eliitinimeste,Elu Peremeeste hea äriprojekt.Sest nemad ise astuvad kohtukulli juurde mistahes kautsjoniga.
Siit ka vastus küsijaile-miks me riik ei allkirjasta EL Sotsiaalhartat ega ÜRO puudega inimeste konventsiooni.Sest siis muutuks eluolu Eestis ka heitunuile ja tõrjutuile väheke rohkem elamisväärsemaks.Aga saatuse nurtsutatuid me ei vaja-koligu mujale.Kel raha,sel õigus,nii ütles ka vanarahvas.
Esimese Andruse kiituseks tuleb nentida,et tegemist on kaastundliku,empaatiavõimelise pea ministriga.Teatas ta ju valitsuse pressikonverentsil
-iseenesest on mul kahju Kreekast ja kreeklastest,kes peavad jubedalt püksirihma koomale tõmbama...
Tal vist heameel,et elu siin läheb paremaks,elu läheb aina lõbusamaks-varsti püksirihmadki ära söödud nagu kord neil neljal vene meremehel,kes ookeanil tormi kätte jäädes kuu ajaga oma kirsasaapad ja rihmadki põske pistsid.
Aga saarlastel elu imehea- nemad toodavad Sporrongi tehases,endises Juveelikombinaadi tsehhis, aumärke,medaleid ja Rootsi kunnile mansetinööpe.Kuhu ilmselt FSB nutikad agendid tahaks monteerida oma salakaameraid.
Rõõmuga võime tõdeda,et ajalugu kordub.Kui isakese Stalini käsul küüditati suurem osa ettevõtlikest eestlastest kulakumärgiga otsaees kaugele Siberimaale ja mitmed seal veskid valmistasid ja tööle panid ning oma kulaklikku kuritegevust nii jätkasid,tõusis ja paranes ka kohalike,vaesuses js näljas virelevate siberlaste elujärg.
Nüüd hoomame ajaloo kordumise nähte sellest,et Maarjamaa puidutöötlemisettevõte,Jüris tegutsev Hekotek sõlmis 2o mln eurose tehingu .Müüb ja paigaldab Jenissei kaldal asuvasse ettevõttesse hulga nutikat puidutöötlemistehnikat Soomest,sest kuigi esmane plaan oli luua sinna harutehas, kadus mõte palgakulude jms varju.Nüüd ootavad siberlased pärast jaanipäeva nelja nädala jooksul 120 raudteevagunit,kus kogu staff peal.Eestlased teevad jälle ajalugu ja meil on põhjust selle üle rõõmustada.Kui sul on rikas ja töökas naaber,ega ta siis enam sinu aeda piilu ega saaki himusta,ütlen väärt uudise lõpetuseks.
Olge ja jäägegi positiivseiks,soovib
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment