Wednesday, June 3, 2009

EestiPoiss

Moens,kutid ja mutid! Täna siis sai käidud Tööturumessil Pirita teel,kus olin luuraja rollis.Et mis teha siis,kui invapension otsast pudeneb ja pärispension pole veel kohal.Roolikooli boksis arvasid kaks esindajat,et minu taustaga ja tervisega võiksin passida neile lektoriks.Õpetatakse ju välja ka kutselisi sohvreid.Lubasin,et jätan pakkumise tagataskusse.
Vähemusvalitsust aga pakutakse täna Eestile tõemeeli.Kuna vaid IRL poisid jäänud pumba manu. Libauudistes hõisati võidujoovastuses,et nüüd võivad vikerkaarelipulised vähemused end Maarjamaal senisest kindlamalt tunda:omad inimesed valitsuses - kes neid enam mädamunadega ja muuga paraadidel loopida julgeks (!?)Parbuse Ivogi vabastati täna kinnimajast,sest Pihl sai priiks siseministri ametist.Mina siin seost ei näinud,kuna ei tea kummagi asjaosalise orientatsiooni,sättumust ega suundumust...
Plussmärgi-päevauudis veel see,et Levateki peamees Tartus Heino Jaanus andis täna lubaduse võtta meid kinooperaatori ja Laose Matiga vastu juba 8.juunil e.päev pärast seda,kui lõpetab üleriigilise valimiskampaania-turnee sotsidega oma haruldase bussiga Ikarus-Lux.Meie huvi on jäädvustada tema kaks muud uunikumi:esinduslimusiini ZIS-110.Teine neist,esimese Unic-klubi päevist veerenud must täisoriginaal pälvis juba toona Unic-numbrimärgi,mille statuudi kinnitamist polkovnik Rumvolt ise ka aastaid hiljem imestas:Enno,kuidas ma sain Sulle anda sellise allkirja,lubada Nõukogude võimu ajal ühes liiduvabariigis veel teisedki regnumbrid? Küsimus seda intrigeerivam,et esitatudki veel punavõimu päevil...Lisaks tollipealik Arusaarele oli meil veel teinegi arukas võimukandjast persoon miilitsapolkovnik,RAI ülem?
Muide,tädi Aino poolt Kurzana hooldekodust naastes leidsin postkastist ümbriku tunnistusega "Selge grupijuht" koos mobla kaelapaela ning loteriikupongiga alkomeetrile. Kanal2 vaatajaküsimusega võidetu mul juba on,kuid viinaraha napib.Seda pole võitnudki.Eile pistsin postkasti kahe ristsõna vastuste kupongid.Invaliidist inimese töö,mis muud.Olengi end pakkunud ametisse mõnele poole viimastel aastatel.Spordiklubi administraatoriks Nõmme majja pakkusin-nemad isegi ei vastanud.Nagu ka koeratoidu-telefonimüüjaid otsiv kontor Pääskülast.Kadri Liik,juhataja Kaitseuuringute Keskusest arvas mu tõlgiks tuleku soovist,et MaSu-aeg ei luba inimesi palgata ja pealegi olevat nad isegi vene keele oskajad.Seda võiski arvata,et ateist piiblitundmiseta läbi ei saa.Ning põlise vaenlase keeleoskuseta eestlane ei elaks.
Samal lainel jätkates.Klenski halas just oma avalikus pöördumises massiteibavahendeile,et miks just teda on välja jäetud,eemale tõrjutud võimalusest saada eetriaega ja trükipinda oma isiku ja mõtete levitamiseks seoses tema kandideerimisega Euroliidu asjapulgaks(!?).Öeldakse ju kesikute propagandamasina kaudu iga päev,et kes siin pole hakkama sanud,ärgu Euroopasse pürgigu.Pronksimäss,ülestõus,kapitalismi Eestis purustamise katse lõppes ju fiaskoga,osteti Austriast uus veekahur ja neli tankisti viidi kohtupinki ning sajad leninlased sadama laohoonesse tol äreval lamendiööl,kui nad käeraudade nappusel kaablikinnititega fikseeriti ning nende higistel turjadel "väikeste nuutide tantsu" Hacaturjani teemadel ette kanti(!?).Lausa värskelt e.täna ilmus pressis ka Presidendi message et Eesti poliitikale omase lahmimise,lihtsustamise või siltide kleepimisega pole Brüsselis ega Strasbourgis midagi peale hakata(tsitaadi lõpp).Mida siis teeks kõrges kõnetoolis me kodukasvanud suurahv e. Zuroff-natsikütt,kes igas auditooriumis ja seltskonnas veerandtunniste pauside järel röögatab: Fašistid,blin!
Piinlik kah,et minult EALi tellitud mullukevadine aktsioon-heita Klenski välja Eesti Ajakirjanike Liidu ridadest jäi pidama Kanal2 juhtide laiskuse taha:palusin saate me liitu kassett Dimka räuskamisest Tõnismäe lahingus, kus ta koos kaasrevolutsionääridega politseiahelikuga põrkus ning otse kaamerasse oma nilbusi pildus.Kah mul ajakirjanik,my ass!
Aga küll poiss end oma punameelsuses veel reedab,kuni savitsaar veel pukis pole.Siis saab ta kui tuppateinud kassi ikka ukse taha tõsta.
Kohe vastan ka paljude eestlaste trafaretsele küsmusele:kui tulnukail ning üldse majanduspagulastel siin paha olla,võõrast keelt suhu ja nööpnõelu küünte alla topitakse ja piisavalt head elu ei pakuta,miks nad siis koju ei lähe?Usun,et tean põhjust.Kunagi andis sm Stalin välja määruse,et kõik venelased,kes põhjusel või teisel raja taha,kodumaa piiridest välja sattunud ning vaenlase aladel elanud,võivad olla spioonid.Kes tuleb Venemaale tagasi saabunuina laagreisse filtreerida ning vajadusel mahalaskmisega kodumaa reetmise eest karistada .Pole olnud kuulda,et see vana seadus tühistatud oleks. Surmahirm on siis see, mis koju naasta ei lase?
Olge siis siin aga olge kui inimesed,küll saame hakkama.Ja minge nüüd rahus koti pääle,kell kah juba üksjagu sealmaal.
Lehva-lehva
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment