Wednesday, April 23, 2014

Nagu lubatud,nii ka jätkan eilset lugu järjejutuna

Minu nö peremees Sannamees oli pikakasvuline,rõõmsameelne heleda peaga noorepoolne inimene, kelle sohverdamine oli lausa lust ja lillepidu.Eriti huvitavad olid need suised nädalalõpu-õhtud kui viisin pealiku  Tartusse sugulaste poole.Ta kraamis taskust rahakoti ning eraldas mulle kopsaka summa rublasid, öeldes-vabanda, venitasin su töönädala pikemaks, näe siin on kompensatsioon. Algul vaidlesin ikka tõsimeeli vastu, kuid sohvri pisuke palganumber  sai ebamugavustundest võitu ning sirutasingi käe minu meelest  mittetöise tulu järele...Sest oli lõbu sõita tudengilinnast tagasi, linna piiril hääletamas sadu näkke kes kena uut beezi Volgat tühjana vuramas nähes lausa kargasid sõiduteele.Lausa oligi mul litsilõks nagu tänapäeval öeldakse.Oma viimasel tööpäeval loobusin sõitmast garaazi ning ärandasin oma ametiauto,võttes kaasa pruudiraasukese Silvi ning keerates rattad Anna ja Peetri peale mis  on tänagi tuntud suurasumid Tartu lähedal ning kus elasid mu südamedaami sõbrantsid keda oli meil tingimata vaja väisata enne mu kolmeaastast vene sõduri  sundelu traataia taga. Panime uhkelt pidu kuid joomasena ma siiski rooli ei tükkinud et mitte pilada loodetavat mõnusat autojuhielu punaarmees.
Nu vot, kolm totrat aastat keset va arutut inimkarja möödus siiski ning lõpuks olin ma tagasi kodus ema, isa ja armsa õeraasu juures . Ning mul seisis ees töökoha valik.Loomulikult põikasin  ma sisse endisse roolikeeramise paika, liha-ja piimatööstuse ministeeriumisse. Kus aseminister Sannamees oli varmalt nõus oma minu asemele palgatud sohvri vallandama sest seadus nõudis et sõjameest peab demblisse minnes elik erru saadetuna ennistatama tema ametiposti otsa. Nii taheti mindki kui head sohvrit mehistununa ning pritsiauto roolis külma vett ja vilet saanuna tagasi. Olin aga uhke ning väitsin peremehele et ei kavatse jäädagi rooli/barankat  keerutama ning läksin vastu oma saatusele Ajakirjandusmajas.Kus mind võtsid vastu majandusjuhataja Tipuli Saar ning seejärel peatoimetaja Harald Haug, kes lühivestluse järel saatis mind Tihase t garaazi ühe päris kobeda, Eesti lipu sinise Volga järele, millel oli regnumber 34-37 ESZ.Kui olin sellega mitu head aastat vuranud, saadeti mind Moskvasse keskkomitee uhkesse garaazi musta eksportVolga järele.Peab ütlema et kui aseministrit kärutada oli lust, siis uues ametis ajakirjanikega ringi sõita oli lausa lust ja lõbu.Sest nagu öeldud, olingi pigem peatoimetaja isiklik sohver, kes pidaski mind justkui oma pojaks ning hoolis igal sammul, sest oli igatsenudki vist poega aina rohkem kuni saabusin mina.Sestap polnud ime et tubli mees minustki ajakirjaniku koolitas kui aeg oli küps.Selle eest olen talle, manalamehele, tänulik tänini, olgu tal elu kerge seal taevases riigis.
Kel aga elu raske, on putinlased.Kes päevast päeva ukrainlasi vaenavad ega suudagi lõpetada.Kiir -mõisavalitseja, Kiir- köster, hüüatasid koolivennad  kultusromaanis Kevade. Venelane- rahuvalvaja, venelane-eurooplane kiljatab kogu maailm.Ja tuumab, et kas rahuvalvaja või elik eurooplane sõidaks täna tankiga külla naabrimehele või teeks muid sigadusi.Mõtle sinagi selle pääle, armas lugeja, pakub paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, April 20, 2014

Mida ma valesti tegin kui näpu mulda toppisin, et täna oma kontrollifriigilt nahutada sain

Selgus et polnud oma tegevust kooskõlastanud ning profifloristilt tuli noom-noom kärmelt. Sest me pere lille-ja aiateemad on privatiseeritud, lubatud vaid selleks kvalifitseerunud tegelase kätte. Kuna minusugune invavennikene pole siseringis ega tunne asja, selgus, et potipõllumehe potikestes mingi aiasaadus ei võrsugi.No hunt sellega, katsetada ikka tasus. Seda enam et kasvastuslik mõju naabripere  pojukestele oli olemas.Pean nüüd olema valvsam oma toiminguis. Mäletan et kui remondiajal lasin pesemiskabiini seinale ohutuskäepideme kinnitada oli sama kooskõlastuse-puudumise jama.Nagu ka hiljutise pealtvaatamise-prillide tellimisega.Tahtsin nimelt saada taolisi raame nagu kolleeg Hiibuse Hugol, millest vanameister sujuvalt üle vaatab kui okulaare vaja pole.Mul samuti sageli oma heade Hugo Bossi miinusprillidega probleeme et neid tuleb lähivaatluseks kuidagi ninajuurele langetada.
Ainus millega muret pole on õhtune uinumine, sest viin unehõlma minekul mõtted noorusradadele kui vene armeest naastes endise ameti manu tagasi kippusin. Juhtus ju nii et koolivaheajal Staadioni t aeutolaenutuses kummitehnikuna tööl käimisest sigines tarve tehnikumi astudes minna kutselise juhi autokooli.Teadsin ju et vene armeest pääsu pole ning tahtsin tingimata sattuda sinna C-kat juhiloaga. Kolmanda liigi sohvrina oli mul suur lootus pääseda reasõdurina murdmatu liidu põhjatus mudas roomamisest. See, et ma pärast veoautojuhina autokooli lõpetanuna, kergemat ametit ihkasin viiski mind tagasi Tallinna Sõiduautode Parki, mis oli sündinud autorendifirma Prokat asemele ning sama kaader seal ka jätkas.Meister Kõll oli saanud kolonniülemaks ja tema mind tundes tööle võttiski, usaldades esimesel töökuul mu kätte eksport-Mosse vaguni.Aga teisel juba tuttuue Volga, määrates peremeheks liha-ja piimatööstuse ministri noore asetäitja , vaid neljakümneaastase  mehe. Suure juhi asemiku nimega Sannamees.
Homme mu lugu jätkub
lubab paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, April 19, 2014

Vist alustasin täna, teisel kevadpühal ja pärast Suurt Reedet

oma potipõllumehe karjääri.Pistes oma väikese parema,ainsa terve käekesega mulda rea seemnekesi, mille hulgas nii rukola,lehtsalati kui murulaugu jt taimealged. Ka oli pakike Bakkerilt kingiks saadud maitsetaimeseemnesegu, millest võrsub kuulus Tootsi peenar.
Üldse olen kevade lähenedes kuidagi üliaktiivne, küllap tõmbab Mimmiliisa mulle varsti käsipidurit. Sest eile hoomasin kaasa poolt välistrepimademele unarussejäetud paju-utekeste jt  lehtpuuoksakeste paraadi. Et selle varanduse äsja Vihulast kohalevedanud florist oli tööle kapanud,kukkusin mängima lilleseadja Pillerit.Tarvo muid harrastusi minu juures pole täheldatud sestap piirdusin urvapühadele suunatud seade kokkuaretamisega. Aluseks võtsin neljakandilise klaasvaasi, mille põhjatoeks  valisin oskuslikult kümmekond Hiiumaa randadelt korjatud põnevat kivikest.Kolmedest oksatangidest polnud käepärast ühtki,nii tuli oksi parajaks lõigata liharaiumiskirvega.Kuna olen siia saabunud ühiskonnast kus pidid iga hinna eest kõigega toime tulema, tulin minagi.Nii et Liiza imestas kui kodo laekus.Et tal tulpide tarvis mu vaasikest vaja läks tuli pärisfloristil kogu lugu teise vaasi komplekteerida. Täna juba mõnedel rohelised leheudemekesed küljeski.
Kui seemendamisega terrassil tegelesin, tuli Patrik uudistama ning oli põnevil et mis papal küll neis rõdukastikestes võrsuma hakkab. Lubasin et küllap temalegi siit köögirohelist jagub. Kas sa siia porgandeid ka mulda paned, päris noor taimeteadlane.Ma paneks hapukurgiseemneid ka kui mul neid leiduks,vastasin. Aga redistest oleksin isegi huvitatud, kuid neidki seemneid mul pole.
Kuna üldiselt valitsevad mu riigis ärevad ajad,korraldas Kaitseliit äsja mu koduküla naabruses Sauel temaatilise õppuse.Sinna olevat laekunud võõrväe üksus ning relvis Eesti mehed, sedakorda mitte leegionärid XX pataljonist läksid olukorda kontrollima ning mede püha Maarjamaad kevadrämpsust puhastama.Kena et valvsust ei lasta kaotsi minna.Hohollide hirmutav näide vist virvendas silmapiiril. Seda enam et neil uus hüüdnimi UROD- Unmarker Russian Objects. Otsetõlget uurige käepärasest vene sõnaraamatust, pakub paadikapten Neemo E Poldre

Friday, April 18, 2014

Ukraina rindel muutusteta ent mingid arengud siiski olnud

küll hävituslikel eesmärkidel. Taas üks öö möödas kui möll kestab veel...Dnipropetrovski kuberner Kolomoiski viskas bensiini lõkkesse kui pani välja kümne tuhande USD suuruse preemia iga tapetud vene diversandi eest ning kakssada tuhat iga hoone eest,mis vaenlase käest ära võetud.Järelikult avanes seal tööpõld ka sm Linterile, me revolutsionäärile, kes armastab saata Eestist palgasõdureid sõjakoldesse ning teenida vahendustasuna prisket rahanutsu. Pearahaküttide lähetamine hohollide maale võib poisile olla üsnagi tulus, sest ega siin mingile töökohale selline kuju küll ei pääseks.
Mariupoli linna siseneva dessantsoomukite kolonnile astus vastu oma kahesajakilone Matrjona, kes seisis kolonni esimese lahingmasina ette ja käega peatas selle, mispeale kogu rivi seiskus ning pealtvaatajate masside juubeldusel polnud piire.Donetskis oli oblastivalitsuse hoone ette aetud külgrivistusse ridamisi raskekallureid KrAZ.Millega tõkestati hullunud derzaavainimestele tee majja, kuhu kiputi hävituslike kavatsustega.Enne seda peksti tänaval puruks märulimiilitsa poolt kindlasse  kaitseahelikku võetud busside aknaid ning pihustati tekkinud avadest oma taskuballoonidest sisse pisargaasi.Kes olid  aga vaprad  möllutegijad, kas kremlimeelsed või isamaakaitsjad, ma ei saanudki selgust. Hea kui nad seal isegi vahet teevad, sest pahatihti lähevad rollid segamini ja kohalik miilits kappab üle vastasvägede poolele.Minu küsimus-kes ja kas üldse teeb praeguses situatsioonis seda va rahvamajanduslikku ülesehitavat  tööd kui sajad tuhanded täistööjõus noored mehed oma päevakesi seal lasevad liiva joosta.Rubla muudkui kukub ning ega hohollide kaoses majandus  kah miskitmoodi õitsele puhkeda saa ,kuigi kevad tuleb sel maal varakult ning õuna- ja kirsipuud olid  Ukrainas üsnagi kähku õitemeres,mäletab oma kolmest  kevadest  vene okupatsiooniarmees teie paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, April 17, 2014

Koduvenelased on tihti väga tublid, mulle nad meeldivad

Eriti pärast eileõhtust avaldust. Kui venekeelsest Delfist loen hämmastavast provokatsioonist, kus väidetavalt olevat laekunud igavest rahvustevahelist vaenu õhutavasse MolEst toimetusse, vastutavale väljaandjale Igor Teterinile ähvarduskiri milles soomeugrilased lubanud hakata venelasi tapma...Ent ülla-ülla,normaljuk-venelased ei läinudki õnge otsa.Ca kümnest internetikommijast kuus pahandasid taolise lolluse üle,küsides-miks Igor kui endine kagebiit saadab iseendale kirju ning et Moskvastki saavat osta Soome postmarke.Nii tore et pole kuigi palju neid ajupuuderdatud inimesi meie ümber ja keskel.
Uudistasin sedagi miks pisipuutja rabeleb Ukrainamaal kui nurkaaetud puuriloomakene.Tal olevat siduvad relvade tarnelepingud paljude riikidega kuid nüüd ähvardab big businessi suur kollaps sest tugevad tehased kus neid relvi toodetakse asuvat just Ukraina idaosas.Samas olevat ka vene rakettide lõhkepeade tehased ning koptereile ja lennukeile mootoreid ning varuosi tootvad tehased just selles regioonis .Ei jäävat tsaarihakatisel muud üle kui pakkida hohollide maal need tehased kokku ning viia sügavale vene tagalasse,väidavad analüütikud.
Veel huvitavat.Kohalik oligarh, vana Ossinovski,noore poliitiku isa, utsitab eestlasi-õppige elama impeeriumi naabruses.Kas tubli mees ei ole kuulnud et Tartu  rahu sõlmiti just elades impeeriumi naabruses,et estid suutsid teenida terved varandused tsaariperekonna väärtuste läände parseldamise vahendusteenusega, et paljud EW tippsõjaväelased-ohvitserid  said esmakoolituse just tsaaririigi kuulsates sõjakoolides ning suutsid pärast edukalt põlisvaenlast nuhelda,et Sinimägede vastupanugi oli ajendet impeeriumi naabruses õpitust.Kus väikese riigi napid relvajõud osutasid vapralt vastupanu pealetungivale punahordidele kes üritasid võtta lolli massiga.Sõjas maksavad oskused ning vaprus, mitte teerullitaktika tõdeb paadikaptenist erusõdur Neemo E Poldre

Wednesday, April 16, 2014

Kust tuleb tolm ja kuhu kaovad pisemad lotovõidud

Seda ma küsiks Jürgeni-onu käest kes ilmselt pannud rahaministrina käpa peale krooniaegsetele lotovõitudele mis mind ikka oma korra kuus rõõmustasid mõnekümnest kuni mõnesaja krooni suuruste killukestega, nii et sain ikka oma lotopileti kulu tagasi. Niipea kui euroraha laevuke saabus, kadusid need võidud kohe. Nüüd jäänud vaid osavõtu-rõõmukene, plekin ma kui surnud obest neid lotopiletikesi.Ilma võitudest kui peni pehmest leivast, nagu ka kogu mu paljukannatanud rahvas.
Hohollide maal kestavad fashistliku naabrimehe märatsushood.Oma pimedas vihas on ta saatnud GRU e. armeeluure kõrgemad ohvitserid alates agressorite ülemjuhatajaks tehtud  kindralihärrast seda diversiooni juhtima.Nii nimetaski Julia Timoshenko seda laigulistes moondamisülikondades bandet- diversandid. Seni räägiti vaid separatistidest või külaseppadest kes olevad vormiriided ja automaadid ostnud kohalikust külapoest. Loll jutt päkapikumehikese suhu tagasi, hüüab arenenud maailm.
Jutuubik on jatkuvalt võimas relv - sealt leian Anna Novodvorskaya, vene ühe tuntuima, isegi kõrgeima  esidissidendi vandetõotuse Ukraina armeele.Eakas vastaline daam pole loobunud vene tsaarile kohta kätte näitamast. Ju ta ei pelga Anna Politkovskaya saatust, kes kaotas mõni aeg tagasi elu tänu putinlikule palgamõrvarile. Kuna käis muljetejahil isegi  Tshetsheenia sõjas ning kirjutas oma rahva isakesest paljastava raamatu.
Veel jutuubikust.Leian põhjaliku ülevaate Donetskist kus üheksakümnendail võimutses maffia ning nüüd haaravad ohje moslemid. Maffia tappis halastamatult sealsete suurte ettevõtete direktoreid ja pani juhtpoliitikuameteisse kriminaalseid seltsimehi. Prokurõrideks, kohtuametite ja uurimisorganite tippkuttideks said eksvangid, ka riigi president Janukovõtsh kes kukutati oli  üks vana kriminaal ise. Narkoettevõtteiks tehti riigi ravimitööstuse tehased, need hakkasid ametlikult tootma kõiki mujal keelatud medikamente. Ja sellise riigi kaasamisest unistabki me tubli Euroliit.No see mis tuleb saab üpris jube olema.Jevro upub kurvalt võimuvõitlusse ja narkotsimerre.
Mikihiiremaa upub aga valedesse.Konnasööjast kirjanik on uurinud 9/11 kaksiktornide lugu ning saanud valmis raamatu.Selgub mitmeid fakte. Boeing 747 lennuk poleks oma lennukiirusel suutnud nii madalalt teha lennul tagasipööret Pentagoni suunas ning sellist halli suitsu ei paiska õhku ükski lõhkev lennuk, pealegi puudusid õnnetuskohal lennukirusude tükid ning reisijate isiklikud asjad. Pigem purustas mingi rakett maailma valvatavaima hoone seina,sest 13,8 m kõrgune ning üle 37 m laiuse tiivasurutusega aeroplaan ei jäta hoone seina 5 m diameetrist aukugi...Saladus müstiline nagu Estonia hukkuminegi, tõdeb paadikapten Neemo E Poldre

Monday, April 14, 2014

Ura,tovaristsi. Maakera pöördubki itta,kilkasid tublid leninlased

võidurõõmsalt kui olid suutnud Saksa keisrikoja rahade toel sekeldada maakera telje kallal ning pöörata seda soovitud suunas.Kukutada revoluutsija käigus vihatud tsaarivõim  ning tappa kõik siniverelised. Nüüd on käimas vastupidine protsess, kuna toona kavandet ülisuur ning kõikihõlmav   maailmarevolutsioon läks nahka nagu ka suur ja murdmatu liit hiljuti.
     Euroliidu ja USA rahade ning relvade toel pööratakse ukrainlaste jaoks maakera tagasi läände. Kaks tublit senaatorit saabusid juba eile õhtul eralennukiga Eestisse ning esinesid avaldusega et Ukrainale tuleks anda relvad...Puudub ju hohollidel kaitsetahe, milleks neile lisarelvi kui needki, mis käes olid loovutati vene terroristidele/solbakutele ning  kelle kinnipüüdmine algaski juba.Täna hommikul kella üheksani kehtis ultimatiivne aeg, mil vene  eriväelased, rohelised mehikesed pidid valitsusvägedele alla andma..Näis mis sest loost saab.Väikemees vast baltlasi kimbutama ei kipu, sest vene riigi nafta-ja gaasirahade toel on siin kõik ostetav ja müüdav.Koduvenelased on valdavas enamuses rahulikud, kuna nende isamaal valitsev stagna, suur vaesus ning määramatus ei peibuta tagasi Putini rüppe. Kohalikud vene äärmuslased küll kõigutavad paati, sest Moskva ju maksab neile  õõnestustöö eest ning kes ikka mõnesaja euriku pärast kuus siin tööle kipuks.Eriti kui sa oled elukutseline revolutsionäär nagu sm Kingissepp kunagi.Miks meie eriteenistused ei suuda neile koju või taskusse poetada kogu riigis keelatud medikamente ning tegelasi elimineerida Viru vanglasse Simmi ja Dresseni kongide naabrusse
küsib teie ustav paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, April 13, 2014

Meie vaenlane on juba jõe taga, ütles esimene leegionär kahele sõbrale

Rakvere teatritükis lavastuses Leegionärid, mida hiljuti vaatasin Vene teatris.Nagu öeldud käis selle lavastuse kogu  tegevus Sinimägedes hukkunud sõjameeste vaimude vahel. Prohvetlikud sõnad, sest praegu Ukrainas käiva madina taustal lähevad eestlased igal õhtul magama teadmatuses mis seal küll saab homme  hommikuks.Nagu eilegi õhtul pärast Juri sünnipäeva naabrite pool kui internetist avastasin teate Ukraina idaregiooni üldmobilisatsioonist ning vene välisminister Lavrovi taunivast hoiakust-et on  kuritegelik astuda armeega vastu separatistidele keda hohollid on loomulikult juba hakanud kutsuma terroristideks.Mida muud öeldagi vene eriväelaste kohta,kes ründavad kohalikke miilitsajaoskondi ning röövivad sealt automaate ning püstoleid.Kolm vastupanu osutanud miilitsat tapeti eile.Jutuubikust avastan hämmastavaid leide.Vene politoloog kinnitab, et riik on kui suur tankla ning Putin olevat tõmmanud tikku ...Ka on seal salvestus sõjatribunalist kus Kremli väike isand on kohtu all riigi kaitsevõime nõrgendamise, oskamatu juhtimise ning miljardite varastamise pärast. Kohut peavad ta üle kõrgemad ohvitserid, kindralid ja admiralid.
Mis kogu sest jamast saab, teab vaid Taevane Isa, kui temagi.Natokad juba toovad Eestisse lennukeid juurde et nö heidutada õhupiiri rikkuvaid punakotkaid.Ju nad veits heitunud ongi, kuna Ukrainas nii palju tegemist et Baltimaade kohale sugugi ei jõua. Mina unistan vaikselt Laaneotsa liinist, kuna Tanki- Ants ja kaitseminister tahavad osta tanke aga me riigil ju puudub raha meeste väljaõppeks ning tehnilise tagala kindlustamiseks. Mis siis oleks see Mannerheimi liini või Maginot, liini võrdkuju tänapäeval-eks ikka piirijõe kaldale maasse kaevatud tankid, mille suurtükitornidest tulejõudu pakkudes saaks küllatulijaid ohjeldada...Mina istuks koos appi tulnud laadijaga tankitornis ning kostitaks mürskudega iga relvis turisti kes Eesti huviväärsustega tutvuma ning meie varalist seisu võrdsustama tuleb. Arvestades minu kui vaeguri tervislikku seisu oleks see amet igati paslik kodumaa teenimiseks. Niiehknii olen peagi sõudmas üle Toonela jõe, mida siin veel hoida või ohata. Keegi Leedumaa venelannast kena neiuke Nastja Dmitruk etleb jutuubikus armsaste luuletust Iiial ei saa vendi meist, kus räägitakse et Vene riik ei tohiks tulla abikätt pakkuma venelastele,kes elavad juba ammu baltimaades ning nemad küll ei vaja mingit sõjalist toetust. Lisandub südamlik isamaalise tundmusega esitatud  ansamblilaul sama teema jätkuks. Nii armsalt et pisargi tuleb silma
teie paadikaptenil varjunimega Neemo E Poldre

Friday, April 11, 2014

Minu imeline peatoimetaja Harald Haug oli mentor

guru ja teine isa mulle. Sest  toimisin Lauri Nebeli kombel, kes lavakasse sisse ei saanud ning läks teatrisse lavatööliseks ning pääses sedasi näitekunsti viljelema, lausa lavale. Nii läksin minagi kindla suunitlusega tööle Ajakirjandusmajja, toimetuse autojuhiks. Mu kohtumine hea Haugiga oli aga puhtjuhuslik ning määras mu edasise saatuse. Eelmine sohver oli juhiloa pudelisse pistnud ning nüüd ootas ka järgmine Volga. Ülikoolimõtted polnud peast läinud, kuigi polnud päris kindel kas mu tehnikumiõpingud enne äkilist armeesssekutsumist olid ikka keskhariduseni välja vedanud. Nii ei olnudki tahtmist kippuda suurkooli pärast käimist Tartu ülikooli ettevalmistuskursustel, kus kuulasin lolle .loenguid kompartei ja sm LIBRE juhtivast rollist mida olin omandanud kolmel aastal armee  poliittundides mille veetsin vene solbaku vormis.Ja seda jaburdust pidi omandama õppimishimuline ajakirjandustudeng...
Kui minust sai toimetuse, aga peaasjalikult peatoimetaja isiklik sohver, istusin tööajast pikki tunde raamatukogudes end harides ning toimetusetubades lugusid kirjutades,ei jätmud vahele ühtki Henno Meriste keelekoosolekut ega peagi alanud soome keele kursust  Ajakirjanike Liidus Pikal tänaval, kus me vägesid juhtis üks lugupeetud mees Elmar Nittim.
Veel Haraldist.See vaikne,tasakaalukas ja kõigi vastu heatahtlik toimetusejuht nimetas mind pidevalt juhtivtöötajaks ning hoolis kui oma pojast. Kelleks mind tema vanad sõbrad ja lahingukaaslased ka pidasid, sest paljudel tähtsatel koosolemistel seisin Haraldi kõrval, lipsustatult ning püksiviikidega. Eks olnud seegi lugupidamisavaldus et peatoimetaja soosis minu tundidepikkust töölt äraolekut ning käis linnas jala kui autot polnud, sest ta tähtsal autojuhil olid muud tegemised...
Minu pidupäevadeks olid pikad sõidud Tartusse,kus elas Haugi ema ja Põlvasse,kus elas ta venna Ahti pere.Tõnismäele,Haugide korterisse juhtusin ma aruharva, sest abikaasa Magda põdes vist vähki ning jõi valude leevendamiseks ära pudeli viina päevas.Ääretult kurb oli teda vaadata kui hallide silmadega ning värelevail jalul toas tatsas.Ju tahtis Harald mind sellest vaatepildist säästa kui koju eriti ei kutsunud.Tema piinatud näos võis veel aimata kunagise ilu varjundeid,kahju,et ma daami  noorepõlvepilti näha ei palunud...
Poliitikalainele siirdudes.Paljudel on tekkinud küsimus,miks vene äärmuslased rihtisid oma 20 aprilli miitingu Toompeal just Hitleri sünnipäevaks-on see austusavalduseks aatekaaslasele,mentorile või midagi muud küsib oma koduvenelasi suurte rahadega ahistav paadikapten, kes on justkui hea  meelega sättinud kümne eesti rikkaima inimese sekka 6 /loe kuus/ venelast.
ikka teie Neemo E Poldre

Thursday, April 10, 2014

Vene äärmuslased kõigutavad paati,niutsuvad oma isakese järele

Teatud seltskonna jaoks jõudis tänu putinlaste Krimmi invasiooniga kätte aeg, mil otsustati ka Eesti elu destabiliseerida või nagu mina ütlen-aeg paati kõigutada. Sest kaua sa ikka lased vastikutel tshuhnaadel ja eesti fashistinärudel siin riigis liiga hästi elada-sa vaata vaid millist rasva on kogutud. Autod hirmkallid  ja midaiganes staffi, millest suurel,kurval ja tühjal Venemaaal suurt puudust tuntakse. Kasutagem nüüd, seltsimehed, oma võimalust ja mingem taas tänavaile, röökigem Vsjoo nashee. Pronksiöö röövimiste ja lõhkumiste eest saime ju kenakest valuraha,pekskem taas see kuradi linn puruks,nodi me ju saame jälle, mu võitlejad-patsaanid. Nii arutlesid sm Reva, see elukutseline revolutsionäär ja keegi Kure-poiss ehk Zuravljov.
Autori remark.Mina viiks need paadikõigutajad Saaremaa randa ja saadaks paadiga merele-las siis kõigutavad kuni kummuli.Just selgus, et selles saareriigis pole ühtki päästepaati, sest kuueaastane poisike just seepärast uppuski et polnud millegagi päästma minna.
Tõsisemalt võttes tuleks eestlastel aga lasta neil ullikestel praadida omas rasvas-teha politseiahelik ümber nende meele avalduste et mitte ükski tele- ega muu korrespondent pääseks neid promoma. Seda tulnuktiblad just ootavadki et saaks tasuta head meediakajastust ning nende lollused leviks nii vene kui teiste rahvaste sekka väljapoole Eestit-see ju vesi nende veskile.
Kolmeraudses väideti,et kapokad just ootavadki neid kahte meeleavaldust et mässu eestvedajad välja selekteerida ja kohe puuri pista et jopskid ei saaks oma  võrgustikku arendada.Noh, Raual võib isegi õigus olla sest prussakad tulebki päevavalguse kätte meelitada et nad puruks litsuda...
Tiba ka haiguste teemal.Geiks ei sünnita,deiks olemine, see on varjatud viha ja depressioon ning sellest on võimalik mediteerides ja õigeid harjutusi tehes vabaneda.Vanadest emotsioonidest puhastumine aitab elus uue kvaliteedi saavutada. Osmo keskused on nii USA-S kui Indias ning neilt saabki asjakohast abi, lugesin täna enne keemiaravi ühest meditsiiniväljaandest ning olgu öeldud et mina usun sellesse. Pidarassõ vsigoo svita, idite vse tuda - gopp.
Ukrainakeelse aktsendiga lõpetamine on tänase mäejutluse punktiks igati omal kohal, väidab
teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, April 9, 2014

Kel pole eesmärki,see ei jõua kuhugi

on öelnud mõttetargad,ja nii see ongi.Kasvõi omaenda elu näite varal võin kinnitada.Eluaeg olnud mu elu eesmärgiks võimalikult normaalselt toime tulla,ületada vahel veel ettetulevad raskused nagu punased valitsejad armastasid rahva lohutuseks öelda.Nemad ise neid raskusi mu teele veeretasidki, millest pidin tihti üleinimlike jõupingutustega katsuma üle ronida.Kusjuures elust rõõmu tundmiseks tuli perega nautida seda mida õnnestus kätte saada.
Seitsmekümnendail tõi Suur Juhus - kas see oli ikka juhus - mulle kätte tolleaegse ihaldusväärseima auto- musta eksport Volga,millest kujundasin üle-linna-auto.Punased istmekatted ja punane rool ning punased atlasskardinad tagaaknal.Vältimatu atribuutika tolleaegses kastiühiskonnas,kus kardinatega must Volga oli võimukandja auto, staatusesümbol.Mille peale ei hakanud võmmi hammas kes tahtis sind rajalt maha võtta kui riigi autot oma huvides kasutasid...Et nad seda hõlpsasti teha ei saaks olid isandamehed välja mõelnud nipi-eriloaga inimesed olid vabad kohustusest maalida asutuse embleeme esiustele. Aastal 1988 tõin Soomest eesti lipu sinise MB 220 DSL.Mis oli imeline valik tolajal mil diiselkütust polnud vaja osta.Kolm aastat hiljem nuias selle hea sõiduriista mu käest välja rikkurist  klubikaaslane Mihkel, kes pakkus välja minu ostuhinna-neli tuhat marka, sest auto oli korralik ja sellist tema siit kätte ei saanud.Mina aga tormasin üheksakümnendail taas Soome et osta sealt sarnane diiselauto, seekord pikendatud kerega seitsmekohaline MB 240 DSL.Kaksteist tuhat marka maksin, ja seegi oli iga penni väärt.Sest hakkasin kümnendi hakul soetatud musta limusiiniga taas ametisse - ülelinnaliselt nõutud pulmaautojuhiks nagu oli musta Volga päevil, mil mul iga nädala reedel ja laupäeval oli pulmasõit. Minu kolmas linnapildis silmapaistev auto oli perfektne MB Gelandewagen elik seitsmekümnendate prestiizne mersudziip, mustjas antratsiidivärvi pilgupüüdja, milliseid tolajal oli siin linnas vaid üksikuid.Sellega ma teenust ei pakkunud,vaid korraldasin maastikuautode võidu kihutamisi Saku Safari Männiku polügoonil. Loen praegu palju moesolevaid teooriaid sellest milline on alateadvuse jõud. Vat pole ma kunagi isegi alateadlikult tuumanud seda et mul peaks olema üle-linna-auto.Kuid nii on see eeltoodud näidete põhjal läinud.Tegelt tahaks ma vaid alateadvusega mõjutada oma praeguse elu ja tervise edenemist niipalju kui see võimalik.Pole vist palju tahetud,Taevane Isa.
Meditsiiniväljaandest sain täna vastuse miks me pojuke Patrik on  tihti ärritunud agressiivne,sageli isegi  antisotsiaalne. See tuleneb tema veresuhkru kõikumisest, ülemäärasest magusatarvitamisest. Näiteks suhkur,jäätis,magusad näksid, karastusjoogid toodavad hüperaktiivsust, tujukust.impulsiivset allumatustki.
Põige ukrainamaalaste võitlusväljale.Vene Donetski föderatiivne vabariik või misiganes moodustis ei pidanud vastu ööpäevagi, sest kukkus kokku see derzaavainimeste relvajõul ja vägisi sündinud värdmoodustis. Osutus  vist Kremlile liiga suureks see arenenud maailma surve.Mis defineeris vene fashismi päris adekvaatselt
1.Ühe rahvuse ülimuslikkus
2.Sõjaline domineerimine teiste riikide üle.
3.Suure võimuga ainuliider.
Sisepoliitikast kõnelev ajaleheväljalõigegi väärib tsiteerimist,ajaloo tarvis jäädvustamist
Peaministrikohast loobunud Kallas  kui kirikust ummisjalu põgenev pruut, jalad loori takerdumas ja vunts õieli, pole üksnes koomiline kujutluspilt, vaid see võrdpilt peegeldab ka Reformierakonna positsiooni muutumist.
Kui nüüd saavad teoks need kaks ettevõtmist mis parandavad võimukandjate suhteid meediaga on võimalus et tulevikus me meedias nii julmi väljaütlemisi enam ei trehva.Sain just pressiteate milles on öeldud  Moodustatakse kultuuriministeeriumi töörühm loomemajanduse  meetme muutmiseks. Midaiganes see sõnastus teile ka ei tähendaks.,mina haistan muutusi ajakirjanike ebamäärase staatuse sättimiseks normaalrööbastele. Usku seni kui kännu taga istuva eesti asja edenemisse lisab 28.aprillil Euroliidu Majas kell 12 toimuv samasisuline konverents ajakirjanike teemal. Millest peab isiklikult osa võtma teie eluaegne leheneegrist paadikapten
Neemo E Poldre

Friday, April 4, 2014

See koer kes kaikaga pihta saab, kiljatab

kui viskad kaika koerakarja-nii ütleb vene rahvasõna.Ni kiljataski sm Putler Kremli lähistelt kui Saksa rahandusminister Schäuble võrdles seda väikemeest Hitleriga. Kohe järgnes kiirelt-kärmelt vene välisministeeriumi noot. Aga mis tollest kui juba Moskva rohkearvulistel demonstratsioonidel kantakse Putini näopildiga transparente kus mehel vana Aadu vuntsikesed ette maalitud... Tekst oli saksa onul tegelt selline et Hitlergi kasutas sõja algul Sudeedimaa hõivamisel põhjendust et läheb kaitsma saksa rahvusvähemust.
        Nägin pilapilti/fotot kus Ukraina taadust sõjaveteran,pintsak medalitega kirjatud,kostab teisele omaealisele-Kes oleks võinud sõja ajal uskuda et sakslased hakkavad meid venelaste eest kaitsma..
Remark.Eesti rallimeeste rühm ründab Portugali MM etappi.Rajale kipub kogunisti kuus tiimi,Tänak oli esimesel katsel 11.kohal ja kaotas liidrile Ogierile 4,5 sek.Olen alati arvanud ja öelnud et eesti poistele tuleb vaid korraliku auto rool usaldada ja tulemused kohe näha. R.Rüütel,I.Raidam jpt oleks rõõmsad järelkasvu üle. Korüfeed jälgivad mängu päris kindlasti,mõned juba pilvepiirilt nagu Eedo Raide, kellega kohtusin tema töö tõttu autosõidutreenerina BMW-päris tihti enne oma insulti ja pärastki...Lahke mees tõi mind üritusejärgselt ikka autoga kojugi.
Ega mina vist veel vana olegi-just lugesin definitsiooni...vana oled siis kui üle poole uriinist läheb pissiproovideks.
Rõõmustavat ka-minu tungival pealekäimisel nähtud suvelavastuse peaosatäitja Kersti Heinloo,kes lõi tõesti nauditava tegelaskuju ilusas süveöös Kõue mõisas,sai just aasta parimaks naispeaosaliseks. PALJU ÕNNE teenitud autasu puhul.
Autorollotajad on taas kohtus, nüüd on saanud tunnistajate abil klaariks et perek.Rosimannused olid niiditõmbajad vana Pentuse pankrotipesa puhastamisel ülearustest miljonitest.Nii et võlausaldajaile jäid korralikult tühjad pihud.Nojah, kui juba varastada...
Jutuubikust näeb vaimustavat pilti Harkivist, kus tuhanded jalkafännid kulgevad kolonnis piki peatänavat, lehvitavad Ukraina lippe ja röögivad-skandeerivad kooris PUTIN HUI-LO.Kusjuures ei teagi kuidas lõppes Metallisti ja Sahtjori mäng, ju see pole oluline.
Killuke poliitikalainelt.Avaldatakse kahtlusi kuidas lõpeb suure pauguga alanud töövõimereform, mis käivitus euroliidu rahade toel ning vaimustusest allkirjastati kohe ka ÜRO Puudega inimeste konventsioon,mis lõppkokkuvõttes tuleb rahastada riigikassast.Peljatakse et kogu teema jooksebki sedasi susinal liiva.
Mis kummaline-veame Soomest sadu tonne prügi Iru soojusjaamas põletamiseks ning tarbija maksis veel lisarahagi, kolmsada tuhat Eesti Energiale selle lolluse eest et 25 prossa jäätmeist elik prahituhk jääb meile Maardu prügilat risustama.Juba on valmis lepingud prügiveoks Inglismaalt ja Iirimaaltki.
Ohh neid tarku poliittehnolooge küll,manab
teie paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, April 3, 2014

Huvitavaid noppeid siit-sealt,ikka keskele kokku

Välisminister U.Paet käis äridelegatsiooni juhina Usbekistanis, mis oli ju tore uudis. Sest meie alkovabariigi esindajad sõlmisid kärakast mittehooliva moslemiriigiga lepingu et Eesti hakkab neile nüüdsest müüma  Vana Tallinna.
Remark. Millega sovetiaegse rahvapärimuse kohaselt mõrvati USA-s neegreid...Tore ju kui tekib võimalus kõrgendatud aktsiiimaksu toel täita uusi sõpru jootes meie kõhnukest riigikassat.Panevad sedaviisi nemadki õla alla reformerite rahalise maailmavaate tugevdamiseks.
Värske telepilt näitas kuidas naabrite välisminister Lavrov oli hingepõhjani solvunud ja luges paberilt ette petitsiooni milles põhjati NATO tegevust Balti õhuruumi turvamisel.Täna tulid Taani kotkad, nädal tagasi maandusid poolakad. USAkad virvendavad siinmail pidevalt jne.Kuidas te tohite tuua juurde sõjalennukeid, see sunnib meidki tugevdama sõjaväge piirialadel,manas ta.Vastulausena öeldi - aga te just ründasite Krimmi. Aga see oli suure poisi silmis tühiasi, piece of cake e. kusok gavna. Sõjandusteema jätkuks - aina kinnitatakse et Eesti peaks tingimata saatma Kesk-Aafrikasse sõjajõude.Ent kas ei mõelda ohule et Ebola viirus saabub neeguste sõjast ükskord naasvate meestega meie maale. Aga see pole enam kaitse-vaid sotsiaalministri teema.
Veel sidumata mõtteid. Kaen trolliaknast et taas on lammutatud üks väsinud kahekordne puumaja Tehnika t alguses..Seal elas vanahärrast kunstnik kes tegi maali me varalahkunud pojast Joelist, pilt ripub praegugi me elutoas.Kuid eestiaegse hoone klombitud paekivist arhailine alusmüür on veelgi alles.Kahtlustan et vanade meistrite käsitöö rändab kuhugi uusehituse täiteaineks nagu meil kombeks. Hinge pitsitab kurbus, et ajal mil räägime kõva häälega taaskasutusest käib selline   lausraiskamine. On ka midagi huvitavat - pakutakse võimalust nuputada valmis üks lauamäng invateemal. Olengi mõlgutanud mõtteid juba teist päeva ning jõudnud äratundmisele et minu võimuses on teha lauamäng Ratastoolis ümber Tallinna, mis oleks analoog minugi laste lermmikmängule Reis ümber maailma. Mänguseigad juba peas valmiski, vaja vaid paberile üle kanda.
Linnaliikluse silma peal hoides näete pooltunni jooksul vähemalt veerandsadat bensaröövlist dziipi, mis teeb rinna rõõmsaks aktsiisikergitajatel.Ja paneb mõtlema aplaid mehikesi kes mõlgutavad automaksu kehtestamise mõtteid.Kas see polegi varjatud automaks kui sissekirjutus tanklasse lööb karmanis tuule vuhisema...Omaosalusest apla maailmavaate tugevdamisel pääsest autovahetusega ära teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, April 2, 2014

Teatrielamus jäi nõrgaks mis nõrgaks,ma ütlen

Käidud siis Rakvere teatri külalisetendusel Tallinnas Vene teatris. Kuigi mu kaine autojuht Liisa alles puhkusel ning poeg ja minia viibisid ühel sugulasringi õhtusöögil nii et kasutasin oma lemmiktaksot firmast Takso24, mis ikka soodsa abikäe ulatab kui vaja.
Vene teater kus pole käinud oma tosinkond aastat hämmastas hubase kohvibaariga allkorrusel, mis oli tavatult õdus. Kärkisin lauale piisakese Martelli mis tähtsa sündmuse puhul igati paslik. Baaridaam Leenake oli abivalmis ning tõi mu lihapiruka ja salatiampsu ise lauda.
Teine üllatus tabas mind saali sisenemisel kui piletöör pärast kontsu rebimist kargas minu ees saali ning pani minu tarvis toolikese esiritta. Öeldes - ega te sinna üles ikka roni, mis oli tõsi. Kusjuures ei Linnateatris ega Tallinna Draamateatriski pole keegi huvitunud kuidas sandike püünele pääseb.Alati saan kinnitust et vene inimene on kaastundlikum natuur kui mu rahvuskaaslane iganes.
Olgu asjast rääkides öeldud seegi et teatritükk Leegionärid ei täitnud mu ootusi. Joosti lati alt lihtsalt läbi, sest Sinimägedes peetud surmaheitlus väärinuks hoopiski tegusamat lähenemist. Pool etendust oli läbi kui tabasin end mõttelt et kaua see proloog siis kestab. Lihtsalt lugu kippus venima. Muidu polnud viga, aga näidendi kirjeldus mida kunagi pärast esietendust lugesin oli nii ahvatlevalt kirjutet, et tõstis mu  ootustelati kõrgele.
Pealtnägija saates vestis oma vähiga võitlemisest lauljatar L.L. Väga sümpaatne jutt, mis klappis ka minu mõtteilmaga - tuleb teha rahu oma haigusega, mitte pidevalt mõelda et mis juhtus ja miks juhtus ja mis nüüd saab...Meenutan,et vanad kreeklased näiteks teadsid et kui inimene tahab enda eest hoolt kanda, peab ta arendama nii keha kui vaimu..Mõtisklema-kirjutama ja harrastama kehalist liikumist, neid kolme koos aga saab kasutada kõikide haiguste raviks...
Selle targa mõttega poebki põhku ja lahkub ööunele
teie paadikapten Neemo E Poldre