Friday, January 31, 2014

Külmalaine taganeb, lumetuisk hiilib vargsi lähemale

Homme juba esimene kuupäev ning Berit oma Annakesega maandubki juba kolmandal.Mõningaid plaane ma pidanud olen, aga eks kõik selgu kohapeal. Töö käigus.
Ukrainas kestab möll, kuigi väiksemal määral. Euromaidan on tegutsejate tööpõllu nimeks, sest Maidani platsil kogu lugu toimub.Mina tahaks viibida hohollimaal kui neile selgub karm tõde.Et ongi täiega sees suures liidus ning nende kohustuseks tasuda röögatud suhkru-ja küüslaugutrahvid, toetada oma piskust vaeseid kreekamaalasi  ning uskuda et porgand on puuvili ja rahva õnne ning õitsengu nimel olgu igas külapoes neli kraanikaussi.Vat seejärel peaksin viibima Brüsselis kui hohollide saadikud saabuvad sinna märatsema,politseibusse põletama ja revolutsiooni ärgitama.Sest ega nemad ole miskid  lambukesed keda kohe aedikusse kihutada ja pügama hakata.Temperament ikka teine kui uimastel baltlastel,kes kasvatatud ohjamise ja ohjeldamise vaimus ning kellega võta ette midatahes, ükski närv ei liigu.
Lõpetasin ajaloolise uurimuse lugemise.Nimeks sel Hall hunt elik Hitleri põgenemine.Järgmisena on sihikul värske ulmeline bestseller Ta tuli tagasi, kus juttu Aadu imelikust koomaunest ärkamisest ja elamustest elust tänases reichis. Et suur juht seal ikka endiselt populaarne ,aimub raamatu kiirest läbimüügist kuna tuuri läinud juba 900.000 eks. Senisest teosest hankisin teavet tema nö delikaatsete isikuandmete kohta.Selgus lugedes, et führeri arvates olid parimad naised väikesekasvulised  ja mänguhimulised blondiinid. Mul tuleb tõdeda et arvamusliidrile on raske vastu vaielda, ju tema teadis. Kõrgemalt näeb kaugemale nagu mäletas vanarahvas.. .
Ei siis kedagist, kesköö vaatab kella pealt vastu. Homme laupäev, hoiame taas pojukesi ja tuleb äge lauamängude õhtu.
Värvilisi unenägusid siirdub kaema teie
paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, January 30, 2014

Me tusameele talvest pole mitte jäljevarjugi

Sest millisest tusameelest siin rääkida kui oleme karmi talve talunud vaid mõned viimased nädalad kui külmapoiss viieteist kraadi ligi jahmerdab.Täna oli küll kaheksateist varahommikul,ilmateate järgi tuulistes paikades koguniste 28 kraadi.Sissykene lippab vaid põgusalt sirtsutama ja kohe ruttu uksetaha tagasi ning haukuma kui ma tiba aeglasemalt teda sisse päästma lonkan.
Pojukesed täna ei väisanud,kuna eile vaevlesid miskise kõhuviiruse käes ning eile ja täna ei läinud kooligi.Aga üleeile olid mänguhoos,lauamäng Tsirkus nüüd peale tünniloto nende lemmikuks. Mängujuht loomulikult suurte kogemustega Mimmiliisa, kuid ega pojukesedki papist poisid ole.Lund lubati juurde pillata vast ülehomme,laupäeval kui tuisuks pidi kiskuma.Senine lumi ei tee muret, kuna pole teist kuigipalju.Plikade klubi käis Pärnus Strand SPA pinnal lõõgastumas.Kõik oli super alates hinnast neljale vaid sada raha.Hotell ja veeprotseduurid ning toitlustamine ei jätnud soovida paremat, ka maantee olnud suisa suvine sest jääta ja lumeta asfalt vaatas vastu.
Lauamänguproff  Patrik leiutas uued mängunupud,võttes köögist kausist mõned veinipudelikorgid. Nii saadi üle murest et mängunupud unustatud oma majja.
Sebastian on õppinud aga sõnadega mängima.Tema seni viimane vallatus on sõnaleid KÜLMKAPIK. Vist pärit sõnadest külmik ja külmutuskapp.Aga täna otsisin põhjalikult oma ristsõnalahenduse tarvis sõna,mis märgks mastikorvi purjelaeval.Selgus,et ei Eesti Keele Instituut ega ükski keeleabi ega mingi internetisõnaraamat ei pakkunud vastet MARSS.Selle tuvastasin kobamisi mina ise ning Mimmiliisa leidis õhtul kinnitust sovetiaegsest võõrsõnade leksikonist.Mina uurisin päeval uusimat , äsjailmunud Õigekeelsussõnaraamatut ning teatmeteost A ja O.Just praegu,enne keskööd lugesin harjumuspäraselt tuttumineku eel oma e-mailisid.Tütreke,kes eile teatas rõõmusõnumi, et suvel sünnib perre teine,nüüd poeglaps,oli saatnut uusaastastervituse hobuseaasta saabumise puhul.Ning lisanud pildikese kuidas isa Eero ja tütar Anna maiustavad hiina pelmeenidega, nosides neid hea kombe kohaselt söögipulkadega. Õige ka,sest kui hiinlased tulevad,peame igati valmis olema.

Me tusameele talvest pole mitte halli varjunditki

Sest mida sa hing tusatsed kui suht leebe talveke ründas paljukannatanud eestlasi alles mõne nädala eest kui kattis maa valge lumevaibaga.Ning tänu Zoja Puhurile on meie kodu püsivalt soe ja sõbralik. Mõtlesin siin just endamisi et kui olnuks nii ka mõned aastad tagasi kui siit ära ülikooli kippusin. Et 62-aastasena veel ajaviiteks tarkust taga nõuda ning soojendada oma vanu konte  TLÜ auditooriumite hästiköetud miljöös.Kaua sa ikka koerakest süles vastu ihu surud et miskitmoodi siinses jahedas õhus kahekesi hinges olla. Metallkamin oli just niikaua soe kuni tuli koldes lõõmas.Soome toode, me uus küttekamin Ivalo on hoopis teine tera. Ja terve Eestimaa peale alles kuues omataoline, kiitis tubli paikapanijast meistrimees mullu sügisel.Kaminat tiksutame puhurile lisaks kui väga külm öö on ees. Aga juba ülehomme ilmake leebub ning viieteist kraadi asemele tuleb vaid viis, sest lumetuisku on oodata.
Mimmiliisa käis just teisipäeval- kolmapäeval oma plikade klubiga Pärnus Tervise SPA võlusid kaifimas.Kõik oli super alates maanteest,mis lumekirmeta ning jääta,puhas südasuvine asfalt vaatas vastu.Õhtul pärast kojusaabumist mängis pojukestega Tsirkuse lauamängu.Väga nutikas Patrik avastas et veinipudelikorgid on head mängunupud kuna õiged olid jäänud naabermajja elik pojukeste koju.Suur sõnameister Sebastian vallatles taas sõnadega,pannes toiduhoidlale nimeks KÜLMKAPIK. Sest ju liitis kokku terminid külmik ja külmakapikene.
Minu tänane sõnaotsing kestis ligi tööpäeva kui Ekspressi ristsõnale,mu igareedesele harrastusele ei leidnud vastet sõnale MASTIKORV. Vaatasin läbi kõik paigad alates uuest ÕS-is ning teatmikust A ja O,kolasin Eesti Keele Instituudi saitidel,tuhnisin keeleabi portaalis jm.Kuni kobamisi juhtusin sõnale MARSS, mille kontrollis mu ristsõnaekspert õhtul üle, kui leidis sama vaste sovetiaegsest Võõrsõnade leksikonist.Lõpp hea,kõik hea.Kui vaid võidaks vastajate preemiagi,mida saanud juba kahel korral.Et  kaks ilma kolmandata ei jääks, katsun  edasi pingutada 32 euroraha nimel.Esimene võit oli just VIISSADA KROONI, mäletan.Täna võikski sama summa olla eurides,sest ostujõud just samavõrra potsatanud.
Esmakordselt olen arvatud lugupeetud ja asiste persoonide hulka,sest Nõmme linnaosavalitsus saatis kutse Estoniasse, Eesti Vabariigi 96.aastapäeva kontserdile.Mind on märgatud ka Järve selveris kus hingedepüüdjad proovivad LHV pensionifondi pakkumisi teha ning mõned noored elektrimüüjad kimbutavad möödujaid et mingid rahalüpsimassina nisad minugi rahakotiraudade külge monteerida. Hoidun nondele banaanikoortele astumast, sest rahanõudjad on julmad.Seaduse kaitse all,nagu kiirlaenude pakkujad, kes juba teeninud sadu tuhandeid.Liigkasuvõtjad ja meediagi juba  hurjutavad inimesi kes suures hädas laenud laste nimele vormistanud kuna muidu kaoks vaesteabi rahapennid üleüldse nende büdzetist.Julm on see ilm,kuid loodetavasti ei pea minu pere noored lõksu astuma, soovin et nende palgad lööks elukallidusele ikka vastu.
Vanaisarõõmudele tuleb südasuvel lisa, sest printsess Anna saab siis vennakese, nagu eile lubas mu tütreke.Sel suvel me veel Hiiumaal väikeste pesamunadega maasikaid ei korja,aga edaspidi kindlasti.Peaasi et usk on kindel,arvab teie
paadikapten Neemo E Poldre

Monday, January 27, 2014

Oma sõnaraamatust heidan välja sõna VÄHK targa tohtri abiga

Nii sedastan ma pärast eelmist blogisissekannet ning mõningast järelemõtlemist, sest pole mul üldse mahti mingi tobeda krabajalisega jahtida, isegi ei suutnud mitmel päeval siia kribama kukkuda.Kuna Äripäeva tellitud artikkel ühe autoremondifirma lähiajaloost nõudis täit pühendumist. Deadline oli kohe kukkumas pärast mu jah-sõna ütlemist,nii et kiireks kippus.
Kohe algava kuu teisel teisipäeval pääsen klubikaaslase abiga koosolekule kus nopin üles järgmise stoori materjali.Narvas tehakse kroomiseminar, kus esitletakse mu relvavendadest huvilistele kuidas töötab riigi tragim metallitehas mis suudab pakkuda parimat vanaautode kroomdetailide kvaliteeti. Mina ise sinna kohapeale ei kipu, sest osavõtjate arv piiratud, kuid artikli saan valmis ikkagi.
Ent juba näen vaimusilmas ka mõnda suvist ettevõtmist. Juunikuusse mahub  ühe firma 25.juubel, kuhu tahaks tellida Oisu külakapelli.Vanatehnika varjupaiga Muuseumipapa Tuve Kärner ei pääse oma unikaalsesse tuletõrjeautosse ehitatud saunaga tulema kuna on veel seotud ühe lubadusega olla Türi-kandi rahvapeol. Ent hea vana tuttav mees  pakkuski juba väärilise asendusauto koos tiimiga. Nuputan ja sekeldan edasi ning tunnen et olengi taas sadulas kui kevadpäike jälle kõrgel tiirutab ja meid siin vaestepatustemaal taas soojendab.Akud saavad laetud vaid tegutsemisest nagu mul eluaeg kombeks olnudki.Elame veel, sest nagu kõlab mu lemmikfraas Sa ei tohi surra enne surma.
Kurvalt loen Ukrainamaal sündinud rahvarahutuste kroonikat-juba on kuus surmasaanut ülestõusnute poolel pluss mõned korravalvurid võimurite meeskonnast.Lugu algas väidetavalt sellest,et president, venemeelne Janukovich ei soovinud anda allkirja euroliiduga ühinemise eeldokumendile.Aga meiegi oleme eurooplased,rõhutasid opositsioonimeelsete juhid. Putin valas õli tulle, lubades kolossaalseid rahasüste ja odavat gaasitarnet kui hohollid oma paled Kremli poole pööravad. Kodusõjaks võib neil kegesti minna, sest mingid kasakad olla kutsunud legaalsete relvade kandjaid barrikaadidele ning on teatud kremlimeelsed ja kohalikud slaavlased on Sevastoopolis üritanud välja kuulutada mingit oma  väikese Venemaa allüksust.Kui nii, siis kisub riigi tükeldamiseks a la Transnistria.Puudub vaid,et isake tsaar saadaks sealsele presidendile appi oma omonlased,kes lubatud riietada kohalikku vormi. Siis saab segadus täielik olema ja minu kaastunne kõigile tuttavaile ukrainlastele piiritu.Midagi head ei oota neid ka sel juhul kui uude suurde liitu sukelduvad.Tapvad tarbijahinnad,tobedad reeglistikud ning masendav vaesus koos miinimumpalkade ja pensionitega terenduvad kättesaadavas kauguses.Ja jääbki vaid loota et lõunamaine temperament suudab ohjeldada Brüsseli isandate saamahimu ja toob neile karmi hukkamõistu kõige nö hea eest.Mida jaheda meelelaadiga baltlased kurbade nägudega olid sunnitud alla neelama.Kas ja kuidas siis suur liit edasi püsib,teab vaid Kõigevägevam,aga mitte teie paadikapten Neemo E Poldre

Friday, January 17, 2014

Olen oma targa tohtriga väga rahul

Sest iga meie vestlus visiitidel PERHi, vastuvõtul  kohtumiste aegu on hariv ja innustav uutele töövõitudele võitluses kurja krabilisega.Kui võidan lahingud,võin võita ka sõja, arvan ma.Nüüd on PSA tase jäänud peatuma, ei kõigu enam. Veebruarikuu raviseansi eel kaeme vereproovist, kas nii jääbki. Teatud liikumine on lubatud, arvas ta.
Küsisin  ka, mida ta arvab uue liidu plaanist keelustada suitsulihatoodete müük. Et on vähihaiguste tekitajaks.Tema teadis,et vaid sooltevähist saab sellega seoses rääkida,kuid mitte eesti rahva puhul, kel napib raha suitsuliha ostmiseks.Mina jõudsin väita,et kui maamees suitsusauna minnes riputab sealihakäntsaka sinna naelaotsa ning pimedas hiljukesi saunast väljudes tassib delikatessi käterätis tuppa, kustutab tuled ning nosib toodet teki all koos naise ja lastega, ei saa ametimehe karvane käsi kuidagimoodi sekkuda.Nagu ka sovetiajal kui sealiha samamoodi süüdi,nagu teadjad väidavad...
Kuulnud olen,et Arengufond otsib innovaatilisi ideid.Teadmata et teemad peaks puudutama pelgalt  üldrahvalikke arenguideid mõtlesin hoopis leiutise pääle.Mobla sai just raviseansi aegu tühjaks ja tuli idee,et sülearvuti esikaas võiks olla päikesepaneelina mis laeb arvutit ning vastava väljundi kaudu ka mobiili.Kusagile ikka peaksin suutma seda pakkuda-on ju Patendiameti internetisaitil  alapeatükk kasulik uuendus/ettepanek.Või midagi sarnast.
Tähelepanek,millele terve inimene ei mõtle,kuid ajuhalvatul laksab kohe kupli all kontaktid kokku. Kui märkate invaWC seinal nöörikesega kutsungikella Hädaabi,on klaar-tekib kõhukinnisuse või -lahtisusehäda, sikuta nöörist.Minu keemiravi koridoriseinal aga on just sarnane leiutis ilma sõnata häda, mis näitab, et on ka muid muresid mispuhul abi tellida. Nutikad inimesed,osavõtlikud.
Arvamusliider, emeriitprofessor Marju L. plaanib veel 75-aastasena minna europarlamenti.Miks ka mitte,asjalik ja sõnakate väljaütlemistega prestiizikas vanadaam.Tema perenimega esivanemad aitasid meid eelmisse liitu, miks siis mitte lüüa kaasa ka uue liidu tegemistes, arvan ma.
Mind üllatas porgandrongide pealik Ossip, kes väitis,et kuhjunud reisijaile piletimüügi ebardlik korraldus andis võimaluse jänest sõita/nagu E Ekspress väitis, oli just Piiluparts see rongijuht/ ning piletita reisijavedu olnudki pelgalt turunusnipp.Mõtlesin,et kui too vastutav seltsimees olnuks äsja politsei poolt suletud Pirita bordelliketi peremees, teinuks ta turundusnipina tasuta teenindamisega nädalavahetused. Küll oleks rõõmsaid väljamaised meha olnud liikvel reisisadama ja Pirita ning ka Kristiine linnaosade vahel-osa ketilülisid paiknes nimelt Lillekülas.
Olen ilmselt varemgi viidanud tõlkeprobleemidele ja tõlkijate küündimatusele.Mu seni viimane tähelepanek oli Kanal 2 killukesest, et olnud miskine Krõmski üleujutus.Eile tabasin TV3 pealt selle algallika kui Sensitiivide jõuproovi tiitreis kordus see pidevalt.Krimmi poolsaarel käinud eestlastega koos naeris ka teie tubli paadikapten
Neemo E Poldre

Wednesday, January 15, 2014

Terav keelekõrv levitab justkui nakkust

Selline mulje tekkis tänasel tööpäeva hommikul.Kui kohvilauas kuulsime raadiost,et politsei kontrollib autojuhtide joovet.Keelekõrvanakkuse saanud Mimmiliisa avaldas tähelepaneku, et kas tõesti ongi kõik sohvrid eeldatavalt joobes ning politseil vaja vaid tulemus fikseerida. Jäin hetkeks  mõttesse, tõepoolest olnuks ontlikum väita politsei kontrollib autojuhtide kainust.Arvestades seda, et üle poolte sohvreist on täna veel kainelt roolis.
Olgu kuidas on, aga senine alkovastane sõda pole veel toonud märkimisväärseid võite. Ehk tuleks mainekujundajaid kaasata ja lasta neil välja öelda karm tõde-väikerahva edasikestmise üks eeldusi on enesehävitusliku mentaliteedi lukkupanek.Peaks numbriliselt nii siin kui seal VÄLJA TOOMA, KUIPALJU EESTI INIMESI OLEME KAOTANUD ALKONAUTJUHTIDE KÄE LÄBI KÜMNE, VIIE JA KA VIIMASE, ÄSJALÕPPENUD AASTA JOOKSUL.Mõne inimese võrra vähem laipu ei ole ju mentide töövõit,vaid räägib pigem rahanappusest või vägijookide kahandatud kättesaadavusest. Viimane  ongi ju tegelikult seaduseandja teene.Ja otsene kohus.
Siitkohalt ongi paslik viia jutt me eduka, kaugeltvaadates ülisärava ja eduka Põhjala riigi olemusele. Olen juba täheldanud ka mina, et uue partei sünd on hädavajadus. Riigitüüri ohjamise manu kippujad on väitnud,et juhtparteil,edust ja võimujanust pimestatud reformereil puudub nägemus,visioon.Selle juurde tuleksin hiljem,aga nüüd meenutaksin Prantsusmaa kuningat Louis XV,kes samuti ülistas end reformimeelseks ning põlastas oma parlamenti, pidades seda kasutuks organiks kes ei lase temal  rahulikult valitseda oma ainuõigete otsuste kohaselt. Rahva heaolu parandamiseks see monarh otse  loomulikult midagi märkimisväärset ei teinud,pigem vastupidi.Aga,austet vandekohus,Eesti pole ju veel monarhistlik riik.Kuigi ma ise kuningriiklaste ridades kunagi selle poole pürgisin.Sest isegi meie tänane tulemus ei rahulda selle väikeriigi elajaid.Vastse poliitilise jõu loojad väidavad, et me tänasel valitsusel puudub visioon, tulevikunägemus. No ei ole nii, uskuge. Stenbocki poisid on pannud riigi eksitentsi juba praegu töövõtjate õlule, rakendades siin Euroopa suurimat tööjõu maksustamist.Olles pühalikult tõotanud oma seltsimeeste ees, et mittekunagi ei rakendu astmeline tulumaks, mis jagaks ühiskonna püsimajäämise koormuse solidaarselt. Rahvas aga on hääletanud jalgadega, tormates ummisjalu hoopis keskerakonna valimiskastide juurde. Pikemas intervjuus aga teatab IRL esimees Reinsalu, et ei kavatse leppida keskerakonna võiduga.Samas on ta märganud,et inimesed soovivad näha muutusi Eesti poliitikas, aga nad soovivad näha seal ka uusi inimesi.
Fakt,sest senistest on siiber.Parteijuht peaks võtma kokku oma juhtgrupi,avangardi,ning arutama läbi, kus läinud midagi nihu, tehtud kodanikele külma, kus murtud lubadusi või siristatud iseendale jala peale ehk kukutud omast võttest selili.
Remark pojukesest.Sebastian tuli eile hilisõhtul sisse ja palus hapukoort laenuks.Mimmiliisa siis pakkus,et vaata külmikust,mille kohta noormees ütleb külmkapik.Ei ole siin, väidab ta.Me ei käinud täna poes, sõnab perenaine noorukile. Pole sest midagi, vastab poiss, eks me teeme siis mõne teise toidu...Mina muutusin kohe härdaks, sest nii täiskasvanulik suhtumine sellesse äpardunud retke oli üllatus.Sõnaosavus on teema, millega jääb alati rahule teie
paadikapten Neemo E Poldre

Monday, January 13, 2014

Tormilise kiirusega muutuv ja arenev eesti keel

pakub mulle, keelefriigile, aina uusi üllatusi. Seni oli üldteada et kõrgendatud vedrustuse ja suurendatud läbivusega nelikveoline sõiduauto on kas linnamaastur või pargimaastur/juhul, kui see siin sõidab või pargitakse Pargi uulitsas ning omab maasturile omaseid tunnusjooni/.Eile lisandus kellegi mulle suht tundmatu nn testsõitja suust uhiuus ja verivärske termin - pseudomaastur.
Paar päeva tagasi pakkus printmeedia uudissõna enekas. Eksib see, kes usub, et see tähendab noorte poiste käsitöötundi mõne ahvatleva pildiajakirja ees. Või ehk suitsiidi paralleelvormi. Tegelikult on sel hoopiski enesepildistamise tähendus, sest nüüd on moes ettesirutatud käe pealt ülesvõtteid teha endast kui kasutada on moodne nutitelefon.
Kurvema poole pealt ka.Justkui Elu Õpiku lehekülgedelt loen ajaleheuudist-Eesti riik maksis pronksiöö mässajatele, muulastest LINNAPURUSTAJATELE ROHKEM KAHJUTASU KUI NEMAD TASUSID MU ILUSA KODULINNA PURUSTAMISE JA RÖÖVIMISE EEST. Loo moraal on järgmine. Kui kilulinna narkarite kollektiiv tunneb, et poliismenid teevad neile liiga, nabides kinni röövretkedelt ja pargitud autodest varastamistelt, TULEKS ORGANISEERUDA.Ning kollektiivselt asuda rikkurite kauplusi öösel tühjendama, pekstes segamini ukse-ja aknaklaasid ning röökides Vsjoo nashee. Saate siis näha kuidas riigilt saadud valuraha ületab kogu röövitud sõjasaagi maksumuse.
Eesti progressiivne avalikkus on taas hämmingus, aga mis rikka riigi valitsejailt neist.Veebruaris ehk sünnib uus partei, mis vahetab välja võimuhullusest pöördesse kippuva oravarahva oma, kuna kõigil on neist ja nende ämbritest sügav siiber. MTÜ Vaba Isamaaline  Kodanik, kelle eesotsas seisab meie rahvale tuntud inimene Andres Herkel, võib küll minuarust üles korjata juhtivate ullikeste näppude vahelt mahapudenenud võimusaua.Toob ju uus päev endaga ilmtingimata mingi uue ämbri, mis Stenbocki poiste jala otsas koliseb.Näiteks just täna avalikustatud rahanumber 5822 eurot kuus, mis kaob püsikuluna rahva pahameele all peagi murduva klaasist Vabadussamba pidevaks vuntsimiseks ehk korrashoiuks. Loobuti ju väärt materjalist, omamaisest dolomiidist ning sm Aaviksoo targal juhtimisel telliti Svejiki rahvalt klaasist sammas. Mis neelab maksumaksja raha nii valgustusele kui pidevale pesemisele,ka mäenõlva muru jatkuvale korrastamisele.Aastas kokku 69 869 eurot. Sest ehitaja oli nutikas, kasutades nõlva väljaehitamisel pinnareljeefi kujundamiseks täitematerjalina kivipuru,mitte aga täitemulda nagu projekt ette nägi.Mida varastate riigilt teie et sattuda Manfred Vainokivi tõsielufilmi Riigivargad teise seeria peategelasteks, küsib nõudlikult
teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, January 8, 2014

Ilmaliku pastori amet taas au sees

Just selline mõte turgatas pähe kui sain teada,et endine südi ja tarmukas keskerakondlaste juhtgruppi, partei eliiti kuuluv noormees Deniss Borodich on häbenematult läinud üle ideelise vastase poolele ning ründab  nüüd Virumaal üliagaralt oma rahvuskaaslasi/endisi parteikaaslasi ja juhatab neid oma jutlustes leninlikult õigele teele.Miks leninlikult,küsib mittetaiplik lugeja.Eks ikka seepärast et iga viimase kui murdmatu liidu pealinna väljakul seisis kõrge postamendi otsas isakese kuju, parem käsi pikalt-pikalt ees. Justkui tahtes öelda-mehed, see on vale tee-ärge sinna  minge.
Teine mõte mis Denissi õigustuseks pähe turgatas, oli järgmine.Sakslaste tulles Valgevenesse olid paljud endised kommunistid varmad muutma oma maailmavaadet ning asusid meelsasti uue võimu alluvusse külavanemaiks ja politseinikeks.Said väärilised ametipostid, kõik kaasnevad hüved pluss väärilised palgadki.Usun,et nooruk avastas et oli seni toetanud talle vastuvõetamatut maailmavaadet ning pilgu avardudes siirduski üle rindejoone.Sest mis tasu parteitegelase usina töö eest ongi see va  invaliidi tasuta parkimiskaart, kui konkurentpartei võtab sind õnnistada operatiivauto kaartiga.Mis kuulus varem näiteks refi parteineitsi Taimi Samblikule ning kellelt see häälteostmise skandaaliga seoses ära võeti.Ja mis õnnis tunne on uusreformeril nüüd teeveeres fööniga lehvitavale mendile kõrges kaares jala peale vilistada... Oled kui selle maailma vägevate hulka arvatud, kes ise Jupiterina valvab seda, mida lubada härjale.
Veel liiklusest.Kui politsei nuputas välja  infotelefoni 14 900 kuhu teatada liiklushuligaansustest ja purjustest sohvritest autoroolis, kilkasid nii mõnedki et see on staliniaegsete koputajate tagasitulek. Armsad kaasmaalased, eesti inimesed ja muidutulnukad.Kui te ei suuda rooli taha ronida vastikult kaineina ja teete seal igasugu ebainimlikke tükka, siis ju ei jäägi muud üle.Täna noomis keegi liikluspollarite pealik printmeedias,et autojuht ei tohiks kiiruse lisamisega takistada temast mööda sõitjat. Tere talv, kas on seegi LE nõue teile uudiseks, pättautojuhid.Pean oma kohuseks teie peale koputada, kuhu vaja, ja kohe karmilt
sedastab paadikapten,
teie Neemo E Poldre

Tuesday, January 7, 2014

Eesti vajab transpordiministeeriumi,pakuti täna

         Pole ka ime-jamad uute Elroni nn. porgandrongidega jätkuvad.Lõppjaamas unustati maha vedurijuht /tegelikult olevat ajanud tööpäevagraafiku sassi/. Rongi asemele tellitud kaks bussi ei mahutanud sõitjaidki.Delfi oraaklid ilguvad teemal mis hirmus-väidavad isegi, et Piiluparts olnud rongijuht.
Aga see selleks.Maanteeametil samuti jamadest puudust ei tunta.Värskem skandaalipotike podises siis kui keegi märkas kapokatele teatada et Jõhvi kandi kaevanduste kohale rajatud uute maanteede peale projektipõhiselt plaanitud geovõrgu asemel paigaldati miljoni võrra odavamat geotekstiili,mis lisas kasumit ehitajaettevõttele.Kuid olnud sama materjal,vaid eri nimega.
Minu küsimus-kui ekspertide aastapikkuse uurimuse kohaselt polnud mingit vahet nii ühe kui teise materjali juures, siis miks ei saanuks seda projekteerimisel arvestada ning seda miljonit meie alati  rahanappuses riigile jätta. Järelikult saame rääkida projekteerijate üpriski ahtakesest silmaringist, maakeeli siis ääretust ebapädevusest. Mis läks nüüd, pärast asja kohtus arutamist, riigile maksma õigusabikuludena 140000 eurot pluss prokuratuuri kolmeaastase töö maksumus.
Armas lugeja, ära võta kõike eelöeldut virisemisena, vaid tähelepanu juhtimisena meil ajuti veel esinevaile ebakohtadele. Mõnikord tuleb ikka ette üksikuid puudusi, millest peame rääkima ja neist õppima kui oleme selleks võimelised.
Milles ei kahtle kübetki teie ustav
paadikapten Neemo E Poldre
Järelsõnaks.Taas on läinud vastamisi linnriik Tallinn ja EW.Reformikate maavanem Rajasalu andis õiguskantsler Tederile uurida,kas pealinna parkimistasude tõstmine oli seaduspärane.Nüüd on vast oodata linnapea vastukäiku, sest omavalitsuse tulubaasi hiljutine järsk kahandamine riigi poolt sunnib linna pimendama ja loobuma paljude tänavate taastusremondist.Kui meer kaebab me riigi kohtusse   saavad juristid jälle kord tööd ja leiba. Nagu üks igavene vee ringäik looduses tundub see rumal vägikaikavedu kaher partei vahel. Mille kohta ütlevad politoloogid, et mõlemad tuleks sundlõpetada ning lasta eesti inimesel ja riigil elada ning areneda rahus.M.O.T.T.

Monday, January 6, 2014

Kas lahkuva valitsuse ministrid on äpud

Just selline küsimus kerkis mu kupli alla kui sain teada, et Juhanile, me tublile majandusministrile pakutakse võimalust sõita kolm tundi püstijalu vastses kaugsõidurongis mis soetatud tema kontori mahitusel kui lähimaarongid mis aga pandud käima pikkadel masrsruutidel. Rahvas on kergelt raevus et tippkutid ei vaevu piisavalt mõtlema.Esimene patuoinas oli noor mees Rõivas, kellele ministrina pakuti võimalust hakata mõneks nädalaks puudega lapse koduhooldajaks. Paistab, et ju kõik muud mõjutusvahendid on otsas kui juba ministrile puudujääkide puhul nende alluvate kutsetegevuses nii karmilt harja karatakse.Siia liidaksin tähelepaneku võimupartei telgitagustest, millest pikemalt juttu tänase PM pikemas loos. Selgub et võimujagamises on üksmeel haihtunud. Enam üldse ei pakuta peaministri portfelli Paedale, sest uus favoriit on tõstmas pead-nooruke Kaja tahaks selle kandmisel oma väikest kätt proovida. Esimene Andrus tahab ametitest loobuda kuna on lubanud ning tüürida hoopiski euroJackpoti manu, kus leem rasvasem ja suured lihatükidki sees. Samas pole Kaja isa Siim, kes lubas toetada tütart igas ettevõtmises, öelnud oma selget sõna keerukaisse Eesti poliitoludesse naasmise kohta. Saamegi siis suvepoole näha,kas talent tuleb koju. Segadust partei liinis kuipalju tõdeb teie ustav paadikapten Neemo E Poldre.
Järelsõna asemel.Täna sai mulle selgeks,et patsiga poistel on veel mänguruumi või töömaad Google võimaluste avardamisel.Sümpaatses telesaates Üllar Saaremäest tegi näitleja  juttu Heinrich Heine luuletusest  Rändrotid,mis mindki huvitas. Guugeldasin seda lootes, et kohe näen kellest-millest see räägib,kuid avanesid hoopiski loetelud korüfee luulekogumikest.Pean tõdema,et liikumisvaegur tahaks laua tagant lahkumata teemasse süveneda,kuigi olen pealinna kolme raamatukogu lugeja ning oskan  leida otsitu ka nö paberkandjal.

Sunday, January 5, 2014

Mõlema noorpere talvepuhkus sai korraga otsa

Eile saabus Ylläse mäelt omamoodi suusakuurordist naabripere oma pojukestega.Kuna Beriti pere kah parasjagu kodumail, tegime ühise piduliku jõulukuuse-aluse lõuna ning imetlesime Soomemaal tehtud suusamäe pilte ja üldse fotode pealt kohalikku elu-olu, mis oli päris muljetavaldav. Enim muljeid saime vaprate talisportlaste heast toimetulekust sel esmakordsel mäesuuskuri-reisil.Sõit sinna oli küll päris väsitav,ikkagi 13 tundi ajamist ühtejutti,aga noored tulid toime.Proviandivarusid oli kah piisavalt nii et lahedaks see kolme sõpruspere ühisettevõtmine kujunes.Pojukesedki nägid välja  kuidagi mehistuneina,vähemasti minule nii tundus.
Kuna Beriti pere talvepuhkus selle uhke lõppakordiga just lõppes, oli meie pidulik lõuna igati omal kohal.Täna keskpäeval viis lennuk kui suur must valge lind nad tagasi oma koju. Kopenhaagenist võtsid esimese kõne kuna seal tuli edasilendu oodata neli tundi.Enne keskööd maanduti juba ajutises  kodulinnas ning telefoneeriti kui printsess Anna oli vannivette sukeldunud.Meie taaskohtumine leiab aset juba kolmandal veebruaril kui Berit tuleb Kumusse oma ekspositsiooni üles sättima.Ooteaeg ei ole seega üldse pikk, lohutab ennast vanaisast
paadikapten Neemo E Poldre

Friday, January 3, 2014

Vaikselt tiksun omaette ses alanud aasta alanud jaanuaris

Kuidagi muretu on olla-kohustusi erilisi pole,mõningaid plaane mõlgub meeles vaid.Tähelepanekuid teen igasuguseid.Keegi väidetav rikkur-vanaproua Stella Yusuf huntteabkustmaalt pillas mulle meili milles õngitseb mu pangaarve numbrit,sest olevat pärinud oma purururikkalt,mullu lennuõnnetuses  surmasaanud abikaasalt 8 mln USD suuruse rahapaki,millest pakub mulle tagasihoidlikud 2 mln juhul kui saab minult arve numbri koos lubadusega jagada  ülejäänud raha heategevusprojektideks.Miks tädike , vist 62-aastane ei otsi lolli lambukest oma perekonnast, arumaeisaa.
On teinegi inimene huvitaval kombel kusagilt riigist saanud näppu minu meiliaadressi ning pakub mulle tarbimislaenu,mis algavat miljonist eurost.Serveerib seda tõsimeeli,justkui oleks tragi eesti pensionär võimeline haldama mingeid suuri laenusid.Ju on mehike lugenud Esimese Andruse häid mõtteid meie peatsest rikkakssaamisest et elab samuti julgete mõtete maailmas.Jällegi on käigus minu meilikas,kus pakkumine ilutseb.Nii leiab kinnitust seik, et pole saladusi siin internetistunud ilmas.Ja igasugu vallatuid mõtteid leiab oma postkastist
teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, January 1, 2014

#prosit2014 ja head ning õnnerikast uut aastat teile kõigile

Pealkirja hakatuseks pakutud lühimessidz sai laenatud Viini filharmoonikute uustaastakontserdi tiitritest,kus peadirigent pakkus selle välja sotsiaalmeedias esitamiseks/levitamiseks.Mida ma ka tegin,pistes kujundi facebooki, kus olid mitmed teisedki seda juba jõudnud lehvitada.
Muljetaksin eilsest uustaastaööst,millega koos Heiki ja Marjuga saatsime kaduvikku aasta 2013. Hakatuseks istusime pidulauda kus sooja toidu rollis kohapeal valmistet eriretseptiga hiina pelmeenid ja miskine aasiapärane hõrgutiserull taignas.Külm laud ei jätnud kah etemat  soovida. Kalamarjake,suitsulõhe ja mitmed maitsvad salatid olid abiks konjaabli allalibistamisel.Magus kohvikõrvane ergutas maitsemeeli.Aga suurim meeleülendaja oli südaöine ilutulestik,millist me silm  Pargi uulitsa kohal polnud veel näinud.Tõesti, selline välgatuste tulevärk ja need kuldvihmad mis taevast kärgatuste saatel alla pudenesid väärinuks mõnegi eestilikult depressiivse väikelinna publikut. Kusjuures rahvarohkus me naabermaja ees oli samuti muljetavaldav-oma sadakond inimest julgesti võis olla meie tänavajupil.Martini sildiga vahuvein oli just minu maitse-selline poolmagus hõrgutis. Mimmiliisa toonitas seepeale küll, et ehtsad shampagurmaanid eelistavat poolhaput, aga hunt nendega.
Kes on öelnud -Oleme välja tulnud suurtest raskustest. Aga kui objektiivne olla,siis suu ei lähe lahti, sest tahaks öelda-Poisid,te olete hästi valitsenud.Aga te olete vastikud.
Rohkem usku,eelkõige iseendasse nii väidab PM juhtkiri, mille tekst üsnagi hambutu ega vasta üldse  pealkirjas pakutule .Isegi juhtmõte 2013.a.nähtu ja tehtu võiks süstida meisse enesekindlust,et suudame oma asju siin maal parimal võimalikul moel edasi korraldada.Mõneti vastuolulised sõnumid siin eelpool välja pakutud kuigi mõtteaineks ülimalt paslikud.Uuusaastatõotusteks paljudele pakuksingi siinkohal välja-ärge enam nii palju virisege, eestlased armsad.
Et Eestimaa oleks taas meie kätes, võtkem see tagasi isehakanud bojaaridelt,ülikuilt,kelle arvates on alati kaks arvamust-nende oma ja vale arvamus.Ja ärge laske, mu armsad eestlased,end enam lollitada neist igasugustest  partei poolt väljamõeldud arvamusfestivalidest, rahvakogudest ja jääkeldrite kokkutulekuist.Butafooria on see kõik, rahva lollitamiseks kavandatud nn juhitava demokraatia näilisusilmingud.Mida rohkem end lollide lambukestena identifitseerite seda enam juhtoinad julgust saavad eesti elu ruineerida, meie eksistentsi siin kihva keerata.Nende soov oleks et riik oleks ilus ja särav,aga mis siin sees, polegi nende asigi. Nii ei tohiks see enam jätkuda,ütleb
teie visa paadikapten Neemo E Poldre