Tuesday, December 31, 2013

Blogistaja,s.t. minusugune, pole päriskirjanik

lugesin hiljuti kusagilt printmeediast. Vägagi õige tähelepanek, sest kui toksid korra päevas oma lõbuks ülestähendusi teha ning pole  halligi varjunditki kaante vahel avalikustanud, pole tõesti mingit põhjust end kirjanikuks pidada. Kui teen järgmise sammu ning vormistan kirju mälestustepildijada kord raamatuks, olengi pelgalt kirjanikuhakatis, ei enamat.
Ent tekkis mõtteseos isand Barrosoga, keda europarlamendi pealikuks valides toonitati,et ta on tubli blogipidaja.Kas värske tõdemus tähendab seda, et kuulsa blogisti täht on loojumas või on see pelgalt allakirjutanu subjektiivne tähelepanek,ei tea.
               Kehv suusailm valitseb me Nõmme kodu akna taga.Loodan südamest,et me pere talvitujad kaugel Lapimaal ei näe seda rohelust mis siin aastavahetuseks puhkenud ning mede viie-seitsme soojakraadi asemel on neil külmakraadid. Seda nad ju sinna kaugele nautima läksidki oma tuttuue lumivalge linnamaasturiga.  Esimene sõit ikkagi, põnev ja rahuldustpakkuv.
Mimmiliisa tuli just Stockmannist, rahulolevana. Kuna oli nii tragi et puhkepäeva hommikul jõudis kohale viis pärast üheksat ning sai järjekorranumbri 70. Publikut oli nii palju, et liikumine poes suisa raskendatud.Aga tõi ära mis vaja.
Nii et aastavahetus tulgu kui tahab,meie piduriks pole.Lätakad saavad täna öösel endale euro,piduriks on just nemad, sest mitme panga operatsioonid on üleminekuaegu peatatud,kuna olevat seotud ühtse süsteemiga.Miks on eesti mees seotud punti kiluvarastega,küsib
teie paadikapten Neemo E Poldre

Monday, December 30, 2013

Two in one elik me jõulukommete next level

Oleme eile tulnud koju Pärnu retkelt,kus väisasime õekese kodu ja Endla teatrit,vaadates vallatut külavodevilli Viimane kauboi. Minuarust oli üks vallatu pullitegemine lõbusa provintsiteatri tasemel, kuigi kaasa tegi vist terve teatri lavatrupp, tipus Carmen Mikiver,Ago Anderson,Jüri Vlassov jpt., vähemtuntud nimed.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida,vaid hoopiski me eilsest ühisest kirikuskäigust.Mimmiliisa küll orgunnis jõulujärgse kirikuretke, sest oli tulemas tema lemmiku Riho Sibula  ja Mari Pokineni kontsert jõuluehteis Kaarli kirikus. Ent kui olime majutunud omas pesas Pargi uulitsas,lohutanud ligi 24 tundi üksi olnud koerakest selgus kurb tõsiasi-kultpohhodi korraldaja ise oli haigestunud, kõht lahti ja külmavärinadki kallal.Nii mängisime plaanid ringi,tema asemel tuli isa Aarne, Beriti pere oli juba varem plaanitud. Nii läksimegi, neli suurt ja väike printsess Anna meiega kaasas.
Jõulukommete uueks tasandiks võib pidada seda, et kuigi paljud meist ei käi jõulukirikus püha isa jutlust kuulamas, on siiski täismaja kirikukukontserdil, mis leiab samuti aset kiirel aastavahetuse perioodil.Meiegi pääsesime elamust nautima tänu lisakontserdile mis algas k.19,sest eelmine k.16 kontsert oli välja müüdud.Mulle hilisem aeg meeldis,sest vastasel korral tulnuks sissehitatud GPS-i süsteemi katsetamine ja rahulik tagasisõit ära jätta, poleks olnud lihtsalt ajavaru mis tekkis nüüd,tänu hilisemale kontserdile.Kus Luksemburgi neiu oli kui näidislaps,pidades vapralt vastu,kuigi igavuse pisik käis vahel kimbutamas.
Pärnakad tegid täna meil kiirpeatuse teel Haabneeme kodu kütma ning päkapikuna esinenud Valter ulatas saabumisel plaadimängija koos mitmete vinüülplaatidega.Olime ju veetnud õdusa muusikaõhtu pärast teatrit Lennuki t. muusikatoas, kus valdavalt tellisime head kantrit, mida majaperemehel oli õnneks ohtralt.Sellest meite elamusest innustunult saigi teoks see plaadimängija kinkimine,kuna neil peres juba uuem pill.Nüüd saab homsel vana-aastaõhtul meiegi neljane seltskond kaifida seda va omapärast vanaaegset plaadimuusikat,mis lõbustas juba me esivanemaid
tõdeb rahuldustundega teie paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, December 26, 2013

Talvejanused kihutavad Lapimaale et lund näha

Paari päeva pärast põgeneb jõulumaale me naabermaja noorpere. Neil on villand soojakraadidest ja rohetavast murust ning lausa niutsuvad lumevalguse järele.Nii hirmsasti tahaks nad Ylläse mäelt alla liuelda, snowboard kere all ja mäeprillid ees, tuul kõrvus tuhisemas. Simo talvekotedz kutsub ja nii  tehakse minekut, tuhatkond kilomeetrit autos mööda maanteed. Loodetavasti vahetuvate sohvritega roolis, sest ühtejutti sõitu olen kogenud,küll ajab une peale enne kui päralejõudmine kord käes on. Mind ei ajaks vist isegi kaikaga sinna külmale maale, isegi kui tervis oleks muidu laitmatu.
Suguvõsa ikka soojemast kliimast hoolinud.Ega,s muidu vanaisa Polbergi  Jüri vend läinuks enne sõda,vist juba kahekümnendail Brasiiliasse et seal pullifarm asutada ja pidada.Vat see olnuks minugi meelismiljöö.Või siis Pariis,kuhu siirdus isa õde kolmekümnendate lõpus et guvernandiametit pidada ning viinamarjaistanduste omanikust peremehe kulul mööda ilma seigelda. Veinivabrikandil oli enne pankrottiminekut ikka vara küll,et proua Hilda saaks kordki aastas rännata mööda soojema kliimaga maailmajagusid ning saata igast kohast mõnu kuum postkaardike.Aus mees oli,mitte nii nagu ta tütar Anne,kes tädi päranduse julmalt põntsu pani.Kuna pangaarve oli juba hundi suus, siis otse kõhtu see talle  libiseski. Tuleb loota et kuri jahimees röövli tabamise korral ta kõhtu lahti ei lõika kui juhtus  muinasjutus.
Täna võõrustab vanem tütar me mõlemat noorperet oma uues kodumajas.Minu kõikuv terviseseisund ei lubanud veel eile selle visiidi peale mitte mõeldagi.Täna olukord juba tükkis parem kuid las noored pidutsevad omaette, milleks neil pidur kaasa haarata.Käisimegi just igajõulusel retkel kalmuaeda kus süütasime küünlad me armsate haudadel. Ja sellega ongi rahul minu süda, tunnistab
paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, December 25, 2013

Eilne möll oli piduõhtu vääriline,tuleb nentida

Kui kuusealune pakipood oli tühjaks ammutatud ja kõik luulelood ja laulud kuulatud,algas maruline tantsuõhtu pere noorimate aktiivsel osalusel Tantsujuhiks värvati lastesõber Eero loomulikult, kes kepsutas tuntud lugude saatel ringiratast ning kõik olid happyd-nii osalised kui meie diivanil, need vaimustunud pealtvaatajadki.Kõiges rahus särasid kuusel küünlad ja õnn oli tulnud Pargi uulitsale,nii vähemasti tundus kõigile.Patrik kaifis oma politseivarustust, komissari püstolit ja käeraudu ning tegi läbiotsimisi oma venna kallal pärast seda kui oli tema Sipsiku aheldanud raudadesse.Printsess Anna nautis üldist melu ja tähelepanu keskmes olekut,söödud oli hirmvähe nagu nentis Mimmiliisa lauda koristades.Rosoljest hävitati vaid murdosake, seapraest samuti, verivorstikesed jäidki puhtalt tänaseks ning süldist nositi põske umbes pool kogu toodangust.Südaööl tantsulka hoog rauges,sest pidu läks sujuvalt üle järgmisse faasi. Algas ju Jensu 34. sünnipäev nagu meil tavaliselt jõuluõhtu keskööl. Uued kingitused, nüüd küll ilma salmilugemiseta,kuid üllatustega. Mäesuusaprillidele jõuluvanalt lisandus arvutigraafiku tahvel, mis kohe sundis tegutsema et asja olemust ja väärtust uurida.
Ka naabrite pool täna peetud suuremal sünnipäevapeol oli see tõsiseks huviobjektiks,sest õnnestus installida.Patrik oli kui päevakangelane, sest vanaisa Jussi loovutas talle pildistamiseks oma teise peegelkaamera,millega mees imiteeris lausa profifotograafi.Kus ta seda küll näinud oli ei oska öelda. Kui Julika hakkas kaamera ees edvistama ja ehtsaid modellipoose võtma,oli piltnik kohe hakkamas ja klõpsis visa järjekindlusega justkui puusalt tulistades...Nüüd mil kesköö koidab ning laul vaikind laias laanes ja naabermajas, uurin Jussi poolt internetti riputet pildisaaki.Tegi ju temagi oma teise kaameraga järjekindlalt fotoreportaazi kogu sündmusest..
Väsinud kuid õnnelikud võin kokku võtta kahepäevastel pidustustel osalejate hetkelised tundmused. Usun, et põhiosa meist/neist juba põõnab õndsa und.Mina uudistan ajalehest sõnumikest et meie armastuse altar elik hotell Kungla ehk rahvasuus Kungladesh, kus me Mimmiliisaga seitsmekümnendail ööklubis esmakordselt kohtusime, tehti justsama maatasa et teha kohta Hilton hotel.ile. Ja et kivipurustajast läbikäinud hoonematerjal ei kõlba isegi uusehituse juurdepääsuteede täiteks, sest tulem-kivipraht on nii mõttetu.Kurb lõpp küll sovetiaegsele hotellipärlile,ma mõtlen.Kus fuajeebaaris toimus aastatega hulga loomingulisi kohtumisi teletöötajate ja muu loomeintelligentsiga, kuna mul oli kombeks seal lõunatamas käia.Kungla sekser ja salat koos allalibistamiseks tarvilise lonksu teravaga andis põhjust istuda lauda Valdo Pandi juurde või alustada vestlust tublist erudiidist habemikuga hüüdnimega Vana Hõbe.Kelle seltskonnas tundis end kui kala vees
teie siis veel noor paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, December 24, 2013

Mimmiliisa kui päkapikk pakib kinke

Ja käes  see jõululaupäev ongi.Pakkija ise on juba esimese kingi juures lausraevus-kuidas ta küll jaksab olla pidevas frustreerunud olekus et iga pisiasi sunnib kisendama ja asju loopima.Miks pole mul sellist äkilist iseloomu et märatseks iga jummala hetk.Ju on elu mu nii tümaks muljunud,maasse tampinud et teravad emotsioonid kustunud on.Istun köögilaua taga tema vastas ning imestan, kaua ta  jaksab ning miks positiivsed eluhetked teda ei morjenda ega rahusta.
Olen saatnud klubisõpradele ridamisi meilitsi jõulutervitusi, enamuselt saanud ka vastuseid...Viimane tuli just vanalt kolleegilt Marguselt,kes lubab algaval aastal pühenduda mitmete uute autoüllitiste ilmutamisele ning teha seda kõiges rahus oma suvekodus merekalda pääl.Temale soovin küll viljakat tööpõldu,sest ei ole toimekamat/pädevamat autoajakirjanikku siin Maarjamaa paesel pinnal.Mul isegi imelik mõelda, et kunagi 70-ndatel ma konkureerisin Margusega tehnikaajakirja autoosakonna toimetaja kohale kui peatoimetaja Ants Luik seda ühel me Kiideva kalaretkel välja pakkus.Mispeale ma end pikemalt mõtlemata taandasin.Niipalju ma konkurenti teadsin ja tundsin,et talle juba esimese numbri kokkupanekul alla jään.
Ka maanteelaste ajalehte toimetama ma ei tormanud, kuigi suur pealik mind koos toimetusega kutsus. Kaalukeeleks oli suur rahasumma mida see ettevõtmine vajas, ning ka paberifondi puudumine. Ma oleksin täna ehk Maanteeameti ajakirja Teeleht vastutav väljaandja ja peatoimetajagi...
Aastad on need, mis muserdavad
paadikaptenit Neemo E Poldre

Sunday, December 22, 2013

Neljanda advendi puhul sai täna kuusk ehitud

Oh seda lõbusat elevust ümber metsarohelise puukese kui Jensu tassis pööningult jõuluehtekarbid alla ning meie pere kolm võsukest kukkusid üksteise võidu just ülespandud piduiluasjakest ehtima. Patrik kui pikem katsus omi lemmikuid ikka kõrgemale sättida, olles enne roninud diivaniotsale. Sebastian üritas altpoolt sekundeerida ning pisike Anna ulatas üht-teist kätte. Eriti meeldis neiule ohtralt karvaseid karukesi pakkuda, mida oli tõesti ülearugi.Mina jälgisin seda lõbusat elevust teleri ees, pikutades sohval, ning ajuti tõstes ehtepakendeid jalust et meie lõbusad latsekesed kogemata millelegi peale ei komistaks.Samal ajal podises köögis pliidil suur süldipott, sest Mimmiliisa oli enne Selverikülastust väisanud kõigi lemmikut Tüdrukute poodi, mis pakub alati parimat ossi ehk oskarit. Sülditegija aga õhkas ja igatses taga Mamma häid kogemusi selles vallas.
Tabasin end mõttelt, et eeloleval suvel ei saagi enam koduselt Nõmmelt Rohuküla sadamasse nii kähku kui seni oleme lennanud.Sest meie suures rahamures riik sätib teeveerde need imelised raha tegemise massinad mis trahvivad sind ka siis kui mingit kihutamist pole.Lihtsalt väikene hetkeline tähelepanematus, ja ongi klõps tehtud ning astmelise tulumaksu esimene samm käiku läinud. Sest ega vaene inimene, väikesepalgaline, ju autot ei oma.Jalgrattal kiirusetrahvi saada oleks aga kõrgem pilotaaz. Mulle endale meeldiks nüüd väga mõõteputkade eest läbi sahistada mopeedautoga,mis isegi kiiruspiiriku eemaldamisel üle 85 km/h edasi ei astu.Kujutan elavalt ette kuidas sellise putuka möödumisel pistab vormimütsis pea putka luugiaugust välja pahane kordnik, ajab kaela õieli ning silmi vidutades uurib pahaselt, kes teda siin narrimas käis...
Homseks, tundub, on kõik ettevalmistused tehtud. Mu isiklik lilleneiu peab küll kahjuks üheksast kolmeni tööposti otsas püsima, kuid graafik on püha ja seda rikkuda ei saa lubada isegi
paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, December 21, 2013

Jõulud lähenevad meile suisa ülikiiresti ja lõbusalt

Tänane tore pannkoogihommik oli justkui selle kinnituseks. Berit tootis pannukakku elik olime  Luxembourgi printsess Annaga sattunud kui creperiisse. Kes ei suutnudki viimast kreppi põske pista ning see kuulus teenitult laua all ooteasendis passivale Sissyle.
Ametiposti otsas viibib mede Mimmiliisa kes rahuldab lilleostlejate müstilisi pühadevajadusi. Tänane kimbutellimus ületaski tuhande euro piiri ning see läks kennelliidu igasuguste kutsade suurte lillevajaduste rahuldamiseks...Ohh neid tänapäeva koeri küll.
Midagi head ka - mulle ajakirjanike liidust saabunud pressiteade pakub infot et uuel aastal alanevad alates kümnest protsendist kõrgvererõhutõve ja kasvajate ravimid, sest neid hakatakse sisse ostma riikidest kus need tunduvalt odavamad.
Isandameestele kuuluv linnriik Tallinn tegi kah imearmsa kingituse oma kokkumeelitet asukaile, vibutades maksukirvest linnas parkijate autokatuste kohal.Nüüd on kilulinnas parkimine kallim kui Helsinkis,kuid suti odavam veel kui Stockholmis ja Riias, pakub SLOleht teile justkui vabandavalt... Põnevust ja vürtsi lisab teadasaamisele see,et meer Edik ja tema käsilane Vitsutaja olid kohe varmad oma palganumbrile tuhatkond euri lisama.Ehk suisa 30 protsenti kasvatama.Vaat kui pööbli, lumpeni kuusissetulekule lisandub tühised kolm protsenti, on kõik see ilm täis kisa ja kära-olge tänulikud me lakkamatu hoolitsuse ja õnneliku lapsepõlve eest. Eks ole hoolitsus seegi kui õhtune teatrikülastusaeg tiksub autoklaasile arveid kohe kallimalt ning nädalavahetusedki toovad kena kopika raha prassivale linnaviletsusele.Nüüd ehk saate teiegi aru, miks linnaisad premeerisid oma lauaülemaid ja nõunik-abilisi juba varakult invaliidide tasuta parkimiskaartidega.Seakari,mitte Tallinna raad,  käratab nii mõnigi ajastuteadlik linnakodanik südametäiega.Aga mida muud oligi oodata end võimule tsementeerinud aferistide poolt, küsib siit
teie paadikapten Neemo E Poldre
P.S.Miks on nii, et kütusemüüja Olerex teeb massiivset tele-ja printreklaami,aga bensiiniostjad kogunevad seepeale hoopiski Sõpruse pst Viis-Pluss bensujaama,mis minugi lemmik juba üle paarikümne aasta, küsisin viimati kui seal üleeile paaki täitsin.Teenindajast noormees ainult naeratas vabandavalt.

Friday, December 20, 2013

Elu on täis kummalisi üllatusi

Midagi niisugust poleks osanud ette kujutada ka õuduste toas. Vastavalt kokkuleppele oma tohtriga pidin kõlistama talle eile, neljapäeval. Et ta teataks kuidas mu verenäitajad tiksuvad ning ütleks, kas mul tuleb täna minna keemiaravile.Kukkusin kohusetundlikult helistama kohe pärast üheksat ning olin sellega ametis pea veerand kolmeni pärast lõunat,kuni mobla aku tühjenes.Mitte keegi mulle ei kavatsenudki vastata, nii mõtlesin et PSA on nii kõrgele roninud et doktor ei söanda mulle seda öelda. Ja tänane raviprotseduur jäetakse lihtsalt ära. Vegeteerisin vaikses leinas kuni lõunani ning äkiste helises telefon ja asjalik naisehääl uuris kas mina olen ikka mina.Jaatava vastuse peale päriti nõudlikult, miks mind päevaravi kabinetis näha pole, mulle ju raviprotseduur tänaseks tellitud. Hämmingus kogelesin, et mitte keegi pole vaevunudki teavitama ja hoian lapselapsi,sest ema Ksenia on tööl ja Berit tohtrite juures tervisekontrollis.Võin tulla alles kolmeks, kuid jõudsin poole neljaks. Midagi polnud katki, tavatult vara, kell 17 oligi juba protseduur valmis ning Jensu tuli autoga vastu. Kohe on Jõul kohal ning minu järgmised tohtriväisamised alles jaanuaris.Võtan lõdvalt, käime Mimmiliisaga Pärnus teatris ning peame enne seda oma kodus laste ja lastelastega perekeskse jõuluõhtugi maha. Luban endale pühade puhul isegi tiba alkot libistada. Kristallkümmel onu Aleksi mälestuseks juba baarikapis ooteasendis, näiteks selle haaran me reisile  mereäärsesse suvepealinna kaasa.
Lund aga ei ole ega tule-mustad jõulud luusivad ähvardavalt akende taga. Meie Mimmiliisaga oleme rahul, et valget vatti jalus pole, aga noored lapsevanemad niutsuvad kurvastusest, pidevaks saatemuusikaks jõnglaste hala, et miks kelgutada ei saa - ega ka lumes sumades metsa minna...
Teisest ooperist väheke - vene humoristid kurvastavad et maanteedele veetud  pidevjooned pole meetrikõrgused, nii kihutavat neist aina üle tavalised,  uljureist sohvrid ning nende eeskujul kõik teisedki...Lähenevad pühad on ajanud ka kuuevarbalistel juhtme pööningul sassi.Keegi saldejums tükkis Valgas titelelupoodi ning haaras riiulilt sobiva mänguauto ja kukkus sellega jahmerdama. Rumalavõitu mehike keeras auto tuksi, müüjatarid kutsusid kohe mentlast abiväge. Kogenematu, õnnetu autojuht nabiti kinni, sest tal olnud Eestisse sissesõidu keeld. Miks kiluvargale ei seletatud, et isegi mänguautoga ei tohi ta Eestimaa pühale pinnale põristama tulla...
Keelebarjääride vastu on ka teie paadikapten
Neemo E Poldre

Wednesday, December 18, 2013

EW on asiste inimeste tõhus äriprojekt

Selles veendute üha enam kui käite ringi avalisilmi.Täna teatati, et riik tagastab maavarade ahnitsejaile keskkonnatasusid 4,8 mln eurot. Ja mitte keegi ei kuule rahandusministeeriumi aknaist seakisale sarnast röökimist et riik saab paljaks varastatud.Kuigi kaevandajad maksavad järgmisel aastal riigikassasse eeldatavalt 12 miljonit ja ülejärgmisel aastal 17 miljonit plaanitust vähem. Sellest pole ju midagi, arvab Jürgen, kes äsja praalis et laestnapsatud numbriga 24 miljonit tööautodelt plaanitud maksuraha puudujääk on kolossaalne kaotus meile kõigile. Fiasko. Läbikukkumine, kui maakeeli öelda. Nüüd pole miskit nuttu ega hala, sest parteile omad inimesed ju päästetud tarbetust rahamaksmisest. Aga kes nüüd kogub kreekamaalastele neile vajalikud summad või kurvakestele ameerikamaalastele neile Sandori poolt lubatu.Järelikult peame püksirihma pingutama meie ise, eestimaalased, kes me ei vaja lastetoetusi, ei vaja hambaraviraha ega mingit tühist matusetoetustki.
Meile,haugimäluga valijaile, meeldivad reformerid, kes on sõnakad juhid me riigitüüri kallal.Nimelt on kodumaa kõrgest kõnepuldist tõotatud, et peagi oleme viie rikkaima hulgas.Praegu aga oleme euroala riikide seas koguni esimesed, sest hinnatõusuliidri aukoht kuulub nimelt meile.Teisel kohal on Soome ja kolmandal Saksamaa. Kelle uus majandusminister Merkeli vastses kabinetis sai just ülesandeks valvata et elektrihind ei tõuseks. Meie lugupeet majandusministril suisa vastupidine ülesanne käsil-tema peab valvama et elektrihind ei langeks....Tule Jumal appi-siis äkki langevad isegi tipp-pealikute palganumbrid kui loll rahvas pappi kokku ei kanna.
Pajatame usinalt Rail Baltica projektist,kuid pole endale teadvustanud et 61 protsenti eestimaalastest ei ole Eurobaromeetri uuringu kohaselt mitte kunagi rongiga sõitnud.Kuna iga viies eestlane elab suhtelises vasesuses, siis tasub uskuda, et ju ei sõidagi-rongisõit pole ju tasuta
arvab teie paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, December 17, 2013

Ah, üks hammas ees või taga, arutles dr.Soilts

endamisi kui Tõnismäel patsiendi suhu vaadates nägi seal vaid ühte, esimest kihva vasakul.Tiba urgitsemist miskisuguse oraga-ja suust läinud too oligi. Nüüd polnud patsiendil enam muud mõttes kui laulusalm-Tal seisab uhkel püsti kuni hammas suus /nüüd enam ei seisa, tükkis kurb mõte pähe/. Aastaidki kukil juba omajagu,miks ka mitte,arvas hambatohtri toolil istuja.Peagi hakkab teine tohter juba uusi proteese ja nende uut kinnitust nuputama, oli järgmine, rahustav mõte.Kolmas mõte oli vist see,et mu tänane tragi tohter on eelmise,dr.Helgi Raudmäe hingesugulane.Too täidlasevõitu Õismäe hambapolikliiniku juhataja suutis kah hamba nii välja tõmmata et ma es saanu mitte arugid. Näiliselt katsetas hambatange,napsas nendega justkui prooviks kihvast kinni ja pobises-peab vist kohe teised võtma...siis naksti hammas suust välja ja näitab mulle justkui imestades-Kassa näe välja tuli...Ja ei mingit hirmu ega valu.
Niipaljukest siis toonastest elamustest.Päevake juhtus ülikiire-hommikul veenivere proov,siis PERH-i arsti vastuvõtt,siis käbedalt koju,sest Rakvere mehed pidid tulema köögimööblit järelarstima,kapiuks pudenes liimist lahti.Lubatud ajal neid mu kodumaja ees polnud, nii tuligi taas arstiteele asuda. Mis jama, tuumasin hommikul. Magad pikad päevad kodus,hambad elik su viimane, ainumas hammas püsti, ja eimingeid kohustusi ega muret-ja siis hopsti kui paisu tagant.
Hea lugu oli mõtteaineks printmeedias.Autor materdas neid, kes iga jalakäijaga juhtunud raskema  liiklusõnnetuse puhul oskavad rõhutada-nojah, tal polnud ju helkurit. Kas see annab autojuhile õiguse mobiilinuppe näppides inimesest hoolimatult üle sõita, küsin. Pole ju nii, et valgustatud linnatänavail helkur sind igaljuhul päästaks. Mõnelegi võib jääda mulje,et inimese auto alla jäämisel pruugib vaid tema jopelt rebida helkur ja oledki puhas poiss...Riik ravib, haiglad täituvad ja uljurid jätkavad kihutamist.Varsti vist enam mitte palju, sest küllap Soome eeskujul kukutakse meilgi maksustama autode kasutamist läbisõidetud kilomeetrite põhiselt. Rahamaias Jürgen on ju aldis noppima üles kõik ideed, mis kavalale  rahalüpsimasinale pöördeid lisavad.Just nüüd nuputati uus kurikaval veeteede maks,mis peagi tasutakse riigile  majakate kasutamise eest. Kuna igal suuremal laeval on navigatsiooniseadmed, pöörduvad reederid ilmselt riigikohtusse ja kinnitavad et nad noid majakaid üleüldse ei tarvita,see on rudiment eelmise põlvkonna meresõitjate elust.Alles said riigikohtus keskkonnaministri uue maavaramaksu üle võidu need rikkurid,asised inimesed,kes kogu rahvale kuuluvaid maavarasid enda ja oma perede hüvanguks kasutavad.Taheti tõsta maavaramaksu 20 prossa, kuigi esialgses plaanis oli vaid viis. Rikkad inimesed solvusid ning kuna neil piisavalt raha kohtukulli ette astumiseks, siis nii tehtigi.
Väikelaevajuht nagu mina ja saarlasest Metsa-poiss pääsesime kerge ehmatusega.Meil juba aastaid  kaptenipaberid käes. Just nuputati välja juhiloa värske hinnatõus selle põhjusega et väikelaevajuhi ettevalmistusele lisatakse 60 tundi teooriat pluss kümme tundi praktilist koolitust raadioseadmete kasutamiseks.
Veel riigile ülikasulik uuendus-kutseline veokijuht peab iga viie aasta järel tegema läbi koolituse ning vahetama juhiloa ja tasuma 25,25 euri riigilõivu.
Kas UTAH, KÕRB VAJAB UUT SANDORLIIVELIKKU INVESTEERINGUT EHK ON KREEKLASED JÄLLE RAHAHÄDAS, küsib sinult, armas lugeja, paadikapten Neemo E Poldre

Monday, December 16, 2013

Vene internet kui *Imede põld*

Mida kõike te siit ei leia-jutuubikus on hulgi igasugust tapvat infi.Saate teada et Venemaal toodetav viinuski on puhas solk, sest tehakse keemilise protsessi tulemusel  kas naftast või saepurust,Mõlemad teemad on hästi tuttavad - kui olin veel põhikoolipoiss, oli meil kodus juttu nn puupiiritusest  mis oli tehniline vedelik ning mida mõned alkassid lakkusid.Kui oli karmilt raudkõva tervis.Nagu vene sõduril Ukrainas-vahel ostsime linnaloal käies salaja pudeli rohelise sildiga viinuskit hüüdnimega piirivalvur, mil hinnaks 3.62. Vähe karmim vodka oli Ekstra hinnaga 4.12,seda solbakud ei krabanud, sest sõduri kuupalk oli 3.80. Aga see rohelise sildi ja rohelise, ühekordse korgiga ampull levitas ilget naftalõhna kui mütsi maha katkusid.Kiitsin alati kaastuletõrjujaile et küllap me naftast toodetud solki joome.Need krantsid ei uskunud mitte, pidasid pilajutuks. Nüüd näevad jutuubikust ise, kui interneti-inimesed onvad.
Sealtsamast avastasin täna Semjon Slepakovi võrratuid laulukesi nautides poolkogemata põhjaliku ülevaate Hitleri viimastest aastatest...Argentinas.Kuhu mees pärast väidetava teisiku Gustaf Willeri surmamineku ja põletamise järel pages.Tema ihulendur  Hanna Raich tõusis oma väikelennukil õhku Brandenburgi väravate juures autobahnil ning viis Aadu sadamasse, kus teda ootas merekindel alus. Läbi Norra sattunud mees Argentinasse, kus ootas varakult ettevalmistatud õdus majake, kotedz koos toimeka majapidajannaga,kes telekaamera ees väitis et 1945...1952 toitnud  kurja deemontegelast, taimetoitlast ka lihaga.Nii majakene kui tädike olid kenasti kaadris ning mõlemal oli oma,veenev lugu.Minu Mimmiliisa väitis küll,et seda juttu Hitleri imelisest pääsemisest on ammu serveeritud kuid tema ei usu  midagi.Aga  kõnetati ju  filmilõigus USA genealooge, uurijaid, kes väidetava Hitleri surnupealuu puhul tuvastasid,et see kuulunud ...naisele.Ning muudki asjakohased seigad mis salapärasele loole oma kummalist valgust heitsid,tuleb tunnistada et kus suitsu seal tuld.Ja kuna Hitleri vennapoeg William Patrik elas veel kaua pärast sõda USA-s,kuigi vahetatud perenimega et vältida tarbetut huvi oma isiku vastu, pole sugugi ilmvõimatu ka vana Aadu enda pääsemine,kelle eest vallutatud Berliinis loovutas elu teisik Gustaf.Võitjaist venelaste õhinat tol ajal ning segadust asja ümber mõistab suurrahva pohhuismi arvestades täiesti
teie vene armee reservsõdurist paadikapten Neemo E Poldre
P. S. Kas te seda ikka usute, et Hitleri väidetav pealuu ning osa lõualuust koos hammastega on hoiul KGB peamajas ka tänapäeval,kuigi kolmetäheline suure purustusjõuga organisatsioon  ammu vajunud minevikku.

Sunday, December 15, 2013

Ka lätlane tahab olla naabrist parem

See mõte tükkis pähe kui kuulsin raadios uudist lõunanaabreilt -Meil euro hinda ei tõsta. No tõstab küll, ja kuidas veel.Tulevad ka suhkru-ja küüslaugutrahvid ning nõuded külaKAUPLUSE NELJA KRAANIKAUSI KOHTA. Porgandite kõveruse määravad ka neil ära euroonud,sedastades sealsamas et porgand on nüüd puuvili...Mis erilist kahjurõõmu tekitab, on see kuuenda varba trahv, sest euroliidus on seadusega määratud vaid viis ühel ja viis teisel koival.
Seda kõike need õnnetumad olevused ehk kiluvargad ei oska teps mitte kartagi, sest eks nendegi bojaarid on hoolega oma rahva ajusid puuderdanud miska inimesi õnnestada legendiga juba 2014  jaanuarist koos eurorahaga saabuva õitseaja kohta ja lubada et 350 aasta pärast saabub helge tulevik, nagu just endise murdmatu liidu huumorisaates vene inimestele tõotati.Palju head nalja kulgeb läbi internetiavaruste üle idapiiri, ole vaid mees ja nopi killukesi.
Lapsepõlvest alates lähevad venelased alati ööunele oma tollest ajast pärit  lemmikloom kaisus. Putin näiteks võtab teki alla kaasa üleskeeratava karukese, Kogu saal rõkatab südamest.
Nagu ka siis, kui Semjon Slepakov laulab kitarri saatel laulu -Enne pulmi ei tohi...või Zadornov räägib vaimuka loo Publik Morozov. Kolumbus sai olla vaid venelane kui Ameerikat avastama sõites sattus hoopis Indiasse. Või siis lugu, kus parteifoorumil töötati välja igaühe isiklik arvamus. Kas ei tule mu armsale lugejale silme ette  Jääkeldri sündroom, küsin.
Vahelugemist.Tuntud liiklusjurist sai hakkama uskumatu teoga-päästis liiklusmentide käest ära ühe spordipoisi,kes kimas oma Audiga Peterburi maantee pääl 180 km/h ning sai trahvi koos juhiloa ära võtmisega.Jurist tõestas kohtus,et lendurist sohvril oli põhjus kiirustamiseks kuna testis vibratsiooni mis arvatavalt tasakaalustamata rehvidest tulenes.Huumor seisneb selles et kui rehvitestijaid koguneb mituteist polegi enam põhjust neile valusat laksu anda.Sest kõnealusel kutil olla pidev vajadus käia autoga Raplas kossutrennis ning pealekauba veel töö- ja pereelugi.No kellel ei oleks kui tegu asise inimesega,küsin.Ja mehe juhiluba päästeti mentla naelaotsa riputamisest.
Vahele tuli sideseanss luksemburglastega.Anna,meie printsess kohtus täna jõuluvanaga pärast laulu- koori proovi ning sai habemikult oma esimese kingipaki. Sõnad piparkook ja habe olid igatahes hilisõhtuks selged, nagu ka meie vestlus näitas.
Nüüd saatsime kauge pere unehõlma ja peagi läheme ka ise Mimmiliisaga unenägude maale.
Lõpetuseks- kui asjalikud on ameeriklased, kes väntavat filmi Tchapajev neegriga peaosas. Kuna mees võitles ju valgete vastu, on rollitäitja valik õigustet. Ent millega on õigustet me valitsuse poolt äsja vastu võetud poliitilise streigi keelu seadus.Kumb oli määravam,kas Ukraina juhtum või äsjane Tampere vastuhakk võimule,selle üle peab veel juurdlema.Seni pole valitsus ja ametiühingud suutnud ühist tõlgendust leida, sedastab ekspoliitik,see heleroheline
ja paadikapten Neemo E Poldre
Hyvää yöta.

Wednesday, December 11, 2013

Mihhail Zadornov on uus Zvanetski,mõtlesin

kui avastasin jutuubist vene elu teemadel huumorikilde pritsiva mehe Zadornovi .Meenusid tema eelkäijad,ka Arkadi Raikin, kes söandas pilada vaid majavalitsust ning alati purjusena mutrivõtit viibutavat vene torulukkseppa. Ning publik rõkkas naerda nagu täna Zadornovi jutu peale kui too viskab villast oma riigi presidendi pihta.
Meil siin naljatujust asjalood kaugel-nagu kuuevarbalistel saldejumsidel, keda juba uuest aastast õnnestatakse eurorahaga mis laksab valusalt iga töövõtjast kiluvarga pihta.Sest hinnakergitused seal saavad olema valusad. Aga miks peakski lõunanaabreil minema paremini kui meil - millega nad selle ära teeninud, et neile päike soojemini paistaks ning rohi rohelisem oleks.
Huvitav, kas  nendegi valitsus kipuks vastandama töövõtjaid ettevõtjatega.Meil seda valitsuse otsusel juba tehakse.Reformerid pingutavad et lõhe ühiskonnas suureks ajada. KEHTIV SEADUS SOOSIB ETTEVÕTJAID ERAISIKUTE ARVELT, kõlab Jürgeni ministeeriumi pressiteade,mis sedastab,et ettevõtjad saavad teha ka erasõite oma firmaautodega,kasutades kulude mahaarvamise tehnikat.Aga eraisikud plekivad kinni kõik riigi lollused - ka väidetavalt teedele kulutatav kütuseaktsiis libiseb otse  riigieelarvesse ning mis hundi suus...Teame ju kõik, et lõviosa sellest väljalüpsist läheb vasakule, selle  info eest hoolitsevad nö pahad ajakirjanikud,keda reformistid silmaotsaski ei salli-no ei lasta vabalt mahhineerida ja valetada, korrat.
Kui jõuan kevadel niikaugele et teen läbi piiblikooli,peaksin kirjutama suisa kolm jutlust.Esimene käsitleks eestlasele nii omast pealekaebamismentaliteeti.Metsa-poiss, mu oma saarlane, kurtis et metsaloomad teevad talus liiga kuid tulerauaga neid korrale kutsuda ei saa, sest naaber läheb kohe kaebama kui metsanotsu oma õunaaias märatsemisel siruli tõmbad või hallivatimehe kasuka augustad lambakarja hävitamise eest.Ka enesehävituslik roolijoomarlus on väikerahvale kurjast ning sedagi tuleb käsitleda kantslist.Ka kolmanda mäejutluse teema terendab kupli all. Eesti inimene/valija ei tohiks olla selline lammas, kes aitab tagasi parnassile need aferistid kes teevad vaid näo et on poliitikud.Tegelt on hoopis rahamaiad petturid,kes suure palga ning muu hõlptulu nimel jätnud oma sporditegemise või pillimehe-näitlejatöö ning läinud riigilt kogujate üksmeelsesse toredasse klubisse, kus pole vaja kuigi tihti teha nägu et käiakse tööl.Sest seal ju ei käida,vaid nositakse keskööpizzasid väidetavail valijakohtumistel. Millest meie,valijad,et tea halligi.
Oma ausat nime ei saanudki tänu parlamenti mittepääsemisele rikkuda
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, December 10, 2013

Internet,minu kustumatu huvi objekt

Mida kõike ma siit ei leia.Täna uurisin huviga rekkameeste-pikalandiautojuhtide talverõõmude rea pealt igasugu raskeveokite sõidustiile ning avariijäädvustusi.Siis avastasin julmi juhtumisi Poola ja Rumeenia teedelt, aga ka ülbava roolilätlase Leedumaa magistraalidel.Nomidahullusõidustiili-nii suvel kui talvel rünnatakse möödasõitudel suisa kilomeetreid vastasvööndis, suvel ei peeta mikski pidevjoont ka pimedal mäkketõusul, rõõmuga kimatakse mõõdasõitudel vasakult ümber  igasugustest liikluskorraldusvahenditest ja ohutussaarekestest ikka ülbelt sealtpoolt kus ruumi ja sõidusuund vaid vastutulijaile. Vaadatagi on hirmus,kuid mitte me pojukestel kes iga paugu peale vaid kilkavad.Eile oli tarvidus neile  bussipeatusesse vastu minna kui koolist tulevad, aga õnneks jõudis Metsa-poiss helistada et viibib Eestimaal ja on tulnud meretaguselt maalt Kullipoisi sünnipäevale.Kõpsti oligi ta meil värava taga.Panime kohe Hiiule ja passisime bussipeatuses.Siis helistas Jens-poig ja teatas, et tunnid pole veel lõppenud,oleme kohal liiga varakult.Põrutasime koolimaja ette ooteautode rivvi. Kutid marssisid kiirelt mööda ja mu sohver sõitis neile ruttu kõrvale. Poisid, tulge autosse, kamandas ta kui olime kohakuti. Patrik vaatas vihase näoga juhile otsa ja käratas-Me ei tule,sest oled võõras mees. Sebastian vaatas uudishimulikult auto ja habemikust juhi poole ning vaikis. Aga vaata, kes siin on, vastas too ja näitas minu peale kes ma sohvri kõrval istusin.Minu kutse peale olidki sellid krapsti autos ja rõõmus jutuvada jätkus kuni me koduni. Siin said nad kiita et nii tublid ja arukad poisid on. Volkswageniga sõidaks koju teinekordki,sõnas Sebastian. Chevrolet ja Juke ning ka Shkoda Jeti on ju nii igapäevased vastutulijad...
Äripäevas kurdetakse et Maarjamaa jäänud ilma sajamiljonilisest investeeringust.Sest Estonian Cell, haavapuidumassitehas suunavat oma uue tehase rajamise hoopis Austriasse.Tuleb meelde et kui elektrihinna lakkelöömisel pöörduti meie valitsuse poole alandada elektriaktsiisi võrra voolu hinda kuna tehas töötab vaid ekspordiks siis saadeti paluja pikalt.See oli nüüd vastus mede ülbikuile ja ignorantidele. Et kui ei taheta, ju polegi vaja.
Mehe mõõt on edu ja saavutused, võin öelda iseenda kohta, kuid seda ei saa kasutada Partsujuku puhul.Sest tema mõttetegevus on tugevalt pärsitud ja kulmineerus vaid Lihula monumendi vastase sigadusega kui mäletate.
Keegi Tageli Liisa on emakeeletundides vist vaid huuli värvinud,õpsi kuulata polnud aega.Tänases PM-is kirjutab neidis julgelt oma kahe lõpetamata põhikoolieelse alghariduse mätta kõrguselt, et   nood  Kiievi vastupanuliikumise meedia organid eile ei töödanud. KAS VÄÄR-ÕIGEKEELSUS EESTI KÕNELEVAS MEEDIAS ON TÕEPOOLEST NIII NAKKAV,küsib
teie paadikapten Neemo E Poldre
EAL keelesektsiooni liige juba maestro Henno Meriste päevilt.

Monday, December 9, 2013

Reformistide valitsuse hämmastavad võimed

 Mulle ja küllap paljudele teistelegi kaasmaalastele on jätnud sügava mulje Eesti valitsuspartei hämmastavad, suisa üleloomulikud võimed.Võtame kasvõi aktiivse tegevuse nende arvates lennukilt rahakülvamise lõpetamisel.Nii ei pudene kellelegi taevastest kõrgustest enam ei hambaraviraha ega matusetoetust, mille kohta on  bojaarid e ülikud väitnud-meitele küll seda rahakest teps mitte vaja ei ole.No kui ei ole,järelikult palgad löövad vastu,misteha.Ka pole neile tarvis sümboolseid lastetoetusi, mis na napid et mittemillekski tegelikult ei jätku. Aga üle 29 euri kuus tõsta kah ei täi, sest ju siis kannatavad isandameeste iga-aastased palgatõusud,sest riigieelarve pole kummist kast kus raha palju sees.Pealegi sai just rohkema rahasaagi nimel kummutatud füüsikaseadused,mis ei luba elektrivoolu koguda kusagile tünni, suurde mahutisse või ämbrisse. Nii kirjutas Elektrileht kümmekond aastat tagasi kui kogu meedia aur oli suunatud sellele et promoda öise elektrivoolu odavust ning vajadust seda osta just öösiti.Mil jaamad töötavat suisa tühja ning pakuti säästunippe-kasutage öise sähmi võimalusi pesupesemiseks ja majade kütmiseks, saate poole hinnaga.Ostke endale koju kahetariifseid voolumõõdikuid ning elektriradikaid, pange nood töösse ja elage õnnelikult. No saime need tembud tehtud,minagi soetasin majatäie säästlikke radikaid, mis täna tarbetud-sest öise voolu odavus haihtus ja loll jutt läks valitsejate suhu tagasi.Täna ei söanda keegi isegi nii jaburat teksti pritsida-võtke öist voolu, see on odav.Ja järelikult oskab riik nüüd koguda öist voolu kuhugi suurde paaki,tünni  miska hommikul rahvale täie hinna eest edasi müüa...
Veel halvastivarjatud saladustest.Parteijünger Molekul räntsatas justsama oma ülekaaluka kere riigilt koguja mugavasse ametitooli, sest ta sai koguni 29 /loe-kakskümmend üheksa- häält seni viimastel riigikogu valimistel/ Kolmekohalise numbriga häälesaagi rabas muide Nõmmelt ja Mustamäelt
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, December 8, 2013

Huvitava ilmingu tunnistajaiks oleme

         Kõik mis juhtub Ukrainas või Gruusias, leiab kohest avalikku vastukaja meie meedias ja poliitikute sõnavõttudes.Kuid nüüd toimus laupäeval, Soome iseseisvuspäeval Tamperes suurem  massimeeleavaldus koos laialdaste rahvarahutustega peaasjalikult noorte etniliste soomlaste eestvedamisel. Purustati Stockmanni kaubamaja aknaid ning harjutati näppu teistegi kaubandusettevõtete klaaside lõhkumisega. Rüüstati poode, lammutati linna ning  katsuti jõudu politseiga, kusjuures nood   tarvitasid mässajate rahustamiseks pisargaasi ja kumminuiasid ning ajasid rahvast laiali ratsapolitsei jõul. Mis mind üllatas, oli pikem ülevaade noorte nõudmistest ning märatsemise ajendeist Aamulehtis.
Seda lugenul saab selgeks, miks meie bojaarid on nüüd vait kui kuldid rukkis. Pahameele ajendiks olnu kui maha kirjutet meie igapäevaelust.Suur vahe eri klassi kuuluvate inimeste elatustasemes, rikkurite põhjendamatu rikastumine - ka maavarade röövelliku kasutamise arvel. Ühiskonna eri gruppide vastandamine,riigi saja aasta saavutuste murendamine,ülikoolide tasuliseks muutmine,ka sümboolsete kvartaalsete õpitoetuste maksmine, inimeste  töö vilja tulemuste röövimine,võrdsete võimaluste taotlemine etc.jms jne.
Löödi risti kapitalism kui ahnuse ja ülbuse ideoloogia.End kontvõõrasteks nimetanud protestijad pajatasid oma nö memorandumis ka unelmaist vabadusest ning klassideta ühiskonnast,kus oldaks võrdsed ning saadaks otsustada nii keskkonna kui endaga seotud asju.Murepõhjusteks oli ka streigiõiguste piiramine ning see et soome rahvale üldiselt raskel ajal priisatakse sellisel moel.Isegi põhikooliga seotud teemadel oli ülelahenaabreil meiega sarnased mured.Kas nüüd on teil selge miks meie Elu Peremehed püsivad vakka.Kui nad teeks noka lahti,tuleks tunnistada et situatsioon siin on sama plahvatusohtlik.Ju nad mõtlevad et järgmisel sarnasel massiüritusel tuleks pakkuda Soomele abi ning saata sinna ajutiseks kasutamiseks see laos seisev ning oma aega ootav veekahur,mis maksis üle miljoni krooni ning mille tellisime Prantsusmaalt kui siin oli põhjust rahvast karta/ korrale kutsuda. Ju siis on loota ka soome ratsapolitsei abi Tallinna tänavail kui siingi mölluks kisub, mis polegi nii ilmvõimatu.
Vat nii tuumab teie
paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, December 5, 2013

Sarjast- Mida ma veel teinud ei pole,tuli mõte

et poleks paha minna piiblikooli kui sellest loost eluga välja tulen, milles praegu siplen.Et jään ellu,ei lahku uuel aastal käbedasti teispoolsusesse.Vaid tajun vajadust jääda kauemaks siia ilma. Pööramaks oma pale Taevase Isa poole ning piiblikoolijärgselt minna abiõpetajaks või pastoriks mõne väikese koguduse manu.Avastasin selle imelise võimaluse läbi telesaate, kus kriminaalse minevikuga mehest sai pärast piiblikooli Paldiski väikse koguduse pastor.Mul avaneks võimalus tänada sel kaunil moel Kõigevägevamat tema senise hoolitsuse eest minu praeguse toimetulekuseisundi eest. Vaevalt ilma taevaste jõudude sekkumiseta oleks mu tänane olukord nii hea nagu ta on. Pole ju paha kui eakas inimene ise endaga hakkama saab.Miks on mulle juba mõnda aega tundunud et kirikhärra amet mulle hingelähedane on.Ju ikka seepärast et muud valikud on elimineeritud.
Ja kuna ma seda elustiili veel viljelnud ei ole,ongi pühamehe elu minu võimalus-seda ma tõesti veel teinud pole.Kuigi elumuredest vaevatuid ja väntsutatuid tulnud lohutada juba Õhtulehe ajakirjaniku päevil, kui lugejate murede pärast tuli käia kodanike kodudes murekohti lahkamas, ka probleeme lahendamas ja südamliku jutuga kaasinimeste hingehaavu parandamas.
Lähim ülesanne on kirjutada artikkel Autolehte ühest põnevast üritusest vanasõidukitaastajatele. Klubi Unic Moto uus president Jaan Sild kutsub huvilisi Narva tehasesse, kus enne kohvilauda istumist tutvutakse kohapeal põhjalikult sõidukidetailide kroomimise tsükliga ja nähakse kuidas sünnib kvaliteet ja kui töömahukas on sõidukiosa taastamise töö mille eest tuleb tasuda.Juhtnöörid on vajalikud sest mõnelgi juhul on kodune kroomiettevalmistus olnud väär ning teinud juurde hulga probleeme, mis lõpptulemust kahjustama kipuvad.Tarvilik õppepäev,usub
teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, December 4, 2013

Pangaisandaist tuleb eeskuju võtta,tundub

Loen PM esiküljelt /mitte -kaanelt/ et svenssoneist eesti pangahärradel mure majas.Kasum on üheksa kuuga kukkunud neli protsenti, mõelge vaid.Kui palju kukub aastas eesti elaniku elatustase,sellele ei julge kapitalismi viljastavates tingimustes mitte mõeldagi,ju oleks 25 prossa õigeim näitaja.Aga mu paljukannatanud rahvas ei nuta,ei virise.Sest alati saab hullem olla või hullemaks minna.Seda oleme kõik kogenud ja läbi elanud.Nuuskpaberis nutmine ei aita,tõdegem.Newspaper on suur jõud,sellega saab tappa nii kärbse kui ministri.Jürgenit just praegu materdatakse,ka arstide liit on löönud oma naela tema sarga sisse, taunides haige kassa raha libistamist riigieelarvesse, millega halvendatakse patsientide olukorda.Üldiselt tundub,et Suured Poisid võtavad ainuisikuliselt vastu igasugu otsuseid mis neile meeldivad või ülikute heaolu parandavad. Täna ulatati presidendile dokument, mis vast  toob kultuuriministri ametipostile Urve Tiiduse, endise teleajakirjaniku ja nüüdse poliitiku.Tervitan seda otsust rõõmuga,sest tekkis suur lootus ajakirjanike taasmuutmiseks loovisikuiks.Näis-näis,kas partei lubab südil daamil ka oma peaga mõelda.On meil ju omapärane, putinlik, juhitud demokraatia.
Lund aga muudkui sajab ja sajab. Ilm on kaunis kui jõulupostkaart, peagi on Luksemburgi printsess Anna meie koduapartemendis ringi sibamas. Mimmiliisa,kontrollifriik,suutis mind taasüllatada eilsel külaskäigul vastavatud Mustika keskusesse, kust tahtsin osta liivkruusa kõnniteele ja Lotte pildiga padjakese neiule.Nähes Abakani poe silti meenus mulle et noorel vanaemal tasuks vaadata Anna kleidimaterjali,punast ja sinist sametit nagu ta emme palus.See kleidivärk pole üldse sinu asi,paristas kõnetatu, justkui oleksin midagi roppu väitnud.Tohhoo- till- ae, sellised siis lood, mõtlesin. Mina, meesterahvas, tõesti üks kleidikauge isend olen, ses pole kahtlustki. Mure oli vaid selles, et Mimmiliisa suur unustaja on, kes päeval ilma meeldetuletuseta väikese neiu arstiaegagi poleks ära muutnud...
Mina jälle kasutan internetti sõjaajaloo uurimiseks nagu eilegi öösel.Vene SS vägede teemalt jõudsin SS-i ideoloogiani üldse, väga hariv oli kogu lugu mis vene sõjaajaloolased paljastanud
tõdeb teie mittemilitaarne
paadikapten Neemo E Poldre

Monday, December 2, 2013

Jürgenil ots käes,tema päevad loetud

     Täna lahkus poolpidulikult oma posti otsast Molekul, üks ülbaja Stenbocki rivis vähem. Äripäevas nõuab EVEA pealikuid et Jürgen - poiss, kes oma usalduskrediidi lõpuni nosinud, peaks tagasi astuma. Homne hommik toob meile kindlasti p***laadungi kraesse koos lollide vabandustega et jälle pole temast õigesti aru saadud. Midagi taolist kõlas ka Langi poliitilises avalduses millega  riigikogu ees etles. Reformerite ots on käes, aga selgusetu kes mahapudenenud võimusaua üles nopib. Head tulevik mu riigile ja rahvale ei tõota, sest parteide varumeeste pink üpris lühikene on.
Mina seda enam oma mureks kviteerida ei saa, sest pärast viimast ebaõnnestunud katset praegusesse parlamenti pääseda olen loobunud poliitilistest pürgimustest.On allakirjutanul muidki muresid nagu mu tähelepanelik lugeja juba märganud.Muide,tervisliku seisundi olemasolul teeksin seda,mida hing ihaldab -läheks maasturimatkale nagu üks tänane seiklejate kamp põrutab dziipidel Taisse.Või nagu Tiina Jokineni telesaatetiim kütab Landcruiseritel Keenias ja üldse metsikus Aafrikas.Põnevust leiab seal palju nagu täna juhtumisi ETV kanalil nägin.
Tali tuleb hiilides,kuigi eilne öö möödus tormimöllus, kohati olnud tuule kiirus 53 m/s.Langes puid ja Sikupilli keskuse jõulukuusk.Kärdlas jäi napilt ellu abielupaar, kelle auto purustas suur kuusk. Üle poole tuhande majapidamise jälle vooluta,millal ükskord pekstakse pumba juurest Juku,see ignorant-majandusminister.Kelle hoolealune elektrisandor uputab rahvalt röövitud raha ulmeprojekti Utah kõrbes,selle asemel et uuendada sovetiaegseid amortiseerunud ülekandevõrke.Kuidas mees ise aru ei saa,et püsiv voolulahendus laseb lüpsta klientuuri,aga kui voolumõõdik vaikib, ei liigu ka lüpsiraha. Homseks ootab mind kutse Ajakirjanike liidu seenioride klubi koosolemisele, kus esineb vitaalne karikaturist Eduard Tüür. Keda tunnen juba Õhtulehe kujundamise päevilt kui ta oma pilapildikesi sekretariaati tõi.Tunamullu korraldasin ühe näituse tema piltidest pealinna invakojas,mis oli üpris menukas. 85-aastane vanahärra käis ise ka kohal ja rääkis oma teoste sünniloost.Kui ilm on vihmane polegid hullugid-tatsan klubiiistungile kohale. On aga jäine libedus nagu täna, siis püsib kaitsva nelja seina varjus teie ustav paadikapten
Neemo E. Poldre

Sunday, December 1, 2013

Viimasel ajal olen justkui sõjas,tundub

Ajaloost teame et punaarmee soldat oli teises maailmasõjas lausa kahe tule vahel.Stalini käsk sundis minema rünnakule hästirelvastet vaenlase vastu. Sageli paljakäsi, eriti sõja alguses.Kui rindele suunduvad relvarongid kaduma läksid,padrunid lahingumeesteni ei jõudnud ja vene lennukid aerodroomidel puruks pommitati.Lahendus oli ehtsalt venepärane-seljataga kõndis punakomissar kes tulistas kuklasse kui soldat rünnakul kõhkles. Sest eeski ootas kindel surm.
Tuleb tõdeda et kuri krabajas ei lase mul tervist parandada-ei rakuravi ega neuro-ortoos saa aidata. Vastunäidustatud nagu ka hetkel mulle nii vajalik hambaravi mida saab teha  vähemalt aasta pärast käimasolevat keemiaravi.Same story...seljataga punakomissar relvaga, ees frits relvaga...Lahendus on edasikestmises, sest ega ma papist poiss ole.
Välisuudiseid. Keegi surijate põetaja Bronnie Ware kirjutas raamatu, millest saab lugeda viit asja mida manalateele lahkujad enim kahetsevad.
1. et oleksin elanud nagu ise tahtnud
2. et poleks nii palju tööd rabanud
3. et oleks rohkem oma tundeid väljendanud
4. et oleks rohkem suhelnud sõpradega
5. et oleks lubanud endal õnnelikum olla
Lisan kommentaarid enda elatud elust.Elasingi enamaltjaolt nii nagu ise tahtsin,töö polnud kunagi koormaks ega kurnavaks -ise oma ameti valisin ja tegingi  rõõmuga.Oli küll elus aegu mil palgaga nöögiti. Belestas näiteks, hiljem ARK-is. Too oli riigifirma ning pealikust sõbra võimalused piiratud. Tunnete väljendamise kohta ütlen, et alati saab rohkem.Sõpradega suhtlesin piisavalt, kuid vaata ka eelmist lauset.Punkt viis ei ärata samuti kahtlusi-ikka lubasin endal olla õnnelik kui võimalus avanes. Mõelge siit edasi oma võimaluste piires, pakub
paadikapten Neemo E Poldre