Saturday, November 30, 2013

Teerullijuht Jürgen uputab hoolega oma reformierakonda

Tuleb tõdeda et see väide põhineb parteikaaslaste endi suust, kuna relvavennad on Euroopa Parima Rahandusministri peale pahased. Tema julma teerullipoliitika pärast,millega mees sõidab üle oma partei peamisest toetajaskonnast -ettevõtjatest. Sokutades vargsi riigilt kogujate lauakestele tagasi vigase ja äpardunud tööautode käibemaksuseaduse, mis just suure aplombiga välja praagiti. Tehes sinna moepärast mõningaid kosmeetilisi parandusi ning väites, et dokument täitsa uus olevat. Isegi suur pealik, meie Esimene Andrus taunis meedias seda julma tempu.
Mis paljudele kummalisena tundub-Jürgen vaatas oma kabineti lakke ja talle terendas sealt vastu number 24, mis oli just tuleva aasta riigieelarvest puudujääva miljoniraha number.Jah omariikluse ülalhoid pole väikerahvale kerge kui suuri mõtlejaid etteotsa napib...Mart Niklus ja Jüri Kukk surid ilmselt siiski ilmaasjata sovetlikes vangilaagrites - sellist äpardunud Eestit nad küll ei mõelnud kui end ohverdasid. Siit saab ka selgeks miks mina, kahe kirjutusmasina uhke omanik ei sokutanud end ametisse kusagile poolhämarasse katlamajja kuhu koondusid dissidendid. Et seal isekeskis keelatud ning kommunismivastast kirjandust paljundada...Vastane olin ma küll,kuid mitte nii raevunud et oma elu nende tänaste poliittehnoloogide ja -aferistide heaolu ning õitsengu pärast kaalukausile seada.Et Taavi Rõivas või see konkureeriva partei asjapulk Pooletoobine saaks parasiteerida mu rahva tervel ihul.Et nood 101 äravalitud püha dalmaatslast võiks teha mis pähe tuleb.Nad on võimetud pidurdama oma palgatõusu nagu ei suuda kasvatada 19-eurost lastetoetustki.Kuna olen maapalli trampinud juba pikalt, saan peagi võimaluse kaeda kogu seda kino teispoolsusest, kuhu me kõik ükskord hanereas siirdume. Me liigume loogeldes loojangu poole, on öelnud mu lemmikluuletaja Runnel. Ja tal on tuline õigus, kuna on nüüd isegi akadeemik, nagu teate teie ja teab ka
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, November 27, 2013

Seriaal Sirp saigi juba loogilise lõpu

Komissar Kender, kes oma võitlused ühe lehenumbri üllitamisega lõpetas,teatas oma loobumisest. Nüüd moodustatakse uus toimetus ning ajutise ülemuse vallandatud kogutakse taas toimetuse tiiva alla. Teatati juba ka uue peatoimetaja leidmise konkursist. Mees, kes on kunagi väitnud, et eesti keel ja kultuur on mõttetu, poleks saanudki pikalt seda juhi kreslat soojendada ja kultuuripõllul sonkida ning röhitseda.
Pikka pidu polnud ka saldejumside riigijuhtidel pärast seda kolossaalset Maxima pauku.Täna teataski Läti valitsus in corpore tagasiastumisest. Tulebki nii välja et lõunanaabritel seda va riigimehelikkust rohkem jätkub kui nende piiritagustel sõpradel,kel kutsungiks gorjatshie estonskie parni. Vat nii, mu armsad sõbrad.
Pojukestest ka. Sebastian oli hakanud talve saabudes veidi krõbisema ning hoolivad lapsevanemad otsustasid jätta poisi täna ja homme koolist koju.Hommikut alustasime mänguautode-mudelikeste avariide jäljendamisega avaral diivanil, kus kokkupõrked ja ümberpaiskumised olid sama sagedased kui pojukeste armastatud motiividel Saaremaa rallil.Neid tuleb iga jumala päev uurida jutuubist kuni kõik paugud on pähe kulunud.Kui olime tutvunud väikse pildialbumikesega kus me suure Moosese foto,keda kahjuks enam majavalvuriks pole ja kes oli käinud koertekooli algkursusel nagu ma pildi juurde seletasin,leidis noormees,et Sissy vajab kah algõpetust ning asutas elutuppa oma koertekooli. Mis oli rikas õppevahendite poolest.Neiu Anna suur mängukaru ja lilla topishobune pluss mõned tillemad mänguloomad olid vajalikeks õppevahenditeks,mida lähemalt uurides pages väike valge, kööginuustiku sarnane õppuriplika hirmuga söögilaua alla ning algaski pikk vahetud kuni homseni. Mil koolipapa taas tuleb ja asja käsile võtab.Patrik innustus täna pärast kooli hoopiski mister Beani joonisfilmist ega tahtnud seepärast hilisõhtulgi koduteele asuda,kuigi vennake ja isa kutsusid.Läkski solvunult, kaasas minu lubadus et hommepäev avan saiti ning jätkame.
Kokkuvõtteks-sugugi mitte igavad on vanaonu päevad
sest kahe jalaga keset elu viibib teie
paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, November 26, 2013

Naerdes kord me lõpetame...on öelnud poeet

ning tundub, et see käib ka minu pihta. Sest mida muud kui naerda oma praeguse olukorra üle mul enam jääbki. Selgitan-täna pöördusin oma vähiravitohtri poole juba teistkordselt  ja uue küsimusega oma halvatuse tõrjumise võimaluste kohta. Esimene oli pärast Luksemburgist naasmist kui olin innustunud vastavastatud rakuravi teemast.Siis vastas dr H.P. et raku ergutamine vms ärgitab tööle sunnib arenema ka praegu tapetavad vähirakud ning lõpp on teadagi milline.Täna uudistasin kas neuro-ortoos mis nüüd päevakorral halvatud jäsemete taaskäivitamisel võiks pakkuda mulle tarvilist taastusravi.Kui see töötab elektriliste impulssidega, siis mitte, leidis ta.Nüüd olen tõsiselt teelahkmel, kas minna dr.Nikitina konsultatsiooni ehk polegi mõtet.Tuleb siis võtta suund naerdes lõpetamisele, oma tulevikule julgelt ja naerulsui vastu sammuda.Mõelda nii,et kõik me käime sama teed,kes varem, kes hiljem.Üks longates või teine pooljoostes.
Lugemiselamus. Naine Berliinis.Raamat millest raamatupoes napilt ilma jäin, tuli mu kätte Männiku Raamatukogust.Tutvustusest lugesin,et see räägib  vene sõdurite metsikutest vägistamisorgiatest 1945  vabastatud ja anastatud Berliinis.Millest lähiajal olnud piisavalt juttu, kuidas seal sündinud hiljem sadu tuhandeid saksa naiste soovimatuid lapsi.Veidi nagu kahtlesin,sest saksa teleseriaalideski olnud tegelasteks aastaid pärast sõda sündinud kuid miskipärast vene nimedega noori inimesi-ju neid nö venkusid siis ikka mingil määral ju armastati.
Raamat mis kirjutet stiilis a la Anne Franki päevik annabki selgust - juhtus küll brutaalseid suguakte lihtsõdurite poolt, kuid ohvitserid alates nooremohvitseridest kuni majorini olid kui saksa naiste kaitseinglid - sõbrustasid nendega, käitusid galantselt ja arendasid ka voodisõprust, tasudes alati toidu, alkoholi, küünalde või sigarettidega-kõigest valitses ju suur puudus.Oluline oli seegi,et need poiss-sõbrad olid ka turvameesteks, peksid teisi vene mundris kaabakaid eemale.Mõnda lõbusamat vahelugemistki leidus-kui saksa naised kukkusid kitsamas sõbrantsiringis muljetama vene sõjameeste voodioskustest ja naiste kogemustest nende ja saksa meestega.Olgu siinkohal siis kummutatud müüt  eesti naiste eriti kiimaminekust kahe vallutajariigi mundrimeeste suhtes -et kuidas ikka oldud valmis mehkeldama vene, eriti saksa okupantidega, kui meelalt võetud avali põlvedega vastu vallutajaid. Lugemiselamus oli täielik, tunnistab
paadikapten Neemo E Poldre

Monday, November 25, 2013

Ring tõmbub koomale, härrad vannutatud mehed

Pangad survestavad sularahavaba ühiskonna tekkimist ning usun,et ka mede Jürgeni näpud pole siin patust priid. Ent IT-visionäär Linnar  Viik pareerib-Sularaha jääb sellepärast,et me arvame,et see elektrooniline maailm variseb lihtsalt kokku.Rahandusminister,kes paljude arvamusliidrite silmis on järgmine valitsuses lahkuja, loodab ainuüksi plastraha kasutamisega ohjeldada varimajandust.Suurte maksupetturite tiibu see kahtlemata kärbiks ning pole ses iseenesest ju midagi halba.Ent kui suvitaja tahab farmerist naabrimehelt soetada kümme muna või kolmeliitrise mannergutäie piima, on sularaha asendamatu. Ka eile tuli mul pealinnas paaril korral maksta sulas, kohalik kellassepp ja talukauba müüja Selveri fuajees ei oma ju makseterminaali ega taha iga pisiostu korral nuumata pangaisandaid, kes niigi ülesöönud ja kaalukad isendid on. PM, kes seda kaardimaksepromo ajab, pakub asemele ka mobiilimakseid.Toksid sisse teenuse numbri, tärni, makse saaja telefoninumbri,tärni ja summa. Ülekanne toimub SEB ja Swedbanki vahel reaalajas ja nädalavahetustel suvalisel kellaajal.Ent see lihtne lahendus pole veel läbimurre saavutanud,tõdetakse.Ent on ka teadureid,kes usuvad,et sularaha kadumisega kaasneb riigi julgeolekurisk.
       Kui veel julgeolekuriski temal polemiseerida siis tuleks mõelda ka Eestis elavate muulasnoorte kaasamisele meie ühiskonda.MISA elik migratsiooni ja integratsiooni sihtasutusele kulutet miljonid on lennanud suuresti tuulde nagu lahtiste silmadega ringikäimine näitab.Ajal,mil internet lokkab ja suisa õitseb, tuleks seda kasutada koolinoortele ajalooseikade valgustamiseks.Näiteks just sel nädalal oli Okupatsioonide muuseumis väljapanek Ukraina näljahäda teemadel.Leninlik-stalinlikud Siberi vangilaagrid oleks kah tänuväärt teemad,lisaks palju varjukülgi sõjaajaloost.Kui kõik punase võimu kuriteod avalikustada ja neid koolis käsitleda,muutub viienda kolonni hoiak eestisõbralikumaks ning euroopasseihalevamaks.Ja raha saaks kokku hoida nendesamade suht tõrjutud inimeste elu paremaks muutmiseks.Kui selleks on võimuparteil soovi ja tahet.
Milles pole sugugi surmkindel
paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, November 23, 2013

Justkui poleks tal teada Eestis levinud kombed

kirjutab Tõnis Oja Postimehes, et ta ei mõista miks ei taheta lubada fosforiidimaardla uurimist -ega see tähenda kohe kaevandamist. Tere talv, kas tark kirjamees on kusagilt teiselt planeedilt või.Meil on kombeks rahariigi tavad.Kui ärimees on investeerinud suuri summasid maapinna puurimistöösse ja uuringuisse,tekib tal kohe justkui võõrandamatu õigus kõigele mida maapõuest avastas.
Nii ongi kohalikud inimesed ärevil ning kogunud keeldumispetitsioonile hulga allkirju.Tark toimetaja pidanuks seda teadma ning artiklile vähemalt eksperdi vastulause tellima.Mina toimetajana mõistnuks seda, et pole olemas üht ja ainsat tõde - sõna saagu ka teine pool.
       Lätlaste hukkunute arv on ületanud poolesaja piiri,selgunud ka katuseterrassi jalutusaia rajamise olulised momendid.Üksainus ülesviidud  kõnniteeplaat  kaalunud üle 600 kg, kohati ladustatud neid pealestikku...
Just lõpetasime kõneseansi luksemburglastega,täpsustasime nende tegemisi-toimetamisi vähem kui kuu aja pärast,millal nad kodumail viibivad.Neiu Annale vaja õmblejalt kaks kleiti tellida,tohtriaega tunnikese võrra nihutada.Sest mõõtmised-kaalumised vaja ju ära teha et piiga arenguetapp tuvastada.         No ei suuda ma heita peast võimurite sigadust et meie liit pole enam loomeliit ning viskleb riigitoetuse äraröövimise pärast justkui agoonias,elab meie liikmemaksudest.Kui eile selgusid Langi mantlipärija valiku võimalused ning eesotsas oli noor poliitik Kaja Kallas, saatsin  noorele daamile  riigikokku küsimuse, kas tema saamisel kultuuriministriks tekib eesti ajakirjanikel taas loovisikuiks muutumise võimalus.Viisakas neidis vastaski, et tema on end taandanud ning selle küsimusega temal kokkupuudet pole.Tänasin vastuse eest ning selgitasin,et me tantsujuhid ning kudujad on loovisikud aga ajakirjanikud paraku mitte, sest ju kardetakse uut loomeliitude pleenumit.Heitsin meelega õli tulle, et tal tekiks huvi asja sügavamalt uurida...
Sellised tembutused siis mehel, kes ühtlasi teie
paadikapten Neemo E Poldre

Friday, November 22, 2013

Sirbiga lõigati läbi minister Langi karjäär,toolijaladki

Nonii.Vingerdas mis ta vingerdas,too ülekaaluline ülbik Molekuli-poiss, kes kultuuriajalehe ümber Londoni udu sarnast mögga ajas kuni vist ka Esimese Andruse välja vihastas.Veel eile õhtul, ka pärast Kolmeraudset kus saatejuht koos Marju Lauristiniga seda ministri lausvaletamise küsimust lahkasid, oli poiss veel kindel et ei astu ta mitte kuhugi, aga täna hommikul teatas oma tooli ja kabineti vabastamisest. Õige kah, sest inimene kes viskas ajakirjanikud välja loovisikute rea pealt ning tegi muid ülbeid vigureid pidigi koha vabastama.Sest juba hakati küsima-kas see ongi reformerite hukk, allakäik ja lahkumine pumba juurest...
Aga mina, va trikimeister ja elukunstnik, tegin ei kah väikese vimka-kui Mihkel Raud palus vaatajail saata küsimusi Marjustinile, kargasin arvuti taha ja küsisin.
   Lugupeetud ML....Kas on loota et ministri väljavahetamine muudab ajakirjanikud taas loovisikuiks. Kuid saateaeg jäi napiks, osa küsimusi vastamata. Kahju, oleksin tahtnud kuulda TRÜ professori Marju kommentaari kultuuripealiku  sellise ülbuse kohta.
Aga täna pajatatakse et uueks kultuuriministriks võib saada Kaja Kallas.Tore ju,siis on loota asjade edenemist.
Kurvalt edenevad asjad kuuevarbaliste naabrite pool.Eile õhtul kuue paiku sadas sisse Riia Maxima poe 5000m2 suurune katus.Millele olid kiluvargad-ehitajad  tassinud mulda ja liiva ning hulga ehitusmaterjali et hakata mingit suveterrassi vms.tegema.Esialgu pajatasid ärevad uudised kuuest surmasaanust ning hulgast vigastatuist,seejärel teatati et surnuid olla 2..14.Hiljem,hommikul juba et 26,õhtuks teatati 46 st laibast, nüüd öeldi et üle viiekümne ning haiglasviibijaist tulevat lisa.Igaljuhul on naabrite pool teatatud kolmepäevasest leinast ning meie riigijuhid avaldanud kaastunnet.Eestis langetatakse riigilipud poolde vardasse et olla leinas solidaarsed lõunanaabritega.Kahju,et ehitajate pealikud ei suutnud hinnata ohte,mis sugenevad kui lamekatust ülekoormusega testida.Miks üldse peab ehitusprotsessi ajal selline suur kauplus töötama, küsin mina oma elutarkuse mätta otsast.
Et mitte lõpetada minoorsel toonil,teatan ka ühe rõõmusõnumi.Noorem tütar,väikese Anna ema oli täna nii elevil kui skaipiseansi ajal teatas, et ma saan taaskordselt vanaisaks-ja juba eeloleval suvel. Seega siis viiekordse vanaisa auväärne staatus on rõõmustamas meest, kes
teie igavesti õiget kurssi hoidev paadikapten
Neemo E Poldre

Wednesday, November 20, 2013

Keeleteema on see,mis aina erutab

Kohe-kohe on ilmumas uus,seni viimane ÕS. Kuhu pakutakse veel viimaselgi minutil igasugust sõnakola,nagu näiteks ärmatama /seaduslikult varastama/, ansiptsiid/genotsiid oma rahva vastu/, kiirviin/lonks,mis tuleb alla libistada kui naine helistab/.Ka aaskima,hästäg, sveg,spiikima,kommima ja äpp.Nimetet kolm viimast on mõistetavad,aga nood teised -yäkkk.Et joburt on ametniku sünonüüm, pole kahtlustki-jobutamise eest nad palka saavadki. Humoristid on ent lisanud ka johhhaidii, joppenbuhh ja jokkima. Mina oleksin pakkunud loendisse veel õhinapõhine/erutav/, koerapiire  /koera raadiopiire/ ning pardakaamera auto esiklaasile kinnitatav videosalvesti, mille põhjal avariijärgselt süüdlane tuvastatakse.Tolle viimase saatsin ka koostajaile ning sain vastuseks,et autokaamera oleks etem vaste, sest sõna parda- kuuluks rohkem laevanduse või lennunduse juurde.
Huvitav,et ajal mil käib hoogne rahaotsimine riigieelarvesse,võib ikka täheldada mitmesugust arutut kulutamisjanu. Jälle on kuulda hääli tankiostu hädavajalikkusest. Miks keegi ei märka,et meie väikeriigi kaitseministeeriumis on kolmsada lauaülemat-ametnikku, kusjuures sugugi mitte nõrgema kaitsevõimega soomlastel on sama töö peal vaid 100 /loe sada/ töötajat.Analüütikud on ammu öelnud,et tankiväeosa pole vaid sadu tonne rauda, need vajavad ka tehnoteenindust, tarvitavad raha  meeskondade  väljaõppeks ning kulutusi lahingharjutusteks jms.KAS MAKSUMAKSJAD SELLE RAHA KOKKU TASSIVAD, LUBATAGU KAHELDA.
Sama siin, tunnistab paadikapten
Neemo E Poldre

Monday, November 18, 2013

Tants kestab veel,tants kestab veel

ent enam mitte ümber aurukatla,vaid ikka ümber Sirbi. Pole patt pühendada sellele saagale veel tiba blogiruumi, sest meie ajastu au,mõistus ja südametunnistus pole veel öelnud oma viimast sõna, kuigi laiem avalikkus ei väsi sõnu pildumast. Reformistid püsivad endiselt vakka.Juba on keegi kusagil väitnud, et seda kultuurilehekest pole keegi ammu märganud, ent nüüd on tekitatud skandaal ning rahva huvi kohe tõusis. Nagu ka Virumaale taaskavandatava fosforiidikaevanduse vastu.Väidetakse, et kaevandamine annaks tulu sadu miljoneid. Kuid inimestele jääb rüüstatud maa ning rikutud põhjavesi, sellele suurt ei mõelda.Otsustada tuleb ju leninlikult,sest mis see pööbel aina kobiseb.VKG tunneb siirast huvi kogu eesti rahva ühisvara vastu,nagu oleme tavatsenud vahel kutsuda põlevkivi mis maa all peidus.Roheliste partei programmis seisis,et me ühisvara, põlevat kivi  ei tohiks kasutada pelgalt rikkurite klanni huvides,maapõuevara kasutusmaks olgu õiglane ning sellest saagu osa ka riigi kodanikud. Strandberg oma roheseltskonnaga vist tollepärast riigipiruka mant eemale puksitigi, et laialt  oma jumalavallatuid mõtteid levitas, Elu Peremehi pahandas. Partei programmi kirjutades, et kodanikupalk vajalik on, sadakond krooni per naase igale kodanikule maksta tuleks ning igasugused vaeste toetusepennid rahulikult ära jätta, mille administreeriminegi juba sadu tuhandeid taskust viib.
Remark.Täna oli meil nö pojukeste päev-haarasime nad koolitrepilt autosse ning Mimmiliisa pillas minu koju ja kimas kuttidega kinno.Coca platzi kinos liiga palju treppe on ning lastefilmid mind ei meelita - kolisin rahumeeli internetti kuni nad saabusid.Siis paluti avada jutuubikesest ralliavariid, mille kommentaarid poistelt igasugu ülekurgilendamiste ja kraavisõitmiste pihta on tavaliselt, nagu tänagi lihtsalt võrratud.Käisin vahepeal elutoas,Patrik oli avanud vene autode paljude pardakaamerate avariijäädvustused,milledelt alati hääle maha keeran,sest pildiga kaasnev joptvujumatirida teeääres pole just ilus kõne. Aga täna nägi Patrik pildi allservas ära ühe tähe , kutsus Sebastiani koridori öeldes -Ma tean küll, mis sõna sealt tuleks, seda ei tohi me kuulda, aga tule ma ütlen sulle...
Näete siis, et õppimine on valgus, mitteõppimine aga pimedus
kinnitab teie paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, November 17, 2013

Kenderiaana saab loogilise lõpu,tundub

Just nii -kenderiaanaks, nimetas Argo Ideon PM juhtkirjas Kaur Kenderi persooniga seonduvat skandaali.Kui Komissar Kender nimetati ilmselt Langi ja Co eestvõttel muutma kultuurileht Sirp taas Sirbiks jaVasaraks ent seekord hoopis riigitruumaks üllitiseks kui noore Tarandi ajal.Ent täna teatas kirjanik Jan Kaus et on nõus võtma vastusekoorma ning ise kandideerima peatoimetajaks.Mul aga tekkis vahepeal küsimus -kui loomeliidud nõudsid kohtumist valitsuspartei ja parlamendi esindajatega, et kas meie hea ja tubli  ajakirjanike liit kah jala uksevahele saab või tõstab sm Molekul vihatud leheneegrid uksetaha kui tuppateind kassi.
Oma suures vihas võib ta seda teha küll, sest reformistide partei on justkui võrsunud murdmatu liidu juhtpartei viljakast pinnasest, kombedki neil äratuntavalt sarnased.Tõdesin seda kui olin tutvunud paaril hiljutisel ööl interneti vahendusel suure naabri minu sündimisjärgse ajalooga.Ajal mil mina väikese nubluna käisin alles püsti laua alt läbi, õppisin potil käima ning uudistasin suuril silmil äärelinna geto elu-olu, suri seltsimeeste kaasabil Kõigi Rahvaste Isa Jossif Stalin ning tapeti kuri siseminister Lavrenti Beria. Kusjuures kuu-poolteist hiljem peeti teise grusiinlase üle kohut, aga süüpingis arvatavalt tema teisikust näitleja.Vat taolist ajalugu tulekski eesti koolis õpetada kui rerformistid käe eest võtaks. Aga ei nad võta,sest elustiil justkui suurelt naabrilt laenatud.Tõestuseks vaadake kuidas Moskvas lendavad tänavate kohal sinise vilkuriga personaalautod. Kõikvõimsaid imiteerivad aga mafioosnikud, kes ei karda oma autodele kinnitada erivahendeid, etteotsa ja/või katusele operatiivauto tulesid ning tuuleklaasile  järeltehtud erilubasid mis välistavad kinnipidamise ja kontrollimise nagu meite reformistide operatiivauto kaartid.Mida nad jagavad oma väikestelegi mutrikestele,partei suure asja ajajatele.Vilkurid vist korjati me ministritelt ära,sest poisid kippusid neid kuritarvitama, valel ajal ning vales kohas välgutama.Põnev oli mul öösiti internetist kaeda kuidas Siseministeeriumi erivägede ohvitserid ja kaastöötajad korjasid Moskvas ära sadu võltsitud töötõendeid,millel foto omanikust marssali-või kindralpolkovniku mundris ning ametikohaks väljamõeldud terrorismivastase võitluse osakonna pealik või koguni presidendi nõunik...Usutavasti leidub meilgi sarnane põrandaalune värkstuba kus selliseid dokustaate produtseeritakse.Sest Putini kuulikindla valimissüsteemi oleme juba üle võtnud, asi see siis ka meil valedokumente toota pole.
Niisuguseid jumalavallatuid ettepanekuid
teeb teie paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, November 16, 2013

Tallinn hoolib, Savisaar hoolib samuti

Miks mul sellised mõtted -aga igapäevaelu neid hoogsalt kannab.Kui meenutan,kuidas poolteist kuud tagasi kuulsin suheldes pealinna sotsameti juhtidega järgmist.Minu taotlus mopoauto/invakäru ostu toetuseks saab positiivse vastuse siis kui näiteks uue jalaproteesi taotlejaist raha üle jääb...Kui me kõik nägime Ülemiste liiklustunneli avamispidustustel kuidas rohket raha nõudnud plastnukk oma jalgu liigutas,võis iga sandike arvata et rahapuudust pealinnal pole. Kolm-või viiskümmend tuhat nukujuht Meelise harrastuse elluviimise eest polnud just ülearu palju.Savisaar hoolib vaeguritest,võis igaüks meist mõelda. Sest milleks jalatule just enne talve uus puujalg, kas on lihtne sellega sumada kui linnas lumi koristamata, mõtles hooliv ja hoolitsev meer. Eks seda kevadel näe kuidas rahadega on, ja tõmbas ainsa käeliigutusega maha mõniteist jalaproteesi soovi ning ühe mopoautogi, sest ega invaliid ometi talvel sellise putukaga põristada kavatse...
Katsuge,ilkujad,veel öelda et isake ei hooli ega muretse.Ta hoolib sellestki et linnavalitsusele alluvad  parkimiskontrolörid iga haigla ette jäetud autole trahvikviitungeid pillavad.Keegi vanaonu oli nii tragi et jõudis oma autoga Mustamäe haigla ette kui rinnus pitsitas.Mees pandi kohe intensiivravile, sest infarktikahtlus ei lubanud teda enam välja lasta.Kolm nädalat voolikute ja juhtmete vahel,pärast paar nädalat kodusel järelravilgi. Ja autoke kogus kolm trahvikviitungit, sest tehnorikke pärast ei saanud pere seda ära toimetada.Nüüd sõdib jaksukogunud vanaonu juba Tallinna linnavalitsusega, kes hoolib rahast ning nõuab seda juhmi järjekindlusega.Olles välja nuhkinud sellegi,mis päeval tõbine intensiivist pääses.Vat nii,seltsimehed tundliku ja personaalse informatsiooni saladuse valvurid. Meie teame teist kõike, isegi seda palju te meile võlgu olete.
Lõpetuseks kommentaar tüngategijaist.Keegi vanadaam maksis taas pettureile kolm tuhat euri,kuna teatati sugulase avariisse sattumisest ning rahast mis kulub asja klaarimiseks.Mulle helistas eile vene neidis,kes palus tasuda arve nelja ratta eest,mis olevat minu võlg neilt tellitud kauba eest. Kui tuleb järgmine kõne,teatan,et neljal rattal oli isegi autokere mis liikus mootori jõul.Kui devushka teab öelda auto margi, kutsun ta vist koju raha järele. Sest tema kompleksivabad kolleegid töötavad hoogsalt öösiti Sõle t. autoparklas, just vaatasin videot Postimehe portaalis.
Seekord siis sedasi, kinnitab
paadikapten Neemo E Poldre

Friday, November 15, 2013

Armas Euroopa liit,avita,palub Jürgen

Tänases meedias on nö tugev põhjendus, miks Euroopa parim rahandusminister peab ikka juhmi näoga läbi suruma oma vildaka tööautode käibemaksumuudatuste seaduse, mille parlament julmalt tagasi tõukas.Arukamad poliitikavaatlejad kilkasidki juba et teerullipoliitika ei sujunud,teerull põikas kraavi.Nüüd on esiplaanil väidetav kiitus kõvade pagunitega poistelt Brüsselist, et me osariigi seadusetegijad õigel teel onvad ning kõik see aitavat heitgaaside muret lahendada.Kuigi AMTEL ja Silberauto jpt.on leidnud et kui kahe auto asemel saab peres pidada üht,on seegi juba positiivne ressursside säästu seisukohalt. Oma võimutäiusest hullunud juhtpoliitikud muidugi nii ei mõtle,neid ehmatas hoopiski sotside katse astmelise tulumaksu esimese astmega riigieelarves puudujäävad miljonid katta.Pakuti et üle 1400 euri kuus teenivad maksaks tulumaksu sellest summast alates 35 protsenti. Võimupartei ei saa sellele välja minna kuni Esimene Andrus ikka veel tüüri juures.On ta ju pühalikult tõotanud oma seltsimeeste ees, et tema võimuajal astmelist tulumaksu ei nähta.
Küll aga saab ja suudab võimupartei ajakirjandust rappida.Oluline, viimane pisarake karikasse oli Kaur Kenderi eilne määramine kultuurilehe Sirp peatoimetaja kohusetäitjaks.Ülbe vend ise oli eilses Kolmeraudse saates, kus Mihkel Raud tulistas padruneid säästmata ning oli kutsunud sihturiks tubli kirjanikust sõnaseadja Jan Kausi. Piisavalt teravas toonis pilati ja rapiti meie uut Majakovskit, kes vist jõudis kahetseda et oli tv3 saatesse üldse tulnud.Tänanegi printmeedia ei säästa värve kui kasutab pealkirja Komissar Kender, netikommijad aga kilkavad kelner kenderist. Kelle abil refikommunistid hakkavad oma asja ajama, kultuurilehe asemel  võimutruud parteiüllitist tootma.Väidetakse ka et Sirbile ja eelmisele peatoimetajale Kaarel Tarandile sai saatuslikuks Hardo Aasmäe teravas toonis kirjutatud artikli avaldamine.Uue toimetuse käe all saaks Sirbist leht,mille teadlik eesmärk on jätta riigist selle elanikele normaalne mulje, on väidetud veebilehel.Mina küsiks sm Molekuli käest, kelle juhtimiseta nii suured manöövrid ei toimuks -kas ei võiks me siin väikesel maalapil eladagi nii et endile ja teistele jääks mede riigist normaalne mulje.On seda refikommunistidelt siis nii palju nõutud et täita ei suuda.Tema nõunik Õnne Pillakule aga plaanin saata küsimuse kas jaanuariseadusega on võimalik muuta ajakirjanikud taas loovisikuiks. Kui temagi teab, sest jäme ots on pealikute käes.
Las võimuhullud poliittehnoloogid nuputavad edasi,kuidas vastikuid,ilgeid leheneegreid kottida,kes head elu ja oma taskute täitmist ning halli massi kallal ülbamist taunides muudkui Elu Peremeeste järel nuhivad ja urgitsevad.Olgu vakka ning rahul raasukestega mis pirukatükikestest pudenevad. Nüüd pajatan pereelust.Minu Berit suutis taaskord läbipõlenud esitulepirni ära vahetada,mida paljud poeglapsedki täna ei oska.Kui suvel võimalus avaneb, õpetan talle ka auto rattavahetuse selgeks et  noor ema teele ei jääks kui rehv otsad annab.Kas lõpeb siis me majas see absurdne legend,et nelja ratta vahetusele vähemasti kaks tundi kulub.Üks ratas-viis minutit, saab olema minu tütre tulemus, väidab paadikapten
Neemo E Poldre

Wednesday, November 13, 2013

Kas minu unelmate amet,küsin eileõhtuse põhjal

Nomidahuumorit,juhtusin  6.kanalilt vaatama huvitavat saadet SEX GENERATION, kus tibid mujalt maailmast pajatasid oma suguelu-elamusi ja -kombeid.Mul pole probleemi baarist suvaline jorss kaasa rebida,öeldes-Vajan seksi.Ja keegi pole ära öelnud,teatas see mitte just krokulaadne noorik. Teine kilkas -Hommikul näitan juhuslikule poltfriendile ust,  ja sealt ta lähebki...Kui meest vaja, ikka saab teatasid kõik kompleksivabad neidised.
Vabameelsuse kool, mõtlesin mina.Ja siis öeldakse veel,et meil Eestis on HIV-viiruse levik suurim üle kogu suure liidu.
Ent siis valgustati pesueht koolitaja igapäevatööd. Sest mingisugusele plikade koosviibimisele laekus arvata paarikümneaastane blondeeritud peaga kutt, kes rebis enda järel mahukat matkakohvrit. Naiste vaimustet kilgete saatel koukis ta sealt välja partii meheau plastkoopiaid, otsesõnu eri mõõtu dildosid ning ühtlasi terve sarja vibraatoreid.Koolitus hõlmas ka muid asjalisi näitmaterjale nagu libestid jpm. Teemaga süvitsimineku eesmärgil tutvustas koolitaja poeglapse põhivarustuse üksikdetaile ning lasi piigadel plasttoodetel harjutada minetti vajalike õpetussõnade saatel ning pärast tegutseda üksteise kallal kogu selle relvaarsenaliga.Vallatud daamid läksid kärmelt pöördesse, kuna lemmiklelud kõigile nii asja eest.Seejärel oli teemaks erinevad vibraatorid ja nende oskused ning töövõime.Vaatasin ja tabasin end mõttelt, et sellisel koolitusel või -keskusel oleks jumet ka meil, kodueestis. Taotlus EAS-ile sisse anda äritoetuse saamiseks Sest kõik mis laias ilmas leiutet,jõuab varem või hiljem ka siia. Korralik palk ja tubane töö, lipsuga amet. Mis konti ei riku ja pakub rahuldust ja rõõmu, nagu ka mu eluaegne ajakirjanikutöö. Piduriks vaid see,et aastad ja vaegurlus ei lase noortel naistel minusugust tõsiselt võtta, kuigi päriselt maha käinud ma ju veel pole.Ent vastava firma saan ma  alati püsti panna. Ja las ta seisab, ning tööd las teeb noor mees, keegi palgaline ning väljaõppinud sexi-instruktor.
Nii tuumab täna
teie paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, November 12, 2013

Surm varitseb maanteel üpris halastamatult

Pole veel kustunud leinaküünlad õnnetuse paigas neljale noorele mehele, kes nädalavahetusel Haapsalu külje all Herjavas oma elu jätsid.Mis on huvitavalt sümptomaatiline-mitmed hiljutised surmakutsarid olnud väidetavalt auto-või mootorispordile lähedal.Esimesena meenutatu olnud harrastuslik ringrajasõitja Toomas, aga kuidas ta siis koos pruudiraasukese Heleniga end vastutulnud väikekaubiku alla libistas kui pärast kurvi suurel kiirusel tuletoru maha pani ning libisema hakkas. Sõbrad kiitsid pärast sotsiaalmeedias et olnud hea tsiklisõitja kes ringrajalgi kätt harjutanud.Paraku minu silmis üle keskea vana liiklushuligaan, kes oma tsiklinumbri musta kleepsuga moonutanud oli et mentla kukile ei roniks kui ta Klooga poole lendab.
Teine väidetav cafe-racer oli kurikuulus Joosep Laiksoo, kes pärast pidu vanemate äraolekul loata isa dziibi laenas ning väikese sõidukogemuse tõttu suurel kiirusel vastasvööndisse põikas.Ja laibad taga. Nagu nüüdki Haapsalus,kus 23-aastane Madis olnud oma väikelinnas kui tuntud rallisõitja, kes paraku otse parklast parempöördega hirmsuure gaasiga vastutulnud raskeveokile otse näkku põrutas. Just tuvaststi,et uljuril oli õnnetusehetkel 2,2 promilli nahavahel. No siis saabki pilt klaarimaks.Mina ei peaks napsivennast rallimeest sportlaseks . Ka autovaldamisega mittetoimetulevat noorukit mingiks sõitjaks, andku ta mulle andeks. Sest olen autosõiduõpetaja taustaga endine kutseline sõiduautojuht kes selliste maneeride korral juba ammu vaadanuks kartulpealseid altpoolt, nagu vanaste üteldi.
Nüüd mõtiskelu teemal, miks noored ja kogenematud avalikel teedel julmalt rallitavad.Vat minuajal oli rallipisikust nakatunuil võimalus osaleda rahvarallidel,ka Paide Automi rallil Isa ja poeg, kus olid improviseerit võistlusautos nii isa kui poeg tiimi liikmed. Kui noorel juhiluba,istus too piloodi-istmel ning isa kaardilugejaks või vastupidi.Igaljuhul saadi kasulik ja kainestav-õpetlik kogemus.
Meie rahahimuline tänapäev ei luba rahvasporti sel määral arendada miska tehnikasport laialt kättesaadavaks muutuks.Ent püüda tasuks,sest nii siin  kui seal on seismas täiesti söödavaid riistu, hõlpsasti rallirelvadeks muudetavaid sõiduautosid. Pall on teie käes, mõtlevad inimesed,
toonitab paadikapten Neemo E Poldre

Monday, November 11, 2013

Sovin sule isate bäva kalis Enoo /parandatult Enno

Selline pühendusega tekstikaardike siis eilsel isadepäeval koos kallistustega pojukeselt Patrikult, aga Sebastian joonistas tumesinise vulkaani.Nüüd vaja dateerida ning signatuuridega varustada muidu ei mäleta kümne aasta möödudes mitte keegi mitte halligi. Nagu me vahel uurime Mimmiliisaga oma latsekeste kaarte, mille autorid küll äratuntavad, ent kuupäevad puudu.
Eilsest veel.Sai sõidetud mõlemale kalmistule kus meie isad puhkavad,viidud kena talvist rohelust ning põletatud mälestusküünlaid.Et meie isad seal taevastes avarustes ikka märkaks kuidas me neist hoolime ega unusta.Mimmiliiisa Tõnis oli küll üks ütlemata rahulik äiataat.Lausa algusest peale kui me Moonis patuellu pöörasime,esmapojuke Joel sündimas ning mul alles esimene abielu lahutamata. Tunnistan et lugupidamine oli vastastikune ja nii elasime aastakümneid.Kuigi ta proovis mind oma ametisse pöörata,kutsus varustajaks Kirovisse kus liikusid hoopis suuremad rahad kui ajakirjanduses. Mul õnnestus viisaka äraütlemisega pakkumisest loobuda,mispeale taat isegi ei solvunud ning küllap oli hiljem mu kindlameelsust isegi hindama hakanud kui minust pressikeskuse juhataja sai ning minu  neljasajarublalisele  ministripalgale ameti-Volga lisandus.Tema tütrele ja tütrelastele suutsin igatahes korraliku, elamisväärse standardi võimaldada kuni Gorba Miku suure liidu purustas ning kogu meie pressikeskuse loojakarja saatis.Aga siis ootasid mind juba uued väljakutsed,Fordi esinduse PR-juhi prestiizikas amet ning turundus- ja koolitusjuhi ülesanded.Rohkem kui kümmekond aastat tundsin end taas kui kala vees, käies tööl justkui klubis. Kusjuures vanaautoklubi tegime ka ja sealgi olin pikalt kaastegev.Tänini.
Autodest ja juhtimisest.Viimase ööpäevaga tabati liiklusest kolm narkojoobes ning 36 alkouimas roolikeerajat.Viimane pole muidugi viimase instantsi tõde,sest arenenud maailm ja kogu suur uus liit lubab pärast veinipokaalikest autos kodo koti poole rühkida, aga meie trahvihimus riigike ei saa seda lasta juhtuda.Kes siis riigile raha kokku kannab, kui õrnalt joomased täie õigusega kettas istuvad.
Üldse tundub,et kui võimumehed kiidavad kui hästi kõik on ja et Suured Poisid uhked onvad,siis just täna tuli mõte-mitte TÄNU neile vaid  nende KÄKKIDE KIUSTE läheb meil nii kuis läheb, aga mitte väga halvasti.
Kui olete mõttega päri,kirjutage ja joonistage mulle,palub
teie paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, November 9, 2013

Midaiganes killukesi ma siia pillan,ikka on

võimueliidil vastulause varnast haarata.Oli ju mõni päev tagasi meedias juttu,et Kunda joogivees kahtlased ussikesed ringi sibavad.Pajatati et seda vett ei tohiks juua,tasuks manustada vaid pudelivett. Sanitaararstid olid paar päeva tagajalgadel aga siis kutsuti nad korrale.Mitmendale, seda ei tea ei  allakirjutanu ega lapsed. Ent tänane, kantseldatud meedia väidab,et ussikesed on täitsa head ning kahjutud...Seega, jooge või sööge neid, ussid ära ei koole.
Niisamuti kutsuti korrale kirjatsurad kes sattusid hoogu kiirabireformi kirjeldades,et tohtrid kaotavad töö ja kiirabi tõmmatakse hoopis koomale.Päevameedia pajatab vastukaaluks et luuakse kümneid uusi kiirabibrigaade nii Sauele,Mõigu-maile kui Tartumaale ning arstiabi hoopiski edeneb. KES OLI SEE VAENULIK TÕBRAS,KES PAISKAS RAHVA ETTE NEID KÕLAKAID KUI NÜÜD PEAB ME AUS VALITSUS KÄIBETÕDESID TAAS JALULE SEADMA, tahaks ma siinkohal teada...Eile õhtul  Mimmiliisaga Linnateatris käies ning Hamletit vaadates sain teada et minu kultuurikiht mitte päris kulunud pole.Rozenkrantz ja Guildenstern ning Hecuba tulid väegade tuttavad ette. Nagu ka Yorick,kelle pealuu silmaauke täitis hauakaevaja väikeste sibulõunapunnidega enne kui viinapitsi vastu ta  kolpa kõlksas.Olulisematest tegelastest rääkimata,kes kõik pakkusid nauditavat vaatemängu. Kuigi selle  kaifi nimel tuli mul vaevaliselt longata linnateatri Taevalava kõrgustesse,mis nõudis suisa tervisesportlase väärilist pingutust.Mis eriti märkimisväärne-kogu lugu serveeriti ehteestlaslikus võtmes ning lavastus algas tubli viinaviskamisega mis jätkus kuni viimase vaatuse kulminatsioonini. Minul oli igatahes seda va suure  äratundmisrõõmu ehedust piisavalt, aga kas ka teil. Andrus Vaarik, Indrek Ojari ning  Evelin Võigemast võtmerollides, jpt. esinesid tuntud headuses, mulle vähemtuntuist ei räägikski.
Öö värvil ära lase võimust võtta, mees -
nii rikutud saab sinu meel...
see tähendamissõna passib mullegi kui etenduse õige sõnastus meelde jäi. Sest öö värve kipun nägema ikka ja jälle kui närv mustaks kipub minema.Põhjusi selleks pakub igapäine elu, mis sinna parata. Kuigi optimismi mul laenama minna pole tarvidust.
Seekord siis sedasi,tõdeb õhtuseid külalisi Heikit-Marjut ära saatnud
paadikapten Neemo E Poldre

Friday, November 8, 2013

Eilses Päevakajas siin blogistamiskastikeses tuli kiita

piirijõetaguse üleaedse valitsust, kes füüsikaseaduste ja LE pügalatega oskuslikult rinda pistab.Täna aga on luubi all me kohalikud võimurid,väikeriigi valitsus, kes seaduse täie rangusega on juhmi näoga näpanud kohalike omavalitsuste tulubaasi, röövides neilt lõviosa üksikisiku tulumaksust ning pärssides kohalike maksude kehtestamist. Nii nutavadki värskeltvalitud KOV asjapulgad, et kooliõpikute raha, laste lõunasöögitoetusraha ning koolibusside käigushoidmiseks vajalikud ressursid puuduvad. Õnneks nõudvat Euroliit,et kui koolivõrk optimeeritud ja väikekoolid suletud, peab riik tagama koolibusside liikumise.Õpetajate väljahõigatud palgatõus on kah rahapuudusel takerdunud siin-seal.Vahepalaks-kui haigemajade hooldusõed lootsid palgalisa saada,sest normtunde haige kohta suurendati,siis sellegi raha söövad ära tõusnud kommunaalkulud ja elektri hind.Rahvas loodab et asjatundmatuid otsuseid tegevad  ülemused satuvad mitte kauges tulevikus just nondesamade alarahastatud õekeste hoole alla.Küll siis õiglus võidutseb ja nende mõistus taguotsast peakesse naaseb. Kiuslikud küsimused tikuvad pähe-miks on vastutavad seltsimehed ikka nii uhked, et sudavad matta mede raha Utah, kõrbe ja kreekamaalaste eluolu parandamisse,aga oma talendid nagu Kalju Suur jäetakse siinsamas hätta, ei leita pisukestki raha tema põetamiseks hooldekodus.Nagu kinnitab parasjagu me  päevameedia.Mäletan vanameistrit viimatistel suvedel istumas Wiiralti kohviku nurgalauas, teetassike ees.Vabaduse platsil suviti longates liikudes põikasin ikka sealt läbi,et tassike latte,e kohvi libistada või jäätist limpsides vana hea kolleegi Kaljuga mõni sõna vahetada... Tubli maalriproua Naadi käis just läbi ning tuvastas et täielikult kuivamata krohvipinnale ta värvi panema ei hakka-muidu tule veel kobrutavat värvikihti uuendama, kvaliteeti parandama...
Linnateatrisse Hamletit tervitama suundub tänase päeva kulminatsiooniks koos Mimmiliisaga 
teie endiselt ullult agar ning hakkaja
paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, November 7, 2013

Kodu Korda projekt saab homme viimased pintslitõmbed

sest maaler Naadi, väegade ontlik daame kes vaid tippklassi tööd tunnistab ning ainult parima tulemuse tellijale loovutab on pärast tänast kahte silumise-actioni tulemas ja värviga katmas kahe uue siseukse palesid miska i-le täpp peale kukub.Ohh mis keeruline lausekontruktsioon siit välja kukkus, eks saanuks ju lihtsamaltki.Reegleid järgides, mitte kihutades kui nemad seal autodega piki endise murdmatu liidu teid ja tänavaid nagu täna jutuubist vaatasin. Hirmus, mis toimub. Justkui oleks kõikvõimas kahemeheline ja kahepealise kotka all toimetav valitsus tühistanud kõik füüsikaseadused ning lõpetanud nende endi jaoks ka LE toimimise.Kui Sul ikka istumise all näiteks must Audi A-8 numbritähisega a...AA,siis võid lennata läbi igast ettejuhtunud Lada-rondist nii et puru taga ja mentla laiutab käsi.Korteez selle maailma vägevatega teeb ees,väiksemad huligaanid järel.Ei fooritulesid ega kiirusepiiranguid,ei liiklusmärke ega muu segava asjaolu viitkümmet halli vajunditki.Veenduge ise ja minestage oma arvutiekraani ette kui närv vastu ei pea.Liiklusalane kirjaoskamatus pluss absoluutne pohhuism toodavad laipu küll ja veel.
Natike veel ka kohalikest muulastest.Meie nö kodustatud seltsimeestest.Veel 2005.a. uskus neist 38 protsenti et Eesti astus vabatahtlikult N.liitu,vaid 17 prossa arvas teadvat et okupeeriti. Vat sellised lood siis selle integreerumise taustaga.
Kusjuures just paisati Virumaa huviliste ette armas uudisnupuke.Tsemendilinnas avanes uus meede, eriti  soodsad olud kalalkäimiseks Kunda jões.Nimelt avastati neil päevil et linna joogivees ujuvad ringi ussikesed. Mis nüüd muzikkudel viga-vala topsike väärt vett täis, haara õngeritv õlale, pista sosku tasku ja joonelt mäest alla silla juurde või esimesse jõekääru.Mimmiliisa on sealt küll ohtrasti kalu õngitsenud kui vanaema juures suvitas.Ka vennake oli tegus kalamees ning suutis neist pärast lõkkel maitsvat röövlipraadigi valmistada.
Mokkamööda ei tundu aga enam võim olevat meie vapratele Stenbocki poistele. Riigikontrolöri hinnang olukorrale riigis pole meeldiv vaatamata riigikontrolöri väljavahetamisele-uuel poisil olla jutt ikka endiselt hallivõitu ja kurvavõitu.Euroopa parim peaminister kipub väitma et Eurostat hoopiski etemat peeglit me näo ees hoidvat.Meenub vene vanasõna-ära kiru peeglit kui endal lõust kõver.Eks see europeegel näita siis meeldivamat kujutist.
Mina-mees oma koonuehitust küll peeglikesest seina peal uudistada ei taha.Niivõrd teine inimene kaeb sealt vastu ja selle äratundmisega mul suuri raskusi.Parema enesetunde säilitamiseks pigem hoidun ja las teised näevad mida on vanaonul näidata-mul suht poogen.Peaasi et mu endist kiilaspead kaunistab madaltihe karvkate, siis pole nii bandiitliku moega
teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, November 6, 2013

Kas ka teil on huvitav jälgida neid

Vene Riigiduuma töö iseärasusi ning mõelda,millal see stiil meieni jõuab.Kui veel kauaks jätkub reformerite ponnistusi omariikluse hukkamise kallal siis usun, see aeg pole kaugel kui riigilt kogujaiks valitud, kutsutud ja seatud me rahva parimad pojad ja tütred sama avalikult ja valehäbita omavahel suuremat tüli kiskuma hakkavad.Täna hööguvad vaid söed,kuid millal lõke üles lõõtsub ning mikrofoni kajavad killukesed a la Navalnõi- Analnõi jpt pluss kõnemehe  veeklaasist oponendile kaamera ees vee näkku viskamine. Ekstrahuvitavat näeb - leiab aga jutuubist kuidas duumahuligaan Volfovich aina märatseb kui kõnepulti pääseb. Miks pean teda huvitavaks-sest tema jutust koorub tihti kibe tõde kuidas kommarid on oma rahva parimad pojad pluss kümme miljonit halli massi hukutanud. Huligaan Zirinovski põrutab kõigile isakestele alates leninlik-stalinlik kamariljast,siunab paganama  revolutsiooni  ning selgitab kuidas kolme mehe ühisponnistusel see teostus.Volfovich pajatab trotskismist ning tema mõjudest ajaloo käigule. Küll on huvitav suisa öötundidel süveneda ajaloohämarustesse, kuigi tema vaated baltlastele pole just sümpaatsete killast.Kaugel sellest, vene juhtpoliitikuile on omane meiesuguste mittesallimine.Okupeeriks uuesti kui saaks.
Aga hunt jäägu selle poliitikaga tänaseks. Pere-elu palju huvitavam ja erutust pakkuvam. Eile tegin pojukestele üllatuskingituse-ostsin Tipa-Tapa poekesest kaks Britton-turvaistet.Turvatoolid neil isa autos, ja kui me kooli vastu läheme,siis pole enam vajadust ringi tõsta- uued turvad on mõeldud kuni 35 kg kaaluvaile putukaile, pärast saavad neid kasutada Hendrik ja ka Annakene, küllap neiu siis juba Eestis elab kui nii suureks kasvanud...  .
Taolised siis ongi neljakordse vanaisa rõõmud
tunnistab paadikapten Neemo E Poldre
Ja lisaks.Eile saabus teade,et meie Berit oli valitud 220 kunstniku seast 21 hulka, kelle tööd juba  veebruaris Kumus algaval graafikatriennaalil väljas.Seega väga tubli tulemus- oli kaaluda paarisaja eksponendi vahel kuid valituiks said vaid paarkümmend...

Tuesday, November 5, 2013

Kes kardab Eesti ajakirjanike liitu

Küsimus on lihtne nagu vastuski-vaadake ringi lahtiste silmadega-keegi kass Basilio vuntsidega poliitik, tavaliselt sama kaval muie näol, pageb kabuhirmus, punaselaigulise koonuga, kui Äripäeva ajakirjanik Kristina esitab talle mõne nö valusa küsimuse.Vat tollesama kavalpea, meie ülitubli  miljonidollariafääri kangelase ja peatse presidendikandidaadi partei pelgab ajakirjanikke hullemini kui vanakurat välku. Sest mine isahane tea, äkki hullud korraldavadki uue loomeliitude pleenumi. Eelmise ju algatasid ning näe tulemust-murdmatu liit hakkas pragunema ja sündiski XX sajandi geopoliitiline katastroof. Nagu keegi teadjam piirijõe taga väidab.
Nii hoiabki valitsuspartei leheneegreid lühikese keti otsas ning on lükanud kausi kaugemale.Mis kausi, küsige teadjamatelt-ikka selle milles riigipiruka tükikesed sehen.Aga miks ma taaskord selle valusa teema juurde naasin-sest täna esitasin oma liidu eestseisuse liikmele vajaliku põhikirja-paranduse, milles nõudsin et punktist 1.1 lendaks välja sõna AMETIÜHING.sest me oleme ikkagi loomeliit, mitte mingi f..ng ühing. Susi teid söögu,kes te sellise Trooja hobuse me põhikirja sisse smugeldasite.Kürb lugu kui moodsat keelepruuki tarvitada.
Eesti keelest veel.Jookseb meedias Türgi seriaali reklaam, mis kutsub vaatama seepi nimega Süüta süüdlane. Sisukirjelduses aga vestetakse legendi kellestki neidisest,keda sugulisel teemal miskised paharetid kuritarvitanud.Aga sõbrakesed armsad,seks tarbeks on ju eesti keeles ammuaega kasutusel sõnaühend ILMSÜÜTA SÜÜDLANE, mis adekvaatselt ning moonutuseta seda pilti peegeldab-sest äratarvitatud tütarlaps enam mitte süütu olla ei saakski, miks filmitõlkijad sellele ei mõtle.On,s neil kahekordne lõpetamata eelkooliharidus,tahaks küll teada.
Poliitikalaineilt.Rahvas küsib,tahab teada-kas reform tähendabki nüüdsest kogu elutarbelise taristu ärakoondamist,kinnipanemist,säästureziimile viimist.Ajalugu ent mõistab moarust reformide all rohkem edasiviivad reforme, mitte riigilaevukese uputamist, me elu kiiva kiskuvaid muudatusi, inimeste eksistentsi pöördumatult halvendavaid nö reforme, kogu riigile vajaliku aparaadi eriti õhukeseks hööveldamisi,koolide sulgemisi,ka medtöötajate, päästeametnike jt koondamisi.Tänane pommuudis kajastas aga paljude kiirabiarstide mittevajalikkust Eesti riigis.
Ja miks vestetakse siin-seal järjest tõsimeelsemalt  me kahekeelse riigi muutmisest kakskeelseks. Niigi oleme harjunud, et ütleme üht ja mõtleme teist nagu siis kui ütlesime Lenin ja mõtlesime partei. Mida küll annaks üleminek kakskeelsusele on raske mulle tõestada.
Kes tahab selle ja veel mõne lolli idee maha müüa,konsulteerige enne
paadikapteniga, kel nimeks Neemo E Poldre

Friday, November 1, 2013

Pojukesed ikka suudavad üllatada,sest on ülivaimukad

Eilne hommik algas lõbusalt.Mimmiliisa oli alles voodis kui välisuks liigahtas ja esikust kostis Sebastiani reibas hääleke
-Tere,ega ma ei sega - tulin ütlema et me hakkame nüüd kooli minema...Nomidameest,keda võiksidki segada kui Sissy klähvib tervituseks, Mimmiliisa loeb voodis krimiromaani ning mina sukeldunud peadpidi internetti.Aga tuju tegi heaks küll sihändne sissejuhatus kenale sügispäevale. Kell 13 olime Avekuke Akadeemia /minu vana koolimaja ukse juures autoga koolipäevalõpuvalves nagu kaks viie-eurolist, sealt kimasime Nõmme turgu et osta halloweeni-kõrvitsaid ning pohlamarju sügavkülmiku kõhu täiteks.Kalmuaias hingedepäeva eelne koristusaktsioon pojukestebrigaadiga tehtud ning pärast koduköögis sohver-perenaise kotlettisid kartlipudruga vatsa pistetud võisidki noorsandid suunduda Nõmme ujulasse end vette kastma, sest s...t ujub, inimene supleb.Vat keegi taoline ujuja pistis põntsu Patriku susped kuni noormees end pesi pärast vees ligunemist.
Ju napsas õhtuse kõrvitsapeo tarbeks, sest eks kõrvitski taha end ujukates näidata...Nutma pojuke pole puhkenud,sest kuidas sa hädalisele keeladki. Tuleb lihtsalt uus nokuvarjuke osta.
Täienduseks eilsele mõttemõlgutusele spionaazist.Aastal 1969 kui punaarmeest vabanesin pärast kolmeaastast sundaega,tekkis taas mõtteid suure kodumaa reetmise teemal.Kui mulle välisviisade osakonnas tõsimeeli väideti et kuna tean nõukogude liidu sõjasaladusi ei tohi ma viie aasta kestel kodumaalt välja sõita.Kuigi Rootsi tädi mulle igal suvel notariaalselt kinnitatud küllakutse saatis.Vat siis, suures  vihas punakommarite vastu tõusetus mul taas päevakorrale vajadus reeta oma sotsialistlik kodumaa nii kähku kui võimalik.Aga kelle,selles oli küsimus.Valus saladus oli mul ju tagataskus-teenisin Ukrainas 57.õhuarmee pommilao tuletõrjekomandos, päästeautoks viiekümnendaist pärit vana ja väsinud ZIS-150.Nõrga veesurvejõuga pumbake sabaruumis, aeglaselt kulgev, oma sadat värvikihti kandev väsinud, pika kabiiniga kere ja kõvad puupingid meeskonnaruumis, muuseumireliikvia kui aus olla.Tolle ainsa mulle teadaoleva sõjasaladuse oleksingi vahetanud oma vabaduse vastu,kui vaid mõni lääneriik oleks seda teavet vajanud.Ent minuga ei võtnud ühendust ei CIA ega M16,kurat neid võtku.Ju minagi polnud piisavalt aktiivne kuigi olin äsja kandnud lennuväe paguneid uhkete kuldsete propelleritega väeliigi tunnuseks.Linnaloal viibides oli  tantsulkadel meil ukrainlannade seas ikka lööki, sest meie sõjamehevormid olid kehasse töödeldud,nahksäärikud küll kunstnahast kuid sääre ümber pingule veetud ning lõõtsmoonikutena alla surutud.Mustapagunivennad teistest väeosadest olid kui kartulikottidesse topitud tcutchmekid,sest neil polnud kombeks kasarmuis ise oma mundreid ümber õmmelda.Lennuvägi ikka lennuvägi,kuigi helikopteritki nägin vaid kuuajasel komandeeringul kui sohverdasin polkovnik Kondratenkot lõbusal vene dziibil GAZ-69.Parimad päevad olid,sest sain koos temaga mööda Lääne Ukrainat ringi sõita,ohvitser ise oli lahke ja hooliv.Auto alla 100 000 km läbinud ja heas korras.
Sellist elu elas siis ukrainlasi okupeerinud
paadikapten Neemo E Poldre