Monday, September 30, 2013

Muljete virrvarr olnud võimas,nende talletamine nõuab

uudistajalt suisa üleloomulikku tähelepanuvõimet. Laupäeva õhtu leidis me neljase reisiseltskonna mõnusast ülimoodsast terrassiga restoranist,mis kuuldavasti oli Desomi nimelise kohakese viinamarjaistanduse omaniku valduses ning kus pakuti imehäid roogasid.Mille allaloputamiseks tasus tellida  võrratuid veine ning neid ka kastiga kaasa osta.Võimalused, mida me kuidagi kasutamata jätta ei saanud.Saksamaa, Prantsusmaa ja Luxembourgi piiril asuv Shengen oli samuti väärt et seda paika väisata.Kodutee venis küll pikemaks ning ega me Shengeni viisat vajanud,kuid huvitav oli see ajalooline paik ikka.
Av Verger de Steinsel märkis keeruka lähenemisrajaga, suure mäe tipus asuvate õunaaedade kohta, kus eile oli traditsiooniline õunafestival.Autoparkla pungil täis nagu me laulupeol,pikad telgid pinkide ja laudadega nende varjus,samas õnnelikud põllumehed müümas oma toodangut.Õunu, kartuleid,kõrvitsaid ja...alkoholi mida õunast saab,laste rõõmuks ka õunamahla.Näljasele kõhutäiteks hot-dog, friikartul ja muidugi pokaal ja/või teine ülihead veinikest.Limpsisime seal ja haarasime tööd koju kaasagi.Et kogu see lust me kodust vaid 11 km eemal,polnud muret naasimisega.
Tänane reis kujunes pikemaks.Poolsada km veatuid, autosõbralikke serpentiine mööda metsaseid mäekülgi, millele roninud tuhanded imearmsad majakesed pakkusid silmailu kui mõnes muinasjutus. Kordumatu usinuse ning fantaasiaga osatakse siinmail oma kodukesi loodusesse sobitada,haruldaselt kokkukõlavaid värve kasutada. Imetabaseid nutikusi rakendades aretatakse terrassinurka välikamin,mille kaldkatus ja korsten orgaaniliselt majaosaks liigenduvad.Küllap leiaks põhjamaa sootsiumist pärinev, siinmail ringiliikuv arhitekt poolegi päeva jooksul mõnda jäljendamist või edasiarendamist soosivat eeskuju.Looduse ilu väljendamiseks jääb mul napiks sõnu kui ülivõrdeist abi ei otsiks.
Tänanegi päev polnud ses mõttes erand et superilus loodus me nelja reisimehe vaimu värskendas. Eero oli küll tööl kuid me see-eest tarmukalt Esch-sur-Sure välikohvikus keha kinnitamas enne kui mägijõekesest kosutatud paisjärve uudistama kippusime.Mobiilis krõbisev teejuht oli abiks ikka kui teadsime uut sihtkohta küsida.Pean märkima et paremat reisiseltsilist kui väike Anna te kusagilt ei leia-alati lahe ja rõõmsameelne piiga oli ühtviisi heatujuline nii autosõidul kui vankrikeses kui Mimmiliisa teda kusiganes magama üritas sõidutada.
Prantsuse keele vestmik ja sõnaraamat on hetkel mu parimad sõbrad
tunnistab paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, September 28, 2013

ISSAND,SA TEGID SEDA JÄLLE!

hüüatas Siiri Sõnajalg kui oli veeklaasi huulteni tõstnud.See nali hakkas sotsiaalmeedias levima eile kui paisus skandaal usklike õekeste Sõnajalgade, Jeesuse pruutide humalapäiseist autosõitudest meretagusel maal. Lugu ise oli piisavalt banaalne. Viivikene tabati promillidega autoroolist ja kui daam sõidutati Kuressaare haiglasse ekspertiisi suutis ta mentide käest pageda ning autos oodanud õekesega ära põgeneda. Huumor oli TV3 antud usutluses, kus Siiri siristas kogu oma näitlemisoskuse pagasit käiku lastes et ta joob ikka ja alati ainult vett. Kuidas ta vaene õekene, eksinud suure haigla labürintides,tulnud välja valest uksest ning sattunud tema juhitava auto tagaistmele.Teel koju peatas neid politsei, kes tuvastas ka temal 1,5 promillise joobe ning kiskus Viivikese auto tagaistmelt, tõugates teda kaks korda kraavi suunas.Kuis siis nii, ta polnud isegi roolis, siristas Siirike käsi laotades ning laialt juukseid lehvitades.Jättes täpsustamata et õeraas pages ekspertiisist ning tõukas teda uuel kinnipidamisel autost välja näppinud menti rindu...Rahvas polnud kitsi igasuguste vaimukate kommentaaridega, kuna skandaalne perekond on suutnud paljudel kohalikel kuklakarvad turri ajada oma ülbe käitumisega. Aina lendavad iga kell oma helikoperdajaga üle naabrite elamise ja karjamaade.Laskuvad ootamatult Kuressaare autotanklasse paake täitma ning demonstreerivad lihtsurelikele igal moel, mida on nende  Jumala silmis väärt rahatud kaasmaalased. Ise teevad aga muudkui pattu ning tormavad kirikusse, et Kõigevägevamalt kähku andeksandi paluda.Peremees silitab kordamööda nii õekeste kui vendade Vitjukkide päid ning lohutab oma armsal moel ja leebel häälel...
Ent nüüd tagasi puhkusemuljete manu.Kuna siinmail on moes soe õhk ning päikesepaiste jälitab mind pidevalt tunne nagu oleksin sügise saabudes lennanud koos linnukestega soojale maale.Mis on ju iga põhjataeva all elava eestimaalase helesinine unistus. Lõpuks ometi täitunud, võin ma siin rahuldustundega väita.
Millega aga rahul olla ei saa,on remondistardi viivitus.Eilsel telefonivestlusel pojaga selgus et ehituslepinguski lubatud meistrimees pole laekunud ega hakanud olmeruumides seinaplaate maha võtma,riiuliavasid saagima. Pigem muretsen seepärast kuidas ta torustikumured lahendab kuna WC tööd üpris keerukad on.Teise korruse veevärgiseotuse pärast.Mina saaksin küll oma sunnitud pagendust jätkata kui tagasi Maarjamaale laekume.Purjetaks näiteks Hiiumaale, ent Mimmiliisa peab ju tagasi tööle naasma.
Sellest murest on teadupärast prii teie
paadikapten Neemo E Poldre 

Friday, September 27, 2013

Siin raadio Luxembourg,kohe saate uudiseid

Mis nii viga VIP-reisida nagu me eile Mimmiliisaga. Juba stardieelne ettevalmistus kodulinnas oli paljutõotav.Ratastooliga ametimees oli kähku me tsekkamise pointi juures, kohe läksime teele, mu võitluskaaslane vudis pakikärukesega kõrval. Aeroplaanile minekki käis kibekiirelt,sest meid lasti esimesena löögile. Lendokone oli kah lahe ning usaldusväärne,vaid tasuta jooke ei serveeritud nagu varemalt.Kõikjale hõljus ühtäkki härjasilma-praadimise lõhnu pärast õhkutõusmist, kuid see vist mõeldud vaid piloodile,sest mina sain kolmeka eest pelgalt tassikese kohvi ning muffinipoisi. Polnudkid hullugid,sest magu ei mõelnud enam justkui kõri oleks läbi lõigatud et midagi ülalt peale ei tiksu.
Copengaagenis,tolles kuulsas Gastrupi ülisuures aeroplaanikodus ootas meid aga tõeline üllatus,Justkui maa alt kerkis me ligi korrektne Falcki mundris mees oma elektromobiiliga.Mul paluti poetuda sohvri kõrvale ning Mimmiliisa napsati koos pagasiga kähkusõitja sabaotsale.Ja vigursõit rahvamassi vahel võis alata. Hääletu masin vingerdas inimeste vahel,kes tõtates samas suunas, jäid meile tihti jalgu.Oma arvata paarikilomeetrise sõidu järel keset arvukaid kohvikuid ja kauplusi -nii et silmad võttis kirjuks-maandusime assistance room-is mis oli tegelt mitme toaga hästisisustet puhkeplatsike kuhu ratastoolidega toodi veel paar vanurist vaegurit.Ja siis haarati mindki ratastooli ning viidi garagesse koos mu inva-saatjaga.Seal parkis ehtne kiirabiauto.Sinna meid juhatati ning nood kaks falckisti kihutasid ambulance-autoga piki aerodroomi otse väikese Boeing-aeroplaani juurde,Mugavas nahkistmetega SASi lennukis üllatusid  järelsaabunud kodanikud meiesuguseid  vippe nähes, keda uudistati päris hoolega.Sest enamus kaasreisijaist polnud tavavurled, vaid stiilsed ning väljapeetud ärimehed ning -haid. Luksemburgis ootas meid lennuvälja buss, mis mahutas lahedalt kogu me lennukitäie, ja minulgi polnud muret sisseronimisega. Kohtumine vastutulnud Beriti ja Annaga oli soe ja südamlik nagu oligi arvata.Kiirel sõidul koduni sain imetleda tütrekese head väljamaist sõiduoskust,mille krooniks oli imetabane ning sujuv parkimine,Tagurpidiboksi pugemine teinuks rõõmu igale sõidupedagoogile, keda juhtumisi esindab ka teie alandlik teener,allakirjutanu,
Samamoodi esindan ma halvatud vaegureid, keda aitaks rakuravi mis käivitus just Tallinnas Magdaleena haiglas.Taastava kirurgia kiinikus võetakse vastse seadme abil inimese kehast rasvkudet mida pärast tüvirakkude eraldamist ning töötlemist Cytori aparaadis süstitakse käsivarde,randmesse ning sõrmedesse. Olin sellest kuulnud juba rohkem kui aasta tagasi ning kippunud arvama, et tolle teema tulek jääb vist minu jaoks lootusetult hiljaks.
Nüüd optimismist särav mees siin väljamaal viibides enam nii ei arva
tunnistab teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, September 25, 2013

Tahan oma endist elu tagasi

See mõte külastab mind vahel kui olen ärritunud oma abitusest ning erutun vajadusest kasutada vasakut kättki koduses majapidamises.Siis aga kutsun end korrale, sest on ju palju abitumaidki vaegureid,kes ei tule toime ka sellega mis minule jõukohane.Pealegi võitlen oma raviarsti toel praegu elu eest tolle kurja krabajasega kes mind teispoolsusesse viia tahab.
Ja kui see kole päev kord koidab, pole mul kurbtust hinges sest seal kus mind oodatakse ei pea enam lonkama ega vaeva tundma,kõik mured langevad maha kui vesi hane seljast.Viimane remark enne kui teema lukustan.Pean vist pillama vihje Mimmiliisale et mindki tuleks saatesõnadega teele saatma seesama sümpaatne vanahärrast ilmalik pastor, kes nii südamlikult lohutas leinajaid äsjasel proua Helgi ärasaatmisel seal Pärnamäe grillis...
Muide,mu võitluskaaslane sai sünnipäevakingi lisana eile ripsmepikendused ja uued geelküüned. Seega võib 5.oktoober tulla pidulikumalt kui varem.
Vestlesin just Simoga kelle Ylläse mäe talvemökki tahavad uusaasta vastuvõtuks sõita me noored kõrvalmajast koos laste ja sõpradega.Meiliboksis on hommikust alates kogu tarvisminev infopakett. Ajaleht küsib, miks vanadel fotodel inimesed üldse ei naerata.Ju polnud võtta selliseid klowne-valimiskandidaate kes jaganuks jaburaid lubadusi mis naerma ajanuks.Ülbikust Jürgen ja tema vaimne isa Esimene Andrus ongi need,kes esimesena meenuvad.Eile tulid suured poisid turule avaldusega et lubadus toetada koolilapsi huviringide rahaga oli katteta.Seda papirulli ei ole ega tule.. Ent kust tulevad need miljonid,mida pakume virelevaile kreeklastele kui neil vesi jälle ahjus.Alles hüüdis politrukipagunitega poiss,et vajadusel anname hellenitele kohe lisa-no kuidas tal häbi ei ole, kes siiski talle palka maksab, kas mitte eesti maksumaksja.
Värskeltküpsetatud broiler, klownimainega sm Rindkere /nimi muudetud/ hüüatas kähku meedias-valige mind Tallinna linnapeaks, mina annan selle huviringiraha.
Täielises Eesti Vabariigis on auu sisse tõstetud igamees kes mittemillestki miljoneid valmis vihuvad. Nii hakkasid minulgi mõtted liikuma kui teamitmendat korda leidsin PM kuulutuste realt väärt sisuga reklaami-ostame maad,millel asub mobiilimast.Meil vedeleb siin-seal murdmatu liidu armee igasuguseid piirivattide maste- täiesti tarbetult,kusjuures.Tuleks mul vaid odavalt mingi maatükike soetada ning too mastijurakas lasta püsti vedada-Kohe on kohal tundmatu rikkur,kes  maksab 12-kordselt selle summa, mida mobiilioperaator teile aastas tasub. Nii see rahapuu mul kasvabki, otse looduses.
Kel on veel tarku mõtteid mida jagada,teie kõnesid  ootab
paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, September 24, 2013

Päevade möödatuhisemise tempo tõuseb

Tõuseb ta jah vastavalt sellele, mitu tundi jääb me väikese seikluseni. Ja kohe algava remondini olmepindadel.Ettevalmistused on tehtud, ehitajaga eelleping sõlmitud, tähtpäevad paigas.Jääb loota et kõik on vettpidav kuigi taevaserv na aukline ja sealt ikka tilgub va seenevihmakest.
         Eile, kui saatsime viimsele teele armsat vanaproua Helgit, oli kah taevas nii nutune ja mossis. Peielauda istudes säras Botaanikaaia palmimaja kohal taevasinas hele päikeseketas ning meie peade kohal lendles vallatult üks linnukene. Kas ta elas seal või oli ehk tegu teispoolsusse läinud daami hingega, kes meiega hüvastelles kõigile kokkutulnud  headele inimestele, ärasaatjatele end näidata soovis.Vat sellele mul vastust pole,inimesed armsad.Ent kogu ärateelisega hüvastijätt oli vaoshoitult soliidne, tasemel.Nagu vanaproua ka ise soovinuks.
Haapsalu suvede minevikku jäänud avapeatükk sai eilsega lukku pandud. Sest olid ju imearmsad need igasuvised weekendid selles hubases kuurortlinnas. Koos kahe pere lastega-viie põnniga ning alati lahke pererahva - Elmari ja Helgiga. Kalevi tänava vanimas, suisa esimeses majakeses mis täna elab renoveerituna oma imekauni  muinasjutumajakese elu.Kus oleme samuti juba suvemõnusid nautinud.
Muinasjutte maalt ja merelt toob esile ka igapäevaelu.Kui oled koos pojukestega,kes triksid-traksid ja nutikad.Kui peatusime Kalevi politseimaja ees, et minu uued dokumendid välja võtta,kilkas autost esimesena väljunud Patrik üllatunult-Siin töötab ju Tiit Marvel.Läksin koos pojukestega migra-ameti vastuvõturuumi,kus noored küsisid vastuvõtutädikeselt-Kas Tiit Marvel on täna tööl. Hetkeks üllatunud tädike nokkis teemat lausa lennult, kogus end,  muigas- Tal täna vaba päev. Pojukesed naeratasid mõistvalt ning lahkusime, mul vastsed dokustaadid näpus.Pärnamäe grilli ees autosse ronides märkasin eile parklas asfaldil kauneid hapraid prille ning pakkusin neid meilt küüti soovinud prouadele. Mimmiliisalegi näitasin oma leidu, ent tema tundis ära hoopis Patriku prillid...Minu üllatus oli piiritu, sest polnud oma koolimineku-kingitust pojukesele kordagi näinud.Selgus et noor professor oli susanud oma okulaarid auto uksetasku asemel avamishoova süvendisse...Kuigi meil oli kokkulepe et kohe kui eest võtab, pistab prillivutlarisse.
Seekord läks siis sedasi, aga kuidas järgmine....seda ei tea teie
paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, September 18, 2013

Eestlastelgi on imetlusväärne joon olemas

Oli just juttu,et itaallastel avaldub imetlusväärne joon iseenda üle nalja heita kui ristluslaeva Costa Concordia hakati üles tõstma uppumiskohast Türreeni meres Giglio saare ranniku lähedal.Aineseks oli see,et operatsiooni õnnestumine suudab taastada maailma üldsuse silmis usu itaallaste intelligentsi, mis vahepeal on suure kahtluse alla sattunud.
Eestlaste intelligentsis pole vist enam põhjust kahelda.Sest juba on tohutu mass inimesi,muidurahvast ja arvamusliidreid hakanud kahtlema uusbojaaride-parteikandidaatide lubaduste ja tegude ühtimises ehk paikapidavuses. Meie suudame juba iseenda üle naerda, sest eks valime ikka ja jälle püünele noidsamu pätistunud seltsimehi,kes meile suhu ja silma valetades häbitult oma karmaneid täidavad. Kivisildnik oli eileõhtune rahvaärataja.
KOV on kohaliku saekaatri kõrval ainus tööandja maal.Kohalik omavalitsus ei saa luua töökohti,kõik edendamised, parendamised, tõhustamised on läbi kukkunud.Lõkkeplatse,tantsuplatse,kiigeplatse on  tehtud piisavalt,aga kus on kasu.On tehtud veepuhastusjaamu tühermaade naabrusse,autobahne ning muudki suurejoonelist. Kuid riik on nurjunud, kes palju ja sihikindlalt pingutanud, mingu eemale või koligu väljamaale,sest neist on mujal rohkem kasu
Valigem rohkem asotsiaale volikogudesse,põrutab kirjamees Sven,sest neist on rohkem kasu,täidavad alkoaktsiisiga riigikassat.Töötud ja kodutud kontoreisse ning prükkar linnapeaks,lõpetab autor ning on väänanud kogu loo mõnuga üle võlli.
Varemalt juba ma tuumasin, et 101 äravalitu halamine teemal-meid ei saa valijad tagasi kutsuda,sest puudub vastav seadusepügal.Ent  lahendus on käeulatuses.Veterinaartohtri diagnoos- hädatapmine olekski kogu teema võti ning paneks selle kenasti lukku.Leebem variantki on mul välja pakkuda.Vaja oleks et iga valija võtaks aukohuseks esineda massimeedias vähemalt kahe oma saadiku äpardumisest ning suisa ebaõnnestumisest. Üks oleks kohalik ja teine üleriigiline polliitprost, kes selmet ausa tööga  leiba teenida isub juhitoolil petab rahvast ning tillitab oma valijaid.Alles meilt nõuti kohustuslikku keskharidust asi see siis sõnu paberile ritta seada oleks.Kui mõte on söödav,helistage kirjutage ja joonistage.Kontaktivõttu ootab himukalt teie
paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, September 14, 2013

Eestlase mõtlemises on murrang silmapiiril

Aina enam hooman,et massimeedia purustab illusioone poliitikute empaatiavõimest ning aususest Eesti asja ajamisel.Kui see asi pole just pakendatud pangakupüürides, mida innukalt oma karmani aetakse.Juba hakkab valijaskonnale koitma kuidas teda on ligi veerand sajandit tillitatud igasuguste ligide poolt, kes andruslikult meie üle irvitades on võimule ligi hiilinud ja selle kaaperdanud.Eilne tilk karikasse oli kalasilmse  poliittehnoloogi ülbe avaldus-Peame Kreekale lisalaenu võimaldama... Kas seepärast et neil vaesekestel seal soojal maal on vanaduspension VAID 1800.- Tõsi, nii ülinapi rahaga pole korraliku sissetulekuga inimesed teps mitte harjunud.Siinmail pole keegi nii suurelt unistada julenudki.Sest prioriteedid on vangid ja võimuhullud poliitikud, kel raha suhtes mõõdutunne kadunud.Teades vaid hästi seda, kus on nendesuguste toimetulekupiirid.Minusuguse eakast vaegurist pinsisaaja hambaravitoetus haigekassa kaudu tilgub läbi mitme aasta-hiljutisel kihvatohtrikülastusel selgus,et kuna  aastal 2011 mingid pennid kasutatud hambaröntgeniks,siis järgmine sihtotstarbeline raha pole veel laekunudki,sest periood pole täis...Meenuvad poliitprostide kilked et rahvale mingit hambaravi- ega matusetoetust polevat tarviski, kuna sissetulekud olevat neil piisavad.Argument oli neil raudne-raha külvamine lennukilt polevatki otstarbekas.Lausa breznevlikult eluvõõras seisukoht, ütleks paljunäinud eestlane.
    Tagasi selle mäejutluse alguse juurde.Kogu massimeedia irvitab üksmeelselt neid õhumulle,mida valitavad seltsimehed meile maha müünud.TV3 avaldas isegi ülevaate Kolmedok, milles paljastati halastamatult kõik valed millega meid eelmiste valimiste aegu toideti ning mille kohta juba eos kõik mõistsid et neist ei saa mitte kui midagi.Delfistid sekundeerivad lugudega sm Rindkerest /nimi muudetud/  ja esiluurajast, kes pidavatki nüüd pressima kohalikku omavalitsusse et testida oma võimalusi pääseda riigilt kogujate ridadesse kui uus valimisaeg koidab.
Kui tahame siinmail midagi muuta,pekskem võimuhullud ja ahned seltsimehed piruka mant eemale, sest eluke saab vaid hullemaks pöörata kui me aru pähe ei võta.
Selles on veendunud vana paadikapten
Neemo E Poldre

Friday, September 13, 2013

Suveunistus on täitunud.Mina tänan saatust.

Minul kevadest saati kõrvadevahel heljunud unistus sattuda vaatama vähemalt ühte suvelavastust täitus eile parimal moel. Käisime Kõue mõisas koos Marju ja Heikiga vaatamas Strindbergi tükki preili Julie, mis oli imetabane hilissuve-õhtu sisustaja.Noore Baskini lavastatud ja hoogsalt ning suure vaimustusega mahamängitud.Alustagem algusest kui GPS-i toel mõisaõuele saabusime.Sohver pistis me rahvaauto Lancari pisut eemale koos kogu vajamineva matkastaffiga, me joped ja minu puujalg, see jalutuskepp jäid dziibi sabaruumi. Mimmiliisa hüüab oma heleda häälega auto mant -Enno, kas keppi tahad.Minu vaimustus oli piiritu, kui talle ütlesin-Sinu repliik haakus vägagi hästi eelseisva lavastusega...
Seejärel siirdusime hubasesse restorani Kaheksa Jalga, mis polnud küll suur,kuid seevastu õdus. Teatripartnerid olid sinna lauakese broneerinud ning nautisime nappi,kuid seda gurmeelikumat menüüd. Kokk valdas hästi nii lõhe - kui vasikateemat, mille juurde kaks pudelit head veini libises kui tilk vett kuumale kerisele.Paar tunnikest restos oli kui väärt eelmäng täismajale etendatud traagilisele loole.Et hiljem kadus Mimmiliisa uue valge nahkjaki vöö, on lootust selle leidmisel naasta piki vastrenoveerit Tartu maanteed Kose-Ristini ning suunduda mõisa juurde,tänada leidjat ning väisata taas sisseistutud kohti ses söögitoas ja manustada häid roogi.Juhul kui on mahti aeg maha võtta.
Ent taas on aeg siirduda poliitikaradadele,tsiteerida E. Ekspressenist Veiko Märkat ajalooannaalide tarbeks.Ta irvitab sloganit Uhke Eesti üle nagu enamus normaalsetest eestlastest.
Reformierakonna võimuloleku viimased tähtsamad sündmused Eesti jaoks on endale euroala võlakriisi kaelatõmbamine ning ränk hinnatõus/eriti elektri osas/.Kas rahvas on  nende peale mässu tõstnud või vähemalt protestinud. Ei ole Sellise kannatliku ja orjaliku Eesti üle peabki valitsuspartei uhke olema....
...sea tapmisel klassikalise meetodiga-pussiga kõrri-võib loomal tööle hakata maksapõhine vereringe ning ta jookseb veel tükk aega ringi ja karjub. Kohalike valimiste kampaania meenutab seda situatsiooni. Erakondade ajusurm on käes, kuid jäsemed ja kõri teevad inertsi mõjul veel sisseharjunud liigutusi.
           Mina punkteeriks teema oma eilse mõttevälgatusega-nimelt minul tulnuks teha valimisliit EP elik Ei Poliitprostitutsioonile osalemaks pealinna kohaliku omavalitsuse valimistel.Nii oleks taaskordselt oma sõiduvees teie
paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, September 11, 2013

Kas eestlased on lambad,tahaks küsida

Kaen jutuubist suurt karjamaad, mis pilgeni täidetud lambakarjaga. Keegi hüüab pisukeste pausidega  poliitloosungeid ja poliitikute nimesid, mispeale iga kord kostab sadadest kõridest üksmeelne -Määä-ää.Kuidagi tuttav tunne tuli nahavahele, sest nii me just elamegi.Mingid poliittehnoloogid müüvad meile, valijaile oma totakaid ideesid ja sloganeid, meie ainult määgime kooris juhmide nägudega  ja mängime kaasa.Kurb on kuulata ka lambakasvatajate nutulaulu julmist hundirünnakuist. Jõgevamaa talunaine kurdab, et metsakutsad viisid ära majavalvuri, suure koera ning valvasid siis majalähedastes põõsastes kui sajapealine lambakari nurmele lasti. Hommikuks oli kolmandik vaid järel, enamus mahamurtuna maas, sest hallivatimehed olid koolitanud oma järeltulijaid, mitte käinud nälga kustutamas, sest mets veel metsaloomi täis.
            Kui talutädil mõistus korras, miks lasi lambad ööseks väljale nähes hundikarja, arumaeisaa. Peaküsimus, kas jälle täidame uue liidu lolle seadus saksa täpsusega nagu eelmise liidu päevil.Kui ei lubata hunte lasta,kas oma vara kaitseks ei peaks kutsuma tuttavaid jahimehi sonderkomandoks ning pakkuda neile tänutäheks lambalihashaslõkki säästuliha arvel.Küll nad suu peavad kui ilusti paluda. On ka teine võimalus-sõita Ida-Virumaale ning soetada armeepüstol peremehele näppu. Et kui vaja saab ta kutsuda appi sm Makarovi ning paluda tal öelda paar kõva sõna metsaröövleile.Loodan, et valvsad naabrid ei lähe kituma.
Nii lambad me küll olla ei tohiks et enda eest mõelda ei suuda.
Vahelugemiseks-mind väisas sotsiaalametnik abivahendikeskusest.Noor daam, kes väga asjalik ning pädev nagu mulle tundus.Tundis huvi mu elamise-olemise ning tervise vastu.Loodan, et muljed olid just sellised nagu vaja. Sest m-auto projekt on parasjagu keskstaadiumis, otsus tehakse suure kolleegiumiga ning ca kuu aja pärast.Hea on see et ma ei pea hüppama liikuvale rongile vaid kõik mu  tarvilised paberid said aegsasti loovutatud. Mu freelanceri-karjäär ongi praegu suisa pärsitud just liikumisvõimaluse  piiratuse tõttu. Loodan, et see asjaolu sai samuti fikseeritud.
Homme on siis kauaoodatud teatripäev Kõue mõisas.Ju õnnestub sellega seoses väisata ka kohalikku gurmeerestorani.
Nii võiks kerkida ka eestlaste õnneindeks,sest praegu oleme uuringuandmeil 156 riigi seas 72.kohal. Teadmamehed on väitnud et eestlane peaks tegema vähem tööd ning pühenduma eneseteostusele,ka leidma rohkem aega oma hobidele ning sõpradele.
Kuidas saadki vähem töötada kui riik pingutab kruvisid-just tuli teade,et Soomes autojuhileiba teenivad eestlased kes vabastatud naaberriigi maksudest, peaks kodust,kasvõi laste hoiupõrsaist, kogu vaba raha tooma siiski meie maksuameti altarile. Kuigi juba tõusid kuritegevustrahvid ning pärimismaksud ning nende toimingute notaritasud on tõusuteel,on raha ikka juurde vaja-kuidas muidu katta suurte parteide valimiskulusid ning jaburavõitu tõotustejada, mida on täisriputet kogu avalik linnaruum. Teleris tegin eile suure avastuse-taanlaste poliitsarjas kõlanud slogan Oleme uhked on otse sealt pätsatud uljas pettus, millega hiilgavad meie poliitreformerid et mitte öelda hullemini...
Alati katsub oma sõnavalikut ohjeldada sisetsensuuriga
paadikapten, elupõline leheneeger Neemo E Poldre

Sunday, September 8, 2013

Vanavanemate päev muudetakse me kodus tööpühaks

Nagu eilses mäejutluses märkisin, pole vist täna mahti mu plaani A realiseerimiseks.Kavatsesin nimelt viia oma Mimmiliisa Kumusse, kus toimub mitmeid meie päevale pühendet aktsioone. Seevastu käivitub hoopis plaan B ning terass saab ilmastikukatte. Loodan, sest päike lõõskab ikka taevas ning armulise abikaasa  töö lõpeb juba kell 15.
    Avastasin flaierikeselt, mis koos päevalehtedega postkasti lipsatas,et mu lemmiklavastus Rakvere teatris saab toimuma 30.oktoobril. Leegionärid jäid ju suvel nägemata, sest imeilus suvi sulas kui jäätis kuumas päikeses.
Avastasin Maalehes hea loo Hiinast ning Rein Raua sisuka pihtimusjutu, mille pärast peaksingi selle lehenumbri võtma kaasa Luksemburgi et seda tema ekstudengile Beritile lugeda anda.
Loen suht tundmatult sõnameistrilt, kel nimeks Aivar Lembit, krimiteost Valestre. Lihtsakoeline lookene jääb meelde kummalise automargiga peategelaste õuel-nimelt pole kunagi minuteada toodetud Volgat mudelitähisega 26.Vana kandis mudelinime GAZ-21 ning uuemat markeeris 24, kui tolleaegseid meenutada.
Siinkohal kerkib aja hämarusest mälu seik, kui mind kutsusid filmitegijad autokonsultandiks alles kavandatavasse filmi Voitkad.Saime kokku hotelli Susi baaris kus räägiti põnevaid jutte ning küsiti minu nõusolekutki.Mis sai mul selle vastu olla et nii kerge vaevaga pääseda huvitava filmi tiitritesse. Pealegi oli juttu pelgalt mõnest automargist mida filmis vajati. Latvija buss ning UAZ operatiivautod miilitsale ja kiirabile.Mõlemad nii klaarid et võinuks neid kirjeldada kasvõi unepealt.Kurbloolisus seisnes selles,et kui olin mõned kuud oodanud kontaktivõttu kustus lootus,sest meedia pajatas kinomeeste rahalistest raskustest.No miks nad minuga ühendust ei võtnud. Sest film sai siiski valmis, kuid minul ju mingit honorarihimu polnud. Fordi esinduses sai pii-err pealik ja reklaamijuht nii piisavalt, et oma töö kõrvalt võinuks teha konsultandidiili puha tasuta ning vabast ajast.Nüüdki kihvatab kui loen printpressist et kinomeestel kasutada GAZ-52 buss ning kui see filmivõtetel seiskub, ei tea keegi, kas sai bensiin otsa või jooksis mootor kokku.No mul pole sõnu.Nii loll on tõesti valus olla.Polegi mõtet asja kontrollida paagikorgi juures, tossav suitsuots hambus, et kas on bensaviga ehk mitte.Just nii tegi eile hommikul keegi mõttehiiglasest sohver Vaalimaa piiripunkti juures enne kui ta auto õhku lendas.Mehike ise tuli viia kopteriga Helsinki haiglasse.Loodan et paraneb ning enam kunagi autole ei ligine. Kui, siis ainult elektriautole...
Kuidas rikute oma sigahead tervist teie, küsib uudishimulik
paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, September 7, 2013

Juhivad siiski haritud,nutikad seltsimehed

Kes valdavad teemat kuidas rahvamasse kantseldada ja vaos hoida.Selline mõte tükib pähe kui loen,et vaesus teeb rumalaks.Nii sedastab 30.augusti ajakiri Science, kus üllitati uurimuslik stoori  justkui täielise Eesti Wabariigi praegusest ja lähimineviku elust sisuga   Poverty Impedes Cognitive Function seega vaesus halvendab vaimset sooritust. Miks on meil just sellised inimesed pumba juures ning neid ei väära sealt ükski loodusjõud ega muu. Rääkimata valija tahtest, kes ei oskagi enam midagi etemat oma elus tahta.Sest viimased paar kurba, lausvaesuses veedetud aastakümmet on viinud eesti rahva olukorda, kus justkui ei osata ega juletagi midagi arukat tahta. Lahtiseletatult - ma mõtlen seda paljukorratud tõde - et kõrgem eshelon ei lase tööinimestel jalule tõusta, rabelgu nad kuidas tahes. Sest eks rumalale inimesele võib ju ajada jahupuudrit ajudele, lubada ja tõotada midaiganes.Ning nii me  komberdamegi juhmide nägudega valimisurnide juurde kui taas heljub õhus kuldsuuliste valevorstide lubadustejada.Tänavusügisel selgus et iga nö partei on oma lubaduste õhumullidele kulutanud miljon eurot per rikkurite klubi.
Mõni vana tegija on siiski õppimisvõimeline nagu nägime eileõhtustes tv3 uudistes.Hundisilma isand kohkus vist noore Krossi poliitreklaamis olnud ähvardusest muuta pealinn eestikeelseks ja -meelseks ning haaraski Estonia teatrimaja 100.aastapäeva pidustustele minnes kalessi isegi blondi eestlanna,  linnavalitsuse lauaülemast daami nimega  Härm.Tore vaheldus igasugustele slaavitaridele, leidsid küllap paljud.
Mõnest asjast on vahel tuline kahju.Täna näiteks sellest,et mu poeg ja tütar sõitsid koos peredega just nüüd Itaaliasse. Jens Tallinnast, Berit Luksemburgist. Said seal kokku, üürisid väikese majakese ning rentisid kummalegi perele auto millega edasi seiklema minna.Kusjuures polegi tegu pelgalt koduse suve pikendamisega, sest üllatuslikult pole meilgi kodumail suvi veel lõppeda kavatsenudki. Homme näiteks plaanime oma terrassi õlitamise, sest kaunid päikeselõõsas päevad dikteerivad, et tarvis igati tuleva perioodi pääle mõelda kui vett tilgub ning puit rikneb.Kuumalt puidule tehtud immutuskaitse kestab ju vaid ühe suve ning see on nüüd lõppemas.
Küll aga ei taha lõpeda venemeelse linnavalitsuse võimuperiood. Just kilkas teleuudistes  surematu parteliider ning väsimatu linnapea et tema ei kavatse loobuda ega kustuda kuigi konkurentpartei isake on seda omadele juba lubanud.Surematu vennike on võtnud malli isakeselt Ljonjalt, kes samuti oli valmis püsima postil kuni kantakse välja jalad ees.
Seltsimees LiBre oli muidugi omaette nähtus,sedastab
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre

Friday, September 6, 2013

Sotsiaalkriitiliste toonideta ei saa kohe kuidagi

Kui loen majandusuurimusest et valdav enamus Maarjamaa töötegijaist teenib miinimumpalka või osa inimesi isegi alla selle...ongi MINUL tekkinud arvamus et me tubli partei ja valitsus on rahva plahvatusliku meelepaha ventiiliks mõelnudki välja need kiirlaenukontorid.Ma ei imestaks kui uuriv ajakirjandus tuvastaks mõjukate juhttegelaste suurosaluse selles ülitululikus bisnises.Piikz-piikz... ja  RAHA TULEB oli hiljutine slogan, mille hambamehed naeruvääristasid. Lõpetatigi ära ja nüüd kõlab pidevalt uus ja nutikam RAHA EI OLE KAUGEL...kusjuures kaugeneb ikka küll kui tasud     laenuprotsentideks ära ligi sada prossa. Aga kas hädaline sellele mõtleb kui laps nutab ehk omal kõht koriseb või korteriühistu elektrivõlgu nõuab...
Rõõmustab vaid see, et eestlane areneb - eile nägime tv3 uudistes et Kalamaja asumi inimesed avasid omaalgatuslikult vastrenoveerit Soo tänava, tulid hulgakesi uulitsale. Lapsed ligi kes lustisid ning sõitsid ratastega uuel jalakäijateel, mistarvis kasutati ära üks sõidurada ja kihutavad autod suruti koomale. Eriti armas oli see, et algkoolipoisid jagasid otse tänaval külatädile koduseid kooke ja muud suupärast. Rahvas oli asumis rõõmsalt ühtne ning leidis, et milleks poliitikute võltspidulikkus ja rumalad kõned, tehkem pigem ise uus tee lahti, mida siin oodata.
Teinegi huvitav tendents-Eediku konkurendid pealinna valimisvõitluses kilkavad  võtame pealinna tagasi /eestlastele/. Toda viimast ei juleta paraku veel otsesõnu välja öelda kuid paljudes lihatoodete reklaamides juba kõlabki-sööme kõhu täis eesti moodi,teeme teile toitu eesti moodi jms.Mõtlen ka-mida siin ikka häbeneda, elame ju isade maal, Eestimaal. Ja järelikult meeldib see maa paljudele muulastelegi, muidu nad ju siin ei elaks ega siia pageks.
Ajalehelugu... PM kesksel pinnal olev pealinna valimisvõitluse ülevaade kinnitab, et tasuline parkimine haiglate juures on kuritegelik röövimine hädalistelt...Kurb et keskerakondlik röövlinnavalitsus sellele ei tule,nomuidugi,neil igasugust raha vaja-just premeeris surematu linnapea oma truid alamaid 132 000 euro ulatuses viiekuulise tubli töö eest isakese ja partei teenimisel... Summad kõikusid kolme-viietuhandelistest väljamaksetest linnavalitsuse lauaülematele kuni mõne sajaliseni nõunikele kelle armee on muljetavaldav noorte vene naiste paraad. Mitte et mul midagi nende vastu oleks - kaugel sellest.Tean isegi seda, millist nõu neilt saab -Võshe,võshe,harashoo...nize,nize,harashoo kõlab ju tihti Hundisilmal. Kuhu sõidutatakse vaid parimatest parimaid. Keda me kõik tänu meediale tunneme-teame. Pole üldse pahad deevushkad.
Positiivsel noodil lõpetabki täna teie
paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, September 5, 2013

Suvesoe,imeline ja päikeseline septembripäev

jäi täna seljataha.Nende ridade tippimise aegu põõnab seeneretkest kustunud Mimmiliisa õiglase und, sest homme tal taas tööpäev koidab. Põhjaranniku metsa läbikammimine algas juba kümne paiku Kiiu metsades. Seal mahalõigatud puravike jalgu kohates ning samas ka kümneid autosid trehvates kiirustasime Leesi kanti, kus hoopis hõredamalt manulisi võsa varjus hoolsalt kohmitsemas. Mina viimaseaja tava kohaselt autost kaugemal ei luusinud kuid kogenud seenekütt tuli paari tunni pärast tagasi poolt korvi täitva saagiga puravikupoistest ning kaseriisikaleedidest nende roosakate, otsekui kiirest ringtantsust lehvivate seelikutega.Kukekate aeg oli läbi saanud, ka polnud meil meeskonnas pojukesi,kes ringi  kapanuks mööda metsaalust ning hõiganuks kui kukeseen otse vastu vaadanuks... Noorsandid ju koolis tarkust taga nõudmas,kus neil enam aega korilust edendada.Viies septembripäev ei lase endaga naljatada kui kooliorjuseaeg juba käes on.
Küll aga on naljatamised mokkamööda oma head juhtimist kiitvale peavooluparteile. Pidevalt kordavad suured poisid oma mantrat Eesti suht heast majanduskasvust-olla oma kaks protsenti, mis on etem teiste sama liidu riikide langustrendist.Majandusanalüütikud ent pareerivad mesikeelsete kiidujuttu oma väidetega justkui kajastuks selles pelgalt meie elektrihinna hüppeline tõus, ei mingid muud positiivsed ilmingud.Rikas riik võib endale lubada ni mõndagi.Näiteks kulutusi Tartu lennujaamale, mida, nagu nüüd selgunud siiski mittekellelegi vaja ei ole. Nagu ka Saaremaa süvasadamat, kuhu uputati x kogus miljoneid eurosid lootuses suurtele kaubavoogudele ning incoming turistidele kruiisilaevadelt. Tõele au andes on mõne aasta sees kümmekond laeva siiski käinud,kuid loodetud mahud jäänud suuresti  kättesaamatuks.
Mulle oli uudiseks see, et TV3 seitsmestes teatati vähihaigete taastusravi kehvusest, mida polegi juhul kui patsient ise ei suuda tasuda.Mure selles et 40 tuhat inimest aastas saavat meil vähidiagnoosi ning haigekassa ei ole võimeline seda mahtu rahastama.Vox populi saates just hommikul Kuku raadios uuriti et kuhu pista eeloleval aastal justkui riigieelarvest ülejäävad miljonid.Õhtuks oligi asi mulle klaara.
Mis asjaolud on teile klaarad, helistage kirjutage ja joonistage-kõike kogub
teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, September 4, 2013

Pidurdamatult uute väljakutsete otsingul

Millal küll mu ind raugeb, kes seda teab.Viimastel päevadel olen guugeldanud suvel 85.juubelit tähistanud lastekirjanikku,minugi laste omaaegset lemmikut. Ellen Niit pajatas suvel oma kreedost ning jutustamisstiilist justkui lasteraamatu kirjutamisõpiku tasemel, kuidas kogu lugu üles ehitada ja mis radupidi edasi veeretada.Temast on kirjutanud pidupäevalugusid Jüri Pino, Kais Allkivi ja vist ka Urmas Vahe. Kõik need tuttavad kirjutajad käisin läbi aga mind huvitanud lugu ei leidnud. Selle asemel avastasin veelgi põletavama teema. Septembris alustab kuni viiele anonüümsele osalejale pühendet neljakuuline kirjutamiskursus uhke nimega Surematuse Akadeemia, mille eksklusiivse eriprogrammi läbinuile tõotab  õppejõud/kirjanik Sass Henno,et lugu lõpeb vastse,koostöös sündinud  teose kirjastamisega.Tiraaziks koguni 1500...2000 eks.Ning kogu müügist saadav tulu laekub vastküpsetatud bestsellerikirjanikule endale.Et siis justkui tasandaks õppemaksule kuluva 16.400.- euro investeerimise /pluss käibekas. Mul kirjutamisajendi ideepojuke kupli all pesitseb küll, kuid midagi enamat  kui 1640.- ei võiks kahtlusevabalt käiku lasta.Pole ju sedagi kirjatsural täna tagataskus, kuid  suurelt unistamine ei ole karistatav.
Unistusest kõik see teema juured saigi-mõtlesin et peaks printsess Anna lood  raamatuks vormima.Ja siis on minul-mehel täielik õigus kippuda Kirjanike Liitu,sattuda loovisikute punti tagasi.Kõigepealt aga tuleb mul elada sisse lapseohtu neiukese mõtteilma, tema tegusatesse päevadesse,asjatamistesse ja toimetamistesse. Lugu tuleks perfecto, seda ma garanteerin. Tark lapselaps ju aitab,ning laps toetab.Aga praegu koguvad tarkuseteri kõrvadevahele pojapojukesed,kes olid eile ametis elu esimese tunniplaani ülesmärkimisega ning kohe kukuvad täitma lugemispäevikuid,kuigi lugemisoskuseni käia veel pikk maa.
TCUKTCI NE TCITATEL, TCUKTCI PISATEL tahaks neile tsiteerida
teie tark paadikapten Neemo E Poldre

Monday, September 2, 2013

Eilse mäejutluse jätkuks - nüüd on tegusid vaja

Kui jutt loovisiku teemale pööras, oleks tarvis et viimaste ajakirjanike kongresside põletavaim teema võetaks käsile me liidu suure pealiku poolt. Oleme ju korduvalt kõrgest kõnetoolist nõudnud et  võimekas vastvalitud liider Peeter Ernits, kellele panime suuri lootusi,täidaks me kollektiivi suurima soovi-viiks ajakirjanike liidu tagasi loomeliitude loetellu koos vajamineva riigipoolse iga-aastase toetussummaga.Mina ja sajad teised liidu liikmed pole ometi astunud mingisse ametiühingusse, nagu tänapäeval me loomeliitu kombeks tituleerida. Miks pagana pärast tuli siis minulgi sisseastumisel aastal 1984 liidu juhatusele eesotsas Elmar Nittimiga esitada portfoolio oma ajakirjanduslikest kaastöödest.Kas pelgalt ametiühingusse astumiseks poleks piisanud omakäelisest avaldusest.
Pakun lahendusi.Esmalt oleks vaja luua tugigrupp asjasthuvitatud liikmeist,kes oma soovi juhatusele taas  konkreetselt esitaks. Kui see mingil põhjusel korda ei lähe, tuleks kirjutada nimekamate liikmete avalik kiri peavooluparteile ning avaldada see samal päeval kõigi päevalehtede esikülgedel. Kui ajalehtede liit projektiga ei nõustu, ostaksime meediapinda oma kokkupandud toetussumma eest, mis poole sugugi võimatu.Oleks Ebba Rääts veel alles, poleks probleemigi. Tema oli see, kes suutis teemat ja liidu eestvedajate tööd - tegevust elus hoida, asjade tänane seis on lihtsalt tiksumine või vegeteerimine etteantud teemal.
Tänane päev oli küll oma teise poole pealt vihmane kuid pojukestele ülimalt meeldejääv. Esimene koolipäev ikkagi,aktus ja uued rohelised kollaserandilised vormimütsid ning esmakohtumine vastse õpetajannaga. Väikesed onud olid kuidagi vaoshoitumad ning vaguramad-tõsisemad kui tavaliselt, näitasid oma koolistaffi ning vastseid aabitsaid ja lugemispäevikuid ajal mil ema-isa kirjutasid neile nimesid.Värvid ja pliiatsid said kõik kenasti märgistatud kuid eks elu näita palju neist koolitöö käigus jalutama läheb ning palju alles jääb. Huvitav oli muuhulgas ka see,et ei pere suured ega väikesed teadnud homsest tunniplaanist ööd ega mütsi.Seega tuleb vist kogu staff ka homme taas kotti toppida ja selga võtta...Sõime torti ning manustasime juurdekuuluvat - pojukestel loomulikult lasteshampus pokaalides. Kuidas nad muidu omandaks pidupäevil pokaalide kõlistamise kunsti.Kui täiskasvanud ei juhendaks mis ja kuidas.Meenub kuidas mina lõpetasin Kopli koolis neljanda klassi ning Nõmmele kolides jätsin jumalaga oma klassi parimate sõprade-koolivendadega.Ostsin oma taskuraha eest sada grammi  kompvekke Komeet /juba tolajal odavaist söödavaimad/ ning rubla 27 eest pudeli  punast  peediveini.Varanduse peitsin Kopli parki puujuurte vahele, ning koolist tulles kaevasime välja ja istusime poolringis murul ja pidutsesime hüvastijätuks. Kogu me agulielu ju sedamoodu käiski ning eeskuju oli igapäevaselt näha nii siin kui seal. Ütle veel, et pole nakkav, sedastab
paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, September 1, 2013

Olen mina nüüd taas loovisik ehk mitte

        Loen,et 1.jaanuarist 2014 jõustub uus loovisikute seadus. Mis ei sunni enam näit. vabakutselist ajakirjanikku FIE-ks hakkama.Kes pidi ennatlikult tasuma mitmeid makse, milleks raha  teenimine alles oraste pealt nähtav. Probleem on aastatetagune-ajakirjanike liit arvati võimupartei pelglikkuse tõttu välja loomeliitude nimekirjast, kuhu kuuluvad tänapäeval igasugused tikkijad ja tantsijad. Sest need on ju ohutud,ei kipu paljastama uusaadli sigadusi, bojaaride kuritarvitusi.Elu Peremehed saavad südamerahus pühenduda endile helge oleviku ehitamisele, tõotades  Eesti rahvale helget tulevikku.On just alanud lasteraamatu kirjutamise konkurss.Ju peaksin ühe vaimuka loo kirja panema, ära saatma ning siis juba kirjanike liitu astuma- nemad ju muudkui loovad kui kirjutavad...Ja minu tragi laps, mu  Berit saaks võimaluse illustratsioonid teha.Väike printsess Anna pakuks ainest küll ja küll - kuna elab väljamaal  ning võib mulle pillata igasugu killukesi etteantud teemal.
Kultuurihuvi puudumist mulle küll ette heita ei saa.Septembri teise nädala keskel kipun me väikese kollektiiviga-neljakesi täitma oma igasuvist unistust-külastama Baskini teatri suvelavastust,seekord  juba Kõue mõisas.Strindbergi Preili Julie on kindlapeale seda väärt,kirjutaski Rein Veidemann selle etenduse põnevalt lahti.
Ka elavad pildid elik kino köidavad mind taas. Austraalia film Kaks ema ning Prantsuse-Austraalia linateos Noor ja ilus on need,mida peaksin enne talve ilmtingimata vaatama.Lugeda tahaksin vastset teost raudse eesriide purunemisest ning punase pliiatsi lugusid kodueesti tsensorilt...Minu elu lood ju, või kuidas.
Oma pere-elust veel.Noored härrasmehed alustavad täna kooliteed,eile soetasin Sebastianile prillid et ta värskelt opereerit silm klassikaaslasi eriti ei häiriks.Koolistaffi ostsime juba varem, nüüd võivad minna tarkust taga nõudma. Minu vanasse koolimajja elik Avekuke Akadeemiasse, mis ikka endiselt Raudtee 55 majas, kuid nüüd Nõmme Gümnaasiumi algklasside majana jätkab.
Taevas kisub jälle pilve,olen kui põllumees ning piilun aina üles -vaja ju terrass õlitada, Jensu pesi selle just survepesuriga läikima. Saaremaal paraku sajab aga lahinal, rääkisin just metskapten  Kaljuga. Keda ootan aina külla kui ta taas Eestimaad külastab, nagu ma talle kinnitasin.
Veike missunderstanding leidis aset.Kui eile pidasime minia Ksenia sünnipäeva,oli äkki  meie köögi ahjus Brandt vaja küpsetada pannitäis kanakoivakesi pidulauale.Need võeti kiiruga välja ning aluspannike mahatilkunud kasnarasvaga jäi sisse.Hommikul soojendasin kohvi juurde kahte väikest pirukakest ning teades imeahju isepuhastumisvõimet jätsingi selle  pannikese sisse.Loomulikult oli lõpp selline et kogu see staff paakus ahju kinni.Olin kuulnud et taoline kallis ahi pistab kanakondidki ise nahka kui end puhastama kukub, polnud see ometi tõsi. Nagu pahandatud Mimmi mulle selgitas. Müüakse ilusa legendiga kah igasugust pahna, mõtlesin südametäiega.
Vigade parandamiseks saatsin just kirja ajakirjanike liitu Hellele.Palusin juba teistkordselt et meie kodulehelt eemaldataks minutoodud partnerisoodustused-Hondahoolduses liidu liikmele soliidne hinnaalandus, nagu ka Pika Jala restoranis miinus kümme protsenti arvest kui esitatakse liidu kehtiv liikmekaart.Järelikult on vaja tuua asemele mõned uued koostööpartnerid,aga kust neid leida,küsib teie paadikapten Neemo E Poldre.