Sunday, June 30, 2013

Grillpidu oli peo vääriline,lõhepoiss sulas suus

ja desserdiks mõeldud jõhvikakook vahukoore ning jäätisega ei jätnud kah soovida paremat.Menukad olid ka finale ultimo tarvis mõeldud arbuusisektorid nii et pidu läks korda täiega.Varsti tõuseb õhku aeroplaan, mis viib noore pere tagasi nende Luxembourgi koju.
         Põikaks vahelduseks poliitikute jahimaadele.Keskerakondlik opositsioon üritas hammustada kätt, mis riiki juhib elik pureda peavooluparteid  värske sigaduse eest.Kurikuulsale Autorollo loole   mittereageerimise eest,sest reformarist ministriproua Pettus-Roosi-mannus slikerdas miljoneid seinast elik pangaautomaadist, kiskudes isa firma pankrotipesast raha kuis vaid oskas,valetades nii et suu suitses.Vat nood kesikud tegid näitliku paroodilise pressikonverentsi sel rahanäppimise-teemal, kuid see action kukkus välja kuidagi hambutult, sest targad valitsusringkonnad olid ammu ettenägelikult kõrvaldanud kõik hambaravitoetused... ja mida/keda sa rikkis kihvadega ikka pured. Minu mõte seda pressika-uudist kuuldes oli kohe selline et pressikas om mõttetu jura.Tulnuks teha hoopiski Äripäeva majanduskoolitus kus juhtivad ärigurud oleks Autorollo skeemide põhjal saanud teha näitlikke ning õpetlikke lahendusi pankrotipesa tühjakspigistamiseks nii et koergi ei haugataks.Vat need pääsenuks meediasse tippuudiste sekka, aga too liivajooksnud pressikas kustus visinal nagu mõni vettevisatud jaanituletukk. Peavoolupartei poolt suukorvistatud meedia vaikis nagu haud Rahumäe kalmistul pärast leinajate lahkumist.
       Soovitan kõigile kes suurekaliibrilisi rahamahhinatsioone kavandavad astuda varakult õigesse parteisse, sest nii teeks ka teie ustav
paadikapten Neemo E Poldre

Friday, June 28, 2013

Kurikuulus Bakker, too taimemüügifirma tillitab tellijaskonda

ning olen minagi servapidi ses õngitsetute kambas, kuna katsun pisiostudega hoida end pildil. No lihtsalt sportlikust hasardist et tarbijaloteriis kaasa rääkida,viimati tellisin libisemisvastase restikese vannitoa põrandale pluss lõhnaeemaldi külmikusse.Sest mõned taimekesed laekusid suht kuivanud moega, targem on küsida neilt toalille väetisetabletikesi mis postis ei rikneks.Ja vaid selleks et veenduda kas lubatud rahaline võit ikka on reaalne või los petos.Eks keegi peab ju võitma, mõtlen.
Iseasi kas ma seda vajan, aga huvitav katsetada ikka.Nimeline käekell pluss mõned tööriistad tulid tellimise peale boonusena.Väikest tööriistakohvrikest olin just ostmas kui see eedelweissi taimede karbi põhjast välja kargas.Pole ju normaalne et vasar,mõõdulint ja naaskel on kusagil keldris kui neid parasjagu toas vajan.
Käekella kinkisin hoopiski väimeespojale, sest tema nimetähed EP tolle säravkuldse kronomeetri sihverplaadil toretsesid.Mind rahuldabki rohkem macho-mehe jäme kroomitud randmekett pojalt saadud kella käel hoidmas.Tollele kellale tellisin uue klaasi ning uue soliidse ketigi kui Jensu selle mulle loovutas pärast seda kui oli endale uue ostnud. Taaskasutus on ju in.Pealegi passib mu tutikas kell noorele intelligendile seal Luxembourgis hoopis paremini.
Homme õhtul siis toimub meil peres noorte väljamaale tagasi saatmise lahkumisõhtu,sest plaanis on pista paar lõhet taas grillsüte pääle kuuma saama.Mina see patuoinas taas olen kes järjekordse peo käivitusmootorina toimin. Seda kuulen oma lambasihvrilt etteheitena kui pühapäeval peab taaskord   koristustalguid pidama.Aga pole hullu, paljukest minule siis neid ühiseid perepidusid veel jäänudki. Nadezda sureb viimasena nagu moodne kõnepruuk kinnitab.Järelikult tuleb vastu pidada ja edasi teenida teab ja väidab teie
paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, June 26, 2013

Selline siis oligi meesinimese lühike elutee siinilmas

taban ma end mõttelt kui tuuman oma möödunud kuuekümne kuuele aastale mis täitub kuuendal oktoobril.Sest ega see just ülearu pikk aeg pole olnud nagu tundub.Tehtud-nähtud siiski nii mõndagi elik üht koma teist.Ja kurta oleks patt et sihitult möödaveerenud mo tunnid, päevad, kuud ja aastad. Sest va eneseteostustki olnud nii siin kui seal, eriti seal.Väärsamme ega eksimusi pole ette tulnud, vähemasti selliseid mitte mida peaks häbenema või kahetsema.Targemad pead soovitavad teha rohkem sporti, kuid pole seegi viimase instantsi tõde.Sest karmid südame-veresoonkonna haigused ja kuri vähktõbi nopivad rajalt nii tublisid spordimehi kui tavakiibitsejaid, vahet pole.Mõni vana mees hoiab end nüüd hoolega, näiteks klassiveli JR, kes keeldub kohvitassistki kui külla tuleb. Pitsi sisse ent pole mees eluaeg sülitanud.Vahepeal kaldus isegi tiba alkoholismi.Nii et ju siis nüüd on põhjust hoida ja ohata.Mul küll pole mõtet hommikukohvist loobuda, kuigi vererõhktõbi ehk sunniks.Mida saavutaksin kui loobuksin oma lemmikmõnuainest. Äratus ilma kofeiinilaksuta on kui üks uimerdamine, ja kui elangi nädalakese vähem,kah mul asja. Sest oma neljast titest kahe lapselapse kooliminekut ei näe ma niiehknii. Kaksikud astuvad kooliteele juba septembris, ju neid ikka lilledega õnnitleda saan - koolikottidega juba tegingi seda kui sünnipäev oli.
       Põgus tagasivaade äsja Hiiumaal veedetud jaanipäevale.Ladusalt me Mimmiga sinna päevake varem randusime, sest Ksenia oli bukkinud meile bronnipiletid.Esimese öö järel saabus Berit oma   Annakesega.Heiki-Marju ja Eero ning Toomas-Irma laekusid koos, sest viimased olid oma auto heitnud mandrisadama parkingusse. Ja oligi vallatu kambake koos,kolmel eakamal paaril täitus 14 jaani ses Kerema küla Tõnise talus nagu Tom tuvastas. Sa vaata vaid, kuidas aeg lendab, mõtlesin mina, kes ma oma perega suvehiidlane sitastest seitsmekümnendatest alates kui Kassaris Seeba talus käima hakkasime...
Jaaniõhtu oli seekord super mis super,ilm ja taevaisa meite poolel ning keskpäeval lestajahile läinud mehed varusid õhtuks suitsuahju täiteks just sedajagu mis grilliõhtu ootel me kambale suupisteks ära sulas.Napsi, seda va teravat, võtsime vaid lõhna pärast kuid õllega end tagasi ei hoidnud.Toiduvalik oli hõrgutistest pungil, nii et maitsemeeled kargasid kõigil kikki.Jaanitule püstitamine sujus vanal viisil-keskele tüüakas palk emapuu rolli, siis latid ja lauad püstkojana ümber-ja valmis see rajatis oligi.Lilleneiu rollis florist Mimmiliisa tegi postipärja, sest kes ikka paremini sellega toime saaks.Ja enne kesköötundi olime söönud-joonud ning kogunesime ümber meile kõigile armsa ning pühalikult kalli...Marjule meeldis kangesti tantsukeerus hõljuda lõkke ees oma Pühalepa rahvarõivis,millest tehti küllap piduõhtu parimaid pilte.Said tulekeeled õige hoo sisse, istusime kohvilauda kahte eri kakku maitsma.Ja eemalt oma tuld nautima.
Kui kevadtalvel kuulasin  oma kahte tohtrit ei osanud seisukohtagi võtta,istekohast rääkimata.Mind lõiganud kirurg dr.P arvas et elan mõne nädala ehk viis kuud ehk siis jaanipäevani.Nõelraviarst, too Hiinas õppinud dr.T. väitis aga et minuvanuseid mehi eesnäärmevähk enam rajalt ei võtagi. Kuna jaanipäev on möödas, ju jääb õigus viimatimainitule.Oleksin pidanud laskma neil sõlmida kihlveo ning fikseerinud panuseid, siis olnuks tohtrite competition vast põnevamgi.
Sest ega ma enne lusikat nurka viska kuni lambis veel tilgake õli.Saab see otsa ongi õige aeg varbad sirgu lükata.Aga seni olen kurja saatuse ning tigedate inimeste kiuste valmis edasi tiksuma kuniks kark all püsib.Mo virtin oli jaanijärgsel hommikul ninast sabani  kurjust täis et viis mu meeleäraheite piirini, kusjuures minu küüneviha polnud terakestki sees.Kust tal selline tigedus pärit ei osanud isegi tuvastada kui oli ette ja taha vabandanud.
Kui keegi teie kallal oma hambaid ei terita,siis olete küll
kergelt pääsenud, tuvastab paadikapten Neemo E Poldre

Friday, June 21, 2013

Peegel näitab midagi jubedat kui korrakski pilgu heidan

      Ent vene vanasõnagi ütleb-ära süüdista peeglit kui lõust on kõver. Sedasi lugu just pole kuid tundmatuseni on aeg/viimane aastakene mind muutnud küll.Kujutage ette lõpuni põlenud tikku, mis pea altpoolt kergelt kõver ning ümara kupli all kaardub õbluke kael ja veelgi õblukesem keha.Kuid ma ei lasel sel asjaolul end heidutada, sest muidu peaksin sattuma meeleäraheiteseisukorda.
     Tegelt on elu ilus, mis sest et jaanijärgsed päevad pole ette teada, et mida toovad ja kuis kõik jääb. Tasub olla õnnelik nende hetkede eest,mis mulle antud.Nagu oli eilne imekaunist õhtu.Kui kodusel aiapeol Jensu uuel terrassil said kokku paljub Beriti head sõbrad ja me sugulased et tähistada noore daami jõudmist teise kõrgharidusdiplomini.Minu vaimustus tema kunstiinimese porfoolio ja kõigi  õpingutulemuste üle oli loomulikult piiritu nagu ühele õnnelikule isale kohane.Ka täitus peoõhtu hakul kui lõhed oma sabad grillsüte kohale sirgu vedasid minu viimaste nädalate ilus unistus-mu laps kinkis mulle isiklikult oma portfoolio, mida olin ihalenud.
      Polnud meid koos just ülearu palju, isegi vist veerandsada ei tulnud täis. Kuid algsed mured kas ja kuidas ära mahume ning kas varutud staffi ikka jagub olid küll ülearused...osa külmikusse pakendeis järelejäänud grillikraami veame juba hommikul Hiiumaale  kaasa, nii et lõpp hea, kõik hea.Pägalikud said volilt joosta ja hullata,meie suhelda ja muljetada.Hendrik oli hoos nagu ikka kui meite pojukestega trehvab ning lahkus ööhakul pisarsilmil.
Täna hommikul k.8.04 algas ametlikult suvi ja eilne sume õhtukene juhatas selle kenasti sisse ning pidaski vihma nagu me kõik lootsime.Vaimustudes Beriti kui tuntud koogimeistri topelttöö tulemustest nautisime kohvi hilise öötunnini.
Pojukesed olid mul eile päeval vaimustavalt vaimukad.Püstitasin neile kolm ülesannnet paberile. Punkt üks-PAPUD JALAST-terrassilt tuppa ei lippa välisjalatsites, punkt kaks-VETT EI TILGUTA -veepüssidest tilgarida toas järel ei ole ja p. kolm-KOERA EI PRITSI-Sissykest ei tulista, ta pole vesirott vaid meie sõber. Kuidagi sujuvalt läks Sebastiani jutt sellele, et oleme naabrid oma kokkuehitet majades ning samuti sõbrad ja saame omavahel hästi läbi ega riidle vaid lepime reeglites kokku. Poistel sündis, ime küll,  veel ettepanekuid paberkokkuleppe tarvis.Mida  nende eripalve puhul ka üles tähendasin...Patrik tähendusrikkalt- ei tee pahandusi papa Enno juures. Sebastian- ei pane jalgu söögilauale.Punktid 4 ja 5 saidki kirja ning noored mehed kontrollisid üle kas numbrid pügalate ees ikka õiged. Mina muidugimõista vaimustusest et nii änksid poisid meil on.
Paadikapten ikka suudab oma jungadega mõistlikult lävida
head lähenevat jaani soovib teie Neemo E Poldre

Thursday, June 20, 2013

Valija on näljane muutuste järele

kui nii võib moekalt väljenduda lugedes EPL eksperimendist, kus avalikus kohas värvati olematusse erakonda lühikese aja jooksul mõnisada inimest.Usalduslikult lehvitati isikuandmetega sest senistest poliittehnoloogidest on juba siiber, kopp ees nagu ekskavaatorijuhil.See katse näitab et inimestel pole tegelikku huvi poliitikas osalemise vastu kuid kõik janunevad muutusi.Kahtlen kas neid tulemas-sest oleme ju kõik pärit kolme tunnusega kuulsusrikkast ja võidukast minevikust, mis oli teadupärast ju vaesevõitu, hallivõitu ja sitavõitu.Kes nüüd riigipirukat nosima pääseb, tahab kuulsa  Paide mehe kombel kohe oma pilti majoneesipurgile ja kuluhüvitistest peret ja sugulasi toitma hakata või Volvo liisida.Mina oma valimiskampaaniat kavandades mõtlesin aegsasti need valukohad läbi.Mainekat nime mille olin üles töötanud autoajakirjanikuna, rahanäljaselt rikkuma hakata oleks häbi, mõtlesin.Ja kuna suurt moneymuret pole,kavandasin juba et riigilt kogujaks/riigikogujaks  valituks osutudes paigutan oma kuluhüvitised valdavalt Tallinna Puudega Inimeste Koja treeningmasinaisse,et nii ma ise kui kaaskannatajad saaks jõuharjutusi teha me õuemajas igasuguste kursuste vaheaegadel ja mujale sõidu vajaduseta ning ilma täiendava tasuta nagu meil spordiklubis maksta tuleks.
No saatus tahtis teisiti ning valija polnud küps rohepartei ideoloogiat alla neelama.Mulle öeldi vaid et...kui seda Marekit teil seal ees poleks.Rublamüügi ja muuga kurba kuulsust kogunud mees oli oma nimele vee peale lasknud ja osa pritsis sealt meilegi, reeotsal istujaile.Miks ta e-valimiste pättust välja ei suutnud mõelda,ju kahetseb isegi - kobe ja tulus ministritool olnuks käeulatuses kui keemik vähegi susserdada viitsinuks.Näe, teine punakeemik ja politruk pääses isegi ministrite päälikuks.
      Hunt nende poliitprostidega,rääkigem pigem pereasjust.Eilne Beritile ülikirev ettevalmistuspäev sujus mulle pojukestega kenaste.Püstitasin kolm käitumisreeglit  ja kuna neid järgiti oli kord majas. Esmalt keelasin õuejalatsitega verandauksest sissevupsamise, teiseks polnud neile lubatud täidetud veepüssidega läbi maja kulgeda veetilgad järel ja kolmandaks tuli lõpetada koera kiusamine vesiste relvadega, sest Sissy oli juba väga vesiroti moega ning õnnetu.Ja polnudki probleemi,sest rahulikult põhimõtteid selgitades jõuavad need pärale.Tic-tac kommikesed olid abiks, needki distsiplineerisid omajagu.Kilufilee purgike söödi kiirelt tühjaks,ka musta leiva järele tuleb Jensul täna poodi minna, sest seda juba eile kiluga nõuti.
Üldiselt teeb aga muret vihmatõotav ilmake,sest külalisi tuleb Beriti peole üle tosina.Mures on nii Liisa kui vennake sest neile tundub võõrarohkus hirmutav. Kuigi laekuvad vaid lähimad sõbrad ja sugulased,kellest juba kolm välja langenudki.Menüüs on grillitud lõhe jm suupärast, tahaks juurde tellida veel kanashaslõkimaterjali ja lavasshikakukeste materjali,mis viimaseil korril ülimenukid olnud. Just kuulsin et grillsüsigi saanud otsa.Õnneks on poed küll lahti, kuigi auto Liisaga tööl viibib.
Äsja avastasin oma märkmepaberivarust ühe ammuse memo autonäitusest,mida korraldasime koos Salundoga tervelt viis aastat üle Eesti erinevais paigus ja edukalt ning huvitavalt.Alustasime aastal 2000 ning lõpetasime 2005 Võrus kui tervele riigile ring peale tehtud.Järgmist näitust teha polnud enam mõtet, sest enamikul automüügifirmadest olid juba kohapealsed edasimüüjad olemas ning neil puudus huvi ja raha ning ressursid näitusesarja jätkamiseks.Aga mulle oli huvitav väike lisaraha ka pärast insulti kui karguga liikudes pressiesindajat ning turundusmanageri etendasin.Vaeguri pension oli enam kui sümboolne ning ütlemata tore oli oma fantaasiat rakendada iga korraga üha paremaks ja publikuköitvamaks teha.Kutsusin Maanteeameti liiklusohutuse jüngreid ja elektriautode laenutajaid ning päästeameti autolõikureid ja pritsimehi demoesinemistele,nuputamist ja sekeldamist-käimist oli omajagu kuid tulemus seda etem.Kuidas teie oma võimeid realiseerite,huvitub
paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, June 19, 2013

Värske nuuskpaber e.newspaper annab teada

et just maineka G8 tänavuse kohtumise eelõhtul avalikustus tolle eelmise ürituse nuuskimine Briti salateenistuse poolt.Kusjuures häkiti riigijuhtide servereisse ning loeti läbi nii pooleliolevad kui lähetusvalmis memod.Meenus sovjetiaegne huumor,et neil osa dokumente olid nii salajased et tuli hävitada juba enne läbilugemist...
Veel killukesi elust ja inimestest.Minu rektor Rein Raud tõukas õiget juttu moraalsetest värdjatest kui mäletate.Nüüdseks on selgunud et noodsamad on ka häbematud RIIGIVARGAD, kes virutavad me kõigi tagant raha ja riigivõimu, slikerdades enda refi-klubile pahaaimamatute kodanike hääli-ikka selleks et riigilt erakonnatoetust välja petta.Kui see pole varjatuim riigivargus, siis millega tegu, te arvake.Kusjuures solvatud valijad on leidnud kogu loos kolm klassikalist maffiatunnust. Esmalt perekond e. liidrid, siis brigadirid capo di capi kes edastasid nende korraldusi ja lõpuks mehed-naised kes käsutäitjad, kelle kõigiga jagati kuritegelikku saaki/tulu. Ning soodsaid ametiposte.Kui oravad nüüd postide otsast ei pudene, pole enam õigust ilmas.
Aga hirm on neil suurekaliibrilistel sulidel,valskusega riigikokku ja ministreiks saanuteil nahas juba rida aastaid-ilmselt ulatub asjameeste suure jänespüksuse ajalugu selle päevani mil jäljetult kadus kümme miljonit dollarit. Sest juba siis loobuti ajakirjanike arvamisest loominguliste inimeste hulka, õigemini,me vennaskond arvati loomeliitude seast välja.Kõigil oli ju meeles kurikuulus loomeliitude pleenum,mida dirigeerisid Eesti tuntuimad ajakirjanikud, kes kodanikujulguse eest pälvisid mu paljukannatanud rahva ülisuure lugupidamise.Suure purustusjõuga kolmetäheline organisatsioon täheühendiga EAL osutus nii hirmsaks peavoolupartei kaagistunud seltsimeeste silmis, et mitte kuidagi ei juleta me tsunfti enam loominguliseks liiduks lugeda.Tänavusel kongressil kuuldus kõrgest kõnepuldist isegi väide, et kultuuriministeeriumist öeldi- me ei tea kes on ajakirjanik/sic/.Kes tahab teada,helistagu kohe paadikaptenile,ajakirjanike liidu liikmele aastast 1984 Enno E Poldrele.

Tuesday, June 18, 2013

Vist viies keemialaks nahavahel,jälle olen rõõmus

aga rohkem seepärast, et terav päevake juba kuuendat õhtundi loeb.Hommikul minutit viisteist enne kümmet kui kemiseerimine pidi algama, heitis Jensu mind koos pojukestega autos regionaalhaigla ette.Lonkasin otsemaid päevaravi uksest sisse-jah oh imet, otse soovitud tunnil juba puhkasin jalga eriotstarbelises kreslas,mis seati poollamaskilasendisse ja isegi padjandus kuklataha nii et pärast tilguti ühendamist vajus pea küljele ja uinusin,  raamat näpus.Peatselt virgusin ning jätkasin Eesti armees teenimise muljetamisi kelleltki Peeter Kormashovilt.Vaimukas vend, ju sellest kunstmaalrite suguvõsast kui nime uskuda.Suigatasin veel ja veel,nii et pärast oli põhjust mu teenindajannalt üle küsida - kas täna libistasite tiba uinutitki mu keemiasodi sisse ehk. Naeratas vaid ning vaikis suisa paljutähenduslikult, niisiis ikka naelapea pihta laksasin...
Mõttelõnga tagasi kerides pajataks veel midagi kiirvisiidilt Soome meelde jäänust.Tamperes tulekul Hot Rod and Rock Show. Meenus,kuidas kunagi ammu tegid Tallinnas lauluväljakul suurürituse  Aivar Joonas ja Piilu oma firmaga BDG  pluss allakirjutanu. Kolmemeheüritus Lauluväljakul Hot Rod ja Country Picnic kukkus välja ju tegelt hästi-mina sain Soomemaalt jänkkirauaklubi autod, Piilu tassis Ameerikast kohale ehtsa kolme vennakse kantribändi,Aivar ajas välja sponsorid ning väärika  mänguplatsi. Ainumas, mida me ei osanudki ette aimata oli see,et nii kohutavalt suur plats ei tule täis auto-ega kantrimusahuvilisi, sest usakate head musavennadki olid vist suht tundmatud siinmail. Nii jäimegi kassatuluga hätta, laevafirma kirjutas teatud kahjumi korstnasse, turvakontor ja piletitrükk  said kuidagi makstud nagu ka bändimehed. Kuidas jäi teise suursponsori Viru hotelliga ei mäletagi enam... Nõrk kogemus, mis muud. Harku kantripiknikul oli ju aastaid varem publikut küllaga, sealt see mõte meile külge haakuski.
Laitse rallipargi omanik Üllar Suvemaa peaks küll käima tutvumismatkal Mobilias, kust nii mõndagi kõrvataha panna.Kõigepealt see laste liiklusrada nende pedaaliautodega, kus esmane liikluskasvatus koos LE õppimise ning mängujuhiloa saamine korraldet.
Teine huvitav koht oli küll mujal,kuid idee huvitav-rallikuulsuste saal,kus omaaegsed rallikad välja pandud.Põnevaim omamaine oli  Tomi Mäkineni auto,ka kümneid teisi kuni Solbergi omani välja. Meil vist enam ei saaks kuidagi eksponeerida ei Sootsi, Rüütli ega Tammeka ning teistegi Ladasid mudelisarjast VFTS, mida tootis kuulus Stasis Brundza Leedus.Välisdisain hea, aga eriti tuuning mis andis Zigullist välja 180 HJ kulus varuosadena ära nooremaile üritajaile,nii et usutavasti tekkis suisa kaarnaparv kohale kui mõnda kere poolest juba rapet juppideks haugati.
Teine markantne uudis oli Soomes see et hulk põnevaid uunikumautosid oli pargitud suurde halli klaaspaneelide taha, autohotelli, ning uudistajad said käia ja vaadata kuid mitte näppida.Vääriks meilgi järeletegemist kui vaid ruumid leiaks.Aga siin vajame juba nooremaid jõude,
leiab teie paadikapten Neemo E Poldre.

Sunday, June 16, 2013

Nädalakene jaanieelsel Soomemaal on nauding

mida kogesin tänavu juba teabmitmendat korda oma elus. Parim aeg suvest mida veeta lähimas naaberriigis heade sõprade keskel.Täiesti ootamatult see võimalus avanes kui Simo kutsus mind välkvisiidile pärast Mimmi lahkumist Bulgaariamaale.Jensu korraldas sinnasõidupileti, kohapeal külastasin koos sõpradega kahte automuuseumi.Mobiliat ja Vehoniemit.Esimeses oli huvitav suvine teemanäitus kaherattalistest pluss teehöövlitest.Jalg-ja mootorrattaid oli nii tavalisemaid kui suisa eripäraseidki,ainus mis neil puudus oli Eestis kahe sõja vahel toodetud mootorrratas Tempo, mida tehti vist vaid 1700 tk. kusjuures jupid toodi Saksast kuid raam keevitati kohapeal ja disain oli kah omamaine.Jalgrataski sai valmis Tallinnas,mis tõsiharuldus.Lisaks puudus Mobilia kollektsioonist meie teehöövel Gradox, mille varasemat nime ei mäleta.
Põnevaim oli kogemus igakolmapäevasest vanaautokogunemisest Mustalahden satamassa Näsineula juures lahe kaldapealsel, kuhu mind sõidutas Kari oma sõjaeelse Rolls Royce,iga.Poolsada autoharuldust oli sinna kokku veerenud.Vanaautohuvilised kasutasid võimalust omavahel vabalt lävida vabaõhukohvikus kahvi ja kakku nautides.Triumph, Anglia, mõned Mercedesed, sportlik punane kabriolett Fiat, hüljatud auto nägu Chevrolet pickup kolmekümnendaist, mis äratas ülisuurt  tähelepanu sellega et oli justkui romulast kohale veetud ja ime küll,isegi traadiga kinnitet Soome reg. numbriga.Veokast oli sel iludusel suisa laudadest kokku löödud ning lahkumisel tossas selle tontliku auto  tuletoru mis hirmus.Ei saanud jätta ütlemata,et meil poleks selline koduaiastki kaugemale pääsenud...Kuulsin,et Mustalahdella on tihti sada või enamgi vana autot koos.
Haruldaseim kohtumiskogemus oli trehvamine Vehonimemi teenekaima vanahärraga,kes on selle muuseumi asutaja.Olavi Sallinen oli kõvasti muutunud, aastad on teda vaevanud ning äratundmiseni  muutnud, nii et kusagil mujal kui oma muuseumi kohvikus teda kohates poleks märganud isegi tere öelda...Peeglisse vaadates võin sedasama väita ka enda kohta.Rõõmustav oli me paarikümne aasta tagune kohtumine tõesti, kahju et ei saa talle enam Riias giiditeenust pakkuda-meist kummastki pole kuigipalju endisaegset reisumeest.
Minu uus tuttav Pentti oli see mees,kes Simo kodus elades ootas mu ära kuni Kangasalal maandun,et tuua mind reedeks  koduukse ette oma 1938.a.pärit autol Studebaker Commander, mille maxkiirus oli 75 km/h ning janu võrdus 18 liitriga sajale.Ta oli teel oma Eesti koju Surjus,Pärnumaal.Kus elab tervelt pool aastat,teise poole veedab kodumaal. Me marsruuti ja teelolekuaega arvestav mees oli nii haruldane, et paarsada kilomeetrit Helsinki möödus väga täpses graafikus kuni laevale mahtumiseni. Et  TallinkStar väljus seitse minutit varem, olekski ülim täpsus meid kaipeale jätnud...
Hommikune raadiouudis üllatas sellega et täna on värske juurvilja päev. Sovjetiajal pidanuks kohe minema poodi ampulli järele,sest oli meil piirivalvurite või kaevurite ehk autojuhtide päev,ampullilt tuli mütsike maha võtta igaljuhul...
Kes minevikku ei mäleta jne., teab kinnitada
paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, June 9, 2013

Vaeguri töölesoovimiskiri Inimõiguste Instituudile

     Lugenud ajalehest et Silvergate peaspetsialistil ning Inimõiguste Instituudi nõunikul Meikaril lõpeb töösuhe 4.juulil,otsustasin kontakteeruda soliidse asutusega ning pakkuda end vakantseks jäävale postile. Kui Silver-poiss oskas anda head nõu,miks siis mitte mina, elukogenud ajakirjanik.Ka on minu selline lüke mõeldud kontrollimaks kas peab endiselt paika asjaolu,et hea ametikoht kuulub vaid mõnele ustavale parteilasele, heale seltsimehele, ei kõrvalttulijale.Testil on teinegi mõte-kuna täiel häälel pasundatakse vaegurite kaasamisest tööellu, saan nüüd näha kas ja üldse tuleb mulle vastus.Milline, see pole oluline. Sest kui mind ei taheta, on neil küllap veel veel teisigi võimalusi või kandidaate.Nooremaid taate kui tahate...
Seostuvad moarust otseselt inimõigustega ka plaanitavad uued europiirangud keelamaks armastuslaulud avalikus ringhäälingus, kuna need olevat heteronormatiivsed /Sic/.Kas tõesti on pruuninoksilised paraadipoisid juba nii võimekad lobistid, et vaid nende õigus on põhiline inimõigus, ma küsiks.
        Jätkuvalt vaimustab mind laupäevane Postimees Extra, alati leian midagi mõtlemapanevat.Kord on autoriks Rein Raud, kord Tõnu Viik, seekord  Tõnu Lehtsaar. Kelle põhjapanevalt ülihuvitav essee Liberaalne surveimpeerium pakub suisa äratundmisrõõmu kõigile kes oskavad näha tema võrdluste taga meie võimupartei tegemisi-toimetamisi, kuigi jutt käib peaasjalikult suure liitriigi kommete ja tavade pihta.Mõelge kaasa-diktatuuri ajal on õnnelikud need,kes pooldavad pealiini mõtteviisi.Tuntakse ennast hästi ja sageli tekib joovastav entusiasm kuulutada,jagada ja kehtestada oma ilmavaadet ka teistele.Jagub ka raha ja meediaruumi...valitseva liberaalse ideoloogia pooldajate suhe rahvaga on vastuoluline.Ühelt poolt rõhutatakse et tegutsetakse vastavalt rahva tahtele ja mandaadile.Teisalt kardetakse ja isegi välistatakse rahvahääletus kui kõige ehedam demokraatia vorm. Põhjus lihtne-rumal rahvas võib valesti otsustada.Ja tegelikult ei armastata ega usaldata rahvast.Lehtsaar ei taha taas elada diktatuuririigis, vaid vabas ja iseseisvas riigis.Kus elaks koos teiega meelsasti ka
paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, June 8, 2013

Minu hääl polnud see ainumas hüüdjana kõrbes

oli sotsiaalmeediaski palju neid kes taunisid Kadrioru isanda vaikimist.Seepeale tegi mr Kikilips oma suu kauni ristlipsukese kohal lahti ja ütles mõned taunivad sõnad poliitpetturite aadressil, tagatipuks kutsus parlamendiparteide esimehed Kadriorgu vaibakesele.Kinnitades et partei huvid ei tohiks tõusta kõrgemale riigi omadest.Ka teatas ta, et erakonna sisevalimised ja Eesti e-valimised on eri puude viljad, kuna laiem publik kippus selles kahtlema.Kuid pelgalt põgusalt asjassepühendunud allakirjutanule nagu tuhandetele teistelegi tundub,et väidetavalt kuulikindel -e-valimissüsteem võimaldab ikkagi slikerdamist, sest selle kallal toimetavad juba me asjatundjad...Paljud riigid on selle kõlbmatust juba tunnistanud, eesotsas meie tugeva liitlase ja hea sõbra USAga.
Kuritegevus on ja jääb, teatas seepeale me peaminister. Ja tema juba teab.Ent mina olen poliitpatust prii ja pööran oma pale pigem pereelu peale.
Pannkoogihommik algas spontaanselt kui pärast Annakest ärkas Berit juba veerand kümme.Ta oli küll veidi väsinud pärast eileõhtust grillpidu venna pool, aga võttis end kätte ja pärast tütrekese  pudruseanssi pühendus pannkookide tegemisele.Meie terrassil, hommikupäikese kiirtes ümarlauaistungil kohtusime   kõik see suur kaksikmaja seltskond ning kukkusime maiustama pannkookidega,mille lisandiks jäätis ja maasikad.Nämma-nämma,nii imehea oli.Patrik ainsana küll arvas et natike suhkrut pannkoogile poleks patt. Alles eile käis ju hambaarstil ning nüüd hea võimalus kohe hambarikkumist jätkata.See repliik tuli ta hoolitsevalt emalt ning suurem suhkrupuiste jäi nii ära.Just saatsin Berka Annaga Haaberstisse teiste vanavanemate poole ning kiikan aknast kuidas Jensu laotab sügisel toodud mulda me tagaaeda.Homme ostame uut muruseemet ja las siis kasvab.Talvekülm kärbatas majaesise ilusa, just sügiselõpuks valminud golfimuru nii põhjalikult et seegi tahtis murulisa. Koduaias tööd ei lõpe kui loodus oma kärsa julmalt vahele lükkab,ole vaid mees ja sebi kui tumm leilis.Kahju kohe pojast kes ilma minu abita peab ihuüksi kõige eest hoolt kandma.Ent kes  siis veel kui mitte noorperemees peaks oma valduste eest hoolt kandma, mina ju andsin ohjad kohe üle kui insult kuplisse kärgatas.Ning olen veendunud et õieti tegin, sest üleaedne Mihhail ei suuda kuidagi otsustada kellele oma kolmest päris tublist pojast midagi jätta.Ja nii seisabki naabripere elu vana kännu taga paigal, miski ei arene.
Jääg igamehele tema mured, mul mõned omalgi, sedastab
teie paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, June 6, 2013

Väike vale,suur vale ja refipartei propagandavale

nii neid vist klassifitseeritakse nagu mäletan. Skandaal on tõusnud taevani, parteimutrike Taimi pani pillid ja arvuti kotti, kirjutas lahkumisavalduse ja läks udu sisse kust oli tulnudki. Vallbaum jäeti veel seebile ja leivale, aga pahategija Ojulind lubati vabalennule.Visati partei uksetaha.Olevat peavoolupartei püha üritust diskrediteerinud.Meediasse paisatud või tilgutatud info põhjal olevat valimisi võltsitud vaid Viru-,Võru- ja Viljandimaal. Poliitanalüütikud ütlesid teles, et niimoodi pääseti Riigikogusse ja isegi ministritoolidele... Pole siis ime et allakäigutrepil liigume kui kõik on võlts juba eos.
Koti-Krissu nagu rahvas oma lemmikut nüüd kutsub väitis küll,et tema Euroopast tagasi ei tule ja soojast ametikohast ei loobu. Ja miks peakski-ta on ju maksnud.Ka meie oleme maksnud-ja mitte vähe.Kurjadki keeled on mängus,väites et blond daam Jõhvist olevat blokeerinud ühe Venemaaga seotud Euroopa Liidu seaduse-eelnõu.Ta võis teha sedagi kurja enne kui parteijuhiks pürgimisega Isakese välja vihastas.
Muresid on parteilastel nüüd nii et lained löövad üle pea. President on vait kui kult rukkis, teised parteid itsitavad pihku ja ootavad millega see jama lõpeb.Enamik end hoogsalt internetis väljaelavaid oravapartei pooldajaid  vannuvad pühalikult et tabagu neid välk ja närigu nende konte konstaabli koer kui nad kunagi veel peaks võltsreformereid valima.On,s see valevandujate hukk ja viimnepäev. Elame-näeme,ütles pime kui post ette jäi...Mina arvan et haugimäluga valijad ei mäleta 7 sekundit hiljem enam mitte kui midagi ja astuvad ikka samale rehale.Sest võimule pääseda ju tahaks isegi ning kui uks jääb lahti,miks siis mitte.
               Parteielu rubriigist väljumiseks räägiks pigem eilsest päevast pereelus. Olulisim see viimastel aastatel ju oli, sest närvipinge lõppes. Berit kaitses edukalt oma Kunstiakadeemia lõputöö-portfoolio millest mina kaastegija ja kaasaelajana nii vaimustunud olen. Nagu taiplik lugeja mäletab, seisnes minu kaastegija roll vaid filmis esinemises ja piibumehena ühele söövitustrükile pääsemises.Algne pilt oli ajalooline ning tehtud pressikeskuse päevil me teise fotograafi Irina Lvova poolt.
Komisjon kes mu lapse taieseid ja kaasnevat messidzit vaagis oli vist üllatunud et nende kooli tudeng elas nii avara pilguga Hiinas ja Luksemburgis, kus leidis mõndagi jäädvustamiseks, osales kunstirühmituses SIHT ning olnud aktiivselt kaastegev mitmes aktsioonis ja näitusel.Ergas kodanikupositsioon ja üsnagi teravmeelne tögamine oma töödes , millele selgelt lisandus intelligentne loovus,  viis ühe õppejõu mõtted koondterminile hipster, kel Wikipedia hinnangul tihti vabade kunstide kraad. See sõna ka seal komisjonis kõlas ning minu hinnangul tuleb võõrterminit lihtsalt võtta kui kiitust tehtule.Väärtustades iseseisvat mõtlemist-no mis saab veel parem olla ses poliitintriigidesse mässitud riigis.Kui sa ise ei vaevu mõtlema, tuleb võimupartei ja mõtleb sinu eest nii et ongi mõeldud.
Seekord siis sedasi, et kuu 18. päeval ulatatakse noorele daamile tema teine kõrghariduse diplom. Meie Mimmiga ses kitsukeses saalis Rüütelkonna majas ei viibi, küll aga paneme käima terrassipeo hiljem siinsamas Pargi  residentsis.Lähimad sugulased pluss lapsukaiset-ja tuleb jaskar missugune.
Laheda simmani tahaks käima tõmmata
teie paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, June 4, 2013

Inimesed,kes armastavad vorsti või

huvituvad poliitikast,et tohiks kunagi näha KUIDAS NEID TEHAKSE.Just nii ütleb rahvatarkus, mida kinnistab päev-päevalt lumepallina edasiveerev ja mõõtu koguv skandaal konkreetse MAFFIASUGEMETEGA ORAVAGRUPEERINGU ridades. Peksupoisiks sattunud Ojulind saab nii et suled sahisevad.Kas oli siin suurimaks ajendiks lennukilt mahaastunud eurodaami kallis käekotike,mida meedia eksponeeris.Too 11...17000 euri maksev Hermes Birkin 30 Palladium.mis vaesunud publiku pöördesse ajas või hoopistükkis  Esimese Andruse viha  blondi jõhvika Kristiina pihta,kes teatas pärast kodumaile  saabumist-mina hakkan parteijiuhiks..Võta sa kinni,millest suur tüli lahvatas ja mis rahva ootuste kohaselt peksab oravad pumba juurest puude otsadesse tagasi.
         Tehtud tegude valguses tuleks röövlibandel küll staffi pakkima hakata.Pikemalt heietamata pillan vaid ühe vihje, mis ajanud mu rahva pöördumatusse vaesusse.Viimase 12 aasta jooksul on väljamaised  kommertspangad viinud riigist välja 2,2 miljardit euri,tasudes selle eest vaid 1,6 protsenti.Samas oleme sunnitud oma kesisevõitu  riigieelarvest maksma kõik eurosatikate kulud, napsates küllap nendegi katteks matusetoetused, hambaraviraha, suure osa pensionirahast etc. ning isegi puudega inimeste tarvis seadusesse  sissekirjutatud pennid.Nii et invavarustuse laenutamise summad saavad pärast esimest poolaastat tilgatumaks. Kõik selle nimel et pettusega püünele pääsenute heaolu tagada.Mis mõõdus meid  tüssati, saate aimu meediast.Kui näit juhatuse liige Kalev Lillo sai kokku üldse  485 häält, millest e-valimiste nupukas aparaat peksis nutikale poisile  lisaks vajaminevad  455 HÄÄLT, mis tagas nii money kui poweri. Seltskond,keda liidab termin PARTNERS IN CRIME, ja kes olevat muutunud monoliitsemaks pärast Silvergate, ei tundu enam toibuvat Ojugate järellainetusest.Liiga palju ekskremente on lennanud ventikasse et keemiline puhastus selle nö partei päästaks.Narkosurmade esikoha eest kogu euroaladel tahaks ka tänada valevandujaist seltsimehi, sest tavakodaniku eksistents siinmail on kaotamas jumet.
Vihjeks järgmisele parteile,kes püünele pürgib.Refioravaid aitasid parteiridade kasvul edasi silma-ja südamebussid,mis kärbsepaberina toimides vanureid ligi peibutasid, neid hoogsalt parteipüünistesse vedasid. Mammograafbussid ja kopsuröntgenibussid on veel saadaval.Kes tissidest või kopsukatest huvituvad, karake ruttu rooli.Tasuta vihje eest raha ega kuluhüvitisi ei loodagi
teie vana ja lõpuni ustav paadikapten Neemo E Poldre

Monday, June 3, 2013

e-riigi e-hääletus on see,mis poliitiku

viib ligi võimulee...nii algaks modern lööklaul kui mina-mees oleks laulumeister.Aga kuna va  mesikäpp on kõrva peale astunud nagu vanarahvas väitis pole aidanud mind seegi et pikki aastaid elasin perega kahe tuntud  muusiku-Olav Ehala ja Toomas Kõrvitsa vahel Lillekülas oma naisevanemate majas ehk Moonis. Vat laulu sisse pistetuna ei pääseks kommunist-keemiku maffialaadse moodustise punt sealt enam sugugi välja ja see oleks paras karistus võimu ja raha nimel susserdamiste eest.Sest mistahes hallitrellihotelli uksed avaneks peagi kui nad karistuseks juhtumisi saadetaks triibulist kuud ja ruudulist päikest imetlema. Ent sõna Ligi peab ilmtingimata ses laulus kõlama sest teist sarnast ülbikpoliitikut ei ole ega tule..
Veel etteantud teemal.Tubli viimase riigikogu kandidaatide kolmik Artur Talvik, Kaarel Tarand ja Enno Poldre pole kunagi karastunud nagu teras komparteis ega oma alkeemiku diplomit,seepärast suundusid vaprad tulevased poliitikud ikka tarmukalt kohtuma oma valijatega silmast silma.Ullikesed nagu me olime, suisa pururohelised ses Marek Strandbergi Roheliste parteis.Selmet värvata noori plikasid läpakatega kes jooksnuks mööda penskarimoorikeste kodusid ning võinuks toksida e-hääletuse klahve.Ja meie olnuks kõpsti vaprate riigilt kogujate poolmugavatel pingikestel Riigikogu saalis nende  hääletusmasinate ees.Ning iga varakas ärimees ostnuks juba meilt piisava summa eest mistahes seaduse, olgu see või vildakas liiklusseadus või äsjane,tublisti puussepandud liikluskindlustuse seadus. Kuluhüvitiste eest aga seda va majoneesi me küll ei ostaks, seda võin lubada kasvõi pea pakule pannes.
Hääleostuteemat punkteerides toon lõpetuseks ära Mimmiliisa kurtvalt kurva kommentaari eelkirjeldet loole.No vähemasti MINU HÄÄLE oleksid ikka võinud ära osta, kuulis etteheidet
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre

On selline partei, kui mäletate ammust pealkirja...

Justkui läbi udu kangastub kunagine ülistuslaul mingile punaparteid ülistavale oopusele just taolise pealkirjaga. Rohkemat õnneks ei mäleta, aga täna piisab sellestki vihjest.
Kui eilses blogikandes kirjeldasin inimeste segadust, peataolekut ja kupliall valitsevat tohuvabohu, siis täna on seda kuhjaga rohkem.Sest hommikust alates podiseb skandaalikatel valitsuspartei tipus, mis keeb üle ja vahutab.Aga need vahukulpidega vuhistavad kokad, kes oma kõrgetes mütsides toimetades peaks ülearuse vahu vaikselt kõrvale toimetama, hoopiski segavad ja sogavad seda kokkukeedetud suppi ega suuda aduda mis juhtus ja kui palavalt seda süüa tohiks.Nii loeme ja imestame kõigi Delfi, Postimehe kui S-lehe materjalide adekvaatsuse üle.Nii näiteks räägitakse erakonna juhatuse valimistest ja häälteostust, siis aga tulevad mängu eurosaadik Ajuländ ja tema sohitegemise abiline, piirkonna arendusjuht Taimi Samblik kes justkui käinuks Virumaa vanamutikeste kodudes omas läpakaga ning lasknud penskareid valitsuserakonna SISEHÄÄLETUSEL osaleda suisa kuritahtlikult, Ojulinnu isikliku raha eest ja valijate identiteeti varastades. Minu küsimus-kas selline saab olla erakonna sisehääletus kui võõrad inimesed, parteitud mängivad kedagi kes nad mitte ei ole.Mis kummastav-paljud asjaosalised väidavad täna,et tema  oponent suisa valetab...Sahtlivahele on selle häälteostulooga pistetud ka mu vana hea tuttava , autofirma omaniku ja maavanema Einar Vallbaumi näpukesed.Kes poliitikasse pürgides oli algul eksikombel vist kesikute pundis,siis aga kolis üle võitjate vennaskonda.Kus susserdatakse raha ja võimu nimel veelgi rohkem et vähe pole...Ja nüüd on neil oma tõekomisjon mis peab eraldama terad sõkaldest...
Loen seni viimasest Luigepoju Ekspressenist persoonilugu Kairi Uustulndist, peaministri büroo juhist. Taiplik lugeja mõistab, et noorele inimesele, poliitbroilerile on leitud tema õige koht elus.Ja antud ka alarmsõiduki kaart .Sest valevandujate parteis mõnda aega sebinud daamile on juba kogunenud tarvilisi  susserdamiseoskusi, nii näiteks suutnud ta toonase justiitsministri Molekuli nõunikuna ronida kastaneid tulest välja tooma kui Lang jäi avalikkusele vahele Püssirohukeldris stiilipeona peetud sünnipäeva üksikasjadega -humoorikas paksuke oli end riietanud teatrist laenatud musta SS vormi ning elegantselt,  haakristikäesidemega varrukal juhatas paraadi seal keldripeol.Vat toosama südi Kairike üritas oma peremeest puhtaks pesta, katsudes Wikipediast kustutada väidetava näidendi Adolf  lõiku.Olgu öeldud et mingit näidendit polnudki-see oli hädavale kui puhkes skandaal et Eesti Vabariigi minister pidutseb hitlerlase vormis. Poliitpreilike, kes täna selles suures võltsijate kambas, passibki sinna na kenaste sest on omasuguste hulgas.
Vaevalt arvas EE persooniloo autor Kirsti Vainküla et päästab dzinni pudelist kui toda ammust lugu jälle meenutab.Ning reformerite noort töötajat nii positiivses võtmes kajastab.Tänasel päeval, skandaali podisedes, oleks tal põhjust seda kõike näidata hoopis teise nurga alt.
Aga see on pelgalt isiklik arvamus, mingile üldistusele ei pretendeeri
teie paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, June 2, 2013

Tavainimese peakeses valitseb kaos,suisa suur segadus

lausa tohuvabohu kui tahate.Sest Eesti väidetavat edulugu ja oma rolli eksponeeriva juhtpartei massiivne reklaamikampaania on viinud inimesed segadusse.Töökollektiivid kogunevad suitsunurkadesse,panevad tobid tossama ja arutlevad.Põllumehed jätavad oma mürisevad traktorid põlluserva seisma ja arutlevad samuti,et kus küll see edu ometi on,adrahõlm seda maapõuest ju  välja ei toonud.Trammijuhid saavad välkkoosolekul kokku enne liinileminekut ja küsivad ülemustelt-milline rööpmepaar juhib meid sellele edule ligemale.Tallinna sadama loots uurib roolikambris merekaarti ning pistab näpu Naissaare taha-äkki siin see Eesti edu ongi. Segadusseaetud, propagandaniitidesse mässitud Rannamõisa inimene näeb iidse kodukiriku kõrval parklas treilerile püstitatud suurpannood reformiparte logoga allservas ning ülal suurelt võiduka liidri, Esimese Andruse naeratavat portreed.Pikemalt mõtlemata rabab ta tuulejaki taskust flomasteri ning ronib treileri allservale, ulatades niiviisi joonistama pildile Hitleri vuntsid ning sm Beria näpitsprillid.
See pisihuligaansus või MEELE- AVALDUS ilmus eile, pühapäeval,S-lehe internetiväljaande esiküljele.Ja tõi oodatult kaasa hulgi repliike kommimeistreilt elik kommijailt.Seinast seina neid pilluti.Haruldaseim oli arvamus,et Hitler oli tubli mees,teda ei tohiks sedasi pilada..Ka sm Beria prillid tunti ära ning võrreldi Suurt Juhti stiililt Brezneviga. Hoopis vaimukam, suisa parim oli aga kellegi parteilase seisukoht, justkui Stenbocki maja Püha Tooli omanikku ei tohiks keegi  mitte naeruvääristada-Tema Ise vaatab pildilt ja teie kurivaimud rikute ilusa asja.
Ei kommentaari, lõpetab oma tänase mäejutluse teie
paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, June 1, 2013

Seekord siis sedasi,et grillihooaeg sai avapaugu

täiesti spontaanselt küll,sest hommikul Jensupojuga Bauhoffi startides sai lepitud, et ilmake na ilus, teeks õite grillivärki kah.Ja polnudki pikalt mõtlemist,sest iseeneslikult alanud pidu oli juba ammustel aegadel see parim.Äikesevihmad olid kah tänaseks taandunud nii et Taevane Isa meitega mestis ehk ühes paadis kui tahate.Kõgile meeldis terrassi-istung niiväga et pojaga sai lepitud-kordame esimesel võimalusel. Ainult kohvilaua korraldamisega jäid kolm vastutavat perenaist veits jänni.Kõige tervem invaliid-arvake ära,kes -lonkas terrassilt läbi maja kööki ja tegi iseoma väikeste valgete käekestega endale kannukohvi ning nosis ampsu kooki pääle. Aga enne seda vaimustusin veelkord Beriti portfooliost kui ta seda vennakesele ja teistele tutvustas...
      Selgus ikkagi et taaskasutus pole veel Maarjamaal maad võtnud või on infopuudus meid kimbutamas. Juba esmaspäeval helistan internetist leitud kontaktidele nii Telliskivi uulitsasse kui majatohtrisse ning pakun meie remondijärgselt seismajäänud korralikke puituksi, mille suunas käsi kirvega ei tõuse et neid kütteks lõhkuda.Kuidas küll sooviks vabaneda meid kümme aastat ustavalt teeninud elutoa suurest kohvilauakesest ning teise korruse staffist,kus veel kaks kolmekümnendaist pärit kohvilauakest,mitte ammu vaimustusega ostetud enne kodu kontseptsiooni uutmist mis seondus remondiga.Muudele mööblitükkidele ootan järele tulevat Halinga hooldekodu varustajat Sirjet kes juba nädalaid vaid lubanud... Saan aru küll,et vedu ja autokütus kallis, kuid ise nad ju hüüdsid välja et vajavad kõike.Mina saadaks kodunt jalust ära suisa autotäie igasugust staffi alates korras  arvutitarvikuist ning lõpetades ca kümne kastitäie raamatutega.
      Kui mõni rikkurist metseen kipuks hädalisi aitama ja omaks veotransporti, saaks see mees üle riigi kuulsaks sest korralikku äraandmiskaupa leiaks igast meie kodust.Tal vaja vaid sotsiaalmeedias maha hüüda et sellise teemaga tegeleb ja tuhanded inimesed oleks rõõmsad.Nii saajad kui loovutajad.Lausa kahju et see mees pole teie alandlik teener
ehk paadikapten Neemo E Poldre