Tuesday, April 30, 2013

Meil on aega veel,meil on aega veel...

tõdesime täna koos mu raviarst dr.Pokkeriga, kes teatas mulle ülirõõmsalt uudise. Pärast toda esimest keemialaksu on mu PSA langenud kolinal - neljalt tuhandelt ühele.Järelikult on ravisuund õige ja mu köögis pesitsev tabletikuhi,millest tubli pool järatud,toonud vajalikke tulemusi.Koduapteeki tuli tänagi täiendada, sest protseduurid jätkuvad. Juba 21. mail saan kolmanda kemiseerimise. Üldse olevat neid kolm või kuus vastavalt vajadusele nagu medkirjandus pajatab.
     Veel rõõmustavat.Kui teate ärkamisaja sloganit Eesti pole suur rahvaarvult, kuid saagem suureks vaimult./Loodan, et mäletan ikka õigesti/ Ent nüüd hakkab see ulmemõttele sarnanev ometi teostuma. Juba on mitmedki maailmakuulsad IT firmad kolinud oma tegevuse Maarjamaale,sest on ka põhjust. Kübersõja- vastane keskus oligi vist esimene pääsuke mis kajastas Eesti patsiga poiste nutikat tööd. Siit see NATO kaasaegse lahingutegevuse vastasrinne ju üleilmselt alguse saigi.
Ameerikamaale ja mujalegi on meilt liikunud mobiilse parkimise korraldamine,mis tulnud paljudele uudiseks.Seda, et Skype on siin sündinud teavad juba miljonid inimesed.Nüüd tekkis ka täiesti uus teema uuem internetipangandus e. rahvusvahelised rahaülekanded ja maksed internetis. Finantsteenus lausa  inimestele, mitte pankadele transferwise.com/jobs
Nii kaob pangaisadel see julm rahalüpsivõimalus.Veel nutikaid lahendusi-tunnipõhine autorent Tallinnas läbi mobiilioperaatori,äsjakuuldud mobiilipõhine jalgrattalukustus.Midagi oli veel,kas mitte bussipileti ostmine mobiiliga ning muudki nipet-näpet, mis mujal laias maailmas senikogemata ning teadmata,nagu ka digiretseptindus näiteks.On ju väikeses riigis,mis eriti ei hiilga loodusvararikkusega,ainuõige lahendus panustada inimvaimurikkusele.Kui kutsutud ja seatud seda rohkem mõistaksid,oleks me tulevik hoopis helgem ja sada tuhat eestlast aastas ei valguks oma põliselt kodumaalt enam mujale,kus elutingimused ja palgad hoopis inimväärsemad.
Huvitavat ka.Mu väidetavast insultist räsitud ajus liigub ikka huvitavaid mälestuskillukesi.Loen täna tohtri ooteruumis venekeelse Postimehe reklaamilisa ning avastan Honda mootorratta reklaamis Tvoi novõi SPUTNIK ZIZNI.  Ja kohe järgnes vaimuvälgatus punaarmeest, paljukuuldud Odessa blatnoi- laulukesest
Na Deribassovskoi otkrõlasja pivnaja, tam sobiralasja kompanija blatnaja, tam bõli devuski Marina, Roza,  Raja, i sputnik zizni Zora Zmuravoz.
Näedsa mis kõik kunagise sõjardi kupli all peidus,üritas ju laulumees,sõbralik õlekarva juuksepahmakaga distiplinaarpataljoni vene poiss mulle kitarrimängugi õpetada,sest sõnad sain selgeks.Kuna mul kauges  koolipõlves mandoliinimäng ei sujunud,polnud ka kitarre minu pill. Äkki oskaks ma hoopiski klaverit mängida, ei tea ju, pole ju kunagi proovinudki...
Aga suupillimängust unistab ikka
teie paadikapten Neemo E Poldre

Monday, April 29, 2013

Kel silm lahti ja kes näeb ka

avastab pea iga päev midagi uut ja huvitavat.Kuidas tv-sarjades,lavastustes  jm on hakatud järjest julgemalt välja tooma elik serveerima poliitikute pätitegusid rinde rajajooni maha märkimata.Oma kolaka saavad nii üks kui teine vastaspool, sest tark eestlane on mõistnud-pada sõimab neegrit, ühed mustad mõlemad. Tihti  hooman meediakildudes sedagi, et kümned ja kümned lubavad/tõotavad  mitte kunagi enam ühe või teise vaenupoole kasuks mitte hääletada.Kuid pelgan, et haugimäluga valijad unustavad oma sõnumi kohe kui valimispäev koidab. Mina usun, et oma nime kirjutamine valimissedelile napsab poliittehnoloogidelt võimaluse minu häält kuidagi võltsida, oma kasuks pöörata.
Miks täna taas poliitikalaineil heljun-sest noorparteilase Rõiva Taavi elukauge jutuke lõi pahviks. Tahes teha head kukkus noorelmehel seegi lugu välja nagu alati. Vanurihooldusest rääkides pingutas mehike veidi üle,pajatades eakatele kuuluvast kinnisvarast,mille najal/müük või väljarentimine/ saaks hooldekodu raha kokku. Teame ju kõik, et kui mingisse fondi suurem summa kogunema hakkab, on Euroopa parim rahandusminister esimene,kes oma ahned sõrmekesed seisva rahakuhja järele küünitab.Riigikassa kosuks märgatavalt ning saaks hädalistele hispaaniamaalastele ja portugaaliamaalastele  rahalise abikäe ulatada... Inimesed, olge valvsad, nagu ütles juba Julius Fucik.
Tänase jutu algusse naastes tuleb tõdeda,et arvamusliidrite sotsiaalkriitilistest artiklitest,juhtkirjadest ja kolumnidest pole mingit abi olnud.Ole sa ülikooli rektor,tunnustet teadur või õppejõud,poliitiku silmis oled ikka mukisitt, kelle jutt ei vääri tähelepanu. Sestap ongi ärksamad loomeinimesed, teatritegijad pluss nende kolleegid,  hakanud kasutama oma tribüüni/teatrilava poliitelu väärilmingute paljastamiseks, isegi naeruvääristamiseks. Ja rahvale läheb peale küll,sest oleme ju tulnud nõukaajast,kus tuli tihti öelda läbi lillede, et kuri tsensor asja tuumale pihta ei saaks.Pole meil enam tsensuuri karta, kuid just Molekul ja Jürgen on need, kelle viha ja raev massimeedia vastu pöörab. Juhul, kui mõni  kirjatsura või raadiohääl julgeb astla vastu üles lüüa.
Olge nutikalt alalhoidlikud ning looritage oma iseäralisi mõtteid sellise uduga
millest suured poisid arugi ei saa, soovitab paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, April 27, 2013

Kevadiselt sportlik laupäev täna

oli mu pojal Jensil,mittte minul.Sest noorel mehel oli tahe minna värsket golfimuru proovima,kätt ja silma treenima.Mina seevastu jäin lapsevahti,sest Mimmiliisa ronis tööposti otsa ning pojukesed tulid minu hoida.Lõbus oli meilgi,Sebastian nõudis minult üha uute autode joonistamist ja muudkui värvis neid andunult.Patrikki ei suutnud jääda eemale suurest maalritööst.Kuigi peagi tüdines ning nõudis mu arvutist delfi mängude avamist. Ma,p teadnudki mitte, et laste mänguportaalist avaneb vallatu pildike kahest napilt riietet kompleksivabast /vist/ Narva neidisest.Patrik, selliste vaatepiltide vaimustunud imetleja, hakkas kohe suurest rõõmust kilkama ja lootis hiirega mööda plixide strateegilisi kohti jalutades neid rintsikuist ja püksikutest loobuma sundida...Aga seda rõõmu lastemängude loojad pole mitte võimaldanud, mina näit.   olin  valvel et vajadusel kohe arvuti kinni panna. Samas oli mul heameel nagu Erki Noolel, et mu pojuke ei tunne mingit huvi praktiseerivate homoseksualistide harrastuse vastu.Vaid ilmutab õiget orientatsiooni ega ole hälbinud rajalt.
Vaadates Venemaa avarustel kulgevate autode pardakaamerate salvestatud õnnetusi jutuubist,imestate kui tihti hälbivad rajalt sealsed roolihoidjad. Pauk paugu otsa kui piltlikult väljenduda.Võiksin lausa panna diagnoosi miks sellised asjad juhtuvad.Nii selge on kõik-elementaarse sõiduoskuse puudumine,ähmane ettekujutus ohutust pikivahest,lausa olematud teadmised autode tehnonõuetest ning veoautode koormate kinnitamisest,veoautojuhi töö-ja puhkereziimist jne jms.Seda et kiirus tuleb valida vastavalt sõiduoludele ei tea kah keegi. Lume-või vihmasajus, uduga või öösel lennatakse surmapõlgava kiirusega ja ikka otse sülle vikatimehele,ka igal ristmikul iga fooritulega. Surematu mentaliteediga inimeste rohkus autoroolis on ikka hämmastav, et mitte hullemini öelda. Neid salvestusi kaedes imestan iseenda hulljulgust, kes ma Ukrainamaal ja punavenes olen julgelt roolis istunud, ja mitte vähe.
Kel vähegi võimalik,ärge kolage tsikli või autoga idapiiritagustel aladel,piirduge Balti riikidega,kus teil  ellujäämisvõimaluse tõenäosus suurem,tõdeb teie
paadikapten Neemo E Poldre

Friday, April 26, 2013

Põnevaid uudiskeelendeid leian ikka

kuigi ise aktiivsest ühiskondlikust tegevusest tagasi tõmbunud ning saadan kutsevastusteks äraütlemisi.Nagu tänagi kui paluti 8.mail tulla privaatpanganduse teabehommikule koos järgneva buffelõunaga mu panga pilvelõhkujas, kus olen juba käinudki ning ülihead korraldust nautinud.Ka EAL keelekoosolekuile pole mitu kuud minna saanud, ent keelehuvi ikka ergas.Loen,et hokijoodikud said karistada...Eesti tublid hokkeistid käisid Donetskis MM-turniiril, kus hakati õhtusel ajal vene poiste kombe kohaselt hotellis tulivett libistama. Ju ikka koos kompleksivabade neidudega.Järgmisel hommikul oli viiel poisil tegemist,et jääl püsti püsida. Kakerdasid kui kännuämblikud lauale unustet peeglil. Loomulikult peksis vastane neid kui rannamees rotti. Aga finaalmäng sai hoopis hullem-kui ühte meest tuli kodulinnas lennukist vaat et välja kanda ning teine magas õndsalt  lennujaamas pingil kui telemees teisi tuikuvaid saabujaid filmis.Täna teatati, et liidu president Mõlder astus tagasi.Peatreeneril lepinguaeg lõppes ja see mees pääses kohe vabale jalale.Poisse veel niipea areenile ei lubata-kevad käes, kukuvad veel läbi jää oma purjuse peaga...
Newspaper teatab,et Inglismaal hoolitsetakse vangide eest paremini kui haiglais patsientide eest. Meiegi pole kehvemad.Vangi peale kulutame iga kuu 945,58 euri,lapse toetuseks vaid 19 euri,keskmise pensioni number on 350 euri.Ja pole hullu midagi,riik õitseb, kinnitavad reformistid, kelle saaga Äripäeva ajakirjanike käes pole veel lõppenud.Partei palgalised klaköörid kirjutavad küll netikommijatele vastulauseid nagu kesikutel kombeks,kuid kõik on läbinähtav ja tuvastatav.Kui oskad lugeda ridadevahelt.
Millega kõik lõpeb, ei oska arvata mitte keegi. Juhtiva päevalehe juhtkiri ütles küll otsesõnu,et kui juhtivad asjapulgad räägivad minevikus lubatud rahamanöövritest ega mäleta midagi, siis jäägugi need tegijad ka ise minevikku, las tulevad uued ja puhtad lehed.Rikkust ja võimu pikalt nautinud kavalad poisid sellele vaevalt et alla kirjutavad.
Minu relvavend ja hea klubikaaslane Kaspar andis häid vihjeid kui otsisin oma kiilaspäisuse varjamiseks motikamehe traditsioonilist pearätti/mütsikest.Motodepoo ning Yamaha ja Honda keskused olid paigad,kust tsiklivennad omale väärt staffi hangivad.Mina sain esimesest kaks erilist,üks neist laiguline nagu kroonumehe moodne suvevorm.Teine lennukate sinivalgete kujunditega, millega peas oleks tore istuda Harley Davidsoni tagaistmel.Kuhu vist pääsen oma järgmises elus.Kuigi täna jubiluba veel AB kategooriatele olemas.Midagi kolmerattalise tricycli sarnast peaks vist jalgevahel põrisema.Et maha ei potsataks kui peatun.
         Millal ja kuhu potsatab tänane Tallinna linnavõim, oleks küll huvitav teada.Söakas Pääsküla daam kaebas linnaviletsuse kohtusse,kui sai valideerimata sõidu eest bussis rohemupsikutelt maxitrahvi-140 euri. Harju maakohus tühistas trahvi kui õigustühise, sest proual oli kaasa ka ID kaart,mis tasuta sõidu õigust tõendas. Kohe kinnitas abilinnapea Klandorf, et neid ei morjenda mingi kohtu otsus, mupsikud trahvivad armutult ka edaspidi.Paistab, et keegi on võtnud õppust süüdimatult Anna Marialt, kes vaatamata karmile  kohtuotsusele pages inglismannide maale vabadust nautima.
Aga teie,mu armsad lugejad võtke õppust kogu loost-Kui teidki kohus kimbutab,vilistage selle pääle
soovitab soojalt paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, April 23, 2013

Eesti riik vers Tallinn,võitlus jätkub.

Juba õndsa sm Breznevi päevil armastasid kommunistid

rahva elujärge parandada igasuguste NLKP KK pleenumite otsustega.Ehk paberil.Nüüd jõudsime tagasi alguspunkti, mõtlesin kui raadio teatas pommuudise-Eesti auklike teede parandamisvõimetuse tõttu tuleb riigil alanda teedele esitatavaid normnõudeid. Mis eriti kummaline selle teadmise taustal,et tänasedki,aegunud normid põhinevad  aastal 1980 kehtinud NSVL teedenormatiividele.Kui madalale võime langetada lati ilma inimkahjudeta, küsin. Sest juba hädaldav kindlustusseltside liit peab sellegi nöögi alla neelama.
         Või oli tänane liigutus vastulöögiks opositsiooniparteile, kes kaebas riigi kohtusse nirude sõiduolude pärast.Kui vastust teab vaid tuul, ärge mulle helistage, kirjutage ega joonistage, palun.
Teinegi uitmõte samalt pinnalt.Väsimatult raporteerivad mede riigiisad Brüsselile kuidas Eestis toimib õitsev ja kõikiabistav sotsiaalsüsteem.Vaid kiuslikud leheneegrid ja Kangro-nimeline daam puistavad vastalisi fakte, nüüd juba ka ajakirjanik Andrei Hvostov. EPL kirjutab Narvast,kus suurperele jääb elamiskulude järel igale pereliikmele 7 /seitse/ eurot kuus...Kuna täiskasvanud poeg leiab aeg-ajalt mõne juhutööotsa,ei saa sotsamet neile maksta toimetulekutoetust.Vat siia ongi koer maetud.Kui poliitikud kinnitavad et riigi abi peab olema vajaduspõhine, siis vaid nii saabki rahvast toetusrahast eemale peksta ja riigile miljoneid säästa.Sest ega tea, milline lõunaosariik varsti meie rahalist abi palub,olgem valmis kõigeks.Siis jälle tore rikaste ja ilusate seltsis vahuveinipokaale kõlistada ja rohkeid tänuavaldusi vastu võtta.
Loodan,et ma pole rohkem sarkastiline kui parasjagu vaja.
Kuna meil poliitikud ja seeläbi ka seadused on ostetavad, poleks imekspandav ka järgmine mõttekäik.Kuna tunamullu jäi Soome kontsern Neste Tallinnas vahele lubatud oktaanarvust madalama näiduga bensiini müümisega ning tankla aparaadid plommiti kinni, on ka teine lahendus.Teha paberil autobensiini oktaanarv tiba madalamaks kui 95 või 98 ja ongi JOKK olukord sündinud.Ning mida ikka kihutada auklikel teedel, piisab ka vaiksemast lennust aukude kohal.Sest tänavad näevad välja nagu pärast vene pommilennukite lahkumist 1944 märtsis.
Kas reformerite võimsale tõusule kaasa aidanud summad olid tõesti idapiiri tagant,tahaks teada.Siis mõistaks miks Eesti ei taha kehtestada raskeveokimaksu meie riigis sõitvaile muulaste koorma-autodele.Meede oleks abiks teede remondiks vajamineva raha kokkukorjamisel.Aga kui selle raha eest on jagatud häid lubadusi, siis muidugi ei tohi lepingut rikkuda.
Lubage mistahes raha eest vaid seda,milles olete ka tulevikus täiesti kindel
soovitab paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, April 21, 2013

Õhus lendleb küsimusi nagu kollaseid lehekesi

me koduaia ukseesise uhke kasepuu päält sügiseti.Mäletan kuidas mu isa pistis kasevitsakese läätspuuheki veerde, öeldes-las ta siin kasvab,kunagi hea lastelastele kasevitsu murda...Olin siis alles tehnikumipoiss ning mõtlesin,et vat kus taadul ikka ideed. Minu lapsed, nii poisid kui tüdrukud kasvasid praktiliselt ilma selle kase abitagi täiesti toredateks ning asjalikeks inimesteks.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma teile rääkida,vaid kevadõhus lenduvatest valusatest küsimustest
A. kuhu kadus raha, see PEP-i 10 mln USD ja VEB FONDI 24 mln riigi raha, mille susserdajad vasakule vinnasid ja Jürgen Veberi silmamoondajalikul kombel ära kaotasid.
B.kust tuli raha, millega Kranich suurte poiste Tartu hämarfirma R-Hooldus pangaarvet toitis.
      Nagu veneajal kombeks,tuleks nüüd ülestõstetud küsimusi uurida,vaagida ja kaaluda,siis arutada ja/või arhiveerida, pärast tõrjuda, maha matta, ära peita, unustusehõlma saata etc.jne jms.
Mis veel antud loos tähelepanu äratas-me tubli juhtpoliitik ja tema kompanjonid pole raatsinud tibakesti oma rahadest investeerida kriisisituatsioonide lahendamise koolitusse. Muidu poleks saanud juhtuda et häbipuna palgeil reporteri eest põgenev Vuntsi Siim lihtsalt siilionu pomina saatel vudima pistab,vaid õige vastus olnuks kui varnast võtta
Jaa,see on huvitav küsimus, olen isegi mõelnud et tahaks vastust teada. Teeme nii, et jätate mulle oma numbri, ma paari päeva pärast, kui olen vastused saanud, annan teada...Selle ajaga annaks ju üles lõõtsuda mõni uuema  skandaalikese vastaspartei pihta, kogu lugu kaotaks aktuaalsuse ning uued motiivid tooks uusi muresid juba teistele inimestele-.Koolituse praak, poisid,muud ma ei ütle.
Küllap ei tohiks praagiks nimetada Alo ja Hele Kõrve punast pulmaautot Volga  GAZ-21,mis suisa valede juppidega dekoreerit ja väära värvitooniga ehit.Nagu juba märkisin poleks tohtinud põdrakuju kapotile pista ning vale liistu ega embleemi kasutada,sest tollel mudelil oli kapott puhas kui imiku pepu.Kui aga kultusvolga seondub mõne inimese mälus vaid põdraga,mis liiklusohutuse nõuete kohaselt hiljem ära jäeti, sest muidu poleks saadud autot eksportida arenenumaisse maadesse,pole miskit parata. Auto oli äsjasel Linnateatri heategevusoksjonil ning jäigi müümata.Ma kahtlustan ,et pärast kuulutuse leidmist Volga klubi foorumist loobus nii mõnigi asjatundlikum huviline, kuigi minu juhitud seikadele seal tähelepanu ei pööratud.Mina peaksin naasma oma põhiarmastuse-mersu teema manu.Ning uurima Soome sõpradelt,kas Olavi Kiprianoff ei plaani müüa oma belebeezi SLK kupeemersut kuuekümnendate algusest, mille soetas Ameerikamaalt ning mis pole meie kandi teede talvesoola näinudki...
Kui pärast jaani veel jalg tatsub ning suu matsub, naaaseb teema ligi tagasi
paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, April 20, 2013

Ühiskonna valvekoer annab endast märku

kuigi valitsejad on teinud keti lühemaks ja lükanud söögikausi kaugemale.Selgitan-pärast 25 aasta tagust loomeliitude ühispleenumit arvas juhtpartei äkki, et ajakirjanikud tuleks tasalülitada.Eesti Ajakirjanike Liit suruti eemale loominguliste liitude seast ning võeti ühenduselt ära iga-aastane toetus summas 700 000.- krooni,mis ettearvatult kipubki meie liitu suretama.
Et meedia on endiselt arvestatav jõud, meenutas pumba juurde trüginuile just äsja Äripäev. Kui tõstatas küsimuse salapärase,1999.a. reformipartei võidule viinud firma R-Hooldus rahamahhinatsioonidest.Tippkutid ise on seda müstilist sadade tuhandete voogu selgitanud tulemusliku konsultatsioonitegevusega, mida aga faktid ei kinnita. Selgunud on hoopis,et juhtfiguur Kranich tõi kusagilt sajatuhandelisi rahapakke mis kästi pearaamatupidajal järjest panka viia.
Remark.Teema tõusetus juba ca kuu aega tagasi,kuid asjapulgad lootsid, et asi sumbub iseenesest.Ent siis tõstis Äripäev teema järsult huviorbiiti, lükates kaamera ees mikrofoni parasjagu Eestis viibiva Vuntsi Siimule suisa näkku ja vene nimega ajakirjanikuneiu palus kommentaari.Eurovolinik vihastas silmnähtavalt ja tormas minema salli lehvides, porisedes vihaselt vastu, et ei selgita midagi.Seepeale tõmmati liistule kogu see juhtpartei aferistide kamp, pajatades Vuntsi Siimu, Kranichi, Lipstoki ja Raski müstilise ametissetõusu tagamaid. Siis oli meie juhtival äripressil hea võimalus spekuleerida vennikeste tulevikuga-Siimupojast ei saa mingil juhil Eesti uut presidenti ja eurovolinikuameti peatsel lõppemisel peab ta jääma pinsile.Samuti ka Rask. Lipstoki karjäärgi olevat läbi ning Kranich peaks end taandama Eesti Loto pealiku ülitulusalt ametipostilt.
Mis mulle eriti imponeeris,oli pressi taktika. Algul paisati rahva ette alasti tõde R-Hoolduse mustadest rahadest, siis vaikis laul laias laanes. Kumbki pool ei öelnud musta ega valget.Tippkutid rahunesid, nende leeris usuti, et kes ikka julgeb peavoolupartei rahaasjus edasi sonkida.Kui  poiste valvsus oli uinunud, löödi trumpäss pealikule, suurele niiditõmbajale letti. Nüüd oligi Vuntsi Siimul vesi ahjus ja teda päästsid vaid kiired jalad. Mu rahvas olekski kurb kui selline suller roniks me presidendiks. Aitab ühest ärmatajast küll, kes rendib me raha eest voodikohta oma naiselt...
Salapärase raha teema juurde naastes -juba spekuleeeritakse et need summad sai partei  tundmatuilt vene ärimeestelt.Kahtlesin selles kuni Luigepoju Ekspressenis kirjutas põlluminister, muidu vaikne mehike Helir-Valdor Seeder piirilepingu ohtudest ja vajakajäämistest ning suisa kahjulikkusest Eesti Vabariigile.Peamine argument oli Narva Hüdroelektrijaam, mille jätmine vene poolele on suisa julgeolekurisk.Minister rõhus ka muudele aspektidele nagu Pätsi ametiraha ja Tartu Ülikooli varad,mille vene okupatsioonivõimud ärastasid. Olevat ju praegu parim võimalus asjad korda ajada, sest Kremli ladvik on üheselt huvitatud eel terenduvast viisavabadusest Shengeni riikidega. Kui valitsus selle kõigega nõustub, on nad ikkagi piiritagant kinnimakstud kamp, tuleb arvata.Sest praegu muid mõttevalikuid polegi...
Tartu rahulepingu põhimõtetest loobuda ei tohiks mitte, kinnitab teile ka
paadikapten Neemo E Poldre

Friday, April 19, 2013

Ajalugu talletab mu tänase päeva,sest on ka põhjust

Tohtri soovituse kohaselt ajas Mimmiliisa mu kupli nulliga paljaks, kuna polnud lootustki ei karvad pärast järgmist keemialaksu alles jäävad. Juba hommikul kui kammi sisse lõin rippus piide küljes hirmkobe peotäis mu hallikast juuksetutist.Nüüd on mu koonuehitus sama naljakas kui oli Hiiult nekrutina rongi peale minnes novembris 1966.Peris jubee, kui lühidalt väljenduda.Sportlandist rebis mu lahke abikaas spetsiaalse pearäti mis kuplit katab, sõlmega kuklataga.Must nagu ma tellisingi. Ent Põrguinglite või motoklubi Bandidos oma oleks kobedam, sellega võiks oma klubisemude ettegi astuda kui järgmine koosolek tuleb.Ma küll ei tea täna kuidas seda hankida, aga ehk mõtleme veel...
Hommikule mõeldes - see algab mul tablettide ja kapslite manustamisega.Esmalt maohoidmise kapsel,siis üks Brasiilia ja teine India vähitõrjekapsel, seejärel haiuime kergelt kalamaitseline kapsel,mis peab liigeseid tervendama...Tavahommik muud ei nõua,sest vererõhutabletikesi ma igapäevaselt ei sisesta.Muidu lööb jälle neerud sodi täis.Õhtune värk on neurontiin ja tramadool.Et närvivalu summutada.Mõjub,ei saa kurta.Millega lugu tegelikult lõpeb, teab vaid Tema seal kõrgel.Minu ülesandeks on lahendada päev korraga.
Pojukestele lunastasime täna Rocca keskusest uued särgid, Annale mõeldes otsin internetist aiakiike millega teda rõõmustada kui piiga maikuuus taas Luksemburgist laekub. Vanaisa rõõmud, lõbus vaheldusrikas elu...On muidki mõtteid-teisipäevaks vaja rattavahetus tellida,sest edasi naeltega asfaldil põristamine toob rahamaitse suhu. Siis toome talverattad küll koju,sest rehvihotelli jätta pole mõtet-on talvehakul tagasivahetus lihtsam, saame Kadaka teel hakkama, pole vaja Faktoautosse sõitagi.
Remark.Just tuli teade,et Bostoni pommipanijad olid tshetsheenid.Nüüd terendub mulle välja käidud lubadus viisavabadusest  Venemaaga, millega flirdib me uus suur liit.Kui poolgi kriminaalsest Venemaast vabadusse pääseb,ei viitsi laisemad Balti riikidest kaugemale minnagi.Kukuvad siin oma õigust ja õiglust taga ajama. Et kuidas siis nii, seltsimehed. Alles olime kõik ühtviisi vaesed, kust teil nüüd sihuke rikkus, andke ikka pool ära, meie ju ka eurooplased. Putin ise ütles...
        Ja vaadake milliste autodega sõidate. Nam toze naado, kaua me Ladadega jahume.Peame vist astuma kõik kaitseliitu ja muretsema relvaload, usub teie ekssõjamees, armeeteenistuse läbinud
paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, April 18, 2013

Polnud laiskus see,mis mind blogistamast keelas

pigem oli põhjuseks hoopis täielik katkiminemistunne,mis järgnes nädalajagu hiljem karmile keemialaksule mo nahavahele.Ühel koledal hommikul ärkasin pärast ramprasket ööd kus kogu mu keha põles kui põrgutules.Tundsin end kui Auschwitzist pagenud vang,kes poollaibastunult tuhastamislõkkest pääsenud. Jalgu alla võtta ei suutnud, värinad läbistasid keha ja tuli mõte-miks ma üldse veel elan. Alles õhtupoole saabus kerge rahunemistunne,päeval hoidsin mõlemat jalutuskeppi käepärast, et vetsuteele pääseks.Hiljem oli abiks karmim painkiller, mis lasi isegi uinuda.Mimmiliisa küll lohutas kui koju jõudis,et tohter ju lubas ägedat protsessi pärast raviprotseduuri.Seda teadvustades jäin lahenduse ootele ja päevake hiljem oli juba hoopis kepsum tunne.
Positiivsel lainel veel-loen uhkusega ,et mu väike Eesti on elektrihinnatõusu teenäitajaks kogu Euroliidu aladel. Kui EL keskmine oli 1,9 prossa, siis meil õnnestus saada tulemuseks 3,8.No mis neid kopikaid maksta mureks, teatasid meedias suured poisid,mäepealsed. Muidugi kui need pumbajürid endile õiged palganumbrid joonistanud ning pumbajaama seestpoolt barrikadeerinud,pole neil  muretki.Võrdlus pumbajaamaga pärineb, muide, Raivo Varelt, kes täna pajatas pumba juurde pääsenuist head juttu.
Lõbusamat vahelugemist ka.Teadusajakirjast loen, et tehakse katseid pürgida maakoore sisemusse-Koola poolsaarel puuritakse 1,2 km auku Jaapani puurimise jaamaga.Keeleoskaja ütleks küll hoopis ,et jaapani puurimisjaamaga. Kui Jens töölt koju jõudis,esitasin ilma selgitusteta lihtsa küsimuse -kumba väljendit tema eelistaks.Poeg üllatas omas keelevaistuga ja teatas naerdes-kuidas saakski Jaapanisse auke puurida kui pole käepärast Jaapani puurimise jaama. Olin vastuse üle nii õnnelik,et helistasin Annikale ja küsisin,kas ta teadis et keelevaist on päritav.Polevat mitte teadnudki...
Aga ühte asja tean ma kindlalt- et jätkuv vastasseis riigi ja pealinna vahel kisub jaburaks kakluseks.On ju skisofreeniline olukord kui inimeste pääle mõtlemise asemel keskenduvad kaks parteid sellele et tuvastada kumb on isasem.Keskpartei kaebas oravad kohtusse,sest need ei anna linna teedele aktsiisirahast rohkem kätte kui 35 protsenti, kuigi lepitud on 75...Minu küsimus-kui aastaid tagasi räägiti palju vanade autorehvide ümberöötlusest ning saadud graanulite lisamisest asfaltbetooni, siis miks korraldas peavoolupartei lahenduse pakkumise asemel aktsiooni  tänavaaukude mobladega pildistamiseks ning suunas maanteeameti profid mõõtma aukude sügavust ja tihedust. Kas sinna peabki kuluma meie kütuseaktsiis selmet parendada teede  sõidetavust,küsiks.
Leedukad on küll superinnovatiivsed. Teatasid just, et hakkavad kasutama Google Street Wiew kõiki võimalusi kontrollimaks ebaseaduslikke ehitisi ning musta bisnist täitmaks riigi kõhnukest maksurahakotti.Oli ju ammu juttu, et satelliidi pealt võib lugeda isegi ajalehtede pealkirju, asi see siis käest kätte libisevaid rahatähti lugeda pole.
Euroopa tublimaid rahandusministreid,meie Jürgen, kurtis just,et võimuvahetuse korral jääb tema töö pooleli. Arvan teadvat,mis on alltekstiks.Jääb muuhulgas pooleli Rootsi pangahärrade rahakoti täitmine.Alles teatati, et klassijuhatajad rikuvad seadust kui koguvad kooliekskursioonide raha.Kõik rahad tuleb maksta läbi pangakontode,mille abil kosub teenustasude kogusumma.Lausa inimvaenulik lähenemine sm Ligi poolt.Ma usun siiralt et vastsündinud partei Eesti Demokraatlik Rahvaerakond ,mida juhib Mart Helme on mõjutatav et mitmed sigadused lõpetada.Keegi neid juba kardab, sest EPL juhtkirigi väidab hirmunult-uut jõudu pole vaja.Kõnelev meedia sedastas,et pole uutel tulijail nimekaid kujusid oma liikmeskonnas.Helme jõudis just välja öelda, et eelmise partei saamamehed on eemale pekstud...
NB. Parteikarjäärist enam ei innustu tegevpoliitikast eemaldunud vanahärra,
teie paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, April 9, 2013

Kuidagi kurb ja tühi on mu kodu

pärast seda kui hommikune lennuk viis koju Luxembourgi mu lapse pere. Rõõmu saan tunda vaid sellest, et maikuu pole kaugel ja siis näeme siin Tallinnas jälle.Minust Lennu jaama ärasaatmisele minejat polnud, kuid  esindajana toimis Mimmiliisa. Pealegi on mu nahavahel käimas  hea ja kurja vaheline võitlus-keemiaravi head  molekulid tapavad vähjapoisi omi ja ma vaevalt liigun, terve öö oli keha valu täis.Magadagi sain  alles vastu hommikut kui Diclaci tableti põske pistsin.Näis mis tänane öö toob.
Et elu liiga lill ei tunduks sestap ongi taolised katsumused inim konnale välja mõeldud. Ekstaole kui nüüd ellu jään, elan veel kaua.Kuigi liiga pikalt ei viitsiks siia maakamarale mitte lonkama jäädagi. Pealt seitsmekümne oleks vist juba jama kui kõik tembud tehtud ja elu nähtud.
            Huvitavat pakub tänanegi päev-meedias arutletakse tõsimeeli, kas tohib ja tasub lihtinimese palka tõsta. Kuigi jutt käib mingist 3,5 protsendist on isandameestel nuttu ja hala palju.Et kuidas ikka nii võib, lausa palgaralli lisakatse ju.Vat kui Elu Peremeestel mõned tuhanded otsa keevitatakse on kõik omal kohal. Ju siis on neil targemaid mõtteid kuhu raha investeerida kui ei pea kõike ära sööma...Keegi arvamusliider pakkus, et kuupalk võikski olla kaks tuhat eurot, siis tekiks arvestatav keskklass.Astmelist tulumaksu vannutakse siit nurgast ja sealt nurgast.Mina pakun et esmalt teeks astmelise trahviskaala, küll siis riigikassa kosub.Ja LE  rikkumised väheneks.Paltsutõnn käiab ikka vana plaati, et kaudsete maksude kasvu peab kompenseeerima pere-või toimetulekutoetustega.Vilunud poliitik teab kuidas on võimalik seada barjääre toetuste maksmisele nii et hädaline ei saaks kätte mitte halligi. Kogemused on rikkalikud, neid valdab iga sotsametnik.Ja riik on jälle võidus mis võidus ning iga asjapulk saab jatkuvalt raporteerida kuidas  maailma parim süsteem meil töötab...
Ega,s kedagist peabki vist Skype,i sisse lükkama.Homme jälle uus päev ja uued,paremad mõtted,sedastab
paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, April 6, 2013

Ajaloo väsimatu taaselustamine

näib olevat juudi rahvusele üks ammendamatu pildilpüsimise allikas.On ju ajaloolased suutnud dokumentide toel tõestada, et holokausti pole juutide endi kirjeldatud määral mitte toimunudki.Kuigi vana Aadu tegi tõesti kurje tegusid selle rahva kallal. Esmalt hirmust, et teostubki Kremli kikkhabeme ähvardus peatsest kogu võimu ülevõtmisest maailmas ehk punaste maailmarevolutsioonist saabki lõpuks asja.Teisalt ka seetõttu,et Saksa rikkaimad juudid keeldusid finantseerimast sõjaka, vuntsilise kaprali relvastumismaaniat.
            Milleks nii pikk sissejuhatus -ikka selleks,et valgustada taaskordset ajuloputusaktsiooni,seekord mu kodutänaval Nõmme Gümnaasiumis. Kuhu tariti rändnäitus Anne Frankist, kelle päevikut lugesin huviga  koolipõlves, teadmata eelkirjeldet tagamaid. Kogu show võimendamiseks tulid koolilastele seekord etlema lausa Iinimõiguste Instituudi juhatuse esimees, Eesti Juudi Muuseumi direktor, Hollandi suursaadik ja Eesti haridusmininister. Jääb loota,et mu rahva kallal toimetatav tänane leebem holokaust muutub kah kõnelemist väärivaks, sest ju peab kah keegi juba päevikut...Ainesest puudu ei tuleks nagu omal ja/või sugulaste nahal kogete.Aga nüüd huvitavamal teemal-mu kirev pereelu. Just saabus naabrite poole Luksemburgi rahvas, et  korraldada pannkoogihommikut ning seejärel siirduma täispugitud vatsadega Nõmme ujulasse lapsukesi vette kastma.Mina olen stardiasendis seni kuni hüütakse pannukakku nautima, aga Mimmi põrutas oma  sõbrantsidega Kaberneeme, et jäätunud mereranda nautida ja Mummetädi suvilast mõned hilbud ära tarida. Sest Sirtsukesel on vajadused aga puudub auto.Noh, pole hullu-me praeguse bernsakulu juures kannatab põristada küll, sest ega naistel pole kombeks ühissõite ühiskassast rahastada.Kel auto,see ju rikkur.Mehe aju töötab küll teistpidi-nüüd mil plaanime viiekesi sõitu suisele Saaremaale,oli juba eos juttu kütusekulude jagamisest...Koduküla Nõmme lehes pajatab asutaja von Glehni lapsaelaps oma elust Jälgimäe mõisas, mille võttis hiljem rendile mu isaisa Polbergi Jüri. Pole ju kusagilt võimalik teada saada,missugune see mõisaelu siis oli. Peter von Glehn teeb seda parimal moel - oma järjejutuna ilmuvaid mälestusi pakkudes. Kadunud tädi Aula mälu polnud viimastel aastatel enam kiita,temalt kuulsin vaid killukesi,kuigi aina pärisin et mis ja kuidas oli.Kui teil, armsad blogihuvilised, on  vanematelt sugulastelt vaja mälestusi talletada , siis tehke oma päringud aega viitmata,soovitab elukogenud
paadikapten Neemo E Poldre

Friday, April 5, 2013

Reamees Poldre päästmine

algas eile 4.aprilli hommikul kell kümme kolmkümmend, kui tegin veretesti PERHi laboris.Küsimused polnud rasked ja test läks korda, nagu ka Vassili Ivanovich Tschapajevi astumine Sõjaväeakadeemiasse, kui esimesel katsel tuli anda analüüsid.
     Järgnes dr.Pokkeri vastuvõtt juhiste saamiseks ning siis päevaravikabinet kus tuli oodata pool tundi et siis tugitoolis saada poolteist tundi keemiaravi statiivi külge liidetud ampullist.Tundus,et keemiraviga oli seotud ka mu kolmeaastane sundaeg punaarmees, sest linnaloal viibides tuli manustada rohelise sildiga piirivalvurit, toda lihtrahva viina, millelt korgi rebimine pakkus naftalõhnalist naudingut. Kogenud kaasteenijad, mu pritsuauto vahetusautojuhid Slavik ja Kolja kinnitasid,et seda solki aetakse ju naftast... Seega lausa keemiline ravi vene inimese vajaduste rahuldamiseks/terviseparanduseks  vaid 3.62 eest.Kuna 3.80 oli mu sõduri kuupalk,sest auastmeks reamees, tulin ikka ots -otsaga välja. Likööriampull just kuupalgaga võrduski.Mulle pakkus tuletõrjeülem Mihhailov küll jefreitori paguneid et vanemautojuhiks või nii. Siis oleksin saanud juba 4.80.Kuid vastutus kahe alkoga miilustava seltsimehe eest polnud rublatki väärt.Vanemautojuht pidi ju valvama sedagi et punase auto rooli istuvad vaid kained sõdurid.
Nii et ikkagi reamees Poldre päästmine on see mõnekuuline, eile alanu d action. Retseptiravimeidki tuli suisa kotiga juurde osta.
Remark1.Täna teatas üks raadiohääl,et Tallinna tänavad passivad kenasti uute automudelite kontrollimiseks,  vastupidavustesti tegemiseks, sest kui kümne tuhande km läbimisel pole poldirida järel võibki muretult osta ja sõita.Minult tuli kunagi soovitus pakkuda Sompa jt.poolrüüstatud kaevandusasulate miljööd ja hooneid USA eriväelaste treeningkohtadeks,sest neil rikkuritel on tavaks ehitada tuliuusi asulaid miska sõjameestele  lahingmanöövreid korraldada.Nõelasilmast tulnud majad kuulugu parem abivajajaile, meie riigi poolt suisa  hättajäetud inimestele.
Remark2. Mahavõetud mees, päästeameti ekspeadirektor K. Timberg parandas tänases EPLis oma renomeed kui rääkis kuidas asjad siseministeeriumis tegelikult kulgevad.Et Ken-Barbi on võimetu olema tippjuht, sest otsustusvõimetu jänespüks ei saa olla olulises struktuuris minister.Oligi mulle vastuvõetamatu tolle Kalevi abitud katsed tõestada kuidas üle Eesti lahvatanud tuletõrjedepoode sulgemise laine parandab meie riigi  päästevõimekust. Kuidas saab täiskasvanud mees,tulekahjusid lähedalt näinud ja kustustöödega tuttav inimene suumulgust lauslollust välja pritsida.Pärast esimest veerandtundi kahjutule möödumisest on kohaletulnud mehed vaid tukiloputajad, nagu mäletan minagi kui üks vana pritsur.
Ei küsigi siia juurde teie ekspertarvamust
teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, April 3, 2013

Videovõtteile panime täna punkti

      Minu eilses sissekandes viidatud eluloosalvestus sai täna joone alla elik punkti lõppu. Lisasin mõned seni meenutamata markeeringud elatud päevist ning loodan, et musta materjali läbivaatusel tütrel seda va puhast lühifilmi ikka jätkub kui hoolega monteerida.
Ka eilsest oleks väike remark tagasivaatena,Kui köögis õhtusööki serveeriti,hoomas Patrik ühtäkki Mimmiliisa punast juuksetukka ning hüüatas vallatult-Mimmi,sa oled nagu see punapea Ameerika filmist. Millal naisi tähelepanelikult uuriv noorsand on näinud telesarja Married with children kus Al Bundy abikaasa Peggy oma vallatusi teeb, seda ma küll ei oska arvata...
Muide, kui salvestus kotis, nagu kinomehed räägivad, tuli mulle üks huvitav mõtteke - aga mis siis kui see jääbki minu viimaseks nö avalikuks esinemiseks.Siis on vähemasti pere-elu uurijail võtta midagi konkreetset ega pea ajama järge arhiivides,kuhu minu kohta killukesi suurt justkui sattunud pole.Internetiavarustes on küll Miss Estonia lugu ja klubi Unic stoori või history kui tahate.Aga et pressiohvitseri enese isik pole see keda vaja tähtsustada, olen pigem hoidunud varju, tegutsenud nö halli kardinalina. Kes osavalt põimib niite kuid ei ilmu ajalooareenile oma täies ilus ja hiilguses.Tagasihoidlikkus kaunistab inimest,olen alati mõelnud ja oma kreedoks pidanud.Usun, et olen oma pealikute silmiski seepärast olnud rohkem hinnatud,kuna olen neist  enamusele kõned ja tekstid avalike esinemiste tarvis valmis sehkendanud, mida nood siis aplombiga ette kandnud, kunagi mind korraliku palganumbriga tänamast unustamata...
           Ainult transpordiminister Vähjatiit oli erandiks, kes minu pikema ning sisuka artikli oma lauasahtlisse pistis seda tööjuhendiks kutsudes ega teinud teist nägugi, et Rahva Hääl oleks selle suure ministeeriumi pressikeskuse juhataja enda sulest ilmunud artikli eest käinud välja kopsaka, vähemalt kuuesajarublalise honorarisumma.Mille Silmeti-isand mulle tänini võlgu jäänud.
Kas teie annate andeks oma võlglastele nagu seda teeb teie ustav
paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, April 2, 2013

Mõni päev on kohe lõbusam kui teine

saan tihti väita.Võtame kasvõi eilse.Kui mu kunstitudengist lapsuke Berit otsustas nüüd koolitöö huvides ära kasutada omaenese isa, keda intervjueeris ning salvestas kogu loo videosse. Mul oli lühiversioonis pakkuda kiirülevaade oma toimekast ning teguderohkest elust, mis oligi me salvestuse sisu.Homme jätkame, sest tütrel oli täna koolipäev mis kodutööks mahti ei andnud.Pojukeste vanemad kippusid täna kinno, mispuhul tuli me Mimmiliisal minna põnnidele lasteaeda järele ning pärast poeskäiku tulla jõmmidega koju, mispeale tehti üks toekas õhtusöök kanakoivakestest grillahjus ning makaronipastast,mille noorurid ise valisid. Lõpetasime jäätise ning sügavkülmikust nopitud aedamaasikatega.Krooniks sai poistele KinderSurprise, mis oli vist väga mokkamööda, kuna huuledki limpsiti puhtaks.Päeva lõpp läks igati korda, vaid üks küsimus jäi siiski õhku rippuma.Kui Sebastianiga kukkusime tema õhutusel autosid joonistama, teatas mees ühtäkki, et ta on näinud Volvo kaubikut. Kus said näha veel sündimata versiooni, olin huvitatud. Sepo selgitas, et see sõitis tema unenäos. Kui nii, siis muidugi,tuli mul leppida. Kuna olen ilmsi näinud vaid Renaulti ja Peugeotti pluss IVECO ja Fordi ning FIATI vastavaid mudeleid, aga kussa noorte vastu saad, ise juba vana mees...
Uuudissõna PIILUPLUUS leidsin weekendi printmeediast ning see panigi mind täna Mimmiliisalt küsima, mis imevigur see sihändne on.Tema vastas,et ei tea.Omaette edasi mõtiskelles tundus mulle et ma tean isegi kui järele mõtlen.See on selline gaasriidest vms õhkõrn pluusikene noore daami seljas kaunil suvepäeval, millest turritavad läbi kikktisside niplikesed, mis iseloomustavad ja läbi valgustavad  Enn Vetemaa Eesti Näkiliste Välimäärajas esiletoodud isendi kikktiss-kihistaja kogu välise olemuse ja sisemise, varjatud ilu kui röntgenipildil. Omalajal, ilmumisjärgselt, oli see loetav imeteos laineidlööv ning tsiteeritavgi ilmselt igas joomalembeses loomeinimeste seltskonnas nagu ma mäletan,sest olin just ise seadaaegu saanud jala asiste inimeste ringi uksevahele.Paljud nimekad kunsti-ja kirjandusinimesed olid mul juba sinasõbrad, kellega koos pitsike kohvi libistatud.Valveväljend seegi me siseringis oli. Sest Ajakirjandusmaja baaris kehtis kord, et omainimesed said vargsi baaridaamilt kohvikannus ostetud konjakit juua vaid mokatassides,sest pitsid laual olid keelatud.Kirjastuse uus direktor oli riigitruu ja ustav valvepuritaan,kes ise ei joonud ja teistel elik kogu majarahval ei lubanud.Mis ei seganud kõigil toimetustel orgunnimast oma süstikkullerit ületee asuvasse Tempo poodi.Meil oli saavutusterohkem putlitooja ekskssuusahüppur Olev Kajak, kes pidas sporditoimetuse juhi ametit ning töötas poole kohaga veel ka kolmetähelises organisatsioonis miska omale lakkamatuid välisreise elik nö komandeeringuid tagada.Selle mehe punasekaaneline töötõend võimaldas ampulli portfelli rebida juba enne kümmet hommikul kui lihtsurelikule alles trääsa näidati.
Tõmbaks päevateemadele joone alla mõttega minna veel sel nädalalal Rocca keskusse, kust tahaks välja lunastada kleidikese printsess Annale.Mille idee tuli pähe juba siis kui Luksemburgi kodus allesTallinna reisi kavandati.Loodan et minu neljapäevane,esimene  raviseanss seda ikka võimaldab, kuigi pean hoopis tõhusamate protseduuride tõttu ajutiselt loobuma kõigist muudest raviviisidest.Nagu nõelravi ja haikõhre kapslid ning kõik toidulisandid.Sest meditsiin ei tea, milline on nende koosmõju.
Ju siis ei tea õiget vastust teiegi, usub
paadikapten Neemo E Poldre