Saturday, December 29, 2012

Auto ehitus sai jälle selgemaks

             Tänu taevaisale- asjaolude kokkulangemise tõttu tean nüüd,et Seat Altea XL on varustet kahe käsipiduritrossiga tavaauto ühe asemel. Saatsime Beriti  2004.a. auto remonti,sest ABS-i aju olevat töölepingu üles öelnud.Nii arvati Mustamäe autoteeninduses, aga Topautos kalibreerimiskatsel selgus, et hoopiski tagasillas pesitsev ABS-i moodul ja selles elunev andur igatsevad väljavahetamist.Eile õhtul helistati,et käsipiduritrosski tuleb uus panna.Teades,et eelmises värkstoas seda just vahetati,palusin vahetamisel järelejääv nö. uusvana tross autosse pista, et saaksin selgust, mis tegelt lahti. Siis kuulsin,et parempoolne olla vahetet, aga vasakpoolne on kinni ja piduritrummel jäätunud mis põhjustaski ratta kinnikiilumise sõidul.
Miks niipalju pinda sellele seigale kulutan.Sest minu, enda meelest autoga sinasõbra üllatus oli eile suur.Isegi hirmkallis kultusauto,MB Gelandewagen, mu lemmik, maakeeli mersudziip oli moarust etema lahendusega käsipiduri toime jagamiseks tagaratastele.Põhjarooste siiski sõi autot armutult,talviti sissesoolatud heast sõbrast tuli suure kurbtusega loobuda.Kuigi väliselt oli kompu.
Vat just vaid väliselt on kompu ka me ülitubli, Euroopa parim rahandusminister Jürgen.Kes elas eile taas välja oma frustratsiooni /või eruditsiooni/, kui kukkus põhjama Harta12 autoreid, kes petturlikke ülikuid olid kirunud.Maiade maailmalõpuennustusega Jürgen neid siduski,unustades asjaolu,et reformerite ajastu lõpp Maarjamaal pole kuidagi maailmalõpuga võrreldav.
Eilne humoorikas telesaade kirjeldas lõppevat aastat ning küsis,kumb oli põnevam meediapomm,kas Pyssy Riot või bussirajad Tallinnas.Libauudistes rääkis raadio sellestki, et seoses suurte pahandustega riigis luuakse aastal 2013 Pahandusministeerium.
Mang ennustab Eestimaale, mina Ameerikamaale. Jamaks neil peagi kisub,sest koolitulistamised jätkuvad ning nüüd on uudiseid Utah osariigist, kus ainsana on õpilastel lubatud koolitundi võtta kaasa käsitulirelvi, millele relvakandmisluba väljastet.Vat nüüd tegid ametivõimud relvakoolitusi õpetajaskonnale ning igal õpsil saab olema oma Colt, vms millega pahategijaid korrale kutsuda.
Kas õnnetud relvitud õpilased poevad pingi alla kui algab vaenupoolte tulevahetus arvamuste erisuse pinnal küsib nõutult ja hämmingus viibiv,vaid kolme soft-air püstolit omav
paadikapten Neemo E Poldre

Friday, December 28, 2012

Mina ei teinud,ma pole milleski süüdi

nii hüüdis ülakorruselt alla ema juurde jooksnud hirmunud Patrik, keda ehmatas püstkatusele kogunenud lume langemise majaraputav mürin.Nagu Vahtramäe Eemeli oli me pojuke  harjunud,et iga jama puhul just tema patune on. Sest kui midagi olulist majas kolinal ümber kukkus või ta ise jooksul trepil komistas ja alla sadas, järgnes tavakohane noom-noom.Meie pere Joosep Toots kui tahate. Sest tegijal ikka juhtub,aga lume tõi alla see suur sula,mis imelisele jõuluilmale järgnes.
       Tegelikult olid poisid kui väikesed lordid lasteaia jõulupeol oma lipsustet valgeis triiksärkides ja pikis tumedais pükstes.Oskavad ikka olla küll kui vajadus tekib.Vahel meie söögilauaski kui kahvel püsti kätte ununeb,teen väikese märkuse ning küsin-kuidas ma teiega restorani lähen, kui kombeid vajaka.Otsekohe saab viga parandet ning samal päeval enam ei kordugi.Koolitatavad on Karlid küll,ei saa paha sõna öelda.
Sama ei väidaks mede Sissy kohta,kes poetab end öösel salamahti me uuele diivanile kuhu me mitte valgeid koerakarvu ei koguks...
Remark. Saates Teadmata kadunud räägiti üle viie aasta tagasi kadunud Tartu teismelisest näitsikust, kes Elvasse lapsehoidjaametisse siirdus.Nüüd on selgunud,et sarivägistajast seksmaniakk Guntars Kaziks oligi mees,kes tööpakkumiskuulutuse avaldas ning Taaralinnas otse turvakaamera vaateväljas 17-aastasele piigale bussiraha andis.Kui see tuvastati,pisteti viis korda sarnaste tempude eest karistatud mehike paariks kuuks türmi, aga ega ta seepärast midagi tunnistanud.Poliismenid lasid ta vabale jalale arvamusega, et varem pole ta ju tapnud....Vat mina pole ka varem tapnud aga kui ühega minu tütreist sarnane lugu juhtunuks,siis vähegi kindlate tõendite juures ei saaks te minu kohta sama öelda-VAT NII.
Praegu teen uurijatööd-kogun fakte kindlustusseltsile Ergo.Kes tahab mind trahvida kuue ja poole euroga selle eest,et solvunult kindlustajat vahetasin ning oma pale Ifi poole pöörasin.Visa rahaahne tädike nõuab raha selle eest,et kui mu eelmine auto müüki läks ja et mina järjekordset  kindlustusmakset-23 euri ära ei toonud. Auto jäi müügihalli seisma 11.dets. no miks pidanuks ma 21.dets veel talle rahakest poetama kui Juke eest juba liikluskindlustus tasutud..Fakt on see,et automüüja meililt saate lugeda, mil ta teatas eelmise auto puhastamisest ning müükipanekust..Kuupäev peal ja puha.
Otsigu lolli oma perekonnast,sest eelmise autovahetuse juures kergitati julmalt kvartalihinda.Rohkem pole soovi katsetada.Sest väidetavalt on teema lukus autoomaniku isikliku riskikoefitsiendiga,ei muuga.Mingit astmelise tulumaksu hõngu ma siinjuures ei talu-on ju partei ja valitsus kinnitanud et seda ei ole ega tule.
Aastalõpp läheneb võitluses rahahimurlastega,ma ütlen.Aga ei viska püssi põõsasse
teie paadikapten,Visa Hing5 prototüüp Neemo E Poldre

Thursday, December 27, 2012

Kellaklaasi taga vaikselt voolab aeg

kõik sada aastat üksildust on korraga mu ees...Nii laulsid eilsel võrratul Kaarli kirikukontserdil Riho Sibul, me Mimmi lemmik ja Mari Kalkun, kes musitseeris nii kitarril,akordionil kui kiriku harmooniumil. Mille juurde passis tema hääleke aber natürlich. Piletid kinkisid jõuluks Berit ja Eero, kes olid koos printsess Annaga ka meie pingireal kuulamas Pisike piiga hiilgas sellega, et lasi pärast Riho avalaulu ja enne aplausi kuuldavale tõelise mõnuohke, mis kukkus välja väga naljakalt ning vaikusse sobituvalt.Mispeale tirtsuke kordas sama ka hiljem, see muutus harjumuseks...Suur kirik oli harukordselt, hubaselt soe ning publikut peaaegu täismaja.
Piltide järgi otsustades pakkus parteilastest täismajale elamuse ka valitsejate klubiühenduse,reformerite ball Estonias. Millele oli pandud ülitabav nimi- ELU NAGU FILMIS. Otse loomulikult elavadki need meite Elu Peremehed justkui filmis,just nagu tuntud linateoses Ristiisa. Kus on kuhjaga glamuuri,räpaseid tehinguid ja musta raha...Ilus elu nagu ka raamatust mäletate. Sest mõttekam on elada vähem, aga glamuurselt, ereda leegiga põledes. Selmet oma veeringuid veeretada ja napi palgaga õpetaja või veidi suurema sissetulekuga tohtri päevakesi teha.Miks just nemad esimestena pähe tulid-vastan.  Mõlema kutseala esindajad streikisid kuid võit oli ümmargune null.  Õpsidel kadus lisatasu neil, kes pidasid klassijuhatajaametit või olid atesteerimisel saavutanud kõrgeima kvalifikatsiooni.Parimailt rügajailt võeti raha vähemaks ja visati teistele-sähke,ärge nutke.Madalaima palga määr tõusiski 11 protsenti elik 715 euroni.Teine väärt nipp on selles,et vajalike,väljateenitud lisatasude üle otsustamine jäeti koolidirektorite meelevalda.Pole ju meil iga linna või valla haridus, meil on Eesti haridus.Kui esinesid oma palganõudmistega tohtrid,nõudis Esimene Andrus oma personalilt, et tuvastataks kuipalju raha teenivad me arstid välismaal /Sic/.Päris naljakas mõte,sest mitte seda polnud tohtrid kurtnud.Kogu möll lõppes sellega,et karistati rahvast.Patsiente kes olid häälekalt tohtreid toetanud-nüüd tõsteti visiiditasu viiele eurole,et näidata MEIE KÜNDSIME. Mida see tähendab,lugege eesti vanemast kirjandusest kus seda väitis põllult naasva härja sarvel istunud sääsk...
Ergo kindlustus üllatas täna kõnega, kus küsis raha liikluskindlustuse jätkamiseks mu endisele autole,mis seisab müügiootel autosalongis.Miks peate  mind ullikeseks, kes liikleb kindlustamata autokesel.
Pole mõtteski maksta surnud hobust,tõdeb
teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, December 26, 2012

Minevik tuleb meelde

kui loen,mida väidab EPL ega usu oma silmi.Veenduge-
Peamine hinnatõusumootor on see,et inimesed OOTAVAD HINNATÕUSU. No tule taevas appi,kas tõesti usute veel tänagi kommunistide jaburdust, et kui sovjetiajal kompartei käsul tõsteti kordades kulla ja vaipade hinda.ning siis põhjendati seda järgmise totra  väitega  VASTU TULLES TÖÖRAHVA LAIADE HULKADE PALAVATELE SOOVIDELE TÕSTETI LUKSUSKAUPADE HINDU...ja seda serveeriti tõepähe...Kuna need tublid seltsimehed kes meid täna endiselt hunt teab kuhu  juhivad, võivad samuti mäletada möödunut,sedasi on neilgi vastav vabandus varnast võtta.
Ent millega võivad end välja vabandada seltsimehed Kremli lähistelt -nende pühakoda Lenini mausoleum-on hakanud tublisti vajuma ning vajab uuesti ülesehitamist lausa vundamendist alates. Püha kuju juurde saavad massid ikka,sest punaiidoli majake kaetakse taasehitamise ajaks suure presendiga, jumalateenistusi ei tohi katkestada,Vabandama aga peaksid nad seepärast, et suure riigi ainus tähtis vaarao hauakamber, suisa püramiidi asendaja oleks pidanud kestma sajandeid.Ju selle rajasid stroibati sõdurid või eluaegsed vene poliitvangid,et lagunemine sisse programmeeriti.
Medali teine pool väidab,et kui kikkhabe oleks kuudikese alla maetud,vajuks see ikka-sest laip ju kõduneks. Kalmuaedas hauakohad ikka vajuvad kui koolnukese maine kest ära kustub, nagu teate.Siit oleks paslik siirduda teemaga otse SENS Foundationi teadusjuht Aubrey de Grey-le,kes just esines Princetoni ülikoolis väitega
Me ei tea,kui vana on praegu esimene inimene,kes elab 150-aastaseks,kuid esimene inimene kes elab 1000-aastaseks on praegu peaaegu kindlasti temast rohkem kui 20 aastat noorem.
Olgu tõe huvides lisatud,et toda teadmameest kannustab idee pigem hea tervise juures ja nooruslikult elatud elu,mitte lihtsalt igavese elamise väljavaade.Uljanov elas ju ka tervislikult kui suure mässu valla päästis ja endale ning punalähikondseile paradiislikult küllusliku elujärje võimaldas.Siit edasi loomulik küsimus-kas meie kutsutud ja seatud persoonid elavad ikka tervislikult üldsuse arvel endale lubatud piisava heaolu juures. Küsimus on täiesti vastatav,aga vastus tuleb vist küsitav
usub teie paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, December 25, 2012

Kristuse eas noormees

on meil peres alates keskööst.Kui ülimõnus perekeskne rahuline jõuluõhtu muutus lausa üleöö Jens-Jesperi 33.sünnipäevaks.Nii meil see tavaliselt käibki.Et õnnitlused ja uued kingid tulevad jõuluööl.Lõbus seik oli vahepeal see, et vist jõulumees oli kogemata sokutanud kuusealla kauni valge ippodi või kuis iganes selle koppadi-kappadi vidina, sülearvuti väikese moodsa sugulase nimeks oli. Mis tegelt hoopis Beriti venna sünnipäevakingitus pidi olema, kuid samas formaadis juturaamatu asemel jõulupakiritta pudenes.
Aga kinke oli kuuseall-sa jummel- kui- palju.Tarifitseerimata näitleja Patrik sulandus meelsasti päkapikurolli, tänavu küll ilma punase tuttmütsita.Koukis tähtsalt kingipakke,suuri ja väikesi, luges neilt nimesid ja ootas luuletust või salmi,siis loovutas viisaka kummardusega.No näitleja mis näitleja.Koos Sebastianiga tegid duetti, etlesid ja laulsid mõlemas kohalikus keeles kui oli nende kord kinke saada.Lusti ja lõbu oli täiega kui välja arvata õnnetu seik et Seppil oli kuri viirus nahavahel ning kurblih noormees pikutas vahepeal diivanil et jõudu koguda.Neiu Annal oli elurõõmu ja sebidatahtmist kohe mitme minitibina eest. Jalutas aina ringi, kilkas ja katsus Sissyt sabast tirida.Siis vaatasime CD-kettale salvestatud tervitust, millel Jesper loeb oma kodus küdeva kamina ees muinasjutte, isegi õudusmuinasjuttu, saateks uude Louxembourgi ellu.Vajalikus kohas rõhutades dialoogi käriseva näitlejahäälega. Siit ka tuli selgus kust on Patrikul pärit see tihti väljalööv näitlejatalent...
       Teise päeva pidu ei näidanud kellelgi suuri väsimusemärke, kuigi päevake varem olime istunud rõõmsas ringis Annika sünnipäeval Rohuneeme hubases pererestoranis nimega Roots. Kuhu ei pääsenudki tädipoeg Heldor otse Rootsist perenimega Roots.Sest teda oli paisanud tõvevoodisse oma kodu katuselt alla veerema pääsenud lumelaviin, mida ta oli äsja surkinud, et lumi katusetalade murdmisest loobuks.Napilt läks et selga ei murdnud.
Hirmkaunis hetk oli ka meie traditsiooniline retk kalmuaeda,kus käisime armsatele lahkunutele hauaküünlad viimas.Harras on jõuluõhtu hämarus Rahumäel.Kuhu tuleb minna autoga pärast k.16,sest tund-kaks hiljem on selline ummik kitsal sisenemisteel,et anna olla.Mõniteist külmakraadi polud hirmutav ega karm ja saime sõidugagi kenasti hakkama.Mimmi on väga terane kui kettasse pääseb.Ega jää hättagi. Küll aga on tervisega kimpus noorpõlvesõber Toivo Lant Väänast,kel diabeet kukil ning poole eelmisest aastast haigevoodis lebanud. Tema eluke jahedas isakodus, talumajas pole küll kiita,sest ise koduseid talitusi,midagi tavalist teha ei jaksa.Küll aga pole visa Toivo heitnud meelt,on omandanud uue eulukutse-hakanud mööblirestauraatoriks ning tiksub tutvuskonnale vanu reliikviaid ennistada.
       Vanadest aegadest veel.Oma sünnipäeval meenutas Annika,kust oli pärit mu koolipoisiaegne nickname Seeru.Olen mõistatanud mõnda aega mis selle ajendas.Ma olevat kellelegi tunnis valesti ette öelnud, seebu asemel seeru pakkunud...Uuuema aja trendidest ka. Puudekallistajad väidavad,et jõulupuu tuleb maha kaksata kõrgepingeliinide alt või kraavipervelt-olge see siis nii rääbakas kuitahes.Sest metsanoorendikul sirguv nägus ja täiuslik kuuseke tahab ju suureks saada,teistel nimetatuil poleks elulootustki.
Tere talv, armsad sõbrad-mina sikutaks koju mingi niraka, ilu hindav isandamees,kel inimestegi elust pole sooja ega külma, võib vabalt haarata oma lastelaste rõõmuks metsakaunitari.Taolise ebaõiglusega pole rahul
teie kindlakäeline paadikapten Neemo E Poldre

Friday, December 21, 2012

Mõningaid mõtteid seinast seina

        sest mida muud oskaksi teha kui heietada kupliall justui erisugust tuumamosaiiki pärast aegsasti valjakuulutet /sedakorda siis 150.korda/ maailmalõppu,mis pidi aset leidma minutit paarkümmend tagasi.NB. Tuuma on siin kasutet mõistes tuumama.Täpselt  maailmalõpuminuteil kell 13.11 mil mina võtsin aiaväraval vastu vist selle talve viimast puudelaadungit.Kuna ladu olevat saanud tühjaks ja mul kase-võrkkottidest üks puudu, mille asemel pakuti kolme leppa. Võtsin siis needki, et tublid poisid ei peaks viimaste jäänustega Tartumaale tagasi vurama. Vahetasime mõne sõna maailmalõpu-teemalgi.Transakutt küsis,kas mul pole kahju puid osta kuna ilmalõpp käega katsuda,mina kulutan raha. Avasin, et eks siis müün hädalistele,kes uksetaga kraabivad ja ahjutäidet müüa paluvad.Pole hullu, mul ka keldris veel mingid vanemad varud tallel.
        Kuna avastasin pärast poiste lahkumist,et kell juba 13.20 ning midagi hullu polegi juhtunud,läksin tuppa ja mõtlesin valada pitsikese konjaablit Hennessy, pinge maandamiseks või nii.Kuigi tegelikku pinget polegid olnudkid-sest mida hullemat võiks minu maailmas veel juhtuda.Lisaks sellele millises pulas olen mina oma tervisetasemega täna. Nii  jätsingi ampullile mütsi pähe.Jõuluõhtu alles ees, tekitasin hoopiski long dringi tugevdatud mahlast elik segu nr.3 valgest viinast ning sidrunimahlast.
Kaks pluss kaks liita pole sugugi raske.Otsustage ise,tänast maailmalõppu kartsid Maarjamaal kutsealade esindajaist enim juristid ja õigusloomega tegelejad. Miskipärast ka tippjuhid, ju oli neil palju kaotada...
Mõtlemise koht-pilguheit ajalukku näitab, et Jehoovatunnistajate maailmalõpulootustega liitus väga palju käsitöölisi, kes kaotasid tööstusrevolutsiooniga elatusallika ning ning võtsidki kõike toimuvat isikliku katastroofina. Minu küsimus-kas meie omamaised petturjuristidki pelgasid maailmalõppu kui isiklikku katastroofi-kuidas sa enam tillitad kasvõi Lutheri vabriku pärijaid kui metsadki kaovad lõõmavasse tulle.
Remark.Kuulates täna mingit suvalist TV-reklaami tekkis idee varustada hundijalavee-ampull tekstiga Rahulolu garanteeritud või saate raha tagasi.
Kõrvalepõikena hirmus moment eilenähtud klipist internetis.Kanadas juhtus selline lugu,et jalutas pere ca aastase titega kusagil pargis kui järsku sööstis taevast alla kaljukotkas,kes napsas tite küüniste vahele ja tahtis vist viia oma pessa,latsekestele maiustamiseks.Olles lennanud madalal oma neli-viis meetrit,pillas ta siiski kandami maha, sest tiibades polnud jõudu tõusta kõrgemale hästitoidetud väikelapsega. Kelle õnneks said vanemad ta kätte vigastamatult,sest oli paksult riides.
Mind hämmastas  Valve Kirsipuu ülesastumine eilses Pealtvaatajas.Kes väitis pea otsesõnu, et kui reformerid tõugatakse troonilt, läheb Eesti riik naabritest venelaste kätte.Kes ainult ootavatki,et saaks eestlaste riigi oma võimu alla...Vaat, kes räägib-tema sõbrad just elamislubadega hangeldavadki,mitte mina. Selge siis, et vene kaarti lauale laksates saate jätkata oma sigadusi, seltsimehed.
Ligilähedasel temal e. suurte poiste muredest veel. Vastuseks inglaste eilsele avaldusele,et ju peab euroliidust lahkuma, arvas me kultuuriminister Rein Lang, et astugu välja jah kui tahavad. Seepeale leidis välisminister Paet, et nii pole ilus öelda. Huvitav, miks selline teema just niimoodi tõusetus. Kas on taustaks AnnaMaria Galojani juhtum,keda ühises liidus olles saaks ehk kättegi. Kui inglismannid liidust põgenevad,jääbki süütu neidis Big Beni lähedusse. Pealegi on vargaplikast jõulumüügil koguni kaks raamatut-üks meditsiiniajakirja kaastööliselt, teine väidetavalt süütu neidise enda sules pealkirjaga Kuidas minult varastati miljon.
Minu õnneks pole see temp vaegurist vanahärra puhul võimalik. Kuid kurbnaljakaid asju juhtub.Topoauto lukksepad, keda äsja kiitsin, said hakkama kummalise tembuga. Paigaldasid mõni päev tagasi ABSi aju,mille vigaduse tuvastas üks remonditöökoda.Täna seda autoesinduses pärast väljavahetamist häälestades selgus,et viga oli hoopiski tagasilla plokis,mis selle ajuga kontaktis ning mille andur olla töölepingu üles öelnud.Nüüd läheb SEAT tuleval reedel värkstuppa tagasi,et lõplikult korda saada.
Siit ülesanne minule.Moodsa auto salavigurid peab ise ära õppima,et kodusel teel viga tuvastada,sedastab paadikapten Neemo E Poldre 
Sest retroauto mootori kapremonti teha,poolassi vahetada ja süüdet sättida juba oskan.Gene remont pole kah tundmatu teema...

Wednesday, December 19, 2012

Raske on mõista mul tänapäeva trende

Vat veneajal oli lihtsam või olin mina noorem, et suutsin juhtoinaste lollide otsuste, tegude ja mõtete taustu justkui hoobilt mõista.Ja mitte ainult-sageli tuli osata mõndagi veneaja totrust väisata.Suurte poiste sekka elik juhtgruppi kuuluv Sven Mikser pillas minuarust pärli kui väitis-  väljaränne on suur nendes eagruppides, kus paikneb see osa rahvast, kes peaks meile SKTd tootma.
Teile jah, sõbrad Toompealt, aga mullu elas allpool vaesuspiiri 17,5 protsenti eestlastest e.teisisõnu iga kuues Eesti elanik vireles suhtelises vaesuses, saades alla kolmesaja euri kuus.Ja siis tahate veel,et inimene ei kipuks võõrsile paremat elu otsima selmet toota Teile seda krdi SKTd.
Avalausele lisaks et kuigi uude liitu sammumisel pajatati kõrgetest kõnetoolidest,et mingem nüüd julgesti, mehed-ega Euroliit hakka meite elu dikteerima,meile juhatust ega korraldusi jagama.Ju olite veidike purjused, sest kohe hakkas sadama suhkru-, küüslaugu-jm trahve.Värskeim päevauudis sedastab, et kohe keelatakse mentooliga sigaretid ja teisedki naistelemmikud-need peenetorulised,mida Mimmi harrastab.Alles keelati ammused tuttavtarvilised hõõglambid, mis asendati hoopis kallimate ning lollimate,otse imelike  viitsüttimiskommetega säästupirnidega.Mida vannun üsna tihti,sest pimedas kööki minnes tahaks nuppu näppides kohe midagi näha.Aga moodukohane valgusti võttis eile tule üles alles oma kolm...viis tundi pärast lülimist, nii et öösel alles unemaalt pissipeatusele siirdudes säras köögituli kui Issanda pale.
Taas sissejuhatuse man naastes uuriks, miks aetakse palkade ümber nii-ja naasugust ülisegast juttu.Et kõigil on raske, seltsimehed, ja meie kannatame koos teiega va pagana  masu ja pupu käes.Selgus,et riigifirmade töötajad pääsesid  kriisi kiuste suurematest palgakärbetest.Riigilt kogujate palganumber hoopiski tõusis,kuigi vastutahtsi.Aga kõige kummalisem on üks vastuolu-pidevalt toonitatakse,et ostlemine tugevdam majandust. Teisalt rõhutavad majandusanalüütikud,et töötegijate palganumber ei tohi tõusta.No kuspool siis tõde, miks olekse see palgatõus nii hirmvalus, küsiks teie visa ja paindumatu paadikapten Neemo E Poldre.

Tuesday, December 18, 2012

Maailmalõpp ei eruta kõikenäinud eestlast

nii väitis tunaeilne printmeedia,Seda hõiskas oma kollastel lehekülgedel S-leht.Et eestlased on ühed vähesed maailmas, kes pole käimatõmmatud maailmalõpuhüsteeriast pöördesse läinud. Arvan teadvat ka, mispärast.      
       Iseseisvuse taastamise järel valdas mu rahvast üldine õnnejoovastus /et nüüd saab hakata oma maa saatuse üle ise otsustama /. Palavaim soov nurjati võimulepääsenud ekspunameelsete poolt,kes asusidki  tõhusa hävitustööga väikese kaitsetu rahvakillu kallale-hakati vabariiki otsast algteguriteks laiali lahutama, maaelule kaikaid kodaraisse pilduma, näit. ligi sajandivanust tuletõrjeorganisatsiooni lammutama ja piirivalve ning politseiga jantima.Koolisüsteemi mõttetult hävitama, isegi muuseume ja kohalikke omavalitsusi suures rahanäljas nö. reorganiseerima. Linnadevaheline ühisveondus oli vahepeal tuunitud huku äärele, nüüd on ettevõtjad  saanud põhilisemad liinid taastada. Armeereform keerab sellegi sõjaväeteema täiesti  untsu,sest  kõik uued ideed  on vaid vaesele ajale kohased.
Kohati kipub tunduma,justkui makstaks kusagilt Stenbocki suurtele poistele kõige eest,mis täna ja iga päev Maarjamaal untsu keeratakse-et nagu tellimustöö või nii...     
Remark. Topauto üllatas täiega,sest töökoja asjapulk helistas ja päris aru,kuidas viimatise hoolduseskäiguga rahul oleme.Rääkisin tõusetunud küsimustest, mis ootavad lahendusi ning nüüd SEAT-il ilmselt lahenevadki.
        Kuidagimoodi, kuid sujuvalt nagu alati, lahenevad ka jõulukingiteemad.Eile alustasime prantsuskeelsete sõnaraamatute varumisega, sest noorpere seda oma uues elus nii hädasti vajab.Endale kinkisin uudistrükina ilmunud Maffiaraamatu,mis olevat Kunnari lugu elik kirjeldus me allesläbitud kauboikapitalismiperioodist.      
      Mimmi sai valitud raamatu ning Riho Sibula duubelplaadi.Kalenderpäevik mis juhataks uude aastasse on samuti minu  jõulutraditsioon.Tarbijaloteriil võidetud kenale  nimelisele kullakarvalisele käekellale leidsin eile Rocca keskusest vägagi nummi randmeketi miska asendada kaasasolnud nahkrihma.Küsitud paarkümmend eurorubla,mille sisse käis ka kohalepanek,oli täiesti söödav number.
            Automüüja helistas, sest olin meilitsi küsinud-kas Nissanil peab blondiin avama kapoti kui tahab kojameheluuad ööseks üles tõsta.Noeipeamitte,sest on kojamelülitil seisund, mis jätab need keskasendisse elik püstisuunda.
Jaah,aga miks sellest varem juttu polnud,tahass küsta.
Miskine tibi helistas eile ja korraldas gallupi/ülekuulamise, et kuidas täpselt see uue vehiikli loovutus käis,mis oli ja kuidas.Sain anda pea kõik vastused positiivsel lainepikkusel,sest nii üldiselt ka oli.
    Töökoja juhataja tutvustamist ma ei vajanud,nagu ka ringkäiku autoesinduses.Sest oma autoajakirjaniku-mineviku tõttu olin ammu kõigega hästi kursis, Fakto avapeost alates.Millega ma oma tagasihoidlikkuses kiitlema ei kukkunud, sest see ei puutunud asjasse. 
Ma pole oma nii meelepärast tööd tehes mitte vananenud,vaid ELANUD.Kusiganes ma ka autodega pole sekeldanud alates transpordiministeeriumist ning jätkates Fordi esinduses ning autoregistris.Lõpetades Maalehe autotoimetajana kui kuri saatus mind päriselust eemale rebis ning tõvevoodisse paiskas.
Aga IKKA OLEN RÕÕMUS,SEST OLEKS JU VÕINUD PALJU HULLEMINI MINNA.
Tõdeb täna pojukestega kodus lapsevahtis olnud paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, December 16, 2012

Tuhka pähe raputades

peaksin eilset blogistamist kommenteerima. Nimelt arvas Mimmi, et ju mõeldi Subbotejas vaid seda,et Jõulumees oli piiritagusel rahval juba tsaari elupäevil. Aga oli siis neil vihastel leninlikel veripunastel vaja kukkuda isakest tsaari veristama ning sama väitsaga surkida  Jõuluvana ihhu auke miska veri välja vulises. Näärivanale puhuti hing sisse ja kingimärsiga vanamees lasti koos neiukesest assistent Snegurotschkaga teele. Käivad endiselt koos kõikjal,kuhu aastavahetuse paiku lapsi koguneb.Sain eile meilile pildi sildikesest Venemaa lasteaiast, kus sõnaselgelt öeldud - lapse kohaletoomise  aeg on 8.30,siis suletakse aiavärav. LASTE ÜLE AIA LOOPIMINE ON KATEGOORILISELT KEELATUD,LAPS TULEB ANDA KASVATAJALE ISIKLIKULT ÜLE nõnda siis- eimingeid kosmaudiharjutusi kaaluta olekus.
Ajaloouurija,Alma Materi taustaga teadur,vene mees kõneles TVsaates vene tsaaririigi alkomonopoli traditsioonidest,mil viinapoesildid pidid olema ühtlaselt rohelised.Nutikad kaupmehed riputasid poeuste kohale punase lipukese, et rahvas teaks- siit saab vodkat. Kui Uljanovi poolt üleskeeratud püssidega seltsimehed, viinalembid mässule juhiti, lasid revolutsiooonijuhid riputada kõikjale suuri punalippe,et rahvas teaks-nüüd saab igamees viina. Mäletatavasti käskis Suur Juht avada kõik viina-ja veinikeldrite uksedki,sest joobnud massi oli kergem juhtida mõistuseta tegudele...
      Ju see polegi mingi võllahuumor, sest võllanaljad olid noil pöördelistel aegadel ülipopulaarsed, inimelu ei maksnud punast krossigi. Mässu juhid õhutasid pimesi allutatuid brutaalsusele. Asi see siis vana habemik revolutsiooni vaenlaseks kuulutada kui kingikotis kasti viina polnud. Roppe luuletusi ju madrused teadsid ju unepealtki.
     Intelligentsel vene inimesel peaks tõesti häbi olema kui kõike seda loeb või kuuleb. Kusjuures valdav enamus neist teab seda juba varase nooruse hämarast koidikust alates,sest kes neist ikka leninlik-stalinlikest koonduslaagritest rääkida tohtis kui pidi kiitma hoopiski käsitsikaevatud laevatatavat kanalit või BAMi.
Aga meie peame kiitma omamaiste poliitikute nutikust.Kes kui omavahel võisteldes rebivad selle nimel,kes suudab rohkem alaealisi parte ridadesse värvata.On neil eeskujuks Hitlerjugend või teabmis,võta sa kinni. Aga ainumas soov paistab küll läbi-mida rohkem on aruandeis partei liikmeid, seda enam eraldab riik nö pearaha partei eksistentsiks ning seda enam saavad broilerid vanemate seltsimeeste juhatusel mahhineerida, rahaga laveerida.Juba nuriseb printmeedia, et parteide esinumbrid on püstirikkad,mõned lihtsalt varakad kuigi pole päevagi tööl käinud. Äriregister reedab,et 9-aastane Jaan olla astunud isesisvusparteisse aastal 1994. Rekordiomanikuks tunnistati IRL, kel arvel koguni 387 alaealist. Noorim sisseastumishetkel 12-aastane. Sotsidega liitus vaid 21 last, reformeritel on neli ja keskerakonnal üheksa titte.Kas tõusetunud probleem anda lastele valimisõigus ongi seotud parteide rahastamisskeemiga,küsin...
Olgu-olgu, ju pühitsevad parteipätidki täna samuti kolmandat adventi ja süütavad õhtul aknalauale kolm küünalt.Sama teeb Pargi uulitsas teiegi aus ja
parteitu paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, December 15, 2012

Jõuluvana on pärit tsaariajast

kuulsin ühes minu jaoks tihti huvitavas ja autoriteetses saates Subboteja täna lõuna paiku.Saatejuhid Vladislavlev ja  Zukerman ei liigutanud oimugi kui nende saate lõigus see väide kõlas.Ju olid nad päri legendiga,et maailma esimese veduri leiutas keegi Vene vedurijuhi poeg...Seda mäletan põhikoolipäevilt kui käis vaidlus, kas va  Marconi ikka oli raadio leiutaja või kuulub see au hoopiski slaavlasele Popovile.
Muide,loen et üks lemmikpoliitikuid Indrek Tarand,kelle  hääletasin Europarlamenti, on leiutanud/loonud  Eesti Maailmavaate Sihtasutuse. Arvan teadvat juba,milline on see Eesti maavillane maailmavaade mida meil nii hästi  kultiveerivad suured poisid sealt Stenbockist.Kuigi noor Tarand vist mõistis teisiti,on Jürgen ise öelnud-Rahvas ei peagi teadma, mida me siin ülal otsustame...Uus asutus võimaldab viia me tublide   innovatiivsete juhtparteilaste häid ideid avarasse maailma, Euroopa ühisruumi. Kuhu meelsasti koliks ka Jürgen ise koos Andrusega, keda küllap vist ootavad uued väjakutsed koos kõrgete ametipostide ja vastavate palganumbritega.Ega ma kade ole,sest teenitud kolakas ja rahva viha on kindlasti poistel palga sees.Rahumeelne eestlane jätab selle töö rahuliste kuumaverelisemate teha,sest siis tuleb õppetund valusam ja jõuab ka pärale.Muidu ütlevad jälle, et mis need üksikud rahulolematud ikka suudavad nagu siis kui Eesti rahvas äsjaste miitingutega neilt ausamat poliitikat nõudis..
Topauto järelmüügiseltskond suutis taaskord üllatada.Kui Berit sai kätte uue ABS-i ajuga Seat Altea XL, mis tuli kahepäevasest remondist.Selgus,et mõnedki kontrolltuled ikka põlevad näidikupaneelil,homme lähen hooldekoja pealikuilt aru pärima.Kas peabki nii olema või on elektrik unustanud kruvitsa otsapidi ajju.
    Mimmi ristilaps Marii on omandamas kõrgharidust ning peab kursatöö raames vormistama kaitsekõne  Norra massimõrvarile Breivikule.Midagi on piigal veel käsil. Mulle saatis kolm küsimust meie riigi poliitika õigluse ja ausameelsuse kohta.Kammin oma mõtteid ning vastan mönuga, sest teema on köitev ja paljulubav. Mille kohta on Eesti helgemad pead juba öelnud nii mõndagi.Nüüd saab võimaluse lisada omi seisukohti ka teie paadikapten Neemo E Poldre

Friday, December 14, 2012

Houston,we have a problem

just nii tahtnuks ma täna helistada oma Liizale tööposti otsa.Kuna kosmosetehnikaks pürgiv uus kohvimasin Krups väitis mulle läbi ekraani või monitori, et tal olevat kaks konteinerit tühjad,siis tekkis mul tunne nagu oleks pärast raketi starti  leitud midagi Baikonuri laoruumist,mis jäetud peale laadimata. Juri Gagarin poleks küll hakanud Koroljovile helistama, sest südi kosmonautohvitser harjunud omal jõul toime tulema.Nii jätsin minagi mõtte idanema ega haaranud päästvat õlekõrt, vaid otsustasin presskannukohvi kasuks
Remargipojuke.Geni teatas läbi interneti,et minu sugupuus olevat juba 932 liiget.No on ikka ülivõimas,suur jändrik,ma ütlen.Selliseid rannamände olen imetlenud merekalda pääl korduvalt, kuid mitte liiga sageli küll  Lahemaal,kus südamelähedane loodus ning meie pere lemmikkasvukohad. Pigem kohtab sitkeid,tugevalt oma harali juured pinnasesse surunud,visasid jõmmkärakaid Hiiumaa teatud randades.
Visad ja sitked on ka mede põhjanaabrid. Keda videopildist imetlesid neli USA telesaatejuhti populaarsest sarjast Right This Minute, pidevalt kilgates ning vaimustust ja imetlusega segatud üllatust välja paisates. Lugu ise oli banaalne või primitiivne-kaamera ees kargab suurest lumehangest välja suht alasti mees,kel ihukatteks vaid ujukad.Lippab jääpiirile,mis palistab vist merekallast. Sest puid,mis järvele viitaks,pole näha. Mehike kargab vette ja kukub ujuma, peagi on neid juba kaks.Siis tuleb visa vend veest välja ning jookseb tagasi oma armsa lumekuhja juurde ning poeb sinna tuttu.Saatejuhid väidavad,et vee põhjas on vast miski kuumaveeallikas vms, sest muidu oleks mees surnud,arvatakse...Nomidahulle armeeriklasi,pole eluski näinud kuidas saunast otse jääauku sulpsatakse,mida on paaril korral oma vähe seiklusrohkes elus teinud ka
teie paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, December 13, 2012

Ajaleht kui Elu Õpik

nii mõtlen tihti kui printmeedias üksikasjalikult,puust ja punasena ette nikerdatakse kuidas mingit sulleritempu teha kas naabrile,äripartnerile või koguniste riigile /vt. lisa lugudest käibemaksutagastuspettused/.
         Tänane Äripäev toob vähemnutikate valgustamise mõttes välja detailid kuidas suviste aplombikate suurpulmadega sündinud Eesti poliitaadel  /nagu ajaleht väitis pärast Keit Pentuse ja Rain Rosimannuse pulmi / toimetab lihtlabaselt ning vehib sisse kolm miljonit ministriproua isa Väino Pentuse allavett ujunud autofirmast Autorollo. Paadunud pättide kombel formuleeritakse fiktiivne laenuleping kellegi Pihkva noormehe Roman Moissejevi nimele.Bonnieri preemiat sihtiv ajakirjanik võttis luubi alla tolle piiritaguse Romani ning tuvastas üsna hõlpsalt, et see mees pole nimetet ajal siinmail käinudki, kuna polnud ei passi ega viisatki.Lisaks olnud laenuleping eestikeelne ja Roman tunnistas,et ta ei mõista keelt ega ole ise paberile alla kirjutanud. Pole ka mingit raha näinud...Ka puudus kähkutehtud petupaberil laenuandja Väino Pentuse allkiri. Kolmas miljon jalutas väidetavalt tankist-jurist Siim Roode kaasabil Hillar Taltsile, firma Est- Trade Group omanikule.Sama segastel asjaoludel,ikka seepärast, et põhjaminevast veondusfirmast, pankrotipesast võlausaldajad oma raha ei näeks rohkem kui kõrvu.Artikkel  oli nii valgustav ja uurimusliku taustaga,et Bonnieri suur rahaline preemia tuleb ära igaljuhul.Ja õpetust saavad need,kes veel miljoneid virutanud pole. Mind igaljuhul huvitab, millega lugu lõpeb.Kas uus justiitsminister söandab kohe karjääri hakul kirvest vibutada või läheb hoopiski paragrahviväänamiseks.Viimane versioon poliitikute igapäevaelust ei üllataks,
tõdeb teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, December 12, 2012

Vaimukad inimesed mulle meeldivad

tabasin end taaskord mõttelt kui silmasin ETV uue muusikasaate elegantset nimetust FOLK JUU.
                   Eks ole ju kena,  ise nagu selle peale ei tulekski, kuigi esto-english võiks juba selge olla.
Ka ei tuleks ma sellele mõttele et meditsiiniajakirja Kroonika esikaanel kirjutada-Ärinaise autosalong täideti Makroflexiga.Sest rikuti tema eraauto salong,mitte automargiesinduse müügisalong,nagu pealkirjast ekslikult järeldada võib.Lahkukirjutatult poleks tekkinud kaksipidi arvamust,tahan toonitada.Aga kust sa leiadki tänapäeval keeleoskaja inimese meediatööd tegema.Isegi kõnelevas ja näitavas pressis kõlab alailma miskine tsenaarium. Ma mitte ei tea,kas see on loom või roog ning sööte seda kahvli või lusikaga...
    Müstiline kuupäev see tänane 12.12.12 nii et koguni 140 paari otsustasid end selle tähistamiseks lasta end sõlmida abieluköidikuisse.Pealinna Õnnepalees olla koguniste sisustatud kolm laulatusruumi,sest konveier polevat mahtunud  ainsasse tavalisse.Ju kõigutas mõne müstikasseuskuja veendumust see meedias ilmunud fakt,et kellegi veidi prominentsema kuju abielu,mis sõlmitud 07.07.07 lõppes siiski ning mees läks täna uue kaasaga uuele katsele. Kui seda ei nurja 21.12.12 arvatav maailmalõpp,ju siis elab noorpaar koos kaua ja õnnelikult.Miks mulle tundub, et kõnealune kodanik oli Musta pori näkku Raud, võiksite kontrollida tänasest meediast.
Päev oli tõesti põnev, kuigi mitte mu oma sisustatult.Oli oodata,et Saaremaalt saabub Metsakalju, Soomest Simppa ning Viimsist õeraas-ning kõik ühelsamal ajal. Enne keskpäeva selgus, et Simo tuleb siia hoopiski Pärnust ning astub läbi, olles teel Helsinki laevale.Kalju on juba Kullipesas ning väisab mind homme,Annika tuli just õigel  pärastlõunatunnil. Automaailmas käidud ning vajalik autovarustus ostetud.Päev sujus nagu ma ei lootnudki.Homme valvan,et Topauto õlid/lukksepad  mu Beriti auto ABS-i aju paika saavad ning jäämegi ootama lumevaba asfaldi saabumist -päriskülma või -sula,et lõpphäälestamine sooritada.
Sest auto,mis hakkab algaval aastal sõitma juba Luxembourgis,peab olema korras nagu Norras.Sest seal olevat alati kõik korras nagu vanarahvas teadis rääkida.Ja kust see noorpere peaks jaluletõusmise aegu veel seda rahakest võtma mis suht uue SEAT ALTEA XL sisse siis pista vaja.
       Juke vuriseb lumes nagu Singeri massin ega ole muretki et püsiv nelikvedu lahkus perest koos Grand Vitaraga.Ju siis oligi õnneks, et sobivat Wranglerit ette ei juhtunud.Kuigi himu oli. .Retrovariandi Toyota JP aga pole üldse Eestis müügil, sest kes jaksab neljaliitrisele nelikveolisele janukustutust osta.Nii hull pole isegi teie paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, December 11, 2012

Reformerid hakkavad mulle juba meeldima

oma järjekindlusega juhtida Eesti riigilaevuke tormisel maailmaturu-merel jatkuvalt hukkumise kursil.Sest nii tehakse koht vabaks võimalikule järgmisele,näiteks Porolooniparteile. Reformvoodist saabki varsti siiber, ongi teine juba ilmutanud kulumise/väsimuse märke.Vahetades ministreid ning keelates nimetada seda meedias  valitsusremondiks.Noh, kui tõstan toas laua kapi kohale ja kapi ukse kõrvale, pole seegi miski remondimaigune muudatus.Michal tegi koha vabaks Pevkurile,kelle toolile maandus Taavi Rõivas.Kes jättis mulle väga meeldiva ja sotsiaalküsimusis pädeva inimese mulje kui istusime valimiskampaania aegu kõrvuti Lilleküla Sotsiaalkeskuses pika laua taga ühel kohtumisel valijatega, kui me mõlemad viimati Riigikokku kandideerisime.Mind hämmastasid nooruki teadmised sotsiaalküsimusis, nii meie kui euroliidu seadustes hea orienteerumine.Nii et tema kergelt ülbevõitu hoiak saali sisenedes oli ilmselt jäänud külge  reformiseltskonna vanadelt kaladelt, parteiseltsimeestelt.Mingi teflonist kaitsekiht vms.
       Kaitset vajab aga enim meie internetikeskkond.Täna selgus et traditsioonilised ID kaardi lugejad nagu minulgi panganetide käest ostetu, võimaldab häkkeritel napsata vahelt PIN ja PUK-koode,mille tarvis  mina nuputasin kena ühisnimetaja Burundukid.Hoopiski turvalisem oleks osta selline lugeja,mille saab noodsamad  Burundukid klaviatuuriga sisse toksida...
Jätkates kiidulaulu, meie aja au,mõistuse ja südametunnistuse hosiannat teemal hoolivus ja inimsõbralikkus -on loota rikka Põhjala tiigri abivalmiduse suurenemist. EL-i suured juhid Van Rompy, Barroso ja parlamendi juht Martin Schultz, pidades aru Eurooopa tuleviku üle,tulid üheskoos vägagi  rõõmsale järeldusele
                  EESTI VÕIKS HISPAANLASTELE TÖÖTUABIRAHA MAKSTA
No miks ka mitte-kui aitasime vaestel kreeklastel soetada kakssada tanki ning nüüd investeerime nende uue vormeliraja sisse miljoneid, järelikult on eestlaste abistamistegevusel veel hulga kasvuruumi...
Tuletagem meelde,et Eesti riigivõlg on Euroopa väikseim. Nii et võtab veel aega kuni Andrus seisab alasti Euroopa ristteedel ning lehvitab pea kohal aluspükse,hüüdesKes vajab veel meie abi.
Hüüdele vastavad lisaks hispaaniamaalastele kindlasti ka portugaaliamaalased ja itaaliamaalased,lisaks paljud teisedki külluses ja heaolus siplevad,kuid siiski hädasolevad lõunaosariikide rahvad.Kelle abistamine on meie aukohus,sest võeti meid ju vastu uude liitu ning jagati lisaks suhkru-ja klüüslaugutrahvidele tiba rahapurugi. Tagasimakse aeg on saabunud.
Nagu juhtparteilasedki,on sama meelt
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre, parteitu.

Monday, December 10, 2012

Midagi on õhus

ning politseiriigi sünnile eelnevaid võrseid on tärkamas märganud mõnedki uurijad.Asjasthuvitunud kui täpsem olla. Alles ma lugesin meediast et olevatki olnud mede sinimundreil inimeste trahvimise plaanid kus prinditud paberile kõikvõimalikud rikkumised ja nende järel trahvisummade lahtrid.Mida tuli töövahetuse jooksul täita nagu koolealiste mängus Laevade uputamine.
Ohumärke täiendas tänane lugu mis pajatas hotellide ja öömajade majutusregistrist,mis peab varsti olema elektrooniline ning edastatud ka politseile.Peaksin registri loojale näitama kuuekümnendaist pärit ja mu isale kuulunud majaraamatut.Kus kirjas kõigi mu sugulaste majutused,kes tulid meie perele külla Pariisist või Stockholmist ning veetsid mõned ööpäevad mu isamajas.See oli vajalik sest KGB,see suure purustusjõuga kolmetäheline organisatsioon vajas seda infi nagu kala vett-kus inimene käib,kellega lävib etc.Kui tädi Hilda soovis sõita kaema oma ja minu ema isakodu Narva-Jõesuus,tuli tellida Inturisti must Volga koos sohvri ja giidiga ning selle eest tasuda valuutas summa,mille eest oleks ta Rootsimaal saanud osta väiksema auto... Huumor oli selles, et meil oli garaazis just sobilik Moskvitch, millega isa Eduard oli kogu me neljaliikmelise pere korduvalt just sinna ja mujalegi sõidutanud.
      Ent nüüd naaskem majutusregistri juurde.Teine mõte võib olla selles et valvata üle idapiiri siiavalguvaid välismaalaste horde juhul kui täitub Putini soob ning euroliit avab piirid Narva tagant tulijaile.Seltsimehed võltsisamaalased on sealseile varakamaile juba müünud elamislube ning nende majutusega tegeles Toompeal hostel/ ühiskorter Kolja Stelmach.Kus kõik oli tuvastatav ning sinnavarjunud mafioosnikute nimekirja sai avaldada isegi Luigepoja Eesti Ekspressen.
Kolmas mõte on anda majutusregistriga tööd tuhandepealisele lohele-ametnikearmeele.Kes ripub puugina helget homset rajava Eesti rahva tervel ihul ja muudkui imeb süütute verd.Teemale lisab värve see,et elektrooniline majutussüsteem on tarkvaramahukas ning seni rahulikult paberkandjail arvet pidanud väikeettevõtjad,turismitalude ja külalismajade-hostelite  pidajad peavad investeerima oma äri kahjuks ja oma riigi eduks.Ma süün ära oma mütsi ja ühe vana soki,kui see trikk pole seotud uue liidu salajaste käsulaudadega.Teie paadikapten pole sugugi lihtsameelne ullike
kinnitab päevikupidajast blogist Neemo E Poldre

Sunday, December 9, 2012

Inimene ei oska õnne ära tunda

on vahel kombeks öelda.Et see minu pihta ei käiks,kipun ikka õnnelikke hetki oma elust mällu salvestama. Kui sellised momendid taban,nagu me äsjasel reisil meretagusele maale,Hiiu saarele.Siis olen kohe varmas õnnehetki nautima.Kujutage ette et sõidate rahvaauto Toyota Landcruiser küüdis mööda saare lumiseid metsateid.Nautides päikesesära,mille käes metsa tagant väljavupsavad lumised välud,väljad ja põllud lausa auravad,hõljudes kui valges vahupilves.Sohver Heiki pidas alailma auto kinni ja särtsutas fotoaparaadiga, kiites oma järjekordset väärt  võtet kui näitusepilti.Tunnistan,kõige  nähtu sisseahmimiseks nappis kohati meeleorganeid,niivõrd hirmilus oli kogu see silmale avanev.Mida neli silmapaari küll salvestas,kuid paraku taasesitusvõimaluseta.
      Kui ringsõit saarel jätkus ning sohver pistis dziibi muusikamasinasse järjekordse CD  ning Rod Stewart laulis White Christmas, siis oli küll  kurgus sihuke karvane tunne-kohe-kohe  jääb hing kinni. Vaimustusest.
Saabumise teisel õhtul,kui olime Heiki metsast valinud välja kaks kaunist jõulupuud-üks kummalegi perele-tegi suvetaluperemees grilliõhtu.Mina nautisin võrratut kana.Mimmi,kes grillitud liha ei armasta,oli hoos ning seekord kiitis valitud liha.Ju oli saladus pigem omatehtud grillimarinaadis mis kõik nii imemaitsvaks tegi.
Ahjaa,vahele mahtus veel naabrineiu Ave visiit.Kes tuli tegema külarahva küsitliust oma koolitöö huvides.     Kaasas vanaema Tiiu,kes pajatas juurde mõndagi põnevat Kerema külaelust, mis meiesugustele vanadele  suvehiidlastele äärmiselt huvitavaina tundusid.
Nii kaunis oli selgi korral me armsa  saare loodus,et lausa rõõm oli tõdeda-21,detsembril mitte kättejõudev maailmalõpp oleks toonud õudsa finaali meie meretaguse paradiisi rõõmurohkesse ellu.Muide,kuigi naaberriigis teispool Narva jõge olla maailmalõpp koguniste kõrgema võimu poolt ära keelatud,kuulusid seal maailmalõpupaketi sisse lisaks eelmainit varustusele veel validoolitabletid ja marlisidegi pluss karp sprotte.Nii et pelgalt viinast,seebist ja nöörist polnuks suurt abi.Ka rahustas Venemaa eriolukordade minister, et mingit ilmalõppu ei tule. Teda täiendas aga  Vene õigeusukiriku pea, kes lisas- tuleb küll, aga kunagi hiljem...
     Eläma on laiffi, lõpetab tänaseks Matti Nykäneni sõnumiga rahvale
paadikapten Neemo E Poldre.

Friday, December 7, 2012

Baarmeni ei tohi välja vahetada

kõlas sovetiagse restoranidirektori kreedo.Kui praegune oli osavalt ning hiilivalt toimetades varastanud raha kokku muretsemaks suvila Kloogal või Kiisal,neljatoalise kooperatiivkorteri uues majas Mustamäel ning miljonärisiniseks tituleeritud sügavsinise Lada 2106,siis uus baarmen pidi alustama nullist.Tassima kõrvalpoest spordikotiga letialla oma alkoholi, valama kõik letivarjus ringi oma kõrtsi templiga tühjadesse pudelitesse kontrollijate hämamiseks, laskma kohvipuru läbi kohvimasina kümneid kordi kuni tumepruun lake lausa nõudepesuveena maitses jne.etc.Vat kui see nodi kõik parema äraelamise soovist juba käes,võis tubli mees/naine hakata tööle juba tükkis ausamalt, mida uustulnuk endale kuidagi lubada ei võinud.
     Kõik see meenus täna hommikukohvi juures kui lugesin meediast poliitkähmlust teemal kas Ansip peaks taanduma ning partei leidma uue Andruse.Jätame suured poisid omavahel poksima ja toimetama,sest Paet usub,et pole mõttel jumet.Sest Eestis ei ole kellelgi avaliku arvamuse monopoli,leiab ta. Ometi kinnitas peavoolupartei,et nemad teavad ACTAST alates kõike rahva arvamusest kuni Kreeka laenudeni välja.
 LAS PRAEGU JÄÄDA KUIS ON,MEIE MIMMI JA VENNAKESE NING -NAISEGA PÕRUTAME WEEKENDI VEETMA MERETAGUSELE MAALE,SAARERIIKI HIIUMAALE
Lehva-lehva,teeb teie paadikapten Neemo E Poldre.

Thursday, December 6, 2012

Pealtvaataja reiting paranes

Selgitan,kord me Mooni Mammal keel vääratas kui kiitis Pealtnägija saadet, kutsudes seda Pealtvaatajaks... Nii nüüd minagi vahel nimetan asju õigete nimedega. Pealegi kui Mihkel Kärmase saate reiting pudenes tipust kui Tuuli Roosma üllatas saatega Meie aasta Siberis.No on hea elutruu perelugu tõesti.Aga eilses Kärmase omas oli külaliseks indiaanihõimu  ehtne shamaan Lendav Kotkas, kes esitas otse-eetris põneva  maailmalõputeemalise loitsu lausa eesti keeli paludes et Taevaisa meid hoiaks.Oma nõiatrummi põristades, esines koloriitne mees puhtas eesti keeles, sest /loe ja imesta/ inimene juba 16 korda Maarjamaal käinud, miks ta siis keelt ei peaks oskama.Häbenegu siinkohal need pihkvatagused kahvanäod,kes tulid siia ammuaega tagasi turismireisile, tankidega. Püssid puha selgas ning sinelitaskus vaid üheotsapilet.Vat too indiaanihõimu, apatschide esindaja seletas rahulikult ja veenvalt, et pole karta mingit maailmalõppu peatsel  21.detsembril.Mis on üks tavaline talvine pööripäev ning elu läheb edasi.Küsimus olla vaid maiade kalendri tõlgendamises valge inimese poolt.Kes rikkunud looduse ning kahejalgsete suhted loodusega.
MIDA EDASI,SEDA PÕNEVAMAKS.TÄNA TEATAS MASSIMEEDIA,ET KREEKALE ANTUD ABIRAHAST EI TULE KELLELEGI TAGASI MITTE HALLIGI.Lisaks tuleb Eesti Pangal oma tulust hakata maksma hellenitele antud laenu intresse. Mis meil sest, küsiks.Sest mingi EP pangatulu pebred jagati niikuinii bojaaride omavaheliste klubide tagatubades ja meie inimesed olid ikka ilma kui peni pehmest leivast.
Ameerika stressi instituut avastas tõesti Ameerika tuvastades, et stressiga seotud hädad põhjustavad 80-90 protsenti haigustest või neist põhjustest mis viivad inimesi arsti juurde.No kes seda siis ei teadnud,isegi harrastusteadurist paadikapten oli seda usku juba ammu kui tal hädad kukile ronisid, insult jalust paiskas.
Remark ajalehest meelierutaval teemal-kass Basilio kelmipilguga tippjuhte jagub pea igasse asutusse-aeg selline.Riik ju petab kodanikku,eeldades et too on juhmivõitu - nii kogemata.Või ehk ka meelega, et tobult tulebki kõik ära võtta.Ega nad selle pärast veel pahad poisid ole,ega ju.Nii ilus lips ja...
Eks me vist juhmid ole, kui usume kutsutute ja seatute mesijuttu riigikaitse korraldusest ja tippkuttide suurest mõtlemisvõimest.Nüüd,otste kokkuvedamise aegu,kui kaitseväe erisuguseid staape ja staabiohvitsere koondatakse ja lõpetatakse,räägitakse taas legendi kaitsevõime suurenemisest.Sest kui tuletõrjekomandod suleti, lauldi kah päästevõimekuse tugevdamisest.Õhuväes teenitakse riiki esmaspäevast reedeni ja kella üheksast viieni.Ja seda kirjutab-teavitab EPL, mis vist viivitamatult saadetakse tõlgituna otse Kremlisse sm Putinile, kes kinnitamata andmeil põeb seletamatut haigust.Telepurgis eile spekuleeriti et on see seljavigastus mis saadud karatetreengul või koguniste seesama vähk,sajandi katk ise, pole teada.Minu ekskolleeg Vitali Belobrovtsev teatas isegi,et seda ei saa kumbki naaberrahvas kunagi varem teada enne kui isakesest saanud kord ärateeline. Kremli väikemehe hirmutamiseks kiidetakse, et Eesti tegelik kaitsevõime ja riigikaitsesse panustamine nii personali kui varustamise kui ka relvasüsteemide osas kasvab.Kuigi loobutakse kunagi taevani kiidetud ostust, mereväe lipulaevast Admiral Pitka. Samas on taas kõne all, et jalaväe lahingmasinaid ei saa ilma tankideta Vene tankide vastu kasutada...Huvitav,aga oli ju analüüs ca aastajagu tagasi,et tankiostuga kaasnevad suured kulutused.Vaja masinaparki hooldada ja tankiste välja õpetada ja varuosabaas luua ja midaiganes veel.Nii ma juba rõõmustasin kui eelmisel korral Kreekale raha kingiti sest nemad tahtnuvad lausa kakssada sellist  pantsermasinat osta ja lihtsameelselt jäin lootma,et kaasnevad kuludki jäävad hellenite kanda ning vaid Savisaar teenib,kuna saab kreeklastelt parkimistasu nõuda,sest tsooni annab ju kuitahes kaugele nihutada.Nagu hiiliv revolutsioon roomab mööda pealinna parkimistsoonide võrgustik,ahistades autoomanikke.Kes hommikuti hoomavad järjest uusi tahvlikesi valgustuspostidel,mis uut rahanoosi nõuavad.Sest kaks ja pool miljonit pealinna paisuva propagandamasina õlitamise- raha ei kuku taevast,see tuleb välja peksta.
Kahju kohe sellisel toonil punkti panna,tõdeb
paadikapten Neemo E Poldre
keda ei kurvasta vaid see,et valevandujast justiitsminister Michal astus lõpuks tagasi.

Tuesday, December 4, 2012

Seenioride kohvilauda

ma sel jõulukuul ei kipuks,sest Mimmi on tööl ning Raadiomajja ajakirjanike liidu büroosse ma täna k.14ks läbi lumehangede siit Nõmmelt küll ei lähe- koduke nii hubaselt armas ning soe.Kuigi meie külaline Andres Tarand on huvitav inimene püsin pigem toas.Sest mahapotsatades võib mingi luumurruga edasielamine olla üpriski  komplitseeritud.
            Laiast ilmast toovad ajalehed koju mõnedki huvitavad uudised.Nii on Rooma tänavaile saadetud liikvele õigusbuss, kus istuvad juristid,psühholoogid ja sotsiaaltöötajad.otsides sihtgruppi- EAKAID,KEDA PETTURID TILLITAVAD igatmasti lepingute ja pärimisasjadega. Meilgi kuluks harvendatud bussiliinide täiendamiseks mitmedki bussid-keskerakonna tõebuss,kus valgustataks partei tõekomisjoni seisukohti.Siis veel reformerite aususbuss, kus räägitaks ausa riigijuhtimise võimalikkusest täielises Eesti Wabariigis etc. jne. jms.Aktuaalseim oleks aga hoopiski elektribuss,kus inimesed saaks selgust uue liidu korraldatud  suures segadustes elektri saamisega alates jaanuarist.Kogu massimeedia on täis pahandamist/sekeldamist uute hindadega elektrimüüjate valimisega.Kusjuures on pakutud voolupaketi kallinemist isegi üle 50 prossa, sest aplad särtsuomanikud on saanud vabad käed kaitsetute inimeste paljaksröövimisel,tõstes igasugu võrguteenus-, isegi taastuvenergiatasude jms määrasid.Head lobitööd on teinud selle maailma vägevad Bruxelles,i isandate kabinettides, et poole Euroopast suutsid ärevile ajada.Kellele seda sigadust veel vaja oli lisaks jubedatele ja mürgistele säästupirnidele,mille soetamine tehti kohustuslikuks teiste, tavaliste tavamüügilt ärakorjamisega.Peame lootma et maiade kalendri 21.detsember toob mingi omapärase lahenduse.Midagi Justamendi maailmalõpulaulu sarnast...On juba kuulda hääli,et eestlastel oleks targem pageda Hiiumaale et primitiivsetes maaoludes ellu jääda.Venemaalt tulnud telepilt näitas et ettevõtlikud ärimehed on hakanud mitmes linnas müütama nö maailmalõpu-paketikesi, kus paberkotis küünal,tükk pesuseepi,jupike peent pakkenööri, pudel mineraalvett ja muidugi pooleliitrine pudel vodkat.Küünla ja vodkapullo mõttest saan aru,aga mida teha seebi ja nööriga,mis ilmselgelt kiire ja omaalgatusliku lõpu saavutamiseks imepeen ja liig lühike.Pigem ootaks tulemuse ära, sest minu lipukiri on ÄRA SURE ENNE SURMA.
Teie paadikapten Neemo E Poldre on pannud teid mõtlema,eks

Elutempol on kummalised jõnksud

kuna vanaonul oma koduse eluviisiga on elektrijänese programmi raske välja lülitada.Imestusega uudistasin käeuuri seiereid kui talvekütte toojad lahkusid.Alles kümme ning mul juba hommikukohv loksumas vatsas ning puder kunagist õllekohtu täitmas.Aeg varane,AGA MINA JUBA VALMIS TÖÖKS JA KAITSEKS. Kaminapuude- vennikesed olid eelmisel nädalal hädas nagu vanasti mustlased mädas,sest teel puukoormaga kilulinna poole kustus ära nende erkkollane VW kaubik samas toonis kärukesega sabakonksu otsas.Siis helistas nende firma dispetsikutt ja vabandas,et Tartu mnt hirmsasti umbetuisanud ning kavalkaad olla kõhuni hanges.Ega minust,lonkurist küll väljasikutamisabi pole, nii jäingi rahuliselt ooteasendisse.Sest keldris mõned pakikesed soojaainet ikka veel varjul.Jensu vist tiksutabki vaid õhkkütet,sest puid ei kulu kuigi märgatavalt. Tema kamin pressib sooja õhu rohkem teisele korrusele, aga ju pole päristalv veel kohal,et lisasoojust tarbida. Nii armas teleuudis oli eile-dziibiomanikud, kellest paljudel vintsidki esipõrkeraudadel, pakuvad interneti kaudu abi teelt äralennanud autode tagasi sikutamisel.Mõni võtvat bensaraha kui pikemalt sõita et abitrossike ulatada,teisele piisavatki lausa TUHANDEST TÄNUST...Vat mina oleksingi üks neist,kes kohe  valmis sarnast maanteeabi pakkuma kui vaid terviseseisund tõkkena ees poleks.Hunt selle ära jäänud golfiraja ja spinningupüügi ning mind nüüd köitva kepikõnniga.Jeebukesega sehkendamisel ikka omad, suisa kustumatud võlud.  Nelikvedu ja vints- see on meeste maailm,kust mind karmi saatuse poolt julmalt üle parda tõugatud.Aga hea,et niigid läits,muidu vaataksin kartulipealseid altpoolt,nagu vanad eestlased ütlesid.
Paadikapten tegelt ihkaks tagasi merele kui jää läinud.
Juba lapsena... ja need teised kuulsad J.Liivi sõnad meenuvad.Kui näen  vaimusilmas koolipoisiealist Kopli lahe kaldal merd uudistavat ja kapteniametist unistavat poiskest  tuulisel rannal.Kus 27.koolis jäeti ära tunnidki tugeva meretuule puhul, sest iilid käisid läbi maja ning külmunud laste hambaplagin summutas õpetaja Liivi hääle.
Häid plastkaatreid toodetakse suisa meil, Eestis,aga not for me
tõdeb teie ustav paadikapten Neemo E Poldre 

Monday, December 3, 2012

Esimese advendipüha kaunis-lumine õhtuke

sujus ootamatult kenaste ja rahuliste.Kuigi olin päeval mõtteis üle orgunninud ja aina nuputanud, mida õhtul lauale panna,millega kostitada õhtut veetma saabuvaid noorperesid.Mimmi ei vaevanud oma peakest mitte üks raas, ning seepärast sujuski kõik ootamatult lihtsalt.Berit tuli Anna ja pojukestega Mustamäelt jalgsi läbi lumemöllu, sest autoke oli remondis.Noorsandid viis tädi kohe jõuluetendusele ja afterpartyle, kus jagati meeliskingitusi-autosid.Mimmi sai lapse ning Berka võimaluse sukelduda kööki ja hakata shokolaadikooki meisterdama.Kui kõik sättisid end pildikasti ette kaema kuidas Eesti leiab uue superstaari nagu meil olnud kombeks viimastel weekendidel, asusime me pojukestega ehitama tuppa kaminakütteklotsidest hüppekaid ja tunneleid pultjuhtimisega maasturile-pikapile.No tegi see imevigur ikka trikke-Sissy oli meeleäraheitel, lippas ringi ja kilkas,Annagi ERUTUS SEST MELUST JA EI SUUTNUD OTSUSTADA,KAS JÄLGIDA VALGET KÖÖGINUUSTIKUT VÕI KOLLAST MAASTURIT-PEAKE AINA KÄIS SIIA-SINNA.Patrik osutus väga nutikaks ehitusinseneriks, lausa peaettevõtjaks.     Sebastian sedaaegu õppis vigursõidutehnikat, mis polnud sugugi lihtne kuna auto ei allunud roolikeeramisele kaugeltki mitte nii hästi nagu Nissan Juke, mis/kes tänas mind esimese paagitäitmise eest monitoritekstiga Good. Kena nali oli ka moblaga,mis lubas rääkida läbi auto nö piloodipuldi.Telefon heliseb taskus,vajutad roolil va klahvikest ja muudkui ajad mulli.Ja oled tüngameister mendile,kel täita trahvimise päevaplaan-aga sa ju ei hoia moblajurakat näpus,poiss ei näe tuhkagi.
Muuhulgas selgus tõsiasi,et naelutatud Goodyearidel veerev esiveoline ei jää lumerikkal teel eriti alla päris nelikveolisele just edasiastumisel ja fooristardil.Seepärast,et suur jurakas tassib kukil paari tonni rauda,aga pere pesamuna kaal vaevalt palju üle tonni va kaalukeelt kergitabki...
Kipub sinnapoole,et minu plaanitud autovahetus- lüüa Grand Vitara ringi samas hinnaklassis pisema putuka vastu-polnudki nii hull mõte nagu Mimmile vahepeal kippus tunduma.Peamine idee seisnes selles,et eelmise Vitaraga ajasime läbi ligi paarsada tuhat kilti, ja katsu siis sellist kellelegi mingi normaalse hinnaga serveerida.Targem on õigel ajal ohjad pihku võtta, süda kõvaks ajada ning järgmisse vehiiklisse istuda.
Rumalavõitu kodanik õpibki omaenda vigadest,targemale piisab teiste tehtuist
resümeerib paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, December 2, 2012

Kindla käega kaose kursil

juhitavat /või ka lausjuhitamatut/ riigilaevukest on lihtsalt kurb vaadata.Kusagilt kõrgelt ja/või kaugelt on meie Suur Tüürimees elik Esimene Andrus, kes väidetavalt lahkub rooliratta mant alles aastal 2014, saanud korraldused lõpetada rahvusriigi eksistents, likvideerida riiklikud institutsioonid väljaspool linnu, lasta kõigil eestlastel joosta laiali mööda  ilma  ning allesjäänud suunata eksekuteerimisele moel või teisel.
    Lähim päevateemaline näide on sõnum  õiguskantslerilt, hr. Teder nimelt soovib,et riik kasutaks oma võimalusi sekkuda elektrihinna kujundamisse ka piiratud konkurentsi tingimustes.
2009.a. elektrienergia siseturu üldeeskirjad soovitavad riikidel tungivalt võtta ka turu avanemise järel meetmeid väikeste tarbijate kaitseks. See tähendab,et riik tagab, et ka vaesematel tarbijatel oleks elekter igaljuhul kättesaadav.Näit Iirimaal ja Suurbritannias on sellised meetmed juba rakendatud,väidab õiguskantsler.Meie bojaarid aga teevad küsimusest tragikoomilise toompeaooperi,kus keskerakonna fraktsioon nõuab elektriaktsiisi vähendamist EL nõutava alampiirini,aga reformerite puudlid hauguvad vastu, IRL pakub alternatiiviks/või naljaks/ Ida-Virumaale määratud ning lennukeilt külvatava muulasraha ehk keelekümblussummade suurendamist.Kas keegi on jälle seemneid söönud,et fooliummütsikese alla nii jaburad mõtted siginevad.Keskfraktsioon punnib Riigikogus lihtrahva eest võidelda,aga kuna neile on külge kleebitud klounimaine-ja sageli õigusega-ei võta neid keegi tõsiselt.Mingid tüütud kärbsed põrisevad kuskil, noh.Ei lase lüpsimasinale täistuure peale keerata,krt.
Võõrustasin eile oma uuenduskuuri läbinud kodumiljöös vanu sõpru,Männiku autoesinduse omanikku,vana töökaaslast ministeeriumipäevilt nimega Vitali  koos pojast tegevdirektori Alekseiga. Kutsusin nad külla, sest olin ammu plaaninud kuulda firma kohta uudiseid otse algallikast.Meestelt,kelle heaks olin teinud pii-err tööd juba pärast insulti,kepiga liikudes.Mis ei seganud mul kutsumast aukülaliseks Valgevene suursaadikut ning autoesitluse jäädvustamiseks TV3 saatetegijat Allan Muuki .Kenasti sujus ka mu osalemine kalluri uudismudeliga viimasel autonäitusel Motorex.Olles kümneid kordi olnud Pirita show osaliseks, polnud mingit probleemi  õppida pähe uudiskalluri tehnoandmed ning juhendada Alekseid millist staffi eeldab autonäitusest osavõtt.Ladusalt meil kõik sujus,sest auto jääb autoks,ühega vead sitta,teisega saksu,nagu teadis öelda vanarahvas.
Pereelust kah mõnda.Eile juhtus meile ettekavatsetult külla Mimmi ammune sõbrants Merle,kellega koos  istusime tähistama uue pereliikme Juke saabumist koju.Täna on esimene advent,ning loodan istuda õhtul kohvilauda koos noorperedega,sest majanaabrid laekuvad Haapsalust peo pealt,pojukesed olid tädi Beriti hoida,kuna Mimmil tööpäev.
Näituse Fopaa tegijate rühmale on mul idee pakkuda järgmiseks etteasteks vähemasti sama erutava sisuga ekspositsiooni ELAMISE KUNST, kus oleks kimbuke mustvalgeid,suureformaadilisi pilte sellest kuidas ja mil moel tavainimene elamise ja elujäämise kunsti peab omandama.Selle illustreerimiseks passivad fotod Kopli liinidelt, kus eluheidikud pesitsevad mahajäetud barakkides.Kuidas mutikesed müüvad keskturu väravas oma vanu asju ja kassipoegi,kuidas vanataadikesest kingsepp oma armetus trepialuses värkstoas kingadele kobamisi apsateid alla lööb.Muudki sarnast leiaks hulgi,kuidas ellujäämine on tõeline kunst. Lõpetaks pildiseeria Ida-Virumaa mahajäetud kaevurilinnakesega a la Sompa vms.Sinna juurde pistaks foto USA-st, kus on ehitatud uhiuusi,lausa korralikke täismahus  väikelinnu tublide merejalaväelaste julmiks  tapatreeninguiks.Tulin ammu mõttele,et pigem tasuks pakkuda liitlastele meie Maarjamaa tühjaksjäänud, inimtühje  väikelinnu, vanu kaevuriasumeid  paikadeks,kus lõhata granaate ning tulistada  vaenlaste pihta, varjudes elamiskõlbmatuisse,kuid sõjaväe  harjutuspaikadeks imehästi sobivaisse majakestesse ja parkidesse. .Poleks vaja näha palju vaeva,et Coca ja burgerireklaame riputada seniste, omamaiste asemele, et kauged külalissõdalased tunneks end kui oma kodumaistes getodes.Loodetavasti pääseb mu väike Eesti niiviisi taas maailma suurimate päevalehtede esikülgedele positiivses võtmes,sest saame ju nii tõestada oma vasallitruudust ning elavdada majandust.Manöövrite lõppedes läbi Ämari VÄLJAVEETAVA RASKE SÕJATEHNIKA PISTAKSIME TAAS MÕNUGA EESTI EKSPORDINUMBRI LAHTRISSE, MILLEGA BRUXELLES,i ISANDATE EES UHKUSTADA,
Lõpetaks kummalisevõitu faktiga.Elektrisandorid ja nende sõbrad-poliitikud väidavad,et Vene elekter on paha-paha ja vool muudkui kõigub.Seda, odavat, ei tasuvat meil küll mitte osta.
Kurajad keeled teavad aga rääkida,et läbi Soomest tulevate kaablite  kulgeb see väärtegu siiski koos neilt  põhjanaabritel juba eurohinnaga soetatava vooluga meie majapidamistese.Naaberriik ju ostab sealt odavat elektrit.Kui enne toetasime vaeseid kreeklasi, kas nüüd maksame läbi elektri soomlastele kõige selle hea eest, et nad meile pea alati abikäe on ulatanud.Ka siis kui meil veneaja lõpul eriti raskeks läks.Kui asjalood sedasi,siis soovitan
Lõuad pidada ja edasi teenida
Teie paadikapten Neemo E Poldre on rääkinud.