Wednesday, July 18, 2012

EestiPoiss

Haapsalus
möödus me väike suvine puhkepeatus lausa linnulennul.Saabumisõhtu grillikas, järgmise päeva metsa-seeneretk Nõvale ja American evening grilli peal valminud ehtsate burgeritega.Mimmi magas väikeste plikadega pööningutoas,mina laiutasin elutoa laial voodil.Kui kuninga kassil sihuke põli,siis seda ma olin.Kas too tragi  nurruloomake kah Bacardi-colat jääga pruukis,selle kohta andmed puuduvad.Ju see vast palderjan oli,mida hiirekelder maia näuga lakkus.
Innovatiivseid ideid mul laenama minna vast ei tule.Pojukestele ostsime uhked jalgratturikindad,milliseid nad uneski näinud polnud.Ja kui koduteel möödusime Laitse lossi teeviidast,tegin Mimmile ettepaneku haarata pojukesed ning minna lossielu kaifima,rentida ajalooline auto Morgan ning pärast väikest ringsõitu teha mõned mälestusfotod,mis kanda Rävala pst pildivärkstoas vinüülile  ning riputada pärast poiste tuppa seinale...Ruila tallide teeviida juures kargas pähe teine suurepärane idee-minna poistega sinna vaatama ratsavõistlust, millist nad kunagi elus ihusilmaga näinud pole. Ka uuenduskuuri läbinud Tallinna teletorni väisamise plaan pole mu peast kadunud. Lennusadamasse viis pojukesi teine vanaisa ning pärast jätkus muljetamisi päevadeks, mäletan. Kuidas sellised mõtted tekivad-ju ikka seepärast,et arenev kapitalism ei lase lapsevanemail koos perega võtta ette kõike seda mis pojukeste arenguks hädavajalik.Nii peaks vanavanemad korvama võimalikud puudujäägid,sest noore inimese vaimustus nähtu üle on parim tänu,mida eales ette kujutate.
        Kremli peremees ei jäta porisemist meie elu üle.Ju tal pole muid muresid kui mõista hukka läinud nädalal Kuressaares toimunud vabadusvõitlejate kokkutulek. Nüüd õnnestus tal lõpetada ka rahvusvaheliselt ülipopulaarne sõjalis-sportlik võistlusmäng Erna retk, mis sellest aastast enam toimuda ei tohi.See on ekspunavene aastatepikkuse lobitöö vili,sest tolle ajaloolise dessandi käigus tehti punasele okupatsiooniarmeele hulga meelehärmi ja lugematuid laipu.
Ajalugu ei tohi ümber kirjutada,teatas kunagi sm Putin isiklikult,kui mäletate.Palun tuletage poisile seda sobival hetkel meelde,palub
teie paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, July 15, 2012

EestiPoiss

Kummaline tõsiasi
selgus eile -Euroopa kohus otsustas, et Eesti ei saa me ettevõtjatelt suhkrutrahvi sisse nõuda. Kuna uue liidu nõuded polnud suure riigi teatajas eestikeelseina avaldet,kadus juriidiline põhigi.Minu küsimus,kas Eesti olulisimad juristid ongi lõpetanud pelgalt nn kassikoolid, nagu neid kiirkorras kõrgharidusdiplomeid jagavaid äriettevõtteid ammu  rahvasuus kutsutakse. Haritud jurist oleks juba eos põrmustanud idiootsused nagu need küüslaugu-, suhkru- ja võitrahvid. Samade idiootsuste lahtrisse topiks mina ka lehmade puuksutrahvid, mille agaramad käsutäitjad kohe ära maksid ning nüüd oma rahast ilma on nagu ka suhkrutrahvide kiirmaksjad.Sest targemad ei ava rahakukruid esimese käratuse pääle,päris rikkad kergesti ei loovuta.Kuigi leidus ka kergemeelseid ullikesi, kes tasusid paadimaksud ja ostlemismaksud,mis Savisaare vaimuüllitised. Eks ikka rahva karistamiseks selle eest,et oinakarjana lubasime parteil ja valitsusel jätta omavalitsused ilma ettenähtud tulust ja nemad pistsid kogu papi vasakule,et oma isandatele- euroonudele pai poiss olla.Ja rikka Eesti poolt vaestele lõunaosariikidele nii tarvilist rahaabi pakkuda.
Ega maksa jätkata lollide korralduste täitmist saksa täpsusega nagu nõukaajal tihti kombeks oli. Sellist käitumist taunib alati
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre 
Järelsõna asemel.Minu klassivend JR /nimi blogitoimetajal teada/ oli küll sunnitud oma Teedelabori toonaste ülemuste lolle korraldusi täitma,kui valminud maanteede asfaldiproove võltsis,sest oli laborant.Korruptsiooni-ja aferistipesas hakati kahtlustama et mees äkki paotab suud vales kohas ning ilma otseste süütõendita vallandati ta veidi enne pinsileminekut.Mis aga ei päästnud kamba peamees Tsäkkot /mis setukeeli pidavat tilli tähendama/ vähemasti nii kolleegid ARK-ist rääkisid kui mu väärt ülemus Eero Till  lollide põhjendustega ametist lahti kangutati.Miks teda kiidan-sest oli viimane tõeline automees ses kambas.Asjatundlik ja südamega teema kallal.Mitte seiklusturismi mees, kes juhtkonnale suusa-ja näitusereise korraldaks.Millega oma leivaisasid pahandaks.Eero oli aumees ega rääkinud,miks autonumbrite riigihanget ei korraldanud.Sest Tartu firma AS Number kuulus ju teedeminister Sarapile ning oma tillist kõrgemale ei hüppa keegi.

Saturday, July 14, 2012

EestiPoiss

Eilses sissekandes
juubeldasin,et parteibroiler Kolja pani elamislubadepoe aknaluugi kinni,kuid see polnudki lõplik tõde. Nüüd on neljas võim-ajakirjanikud-tuvastanud,et siiski jäi üks luugike lahti.Juudipoisi tulutoova ettevõtte uus nimi on AD Partners ning lisaks mõnele tähemuudatusele on ka uus reg.nr. 12068032,nii et tulnukad, astuge aga rahamärssidega ligi. Isamaatu ja juurtetu inimene pole veel lõpetanud mu isade maa ja ema kapsaaia mahaärimist.
Aga mu isade maa on ilus küll.Iseäranis tänasel juulikuu keskel,mil Lahemaad ja Vihula mõisa väisasid inglismannid oma kuulsatel legendautodel Rolls Royce,mis kui muuseumisaalidest välja sõitnud.Sagadi mõisa eest startis üks hõbedane rakett-kabriolett nii imevaikse põrinaga nagu üks saksa moodne  elektriline õmblusmassin. Kuulus Vihula mõis aga pole sellist kõrgaadli glamuuri näinud vist ammustest aegadest.No autodega uhkeldamist ju siis polnudki,liiatigi veel selliste sinivereliste omadega.Pärnu Postimees vahendas juba hommikul Ammende villa perenaise Angela Saksa sõnu seal ööbinud paarikümnele Rollsi-sõitjale,et Eestiajal polnud meie rikkureil nii palju raha,et selliseid sõiduriistu osta.No valejutt puha-ei rahas olnd küssa.Vaid aadlisoos,mida selle auto statuut nõudis. EW president Konstantin Päts himustas küll Rollsi,kuid sai eitava vastuse.Te pole sinivereline,Teile ei müüda.Sellist tõde tahtnuks tänaste autoomanike kõrvad Pärnus kuulda,mitte rahanappuse-juttu.Piinlik nagu kui ajakirjanik Teet Roosaar täit tõde ei teadnud ega oma allikat parandada ei osanud.Ta ilmselt selline info-omnivoor, kes teab kõigest kõike, kuid täpsemalt mitte midagi.
Miks eriti ei imesta teie paadikapten Neemo E Poldre
sest sitastel seitsmekümnendatel,ajakirjanikukarjääri algul,
polnud ka ise märgatavalt parem jutupaunik.

Friday, July 13, 2012

EestiPoiss

Võrdseist võrdsemad
on mõned riigireeturid kes kuuluvad juhtparteisse.Nagu juudipoiss Stelmahhi Kolja, kes üliandekalt lüpsis vene rikkureid,smugeldades neid raske raha ja seaduseaugu abil me  suurde liitu.Tänane meediauudis pajatab,et Loksa ärikas pani poe kinni.Kavala nipi abil - kogu teenitud 240 000 eurot kadus  muude tegevuskulude katteks. Normaalne, sest ega kogu saadud raha tohi ju käest anda-edasi elada ka vaja kuni uus rahaauk avaneb.Tööle minna küll ei tahaks,vahepeal peab ju millestki elama ka...
     Putini spioonide invasioon on ikka väga tugev.Peame kiitma partei ja valitsuse jõupingutusi ülisalajase teabe kaitsmisel.Soovite näited-palun.Kui täna üritasin e-riigi instrumendi paberivaba ark.ee abil tuvastada,kas Liiza uus juhiluba on juba ootel, nõudis arvuti küsija autentimist-mingu ma sisse ID kaardi,mõne panga või veel paganteabmis turvaukse kaudu, sest nii ei pääse veel vabaduses viibivad simmerdajad - dressenid ligi teadmisele,kas lillesalongi Liiza saab täna autorooli tagasi ehk mitte. Turvaline riik,ma ütlen.Ja tublid, inimesi kaitsvad seadused, või nagu kinnitab sm Ligi-rahvas ei peagi kõiki meie otsuseid mõistma.
Teema kokkusõlmimiseks passib äsjane riigikohtu otsus ESMi asutamislepingu kohta,mille kallal murti kõvasti piike.19 riigikohtunikku polnud sugugi üksmeelsed-lõpphääletusel otsustati napi 10-9 seisuga jääda seisukohale, et ESMiga liitumise leping vastab põhiseaduse mõttele.
Alamrahvas jaksab veel vaielda kas otsus oli õige ehk mitte.Järelikult peab hapnikku veelgi koomale suruma,et inimesed tegeleks omaenese ellujäämismuredega, mitte üliriigi sidususprobleemidega.Tõde on kusagil mujal, aga valitsus salgab juhtunut, väitis Mölder korduvalt Skallile kui mäletate.
Ega,s kedagist.Olge ka edaspidi roosad ja rahulikud,sest teie eest ja teie peale mõeldakse,sedastab paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, July 12, 2012

EestiPoiss

Unistustelaineil jätkates
Olen kevadest saati unistanud,et saan toetust 50 protsendi ulatuses ning siis soetan nelja tuhande euroga mopoauto enda liikumisvajaduste rahuldamiseks.Pole saanud otsa peale kuidas see neli tuhat euri Elu Peremeeste käest välja rebida.Kuid tundub,et helesinine ulme sinnapaika jääbki.Kutsutuid ja seatuid huvitab pigem euroonude pikk pai kui minusuguse vaeguri tänumeel. Rahvusvahelise valuutakontori abistamispaktiga ühinemine on kõvasti päevakorral ning Jürgen,kes rahade ligi,on just kõvahäälselt meedias purtsatanud,et rahvas ei mõista - vajalike otsuste läbisurumiseks tulebki avalikust arvamusest üle olla...Kellele ja miks on vaese Eesti panus rikkamate eurotsooni riikide rahaliseks toetamiseks vajalik otsus,seda ei mõista peale Stenbocki klubi poiste küll mitte keegi.Sest isegi SL lugejaküsitlus internetis tuvastas,et suisa 89 protsenti lugejaist pole nõus probleemseid riike rahaliselt aitama.Ainult tühine 11 protsenti vastaski jaatavalt.
Elamuseks oli kaherattaliste leiutaja Klausi,vana semu Mati poja eilne visiit,kes tuli kaema mu imejalgratast Classic Chopper,millele tahaks lasta temal paigaldada hiina elektrimootori miska kaugemailt matkadelt koju tagasi sahistada.Klausi enda ratas oli kui ulme,seda näed liberaatorbike.blogspot.com kui viitsid.
Viitsimist jagus eile õhtul ka Liiza tüdrukute klubi piigadel,kes tulid meie uue terrassi avapidu nautima,grilli tegema ning ohtralt veini libistama.Berit,hea laps,nokitses neile  valmis imelise beseekoogi maasikatega mis oli kogu peo krooniks.Tüdrukute klubi on minu defineering lillepoe daamidele,kellega Liiza enne praegust töökohta ühiselt neid va pealseid punti sättinud.
Kui ma vana ülemus Juhan Kaarpalu ARK-ist istuks ikka veel Mäepealse kontori kolmandal,poleks mul muretki Liiza ajokortti kättesaamisega homme kui see juhtumisi valmis saanud.Siis saaksime juba nädalavahetuseks sõiduplaane pidada,aga nüüd-võta nipust.Ainus plaan on koos klubi juht Margusega põrutada laupäeval,kui Liiza tööl, lausa Vihulasse,kus toimub Vintage and  Classic  Car Day.Põhitegijaiks on lubatud Rolls Royce erinevad ajaloolised reliktid,et mitte öelda reliikviad.
Miskipärast on mul oma ammust armastust-ajaloolisi autosid kiibitsedes tunne nagu eunuhhil elik haaremivalvuril.Mõistatage ise,miks
soovib teie paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, July 10, 2012

EestiPoiss

Vaimukusevaimustused
oma väikeste pojukeste/sõnameistrite üle kestavad,sest nemadki pole lõpetanud nende pillamise.Kui mendid piinasid Liizat oma autos,istusime meie rahuliselt omas.Patrik ärkas ning Sebastian sedastas venda rahustades-politsei võttis Mimmi kinni,ega nad EI PANE TAL KÄED RAUDU,EI PANE...Napilt läks,et päevaunest ärganud Patrik oleks nutma puhkenud.Mina rahustasin kuidas oskasin seepeale mõlemaid.Aga elamuseks oli see vahejuhtum väikestele inimestele siiski,sest telepildis olid nad näinud politsei tegutsemist küll ja veel...Koju jõudnult avastas Sepo,et aiakamina-nurgakese ümbrust  koristades tuli esile Jensu poolt Pallases näpuharjutuseks graniiplaati raiutud ypsilon, mis sedasi, püstiasetatult mõjub tõesti kui hauakivi epitaafiga.
Ja nii selle ees peatunud pojuke küsiski-Kes siia on maetud.No on sul sõnu,mul küll mitte.Nagu ka seepeale,mida loen tänase EPLi põhiloost.Keegi üleõppinud teadur, Indrek Ibrus nimeks,nõuaks internetikasutajailt kodanikumaksu, hakatuseks suuruses 20 euri aastas. Sest suure osa kultuurijanust rahuldavat tänapäeva eestimaalane just internetiavarustest.Kaasa arvatud ajaleheuudised.
Mina küsin avalikult kõigilt valimisealistelt-Miks teile ei meeldinud minu roheliste võitluskaaslaste valimisplatvormilt kõlanud mõte maksta Eestimaa inimestel hoopis viis korda suuremat kodanikupalka.Siis oleks selles mahavõetav vastne maksusumma hoopiski söödavam, palju vastuvõetavam olnud.Selgitan-kodanikupalk oleks tulnud asendama kõiksugu sotsiaaltoetusi ja -abirahasid  ning nõudnud vaid senistele sotsiaalkulutusteks arvestatule lisatoetust ärimeeste kasutatavate maavarade veidi suurema maksustamise teel.Sest nii põlevkivi- kui kruusakarjäärid kuuluvad tegelikult meile kõigile kui te pole seda veel adunud.
Milliseid uusi makse lisaks paadi- ja ostlemismaksule
suudab genereerida teie aju,küsib huvitatult
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre

Monday, July 9, 2012

EestiPoiss

Patsiga poiste
võimupiirkonnas elades elik e-riigi aladel toimetades pead ka ise oma tagumenti oskama kaitsta. Nii tormasingi kohe Ergo Nõmme kontorisse,et võtta neilt välja see ROHELINE KAART,mis märgib minu auto kohustusliku liikluskindlustuse olemasolu meil ja lähiriikides.Selle tingis Saue patrullpolitseiniku Sergei Jakovlevi repliik mu kainet autojuhti Liizat karistades üleeile, kui tuvastas tema driving license kehtetuse. Nüüd peangi plaani,kas astun kõigepealt Rahumäele,politseimajja,ehk läen ARKi tuvastamaks,mis jamajutt on, et mu auto EP-1 liikluskindlustus ei kehti.Mul sihändne karvane tunne,et peaks asuma kohtuteele ja nõudma nn moraalse kahju hüvitamist kümne tuhande euro ulatuses. Mõelge ise-pole meie kandis kohusetundlikumat vaegurit kui mina, kes iga iga kolmekuulise tsükli eel lonkab Nõmmele väljalüpsi raha ära viima.
Kes on see kahjur,kes tassib elektriraudtee remondiks Hiiult Rahumäeni koormate viisi va hirmus hinnalist graniitkivikillustikku,mida meil kunagi ei jätku suuremate autoteede aluspõhjaks. Mille tõttu sõiduteed pidevat remonti vajavad.Raudteele on meil ja lähiriikides sobinud hästi ka seni kasutuselolnud paekivikillustik.Kui nüüd graniidiga asendati,siis on kaks võimalust-
A. kas olemegi juba viie rikkaima riigi hulgas või
B. oskasime euroisadele kenasti rehepappi teha.
Loe-võõra raha eest hirmkallist teeküna-ainest osta.
Tegelt tegime tünga iseendale,kukkusime omast võttest selili.Sest midagi arukamat tehes poleks nii kilplaslikult käitunud. Aga see ei ole ju esimene kord
sedastab teie paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, July 7, 2012

EestiPoiss

Autoelamuste päev
oli meil eilne. Esmalt õnnestus Beritil vältida külgkokkupõrget Haabersti ristmikul kui oli meie auto järel teel Lohusalu mereranda. Linna poolt, paremalt  tulnud auto tahtis otsa põrutada ringil liikuvale ferraripunasele äsjaostetud autole Seat Altea XL,milles istus oma turvahällis me pisike Anna. Neljakuune piigatirts saanuks valusa vopsu kui terane Berit pooleks andnud järsult gaasi ja põiganud ullikese eest kõrvale ära , otse asfaldilejoonistatud turvaalale mis jalakäijate ülekäigukoha juures.
Juhi ehmatus oli nii suur, et elas juhtunut üle isegi ligi pooltunnike hiljem, kui Lohusalu ranna parklas maabusime. Lahe, kuuma päikeseta soe ilm soosis me improviseeritud piknikukest pojukestega. Tagasiteel läksime lahku, kuna need lakkamatud remondid Rannamõisa teel ajendasid meid valima Keilast mööduva trassi. Kanama viaduktilt laskunud, hakkas Liiza näitama kuidas kahe ja poolene mootor edasi astub. Justkui pojukesed arvutimängus süstis ta esmalt teise,kohe seejärel kolmandasse ritta ja andis piitsa.Minu jutt,et kihutada maksab vaid vajaduse korral, polnuks maksnud midagi. Ent kohe astus kannule eritunnusteta politseiauto, mis varitses viaduktil. Siniste vilkurite sähvides esivõre tagant oli mul selge, et lendav sohver peab jääma seisma. Kohe mendi tulles küsis Liiza, ega ma ületanud suurt midagist. Seda mitte, aga teie juhiluba on kehtetu, vastas kõnetatav.Selge see,et liiklusvoolus silmatorganu vajas ohjeldamist,ja pollarid tegid seda profilt,kirjutades välja trahviotsuse. Ka tuli kutsuda tagasiteele uus sohver Jensu,sest sõiduvõimetu oli roolist kõrvaldet.
Rahvas nimetab sellist teemat õigustatult astmeliseks tulumaksuks,sest hea auto roolis saabki ju istuda vaid keskmisest varakam,kel kohustus riigi iseolemist toetada.Need paarsada eurot kuluvad marjaks riigi kassale,kes just otsustas Süüria ohvreid toetada viiekümne tuhandega.Ja ega sm. Ligi taha võtta seda raha oma latsekeste rahapõrsast.
Ärge küsige,mida saab riik teha teie heaks
pigem küsige,mida teete teie RIIGI heaks
sedastab paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, July 5, 2012

EestiPoiss

Taaskord
pean kukkuma kiitma oma ontlikke ja üliviisakaid pojukesi, keda lasteaia metsik miljöö pole suutnud rikkuda,huligaaniks muuta. Huvitav, et saavad ise kohe aru kui midagi läinud nihusti. Näiteks tunaeile, kui oli poistel külas keegi omaealine neidis, mängiti tagaaias uljaid mänge ja hullamishoos purunes plastist pesunöör, mis kahe männi vahel. Nägin küll aknast et võib juhtuda, kuid mõtlesin-õite mul õnnetus.Vaja siis kohe minna latsekesi kantseldama... Eile ostsingi uue,trossiga armeeritud pesunööri  ning ulatasin Jensule sõnadega- see purunes mängides, näe tõin uue, palun pane üles. Väike Sebastian juhtus lähedal olema ja ütles mulle-anna andeks, läks katki jah, ma enam ei tee...Pole probleemi, ikka võib juhtuda,vastasin. Ja imestasin, et väike inimene seda nii südamesse võttis,et vabandama hakkas. Iga temaealine nii terane pole, usun.
Klubikaaslane ja vana mersumees Mati aga oli nii terane, et ostis ära välisminister Lennu-taadule kuulunud pisibussi Chevy Van, mis eritellimusel Belgias sisustatud. Mees, kes seda kasutas ja müüs, oli autokauge inimene, kes tehnikal lasknud laguneda pea viimase piirini, Matil õnnestus tumesinine bussikaunitar päästa Kuusakoski rauahundi suhu sattumisest lausa viimasel minutil. Veel veidi,  ja kõik mahlad oleksid välja vulisenud...Nüüd aga on korras nii tagauste sisse peidetud baarikapid kui ka sealt elektriga väljakargav voodi...Vaid tiba teha veel- siseviimistlus vajab lihvimist, ka uus külmkapp ja moodne teler tuleb sisse osta. Siis saab vajalikele inimestele küüti pakkuda, sest ega teist sarnast isendit ju võtta pole.
Mulle ei raatsinud ehituspuitu pakkuda Hirvli saeveski, kes küll Nõmme lehes kuulutas et müüb.Helistasin ja kohtasin imetabast turundust. Ah et tahate uut aiaosa ehitada... No siis te palju puitu ei vaja,ja üldse on meil enamasti ette tellitud,nii et ma ei tea...Aga öelge ükski argument,miks peaksin sõitma Kuusallu ja teilt ostma, palusin. Ja seda vastust ma ootan veel tänagi.Kui teil turundusest aimugi pole
ärge helistage,seda enam ei oota
teie paadikapten Neemo E. Poldre

Wednesday, July 4, 2012

EestiPoiss

Käidud
noorkunstnik Veiko Klemmeri näituse avamisel Tallinna Kunstihoone galeriis. Kuhu kogunes tosinkond sõpra-huvilist, kus oli väljas kümmekond õlimaali pluss üks assamblaazh nimega Õli maal,mis kujutas plangulaudadest planshetti/platet mõõdus 2x3 m,millele hooletult kinnitatud /vist tarvitet/ mootoriõliga määritud presendiribad ja suuremadki killud-igati kunstipärane toode.Ja polnudki kunst kunstis kunsti näha. Nii väikest väljapanekut ei austanud oma osavõtuga kapokad,keda võisin kohale loota seoses autorist kunstiinimese ühiskonnakriitilise petitsiooniga.Kuid pärast Kapo ühe juhtfiguuri sm Dresseni vangiminekut tervelt 16 aastaks oli see optimistide seltskond vist nagu peata kanad või siirdunud ähmiga kollektiivpuhkusele,sest mitte kedagi neist kohale ei laekunudki.Mina selgitasin autorile oma kaptenimütsi tausta-panin selle pähe,et Kapo uue aastaraamatu kaanekukena esinduslikum välja näha.Selle asemel tuli aga kohale hoopis pressifotograaf Viktor Vesterinen,kes minust piltide ees ja ka koos autoriga mitugi fotot klõpsis.Ning päevakajalises uudisteportaalis neljas saate juba käesoleval õhtul huviga kaeda
kuidas näeb täna välja teie
ustav paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, July 3, 2012

EestiPoiss

Muuseumiautoke
oli meil täna värava taha paariks tunniks pargitud. Ja möödasõitjad uudistasid  kasvõi silmad peast. Kaheistmeline punane kabriolett nägi tõesti välja kui mänguauto,polnud suurem tuntud Zapkinist.Nad , vaprad autosõitjad Simo ja Sisko tulid Laidoneri sõidult ning suvepealinna nautimast ja olid teel Tamperesse.Paar tunnikest jutlemist ja veini nautimist meie uuel terrassil möödus kui linnulennul,Simo tuli välja mõttega,et ülelahe vanaautoklubi SAHK võiks panna välja rändkarika järgmisele Laidoneri memoriaalile,mis kuuluks osalevale Eesti sõidukile,mis väljendab meie riigi autoajalugu teistest parimal moel.Tema pakub mõtte augustis asetleidval pealikute koosolekul, mina promoks ideed siinpool lahte.No minu taha asi ei jää,  kui Simppa saadab mulle oma ideepõhja, lisan omi kaalutlusi ja pakun  meie juhatusele välja juba eestikeelsena.Teemale punktipanekuks. Kui omandan fotode blogistamise saladused, saate ka pilti näha. Austin Healey 1962 on igati seda väärt, uskuge.
                                        Loomeliidud vers. partei ja valitsus
see lahing on kaheksakümnendail, noil pöördelistel,  juba oma silmadega nähtud. Miks mulle tundub,  ja iga päevaga üha enam ja enam,  et ajalugu kordub juba lähiajal. Otsa tegi lahti teater NO99 kui aplombikalt pilas sõna ja teoga reformerite parteikoosolekut, millest olen juba põhjalikumalt kirjutanudki. Teise kivi ülbete seltsimeeste kamba pihta lennutab noor kunstnik Veiko Klemmer,kelle hommeõhtusele näituseavamisele Kunstihoone galeriisse kutsub mind ajakirjanike liit. Paljuütlev pealkiri Süsteem esitleb mu arvutis  end hooletu suvalise diagrammina, mis arvutis pööratav nii- või naapidi. Justkui me partei ja valitsuse sõnumid ja juhtnöörid rahvale kas hetkeks või edasiseks eluks. Olulisim on hoopis pildi juurde kuuluv sõnum, mis pilab esindusdemokraatia totalitarismiks. Rõhutades,  et käibib avaliku tahte vastane vaikne terror. Ning et selle korraldajad pole valitsejaina legitiimsed, sest pooled 60 protsendilise osalusega valimistel antud häältest võimaldavadki vaid rakendada tagatubade soovmõtlemist tõepähe. Ühiskonna valupunktid ei ole lahendatud kooskõlas Põhiseadusega.
See ei ole riik, see on SÜSTEEM, sedastab 1985 a.sündinud noorkunstnik.
Totaalne, pistab ta lõppu valusa punkti. Ja näituseavamisel saate mind kohata
teatab teie paadikapten Neemo E Poldre
Usutavasti trehvab samas ka mõnd erariides optimisti. Sest kõikide telefonide pealtkuulajail on pikad ja teravad  kõrvad. Ja terav silm, sest ka internetipolitsei ei maga.

Monday, July 2, 2012

EestiPoiss

Nagu kaevu oleksin vaadanud
ütleb vene vanasõna eilse keissi kohta.Kui avaldasin internetis tunnike enne mängu kindla arvamuse,et EM 2012 finaalis võidavad hispaaniamaalased itaaliamaalasi.Ja nii läkski,et pime kana leidis tera -mina, vutikauge spetsialist,tabasin kümnesse.Mäng lõppes südaööks tulemusega neli-null.Esimeste kasuks,kusjuures pärast kahte esimest kohe löödud väravat tukastasin teleri ees ja avasin silmad alles suure lärmaka võidujoovastuse pääle.Sest ega ma kesköiseid elamusi mujal kogu kui unehõlmas.
Muru aretamine,eilsed mulla-ja külvitööd said võimsa punkti öösel,mil sadas alla tubli ports vett.Just sai Jensu ka Rendipunktist laenatud mururulliga teemast üle käidud,nii et midagi ei jäänud õigeaegselt tegemata. Mimmi ehitas paekividest teerajakest trepi eest terrassini koos pojukestega,kes alati vaimustuvad võimalusest teha suurte inimestega midagi olulist ja vajalikku.Hooman,et see on parim töökasvatus mida noortele meestele pakkuda.Täna hommikusöögilauas kiitsin neid tubli tulemuse eest ning lubasin anda augustis pintslid kätte kui uut terrassi ja  piirdeaeda pruunika puidukaitsega üle tegema hakkame. Sest ehituspuidu kuumtöötlus vajab nüüd ülekäimist nagu ütlesid ehitajaist meistrimehed kui töö mullu üle andsid.
Minu inglise keele õpetaja,poolatar Kamila Krakowist saatis eile mulle facebooki naljaka pildi meie lõpupeost invamaja aias.Kus teie alandlik teener, paadikapten on hallis habemes ja kaptenimütsiga ning oma paarkümmend aastat vanem kui täna.Nii saan vaadata isegi kaugemasse tulevikku kui huvitun.
Aiatee ehitus jätkub,sest Mimmil lillesalongi tööst vabam nädal.Kui tuleb reisimees Berit kohale, läheme Nõmme turule.Sest plaanis on pannkoogilõuna koos maasika toormoosi ja jäätisega.Tublit ehitajabrigaadi vaja ju kuidagi stimuleerida,et nad töötegemist simuleerima ei kipuks.
Aga mina kipuks weekendiks tõsimeeli Pärnusse,kus 7.juulil Ammende villa aias saab nautida kummardust Valgrele kus laulmist ja etlemist pluss midaiganes suvepealinnale paslikut. Suvi ju nii üürike ning iga päikeseline ja sajuvaba päev on väärt et seda maksimaalselt tarvitada.Talveks akusid laadida,nagu armastab öelda teie
paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, July 1, 2012

Eesti Poiss

Massilist rahulolematust
leiab vene inimeste leerist kes pole teps mitte rahul Eesti riigi toimimisega.Skoori avas eile keegi narvalannast rase daamike.Kes pahandas TV3 uudistes,et tema ligi paarisajaliitristes kütuseveo mikrobussi paakides peituva odava piiritaguse kütuse eest minu kodumaale tulles aktsiisimaksu nõuti. Kuritegu on ju Eesti iseseisvust toetada läbi kütusemaksude,uskus ta.Aga öelda ei julenud,vaid väitis et armastab ohtrat autosõitu.Miks sellise ronkmusta kolakaga küsiks ma-kas rahakott liiga paks et selle kütuseröövliga põristab.Teame ju kõik,et piiriäärsed elajad toituvad hinnavahest meil ja seal.
Teine jäme jama tõusetus samuti piirikontrollist.Seekord Tallinna reisisadamas kuhu saabus liinilaev tuhatkonna vene reisijaga pardal.Kus 16-st passikontrolli-kabiinist oli piirivalvurit nähtud vaid neljas mis venitaski kontrolli mitmetunniseks.Kes tegi piirivattidest ülbikud,küsin ma nõudlikult.Kas mitte punavõim, mil parte ja valitsuse heakskiidul /nagu tänagi/ olid piirivatid kui pärisperemehed kes toimetasid omasoodu ja iseoma reeglite põhjal nii Tallinna reisisadamas kui saarte liinide praamide maabumispaigus.Nähtud nendepoolset lollitamist küll ja veel.Kannatage nüüd ise,endine isandarahvas. Avarama pilguga vaadates näeme,et vintsutustega pärjatud turist teistkordselt oma raha meile tooma ei kipu, sildub pigem mõnes naaberriigis, kes turismitulust hoolida mõistab. Aga meite usinad poliitbroilerid küllap peagi trükilõhnaliste elamislubadega sadama müügiputkas valmis-sest suur kala vaja kinni püüda, hunt selle karjas liikuva rahatu lumpeniga.
Millise kivi alt teie vähki otsite
pärib paadikapten Neemo E Poldre