Thursday, May 31, 2012

EestiPoiss

Paanika peaministeeriumis
Toompeal võtab aina tuure.Kuna suures selgitustuhinas,ka võitlushoos pahalase staarmeikariga põrutas Ligi, et poiss on suisa riigireetur.Tänamatu pealegi,sest partei sokutas broileri tulusale ja mõnusale nõuniku ametikohale,kus palk isegi suurem kui riigilt kogujal.Seepeale tormas meediasse ärritunud Mart Nutt, kes resoluutselt väitis,et partei ei paiguta omi poisse ametisse /naerukoht/.
Räpane mäng tuvastati hiljutisel suurüritusel ka nn isamaalaste parteis.Kus veeti pealinnas toimunud partei üldkogule Petserimaalt igasugust kahtlast elementi. Kehtiva kriminaalkaristusega narkoärikas, kurikuulus autoärandaja ja mõrvaplaanikahtlusega kaak,kui olulisemaid esile tõsta.Valerahalevitajad,süütajad ning muu pätistunud seltskond pealeselle.
Taaskord pean tõdema-selge see,et mind poliitikasse avasüli vastu ei võetud. Ligilähedaseltki midagi taolist pole teie lugupeet paadikapteni hingel.
Remark.Kas veel keegi imestab,et Eesti seadused on nii pagana pätilembesed.Pole siis ime kui pätid ise need  seadusetegijad.
Elmari Raadio lapsesuu ju teatas läbi mudilaste häälte vastuseks saatejuhi küsimisele-kes on poliitik.
Poliitik on see kes varastab
Poliitik on see kes vangi läheb..No rohkem ma ei kommentaari...
Parts ei taha maha jääda oma kolleegides-poliitikutest kes ajavad suust välja seda mis sülg suhu toob.
Süüdistatakse,et üldkogudele toodi bussidega venelasi,ahve ja lollpäid See on valesüüdistus.Unustage see valesüüdistus. On väitnud suur isemõtleja Juhan isiklikult.
Millega see lõpeb,ei tea Juula ega lapsed.Saame siis näha kui jaan on möödas.Räpaste mängude suurmeistrid ei löö ruudulisel laual enam Dora2-Berta 4,nagu eile prognoosisin,vaid annavad IKKA SERVITI NAGU SIILIPOISS PÕÕSAST ÕPETAB.
Kui tormi konnatiigis põhjustanud Silver-poiss pistetakse Ligi käsul riigireetur Simmiga ühte kongi,alles siis puhkeb Eesti elu taas õitsele.Sest reeturid on kinnimajas hoiul,ausad inimesed puha vabaduses.Ning naudivad masu lõppemist.Selge märk paremast tulevikust on see,et eile külastatud CityMotorsi autosalongis kuulsime Beritiga,et teda huvitavat peresõidukit tuleb tehasest oodata kolm kuud,kuigi me mingit erilist lisavarustust polnud tellimaski. Masu ega Puput pole tundagi,kui tehased ei jaksa toota autosid vastavalt õitsva Balti tiigri rahva vajadustele.Positiivsel lainel viibides paneb
tänaseks punkti teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, May 30, 2012

EestiPoiss

Osav malemängur
on meie tipp-poliitik SaviEts,sest  mõtles välja huvitava käigu poliitilisel malelaual.Tema ohverdab oma oda, partei peasekretär Toobali kui vastasmängija Andrus paneb löögi alla kohtuminister Michali ja sisemise ministri Ken-Marti Vaheri, oravapartei lemmikratsud. Näis,mis saab, kas partner läheb õnge.Ja kõik kolm lahkuvad areenilt. Analüüsi peaks tellima mõnelt meie Paul Kerese mantlipärijalt. Lembit Oll või Ivo Nei oleks pädevad vastajad,sest tegu on klassikalise seisuga ruudulisel laual.
Miskipärast arvan,et peagi astuvad males kahevõitlusse juba ekspeaministrid,sest praegust poissi ähvardab enese ülehindamine nagu ka eelkäijaid.Tiit Vähi,mu endine ülemus,lootis ka et peamise ministri toolilt võid jahuda midatahes,küll ullikesed usuvad.Nii pajataski tütrekesele smugeldatud korterist,et selle eelmisele omanikule, vene babuuljale asemele soetatud heas apartemendis on tehtud vääriline remont.Vastikud leheneegrid käitusid lausa  uskumatult, nuhkides välja et vanamoorike sai lihtsalt tõhusa tünga pärast väljatõstmist oma elamispinnalt.Ja Valga autobaasi ekspeamees Vähjatiit  pudeneski oma toolilt...Kas Andruse seekordne,kõneisiku poolt ettevalmistamata sõnavõtt kujuneb temagi libastumiseks banaanikoorel, saame näha.
Pärast oodatavat pühapäevaõhtust istumist õeraasu pool Haabneemes peamegi pakkima oma staffi,et kiirustada Lennu- taadu nimelisele aerodroomile lahkumaks pisukesele suvematkale.Sissy hooldajaks jääb Jensu pere,kellega valge kööginuustik juba harjuda jõudnud.Rohkem respekteerib majavalvur küll Beritit, kelle juurest ei lahku isegi uulitsale, möödujaid haukuma ega autosid taga ajama...Tark loomake,kuigi mu pere arvab teisiti.
Kurb olen Vello Orumetsa ootamatu lahkumise puhul.Minust viis aastat vanem laulumees läks Tartu Ülikooli Kliinikumi südamestimulaatori paigalduse suht lihtsale operatsioonile,kuid lahkus sealt igaviku teedele.Need kõiketeadjaist internetikommarid ei väsinud leheuudise peale tulistamast tohtrite pihta,kes käpardlikult liginenud armastet laulumehe organismile.Kuni tekkis päristohtri kommentaar,et mehe südame lähedased veresooned olnud päästmatult kahjustatud seisus ning meest ellu jätta polnudki võimalik.Näete siis,miks ei tohiks kommenteerimist laustaunida-siis ei pääsegi aus vastus löögile ja inimesed jäävad alati uskuma oma petttekujutelmi.Pole ses midagi halba kui vaidlustes selgub tõde,usub
teie väsimatu paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, May 29, 2012

EestiPoiss

Kellele lüüakse hingekella
selles pole viimastel päevadel enam kahtlusevarjugi.Euroopa parim peaminister,meie palavalt armastatud   Esimene Andrus tunneb vist isegi et ta tool kõigub.Sest et pillas eile oma tavalise kontrollimatu lause nagu arrogantsuse pooles hiilgaval asjamehel kombeks.Seekord polnud juttu fooliummütsikesest ega mingite  seemnete söömisest, vaid ohjeldamatust ja kontrollimatust telefonide pealtkuulamisest,justkui tehtaks seda sm Putini käsul.Loomulikult ei rääkinud reformierakonna peasekretär Michal partei sala-annetustest telefonis - kõnesid ju kogu aeg kuulatakse pealt,arvas kompartei karastusega mees,kes teab tänini,et riik on primaarne ja rahvas vaid vahend võimul püsimiseks,nagu kõlas kunagise marksistlik-leninistliku koolihariduse põhitõde. Ajupuuderdus on ikka olnud põhjalik kui mees sellest tänini kõrvale kalduda ei suuda.Tänane EPL formuleeris isegi juhtkirja -  PEAMINISTRI ALLAKÄIK.Riigilt koguja sm Stalnuhhin täiendas teemat, lisades kõva löögiga oma naela reformerite isakese poliitilisse kirstu oma nägemusega- peaministrile tuleks püstitada ausammas kuhugi külla,kust on kadunud politsei,päästeteenistus, postkontor ,kool ja külapoodki... Pidevalt on meedias juttu sellest,et mida ei suutnud sovjetivõim,tegid tublid reformerid ära kümne aastaga... Sellises kriisis ma tahaksingi elada,sõnanud valitsusjuht taas oma lemmiklause.Ja nii nad tapsidki meie Ferdinandi... resümeeriks mina seepeale.Kuid kes teab,ehk ilma NLKP Kõrgema Parteikooli karastuseta saanuks mu paljukannatanud rahvas omale päris õige,sellise rahvast  hooliva peaministri.Aga nüüd jääb vaid loota,et Maksu-Mikser käru päris kraavi kummuli ei keera.
Tänase viimase gunstikooli tunniga algaski invakoja vaegurite suvepuhkus.Kamila õpetas meile kojumineku eel /Krakovisse läbi Rumeenia/ päris huvitava tehnoloogia-veevanni niristada õlivärvi ja lahjendustärpentini segu,libistada sinna joonistuspaber ning kasta see üleni märjaks,isegi vettinuks.Välja võttes panna tunnikeseks ajalehele kuivama.... ning see pilt,mis sinna tekib,on unustamatu taies,lausa ennenägematu.Miks sellised trikid mind köidavad-ikka selleks,et neli lapselast saaks lähitulevikus minult justsamaseid juhtnööre iseoma taieste sünnitamiseks.
Eesti on ikka üllatavalt innovatiivne,selle nimel tasub kasvavat põlvkonda harida.Loen,et Andres Klaasi AS on koostöös meie teadlaste ja saksa klaasitootjatega loonud uue, lihtsaima tehnoloogia vedelkristallklaasi tootmiseks.Teema üllatab sellega,et esialgselt mattklaasina tunduv toode muutub läbipaistvaks kui sellesse elektrivoolu lasta.Näidis on juba olemas vastrenoveeritud Teletorni põranda näol.Nüüd ootab ettevõtet suur  tulevik litsentsimüügi ja tehnoloogia serveerimise näol.Julgen loota,et see ongi Eesti Nokia.Sünnitada uudset kõrgtehnoloogiat ning müüa seda laia maailma,maksujõulistele huvilistele.Saagem rikkaks vaimult...või kuidas see Gustav Suitsul kõlaski.
Positiivsel lainel pistakski täna seie punkti teie
paadikapten Neemo E Poldre

Monday, May 28, 2012

EestiPoiss

Intrigeerivaid killukesi
pakuvad täna nii mailbox kui päevameedia.Hommikul tegin plaani,et kappan Eesti  Ekspresseni toimetusse ära viima ristsõna lahendustalongi.Siis aga tõdesin kella vaadates,et polegi mõtet sõita tund enne keskpäeva talong näpus linna et pärast sealt otse, alles kella neljaks englishi vestlusgruppi minna.Nii vurasingi oma ravi-tõukerattaga Jannseni poodi kahe taarakotiga mis lenksu küljes rippumas.Sealt koju jõudes üllatusin EPL-i sõnumist,mis kajastas Tallinn-rallyl võistlusautolt löögi saanud väikemehe õnne,kes pääses kerge vopsu ja ehmatusega, kuna auto tuli haruristmikult kogemata otse.Piirdelinti seal ees polnud ja mind üllatas turvateenistuse juhi lause-rahvusvaheliste reeglite kohaselt olevat nii-kui piirdelinti pole,ei luba reeglid sealt vaadata.Viimased 10...15 aastat on  toonud teemasse järsu uuenduse vist, mida on publiku eest hoolega varjatud,väidaks.Poole oma teadlikust elust olen kolanud kihutavate autode kõrval mööda ralliradade veeri nii suvel kui talvel,koos fotoreporterite salgaga, kes minu reportaazidele pilte juurde plõksinud.Sellist ulmejuttu kuulen küll esmakordselt.Alati meil kui mujal jäetud ohutumaisse paikadesse piirdelindid vedamata. Selge märk,et siit vaata kui tahad.
      Selgitusi tahan kuulda esimeselt vanalt rallikorüfeelt,keda kohtan.Olgu selleks Joel Tammeka, Toomas Putmaker või Ivar Raidam ehk ka Raido Rüütel- pole tähtis.Peaasi on adekvaatne vastus.Autolehe toimetaja, rallifanaatik Kristjan Sooper võiks teemat käsitleda mõne oma rallijutu lõpetuseks.Peangi talle helistama ja idee serveerima.
Nüüd mailboxi üllatuse juurde.Seoses vanalinna päevadega kutsub Eesti Pank huvilisi külla,sest muinasjutuvestjaks palgatud Piret Päärn pajatab midagi vaheaegadel kui lauljatar vakatab.Minu imestus messidzi üle oli hirmsuur.Sest milleks eraldi muinasjutuvestjat tellida kui palgalehel virvendab neid kümneid. Esijutupaunik on kohe ametist lahkuv pangapresident Andres Lipstok,kes saab kuldse käepigistuse 12 kuu palga näol.Need 85 130 eurot on vanaduspensionäri 20 aasta pension või töövõimetuspensionäri 50 aasta pension.Kuid staarmuinasjutuvestja ise väitis mitte ammu,et elaks lahedalt ära ka viie tuhande krooniga kuus. On,s vaja lapsesuud Mõisa-härrat matkida,küsin mina.
Oh-kui-palju-on-meil-tööd,ohivad pidevalt Eesti panga superpalgalised lauaülemad.Ja seda ajal,mil riik on usaldanud kogu meie osariigi pangaasjaajamise Brüsseli härradele.Samal ajal avalikustati just pangatöötajate sportilkud harrastused,mis seotud sõitudega üle kogu Euroopa.Lugu läheks tarbetult pikale kui kogu lorajutu taastaks.Kuidas vaesekestel puuduvad kohapeal oma spordisaalid ning peavad kepikõndi ja midaiganes käimas harrastamas Hispaanias ka kaugemalgi.Odav,noh,miks mitte seigelda ja oma tervise eest hoolitseda kui rahamuret üldse pole.Vaenvalt see seltskond üldse mäletabki,kas nälgivad lapsi oli meil  Eestimaal 20 või 50 tuhat.
Aga suvi kestab pikalt kui kohe-kohe algab.Meil,muide,nats veel soojemas kohas,kus nädalast peaks piisama Kuldse liivaranna võludega tutvumiseks.Pole paha kodumailgi,kui eilse pannkoogihommiku peale mõtlen. Beritilt pannkoogid,meilt jäätis ja maasikad ning naabri noorperelt kaksikud.Lapsevanemad ise pagesid asjatoimetuste pärast Riia linna.Kui eile õhtul naasid,leidsid eest kaks väga rahulolevat võsukest.Ja ühe Nõmmehaldjate mahasaetud pärnapuu,mis oli ammu maha kantud kui elujõuetu isend.Tõstuki uksel, millelt puu järkamise teel jupitati,oli firmanimi Pan Tiit.Polnud hullusti,et 60 eurot saemehe eest lendas,kuid algselt lubas peapandiit,et kännufrees kuulub puusaagimise teemasse.Õhtuks loobus lubadusest.
Millne uljas müügimees ja mil moel on tillitanud teid,uurib
paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, May 26, 2012

EestiPoiss

Suvise koolivaheaja algust
see gunstinäituse avamine ja hooaja lõpetamine kõvasti meenutas.Justsamaste tunnetega istusime pikas kohvilauas kogu oma vaegurirühmaga ning hiljem sama alkovabal afterpartyl kevadsuvises aias,kus kõigil oli ühtviisi lõbus ja veidike kurblich tunne.Kallistused,hüvastijätud ja ohtrad pildiplõksimised käisid asja juurde.Tudengineiud,meie mentorid jagasid veidi kahtlevaid lubadusi sügisel meiega jätkata.Sest soovijaist puudus polnud,nii tuligi noortel daamidel tunnistada et üht-teist juba mõeldudki.
Eks elu näitab,mis meist saab-aga huvitavad on need viimased gunstitalved olnud küll,ses pole kahtlust
Eile õhtul sahistasime Mimmiga Haapsallu,et koos Marju-Heikiga väike koduaia-grillparty maha pidada. Kena suvehakatus ja armas linnake ju,tasus tahta.Sääskede kallaletung tuli nii julmalt peale,et kohvilauda tuli kolida tuppa.Hommikune Haapsalu ei üllatanudki põhjamaade turistide hordidega nagu viimatistel suvedel, kas huvi suvituslinna vastu raugenud ehk.Hakkava nädala plaane uurides näen,et inglise lady kaks tundi veel tulekul ja teisipäeva õhtuga finito la comedia.Peabki vist tavaellu tagasi pöörduma ning kukkuma uuesti oma kohustustevaba elujärge viljelema.Mida pole ammu kogeda saanudki.Tegelt tuleks nuputada kuidas oma ammuse ulmeidee-Thule jalgrattaraami oma Pargi uulitsa pargimaasturi varurattale monteerida.Tubli tehnikamees,klubivend Tõnis Pappel peab tuvastama kas see teise Jeep-dziibi adapter auke hõõritsedes sobib ehk mitte.
    Meediakoolituse materjalid,mis Getter just saatis,ei kippunud mu arvutis avanema oma täielises ilus.Ja nii ma ei teagi kuidas edasi.Helistage,kirjutage või joonistage,kui teate.
Lahendust ootab teie paadikapten Neemo E Poldre

Thursday, May 24, 2012

EestiPoiss

Staarmeikar
on tubli rahapesumasina operaator Silveri uus varjunimi sotsiaalmeedias,sest see levib internetis.Paljud küll ei mõista,mis ajendas  poliitikas kergelt läbipõrunud broilerit seda actioni ette võtma,kuid eks ta ise tea.Ju oli riigilt kogujate pundist väljapudenemine valus elukogemus,sest tuli peale hirm,et äkki peab hõlbuelu lõpuks hoopiski tootvale tööle või selveri kärulükkajaks minema.Kaks koosseisu Toompeal kükitamist annab ju ikka vajaliku kogemuse,kuidas mittemidagitegemisega elad paremini ära kui igapäevaelu oravarattas rabelev lihtkodanik. Kui ei taha endale kuuli pähe lasta,siis hakkadki süsteemi uputama. Viha pärast.
        Nüüd kihab kogu meie erakonnastatud konnatiigike.Lapsesuu Mõisa-härra pajatab,et nii parteis elataksegi.Ning ausaid ülestunnistusi pudeneb ka teistelt.Selgub,et Maksuamet,see suure purustusjõuga organisatsioon,ei ahista parteilasi mitte-sest kuidas hammustad peremehe kätt.Pole nad kunagu uurinudki,kas toetussummade kümned tuhanded või miljonid on kajastunud ka tippkuttide sissetulekutes.Härrastel on vaid väljaminekud.Milleks kobizeda,on olnud päevakäsk.
Kuid kes sunnib meid hoogustama inflatsiooniratta pöörlemist,arumaeisaa.Toon valusa näite,üleeile põrkas Jensu koduristmikul kokku hooletult kõnniteel lennanud jalgratturiga.Tagajärjeks mõlgike tagauksel ning väiksem lohuke uksekarbil selle all.Kuna liisingauto Chevrolet on panga omandus ning tuleb taastada endine olukord, tuli töökojas kõneks ukse vahetus ning küljekarbi asendamine.Uuus auto ikkagi.Kuid teemat valdav plekksepp,keda meil ühestki keretöökojast ei leia, lööks selle uksemõlgi paari võttega välja ning küljekarbile saaks peale tõmmata kaitsemastiksi kuna auto on musta värvi.Ja kogu mure.Kuid nüüd tuleb tasuda ligi kahesajaeurone omaosalus ning mõttetult ülikopsakas summa kindlustuselt.Mis kokkuvõttes paneb kindlustaja majandusaasta lõpul halama,et kahjud/kulud on suured ning tuleb taas tõsta kindlustusmakseid.Ja rumal rahvas maksabki et vähe pole.Kui oleks tegu minu isikliku autoga,otsiks  kõrvalise tegija uksemõlgi parandamiseks ning ei laseks auto ajalugu rikkuda,sest kindlustuskahjust jääb ju jälg ka internetti,pärast seleta auto ostjale mis tegelt juhtus.Pealegi hakkab iga kerekeevitus kähku roostetama,sest tehasekaitse on metalli pealt keevitusega ära sulatatud.Aga kes nüüdisajal sellest enam hoolib,vana auto läheb ju pressi alla ning tehas toksib teha aina uusi...
Autolaineil jätkates.Heal lapsel mitu nime nagu alati.Suurendatud läbivusega ning tõstetud kliirensiga auto on saanud nimeks linnadziip,pargidziip ning nüüdsest ka pooldziip.Kutsuge kuidas tahes,pärisdziipi ma koju poleks tahtnudki,muidu ostnuks uuesti MB G-wagoni nagu mul varem oli.Kuid tahtsin lahedat,pehmemat, sõiduautolikumat, sest elame Nõmmel,mitte kusagil kolkakülas.Lihtsalt elu on selline,et linnamaasturi veermik peab löökaukudele paremini vastu,ka ei häiri hommikuti hiline lumekoristusteenus,kasutad nelikvedu ja kogu lugu.Lonkav vanaonu ega roolisistuv Mimmi ei roni ju välja autot lükkama,eks.
Sportlikust huvist teema vastu registreerun juba kolmandat korda Kuku raadio kaineks grupijuhiks,kes jaaniõhtul joomasena kettasse ei roni.Sest miks peakski kui elukogemuse toel varud pööripäevaks vajaliku koguse joovastavat-karastavat ning kutsud sõbradki aegsasti pidu pidama.Ning teed käsipidurit sellele,kes tahakski korraks end murdmatu liidu kodanikuna tunda,kes naljalt ei roninud kettasse vastikult kainena kui oli vajadust-põhjust pidu üles võtta.
Jaanikuu pole mägede taga ning mul kodus põhilised peoviinad aegsasti varutud.Paar lahjendusjooki ning sixpack ligi ja võibki saareriiki purjetada.Aga nüüd kobin bussi ning lähen TPIKi gunstinäituse avamisele, kus ka teie alandliku teenri taiesed rippumas.Mis pole küll sündinud unenägude mõjul nagu Salvador Dali omad.Kes jäi magama,suur roostes võti käes,ning kui see maha potsatas,kargas üles ning maalis oma unenäo lõuendile.Millest tulnuks õppida,usub
teie paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, May 23, 2012

EestiPoiss

Elu on läinud lõbusamaks
elu on on läinud paremaks,seltsimehed,on tänaste rikaste ja võimukate edule alusepanija kunagi öelnud. Näengi bussi oodates,et kioskis müüakse soovijaile suitsu lausa valuuta /euro/ eest,nagu sovjetiaja lõpus.Kui FiIM-ide eest said Marlborot või Camelit ning lõhnasid pärast nagu valge inimene.Sest pinutagune Ekstra või veits kallim Tallinn heidutasid kõvasti neid,kes nikotiinivaenulikud. Priimast ma üldse ei räägikski.Aga kolme lapse kõrvalt sa ju valuutasuitsu ei ostnud,mees.Sest kõva soome raha eest saadi pägalikkudele õigest poest banaani või Fazer-i kommikarbi, mis oli etem investeering.Nii lõpetasingi oma nikotiinisõbra karjääri 1988.a. Rootsi riigis,kui taskus ligi tuhat seitsesada marka ning Södertälje poekesed pilgeni täis igasugu ahvatlevaid nikotiinimarkisid. Mina ostsin veidi juurde pannes koduteel Tamperest second hand mersu,sest hoomasin raha väärtust.Mitte nii nagu täna broilerpoliitik Silver Meikar,kes paiskas meediasse uudise kuidas ta tundmatut päritolu 115 tuhat krooni oli toppinud juhtpartei pealikule näppu.Nüüd on tänasel kohtuministril Kristen Michalil kah näpud raharasvased ja peagi need sõrmed sahtlivahel.Äripäeva ennustuse kohaselt võib meigipoisu isegi kinnimajja sattuda.Kui nii läheb,siis vaid teistele poliitbroileritele hoiatuseks.Et Stelmahhid  enam Raudselt ei äritseks elamise lubade,isa maa ja ema kapsaaiaga ning Annamariad ei virutaks miljoneid. Vana kala tohib küll kümme milli vasakule vinnata,aga miks noored na ahned ja agarad,küsib seaduseandja täie rangusega.
Nüüd,kus kokkulepe nõmmehaldjatega majaesise vana pärna mahasaaagimiseks tuleva reede hommikul, puhkes too mõni aasta tagasi mahakantud puukene järsku hoogsalt lehte.Ja mimmi tuli eile õhtul vanale pässile armu paluma-ehk ikka ei saeks siis seekord.Olen päri,kui mehed on nõus selleasemel viielt puult oksi kärpima.las ta siis elab edasi-kui nii visa hing on.Pealegi,laskem rohkem kui poolesajal äsjatoodud elupuul enne juurduda,küllap siis aega vana rohelust harvendada.
Automaailm annab endast teada-Mazda saatis just pressiteate,et on alla kirjutatud kavatsuste protokoll FIATI kontserniga.Allkirjastatud memorandum annab seadusliku aluse uue rodsteri loomiseks,mis sünnib Mazda MX5 platvormile ning annab nii tõuke järjekordse Alfa Romeo sünnile.
Pole see masu enam nii hull ühti,et autotootjad ei saaks uute mudelitega turule tulla.Kuigi Autolehe tellijate vahel korraldatud tarbijaloteriil mul täna õnne polnud ning uue Volkswageni aastase kasutusõiguse pälvis keegi daam Maardust,pole raha ilmast päris kadunud.Seda ei jätku paraku õpetajate ega päästjate palkadeks, küll aga anonüümseiks annetusiks.Miks ma sellest taas juttu teen-sest inimesed küsivad,mis putukas seda Meikari Silverit hammustas,et suu avas ja kiljatas-ma pesin musta raha,kurat.Kas lubati vastaspartei kaevikust- tule üle,saad jõuluks ministrikoha, või muud.No raha vaevalt,sest seda kesikuil endilgi napilt näpus.Selge on vaid üks-seda poissi ei võeta siinsel poliitmaastikul enam kunagi tõsiselt.Või nagu armastab korrata staarpoliitik Evelin Sepp-AVALIKUS KOHAS PEERETADA POLE SÜNNIS.
Kuidas toimite teie,küsib teie ustav
paadikapten Neemo E Poldre

Monday, May 21, 2012

EestiPoiss

Minu ülekeev energia
tuleb vist sellest,et kui pärast insulti juurviljana ning mõttetu olendina voodil lebasin,suutmata liigutada jäsemeid, liikus vaid mõte peas minu lootusetust olukorrast.Küsin eneselt-kas see oligi mu akude laadimise periood,et nüüd sedasi sebin.Aga mulle meeldib-lahkuda sekeldamiste pealt,lihtsalt uinuda ja ära minna kui lambis kord õli otsa saab.Olen oma Liizalt küll küsinud,mis oli Taevaisa mõte,kui mind siia ilma jättis.Mimmi usub küll,et mõte oli selles,et ta ei peaks ihuüksi siin ilmas kõigi eluraskustega rinda pistma.Paistab,et nii see ongi.Sest pole päeva,mille ta minu abita edukalt õhtusse veeretaks.
Laste koolivaheaja pikkus on teravalt päevakorral.Talviste suusapuhkuste peale rõhku asetav ekspankur Tamjärv,Rocca koolipapa pajatab mõttetult pikas koolilapse suvest,mis linnalastele ei passivat,kuid möönab, et maalastele siiski mõttekas.Tema oponendiks on lugupeet Lauri Leesi,kes katsub isakest tasakaalustada, kinnitades et talvised koolivaheajad olevat vaid rikkurite lastele.
Vahepeal tundus,et kinopiletihinnadki ootavad rikkureid.Tänaseid ei teagi,kuid ju neil omanikel raha ülegi jääb.Tõestuseks seisid eile Coca Cola Plaza eest filmi Diktaator reklaamides kaks uhket ja säravat, kroomitud keredetailidega,nö silmatorkamatut soomustatud vene dziipi Combat.Parempoolseks pargitul ilutses uhkelt EW registreerimismärk.Nähes seda mulle olulist teavet pakkunud detaili meenus kohe, et seda Saha-Loole kolitud tehase toodet ei tahtnud meie ARK tunnistada sugugi eurokõlblikuks.Kui autole nüüd number omistatud,annab see tunnistust teatud summadest,millega rohkendati ARKi tehnoosakonna uue ja noorema juhataja rikkusi.Rein,too endine, ju lubas oma eriloal võtta arvele USA-s toodetud sõidukeid,millel suunatuled vale värvi ehk valged,kui me koos selles kontoris leiba teenisime...Palun öelge mulle ükski põhjus,  miks peaksin taolise vehiikli vastu välja vahetama oma ülimugava ja parimas varustuses GrandVitara.  Te ei tea-noh,ka mina mitte.
Seda tean ja näen küll,et päästevõimekuse suurendamine tuletõrjedepoode sulgemise teel suurendas kohe ka siseministeeriumi maksevõimekust-nüüd võetakse tööle kaks suurepalgalist asekantslerit.
Kaadriteemal edasi kedrates-loen hommikukohvi juurde ajalehti nagu Tiit Hennoste ning avastan järjest märke,et armast Andrust pole meile vist enam kauaks.Euroopa parim peaminister saab pea iga päev ajalehtede naljanurkades eri viisil ja moel valusaid lakse.Tänane EPL pajatab mehest,kes miljoni eest on nõus alasti Vabaduse platsil autosid pesema ja marssima samas ringi plakatiga Ma armastan Andrus Ansipit.Milleks sellised pilakillukesed,kas soovite inimesi mõtlema suunata,seltsimehed.Poiss ise ju lubas,et pakib varsti pillid kotti.Kuni riikidevahelised siduvad lepingud meile hapnikku ei vabasta,et tee ka Maksu- Mikser mingit rahva elujärje parandamise pööret.
Kui sotsid jätkavad seniseid diile tulnukmuulastega,pole neil rahva suuremat toetust loota,mõtlen pärast Jüri Toomepuu raamatupeatükki.
Kuidas tundub teile-kas tunneli lõpus paistab valgust
või on seal vaid vastusõitva auto tuled,küsib
paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, May 20, 2012

EestiPoiss

Kommunikatsioonistrateegiast
praktikani oli tänase projekti Teiste Sõnadega vähemuste meediagrupi koolituse teema,mille viis läbi NataljaKitam,meediategevuse taustaga ning hea ettevalmistusega daam. Rotermanni kvartali klaaspaviljonis see toimus.Kuhu meie, pool tosinat õppurit, olime palutud Samsungi klaastelgikesse,mis oli kui kasvuhoone oma väljanägemiselt ja sisetemperatuurilt. Neli tundi hoogsat õpitegevust möödus kui linnulennul.Polnud ma kunagi näinud lahedat spiooniaparaati Kodak koodnimega pocket camcorder, mis oleks teinud õnnelikuks isegi superstirlitzi pärisinimega Herman Simm.Selline moblasuurune vidin salvestab videofilmi või foto ning jäädvustab samas ka patsiendi hääle.Õppisime,kuidas intervjuuohvrit õigesti kaadrisse tabada ning millisesse inimtüüpi ta lahterdada et tulemus saaks filigraanne.Sest kinesteetik,audiaal,visuaal ja diskreet - nad kõik vajavad eri viisil käitlemist, mis siis veel  lähenemisest rääkida.
Eriti huvitav oli minule ka pressiteatega seonduv teooria ja praktika.Oma loomulikust intelligentsist olen sedaliiki tarbetekste sünnitanud,järgides kättesattunud eeskujusid ning Tartu Ülikooli rotaprindiväljaandes ajakirjandusõpikut,mis valmis kusagil kuldsete kuuekümnendate lõpul.Täna ma toonasest teooriast enam suurt ei mäleta kuid ju midagi nihu ei pannud kui Belestas ja Fordi Keskuses ning hiljem ARKis selle tööga leiva lauale tõin.Isegi vorstita ei pidanud pere läbi ajama.Marketing ja reklaam olid samuti mu lemmikratsud, mida nüüdsel teadmiste omandamise perioodil tihti taas läbi võtame.Huvitav,et päevast päeva seda tööd tehes ei tekkinud kellelgi küsimusi ega probleeme minu tegemisi ja autoesitlusi nähes,ju siis niivõrd oskuslikult ja enesekindlalt ning tulemusrikkalt sebisin.Nagu ise hiljem kommenteerisin-pingutasin enamat seetõttu,et tajusin-  muidu tulevad vastava eriharidusega kutid mulle kuklasse hingama.Aga mina pean neist parem olema, mul ju kolmelapseline peregi toita.
Oivalise ajakirjanduse preemiale kandideerinuks nüüd minagi,kui viitsinuks mängida uurivat ajakirjanikku ning tuvastada Päästeameti tippjuhtide salasobingud Scania tuletõrjeautode tootjatehasega,mis välistas alles hiljuti teiste markide sisseostu.Kui käisin keskses pritsikuuris pakkumas Euromazi paakautosid,mis saksa mootorite ja sildadega ning vaid kabiin ja veepaak olid Leedu tehase produktid,olin kergelt solvunudki. Vähemalt pool miljonit krooni soodsam veetsistern tooks sama edukalt tünnitäie kohale,kuid salalepingud ei lubanud soodsat kõrvalostu teha.Nüüd on siis parem üheksa pritsikuuritäit päästjaid vabale jalale lasta,sest rahad lännu. Nagu ka minu preemiaraha,kuus ja pool tuhat eurot.Eks tuleval aastal pean end parandama kui tööga rikkust koguda tahan.
Mis õnnestab teid,kas raha või suurem summa
küsib paadikapten Neemo E Poldre

EestiPoiss

Kaanekukeks
KaPo järgmisesse aastaraamatusse ma kindlasti pääsen.Sest osalesin eile pärastlõunal koos tosinkonna kutsutuga Tallinnas Raekoja platsil Tudengimajas tubli veterani Jüri Toomepuu vastse ja mõtlemapaneva raamatu esitlusel.Naer on terviseks ehk LÕBUSAID LUGUSID EESTI KÄKKIKEERAJATEST ongi tegelt naer läbi pisarate.Olen ikka sõpsidele ja tuttavaile öelnud,et minu järelejäänud tervisenatukesega polegi muud teha kui elu huumoriga võtta.Ent arvestades bestselleri alapealkirju,kus kirjeldatakse Edgar Bureshin Savisaare,tulihingelise kommunisti Ansipi,Siim Kallase,Laari,Mikseri, Ärma Toomase,Tunne Kelami jpt käilakujude elutähtsaid toimetamisi,sinna juurde seljatäis käkkikeeramisi me paljukannatanud kuid visale rahvakillule,hoomasin juba raamatut avades seda tohutut uurimustööd,mis oli tehtud.Esitlusel pakutud vahuveiniklaasikese juurde uurisin üllitist ning nägin head eesti keelt,korralikku toimetamistööd ja tragi korrektuuri,sest veerandise mahu kohta leidsin vaid kaks täheapsu.Seda,et OMON oli OMANiks muutunud,poleks vana sõjamees küll endale lubanud.Vastasrinde relvavendi tuleb sõjamehel ju unepealtki tunda,nime- ja nägupidi.
Kui jätsin autoriga kättpidi hüvasti,avaldasin tunnustust tema tehnilisele taustakollektiivile.Sealt vist see polpoli pildike pärinebki,kui kusagil aastaraamatus tulevikus näete.Sest minu prof Ivar Raig sattus tublide salaboonide objektiivi ette ma tean küll kus-ilmselt selsamal  loengul tlü Mare maja auditooriumis,kus ta jagas valusaid hoope euroraha väärtusele ja selle püsimise võimalustele.Sõnumit üles tähendades mõtlesin kohe,et selline riigivastaline tegevus ei saa jääda valitsuslembeste, erariides optimistide tähelepanuta,keda saalitäie inimeste seast oli võimatu tuvastada.Ja nii oligi.Prof Raig on ilma igasuguse kommentaarita ehtimas seda hoiatavat trükist.
Muide,just sain MKMi pressiohvitser Kalev Vapperilt tervituse Euroopa merenduspäeva puhul.Otsisin sel puhul üles oma kaptenimütsi ning lähen sellega kella 14ks Rotermanni kvartalisse järjekordsele meediagrupi ürirtusele.Jättes Jensu koos naabripoisiga ehitama uut piirdevõrkaeda meie kruntide vahele.Mille kahasse  finantseerimiseks oli naabriemand Ritaga kokkulepe kahekordselt olemas-alul lubas mulle,siis pojale.
Kena daam,ju peab sõna.Kas teie usute naisi,küsib
teie paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, May 19, 2012

EestiPoiss

Tsementeerides võimu
kasutab REF tänu omatehtud seadusele nn maailmavaate tutvustamiseks 1,7 mln eurot aastas maksumaksja raha,et ühiskonna tervel ihul edasi parasiteerida,väidan julmalt.Puukige,seltsimehed puugid,aga ärge sulgege hapnikku päriselt,soovitan julmalt.Sest võimulolev klikk seadustas rahapumba,mil nimeks Maailmavaate Sihtasutus.Tavaliselt poliitikakauge eestlane märkab julma tegu vaid siis kui talle selgub kurb tõsiasi.Et kogu eluks vajaminev sularaha on sulanud..Nagu näiteks värske uudise najal,mil digipöörde ajal pettasaanud eesti  ühiskond peab uuesti pappi välja käima,sest seadustatud vargad puhuvad nüüd mulli Kanal2 ja TV3 igati õigustatud uue rahvalüpsi käivitamisest,et ikkagi tuleb telerihuvilisel perel taas pappi pritsida.
Jutu hakatuseks pajatatud fakti selgituseks-see erakond, keda pole piruka ligi lastud, saab vaid 2397 eurot aastas.
Et teid lohutada,kinnitan-eestlane on visa ja jääb ellu ka selles nö tee kommunismile järellainetuses.Sest ta rõõmustab hoopis, nähes sotsiaalmeedias kena liikuvat pilti jalgrattal sõitvast koerast nimega Norman,kes väntab samasugusel abiratastega rattal nagu minul keldris ja on väegade õnnelik kui perenaine ta rattateele sõitma suunab...Hunt nende kurjade,rahaahnete poliittehnoloogidega,olgem rõõmsad koera kombel.Ja kasutagem hingamiseks prof Nenashevi hüperhapnikaatori asendajat-põhjaaukudega plastpudelit.Mis väidetavalt täiendab organismi hapnikuvajadust talle vajaliku süsihappegaasiga.Rein Spitz seda mulle üleeile tutvustas ning nüüd teengi harjutusi iseseisvaks eluks -ikka min. veerandtund teleri ees korraga.Praegu veel tasuta,sest plastpudel päri Saaremaa vee alt ja telerimakski piirdub Viasati kuumaksega 16 euri per month.
Leidke teiegi oma elus mingi säästureziim.Poeg Jens jättios tellimata kännufreesi ning säästis isale 45 euri,ka veab ise aias mulda laiali ning lubas Bobcati tellimise ärajäämisest mulle tasku nö tekkiva sajalise pista uude piirdeaeda vasaku naaberkrundi veerde.
Väikese inimese väikesed rõõmud,tuleb nentida.Eks minu riigi miljonite liigutajad ole õnnest märjad,kuid lõpetame ikka ühtviisi.Saame kokku Pärnamäe grillis,nagu mul kombeks öelda.
Sest just oli juttu  printmeedias,et säästureziimi aegu tuhastatakse kõik koolnukesed kambakes koos.
Mine sa võta kinni,kuis need värgid tegelt on
sedastab paadikapten Neemo E Poldre

Friday, May 18, 2012

EestiPoiss

Musketärid
versus kuninga kaardiväelased,mõtlesin äsja kuuldes uudist,et KaPo arreteeris keskkriminaalpolitsei ühe  juhtivametniku,kes samuti krabas altkäe nagu nende väärikad kolleegid rikutud mainega poliitilisest politseist.
Rikastumine iga hinna eest on ju riigivalitsejate poolt seadustatud lipukiri,sealt ka tegutsemisind ja -julgus.
Lõbusamalt lainelt niipalju,et eile sain bussi oodates meeldiva elamuse.Teel olulisele ülikoolikonverentsile
Quo vadis,Eesti ajakirjandus sain Hiiu bussipeatuses kokku rühmatäie särasilmsete mudilastega kodu  lähedasest lasteaiast me tänavanurgalt.Kahest kasvatajast noorim,mittemidagiütleva välimusega näitsik,tegi  titadele testi,küsides mööduvate autode marke.Lõbu oli laialt,kõik püsisid paigal ja jälgisid liiklust ristmikul. Valdav enamus Euroopa autotoodangust oli neile tuttav,oh üllatust.
Teine üllatus tabas mind konverentsil.Kui Tallinna ülikooli õppejõud Kristi Vinteri ettekandes Lapse sotsiaalkultuuriline areng ja meediakasvatus koolieelses eas toodi näiteid lasteaia elust enesest.Kus poiss mängib kodu ja pakub plikadele-SINA OLED MU NAINE JA SINA ARMUKE...Teisalt hakkaja tirtsuke teatab-mina olen strippar ja teen poolpaljalt postitantsu,aga teie topite raha minu pepuvahele...Ma ei pakuks rohkem näiteid,küll aga teadustaks teile,kallid lapsevanemad,et juba on paljudes lasteaedades alanud meediakoolitus.Selle tarbeks valmistab lasteaednikke ette tlü eelkoolikasvatuse programm.Mõistan sellise vastukaalu vajadust,sest nagu toonitati-saadet Tantsi tagumik trimmi ei tasu vaadata lastel.Massimeedia küll  serveerib seda ja teist,aga kes eristab terad sõkaldest.
Heaks selekteerijaks on näiteks Oivalise ajakirjanduse preemia.Mille andis uuele laureaadile üle Daniel Vaarik,eelmine auhinnatu.Saajaks oli nägus mustapäine Tuuli Jõesaar,tähelepandavamaid naisolevusi  terves saalis.Persoon,kes 6500 eurose preemia välja pani,oli meediamogul,kohalik nö oligarh HansH.Luik. Kes aga  päeva esimese ettekandja Perugia ülikooli prof Paolo Mancini klassifikatsiooni kohaselt mürgitaks lugejaid, rõhudes poliitikale ning kapates oma lemmikratsul-kinnisvarabisnisel.Tegelt kõlas see väide idaeurooplaste pihta,kus Peter Kellner,rikkaim tshehh haldab juhtmeediat,kindlustust,kinnisvara ning pankasid. Mis pole imekspandav,sest kelnerid ja taksojuhid olid ka mu eelmises elus väga varakad ning eriti lugupeetud ühiskonnaliikmed.Keegi Gloria kelner ehitas isegi kena häärberi me järgmisele tänavanurgale Vabaduse pst ääres,kus täna pesitseb teine lähedalasuv lastepäevahoid.
Rõõmusõnumina pealinna roolihoidjatele pakun välja,et pealinna trammiliiklus näitab hääbumise märke.Teel Tondilt kesklinna märkasin poole kümne paiku hommikul bussiaknast vaid kaht nr.4 trammi vastassuunas liikumas.Tee oli vaba neljarattalistele sebijatele nagu lootis kunagine linnapea ja rallimees Leppikson,kes plaanis vastikud rööpad üldse üles võtta.Sest mis kiiruskatseid sa hing rööpmetega risustatud trassil ikka teed.Raputab sisikonna segamini ja juhib auto vastu poste,arvas ta.
Mina jälle arvan veel üht-teist .Eilse väga põneva sisuga ja hariva meediakonverentsi sloganiks võinuks vabalt olla ka Kuhu vadid,Eesti lapsajakirjandus. Aga see teema tõstatus minu eestvõttel vaid lõunalauas Piret Taliga, kus pakkusin välja selle sotsiaalmeedias kollase ajakirjanduse kohta sündinud termini,sest kui  ajakirjanikul/autoril on kahekordne lõpetamata algharidus,polegi muud tarka öelda.Daamid viisid kohe jutu sellele,kes tippajakirjanikest on saanud kätte kõrgkoolidiplomi pärast kahekümneaastast või enamatki tudeerimisprotsessi.Kuna mu jutt on avalikuks kasutamiseks ning tsensuurivaba,teen ise sisemist tsensuuri ning ei nimeta neid kahte,kelle lugupeetud nimed jutust läbi käisid.
Eilsel konveretsil sai väärilist au tuntud bloggerdaja Daniel Vaarik,kelle Memokraat pole mulle paraku küll muljetjättev ajakirjandus.Lühemalt ning vähemate targutustega ning ilma poliitikute segava osavõtuta,oleks mu soovitus.Toimetuskolleegiumi väidetav osavõtt postituse eel pole hädavajalik,kui oled töötanud pikalt toimetajana. Ka keeletoimetaja ning peatoimetajana ainuisikus ning nüüd nautides vaba hingamist, seda head tsensuurivaba õhkkonda.Mina olen veendunud, et oma elukogemuse mätta otsas vajan vaid heatahtlikke lugejaid-kaasamõtlejaid,kelle tarvis katsungi jäädvustada kogu seda aja kaja,sidudes meeldejäävamaid seiku Eesti elust,päevasündmusi  oma pere tegemiste ja toimetamistega,jätmata tähelepanuta ka koduse noore põlvkonna sirgumist.Sest ju on neilgi kunagi hiljem hea lugeda,milliseid tähelepanekuid nende arengus tegi vanaisa.
Lõppsõna. Tulevased neiud ja emad lasteaiarühmast.Palun,ärge mängige Meeleheitel koduperenaisi,  nagu eile kuulsime.Elu pole üldse nii hull nagu seebikad näitavad.
Selles on veendunud teie elunäinud
paadikapten Neemo E Poldre

Wednesday, May 16, 2012

EestiPoiss

Veel eilsest
niipalju huvitavat,et kui majandusseminaril  küsija päris,kuidas lätlastel ja leedukatel selle euro tulekuga on,vastasid eksperdid-küll nad hakkama saavad,sovetiajal ennegi kannatusi talunud...Miskine peen iroonia,mõtlesin.
Aga Eestis on kogu euroala kõige vingem hinnatõus,kirjutab tänane meedia.Just sellises hinnatõusus ma tahaksingi elada,mõtleb kindlasti klassik,selle ulja fraasi põhja autor.
Natike mujalt.TPIK-is oli täna Saksamaa kultuuriõhtu,kus välisvabatahtlikud  Isabel ja Herman olid ette valmistanud ja kandsid klubiruumitäiele uudistajaile ette,s.t.laksasid pildiga seinale oma kodumaa elu-olu ja liidumaade paiknemise,rahvastiku jm ning huviväärsused ja rahvustoidud.Kakku ja kohvigi pakuti.
   EPL manab juba kolmandat päeva Maanteeameti reisihimulise ja tänaseks juba laialipekstud juhtkonna hirmnaljakad mõtted rüütada kõik Maarjamaa jalgratturid herlkurvestidesse.Tänase loo autor naljatab,et miks nad ei nõua me autojuhtidelt kiivrikandmist,sest ralliautodes ju kohustuslik.Mina vastan- ikka seepärast, et Portugali autoralli MM-ile polnud matkatee neid reisiselle veel viinud.
Mullakoorem veeres täna me õuele.Paljassaare veepuhastusjaama setteväljade huumusrikas ja virtsa järele lõhnav must ollus pudenes  aeda mingi viie-kuuetonnise kalluri kastist ning nüüd saab Jens rassida kogu järelejäänud nädala.Kõik elupuuistikud,mida oli eile terve autohaagisetäis,saavad nüüd võrsuda nii  kuis ise tahavad,sest soodne pinnas saab kohe loodud.
Remark.Bussis lõpetasin väliseesti kirjaniku Helga Nõu omapärase spiooniromaani Inimvaresed.Kus tuntud Rootsi pagulaskirjanik katsus pakkuda lugu KGB poolt kaheksakümnendate lõpul kuningriiki saadetud nuhi tegevusest,kuid oli võtnud endale ilmselt ülejõu käiva ülesande.Enn Nõu abikaasa nimelt,kes ei suutnud köita nõrgaltpakutud süzeega ega tõsiseltvõetavate tegelaskujudega.Miskipärast kangastusid traagelniidid siit ja sealt,sest ju olen paremaid lugusid nautinud.Kahju,sest tuntud daami nime pärast ma selle raamatu just TLÜ raamatukogu odavmüügilt soetasin.Ja ka seetõttu,et pärast 18 aastat tulutut lunimist lubas KGB mind Rootsi, ema õele ja ta perele külla.Aasta oli siis 1988,just selle raamatu sündmustiku ajal.
Pilguheit kodumaile.Eile tahtsid kõik üheksa suletavat päästekomandot teha piduliku rivistusega ilusa lõpu oma tegevusele.Aga me ärahirmutatud valitsus vist pelgas rahva pahameeleavaldusi,mis muutunuks massiliseks väljaastumiseks ning keelas selle sootuks.Täna ütleski uuniklastele tuttav pritsur Tuve Kärner Järva-Jaanist  välja mõtte,mida kuulis kuujagu tagasi minu Liiza oma mehelt,Narva-Jõesuu vana pritsimehe pojapojalt,teie alandlikult teenrilt  ning allakirjutanult.Mingi vabatahtlik tuletõrje ei sünni tühjalt kohalt, lihtsalt käsu korras.Ja mees,kes saanud elementaarse päästjakoolituse, pole veel valmis tuletõrjuja.
Otsekui vastulausena pakkus Päästeameti asedirektor täna õhtul meedias välja hullumeelse mõtte-nüüd päästevõimekus hoopis paraneb/sic/.Nojah,kui koondatute arvelt tõusevad lauaülemate palgad,siis küll paraneb...tippjuhtide perede võimekus hinnatõusudega toime tulla,see on sulaselge.
Eile paisati rahva ette uusim versioon Google Street View pildisarjast,mille puhul paluti edastada tegijaile oma pretensioonid.Jens näitas oma moblaekraanil meie maja fassaadi pilti ja sedagi,et kahel kaadril on ta ise aias.Maja ees meie eelmine,punane Grand Vitara,mis juba pool aastat veereb uues peres,müüduna Sakku.
Naersime,et pretensioon selline-vana punane ja väsinud-luitunud piirdeaed tuleks pildil asendada uuega,mis valmis just enne talve,ning autogi on järgmine mudel ning tumelilla.
Millised on teie etteheited üleilmse pildipoe korraldajaile
küsib paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, May 15, 2012

EestiPoiss

Rahandusteemaline majandusseminar
Swissotel,is täna oli üpris huvitav ning intrigeeriv,kuid lõpetusena serveeritud mõttevahetus jäi minule küll lühikeseks.Kuna jutu rõhk oli ekspordil, tahtnuks pärida , kas seekord kirjutab majandusminister alla selle ettevõtte aktsiisivähendustaotlusele,kes kasutab elektrit vaid eksporttoodangule. Hätta jääb Kunda vastne  haavapuidumassitehas kui elektriaktsiis neljakordseks pamatab.Sain küll Heido Vitsurilt ja kaaskonnalt küsida,kas kõrge voolulaks tapab Eesti ekspordi, kuid õiget konkreetset vastust ei kuulnud.
      Küll aga olid konkreetsed ja resoluutsed homme suletava üheksa päästekomando pealikud,kes keelasid neis ära viimase piduliku rivistuse - ju oli häbi.
Minul ent oli piinlikkustunne väikese oravapoisi ees,keda me köögiakna all männi juures kimbutas suur,kole ja näljane vares.Jooksin aamukahvi aegu välja,sest karvanäss Sissy kilkas ja rõõmustas kah,et oravake lausa käpaulatuses ja haukus surmahirmus pageva vaesekese poole, hüpates ringi nagu hull krants.Heitsin kohvitassi käest ning tormasin päästeaktsioonile,jõudmata isegi haarata kaasa ühte oma kolmes soft-air püstolist.Sain orava puu otsa varjule,aga va kraaks oli kohe kannul põlevi silmi lenneldes.Lubasin endale,et Hitschkoki linnud saavad hirmsa lahingu kõigist mu torudest kui me õuele ärplema tulevad.Millega lõppes mu aktsioon Vaese oravapoisi päästmine ei teagi,sest lõpp kadus naabri aeda ja minu aeg sai otsa.
Õhtul terrassil jutustasin toimunust Patrikule ja Sebastianile. Esimene kuulas hoolega ning resümeeris-Järgmine kord kutsu politsei,.las seovad varese kinni.Vennake aga naeris südamest kui näitasin,kuidas oma sõrmega sihtides imiteerisin püstolitoru ja röökisin Pauhh-pauhh.
Homme laekub mullakoorem,mille saabumise ettevalmistusi teeb Jens juba mitu päeva.Sebastian tuligi teatama,et küll su poeg on tubli mees,muudkui sõidab käruga mööda aeda.Beriti kohta,kes pea terve päeva ilutaimi välja kaevas,teatas-töötab siin nagu traktor...
Veel rõõmustavat. Linnavalitsus on lõpuks võtnud nõuks viia ellu minu ammune mõte,mille pakkusin kolm aastat tagasi välja varalahkunud/kinnikukkunud asjapulgale Vello Lõugasele kui käisin linnas järjekordset lüpsimõtet elik parkimise leppetrahvi tühistamas.Mille sain justkui selle eest,et kahtlustati otsekui võltsitud invaparkimiskaarti mu autoaknal.Näitasin ette ja olingi patust prii.Enne pidin aga turnima piki Eestiaegseid treppe Harju t. maja viiendale korrusele, hing rinnus kinni.Südametäiega siis põrutasingi TEHKE LÕPUKS ENDILE  ANDMEBAAS NEIST,KES KASUTAVAD INVAKAARTI.
Seepeale oskas üks teine ametimees torgata-Aga teie nõudke rohkem invaparkimiskohti Tallinna,sest siin pargitakse ju kogu Euroopa riikide invaparkimiskaartidega.
Ise te ju tahtsite nii rutuga sinna Euroopasse,mõtlesin ta halamist kuuldes.
Ja teie jääge terveks ning ärge invaliidistuge
soovitab paadikapten Neemo E Poldre

Monday, May 14, 2012

EestiPoiss

Kas oskate oma õnne ära tunda
küsis pojukeste Mimmi ja minu Liiza kogu me seltskonnalt pika laua taga eile india restoranis Bollywood,kus pere noorte ja nende lastega emadepäeva tähistasime.Väike Anna tudis aknaorvas oma kande-turvahällikeses, pojukesed nahistasid maiaste näudega snäkitaldrikute hõrgutisi, mida olid tootnud kaks me tuttavat hindu kokka,kelle käe alt tulnud kanaroogadel  lasksime hiljem hea maitsta meiegi.Kena kevadpäike kuldas me mõnusat olemist , kusjuures miski ei jätnud soovida paremat.Kollaste kevadlillede,tulpide ja trompetnartsisside  kimbuke laual vaasis ja kokkukõlisevad veinipokaalid ilmestasid sooja perepidu, kogu me sulnis õhtupoolik tegi südamed rõõmsaks.Tegelt ongi ju nii, et karge põhjamaa karmi elukesega harjunu ei hooma hetke,mil tal põhjust olla õnnelik.Kurbtus lööb valusamalt hingekeelekeste pihta,siis tead kust rohtu otsida.Ja kui oled õnnetumas seisundis,märkad tavaliselt hetkega.
Oluline ent on keskenduda positiivsele ja mõelda,et alati võib hullem olla.Täna näiteks katsuvad kesikud juba teist korda rünnata parlamentliku seaduseparandusega riiklikku hirmkõrget elektriaktsiisi ega mõtle,et neli korda üle Euroliidu normi tehtud aktsiis pole veel kõige hullem-aktsiisialdis valitsus tuleb kerge vaevaga toime ka kümnekordse kehtestamisega.
Ja ülepea on kahe vastaspartei sõda väljumas inimeste otsese vaenamise teemast.Nüüd sõditakse oravatega, sest haiglaid ahistavad riigi poolt kergitatud käibemaksud /huvitav,kas haiglad kuuluvad siis kellelegi teisele/ ravimeid ja tooteid-teenuseid ei jaksatavat osta.Valitsus ei rahastavat haiglate amortisatsiooni,Aaviksoo tahab sulgeda rea väikeste maa-asulate põhikoolegi.Nomidauudiseid,kas peaks inimesed tahtma püsida riigis kus neist eriti ei hoolita.Kuuldavasti ei kipu armeesse aega teenima noored mehed,kes kodust kaugel ja mujale oma elu sättinud.Mõnest isegi meedias juttu,et öelgu siis lahti oma siinsest kodakondsusest, olevat talle  soovitanud ametnik.Miks kohe nii,küsin.Pigem tulgu koju jas luuletagu endale prominentne elulugu, nagu tegi Stelmahhi Kolja,see Loksa juudipoiss.Kes sai juhtparteisse sooja koha peale,sest luulelend klappis suurte esivaletajate luuludega.
          Tagasipõige äsjamöödunud emadepäeva.Nõmme lillesalongist Mimmi käest telliti emadele lilli isegi Austraaliast ja Uus-Meremaalt,sest lapsed kaugel ja emmed kodumail ning kullerteenus ju toimib,kui maksjal raha.Mina kohe küsima,et kas müük läks Eesti ekspordi lahtrisse või kuhugi mujale.
Lõppsõna asemel.Kui mõni noorem mees arvab,et rahva riiklik koorimine ülespuhvitud elektriaktsiisiga on okei,siis mina nii ei arva.Mõte,et siis ei tule automaksu ega muud uut koormist,ei pea paika.Kui hunt on harjunud murdma,ei ta siis lõpeta,sest hammas on verel.Küll need uued maksudki meile kraesse kukuvad. Kui mitte varem,siis Maksu-Mikseri päevade saabudes.Mis ei jää tulemata,sest aplad oravad ongi kõik pähklid oma urgu vedanud ja pikka pidu neil enam ehk pole.
Looda paremat-karda hullemat soovib ja soovitab
paadikapten Neemo E Poldre

Saturday, May 12, 2012

EestiPoiss

Ümarlaud
vaegurite tööhõive teemal TPIK-is oli seekord pühendet kodanikupalga ideele,mis tuli valimiste eel rohelistelt ning mida oli valgustama palutud Valdur Lahtvee,minu kaasvõitleja roherindelt.Auditoorium polnudki väike ning kaasamõtlejaid jagus oma veersandsada,kuid minu hämmastuseks leidus kaks vastuväitlejat,kes uskusid, et lihtsalt nö lambist ei tohiks inimesele ikka 70 euri suurust  kodanikupalka maksta ning küsisid -kust see raha küll peaks tulema.Maavarade kõrgem maksustamine ei paistnud neid veenvat,justkui oleks ühel noorsandil ja teisel piigal omakin lehmä ojassa,et poldud nõus rikkuritelt võetavat sümboolset maavara-maksu tõstma.Ka oli neile mõistetamatu,et senise marginaalse riigiabi-toetuse rahad makstaks peo peale ilma täiendavate vaesusuuringuteta.Tuletaksin siinkohal meelde,et võlanõustajad peavad kuulma nüüd vaid appikarjeid neilt, kes ei jaksa tasuda ülejõu käivaid elektri-ja küttetariife.
Remargike.Kui lapsetoetus on kuus vaid 19 euri,siis vene vang saab eesti keele omandamise koolirahaks 70 öirot per kuu,sest on nii-nii tragi ja omandab riigikeelt,et vabanedes mõistaks rohkem läbi saksa tähtede neid maailma asju.Kui selline vahetegemine pole sigadus,siis vastake,mis on tegelik.Kas ei vaja laps summat,mis läbi lahkete riigiisade saab hoopis vangile-vaat siin oleks vastuväitekoht kurjamite poputamise pihta.
Kui riiki juhitaks nagu aktsiaseltsi,nagu kurjad keeled teavad,siis küll panustataks hoopis normaalse tööjõu taastootmisele elik arukusele.
Rohkem hallide ajurakkude liigutamist vajavad ka need,kes nõuavad vargapoiste külastatud Vahastu külapoe kassaaparaadi kohest asendamist ning panevad sellega ohtu vaese külakese ainsa kaupluse eksistentsi.Kohe on poepidaja valmis oma altruistliku tegevuse lõpetama.Kommijad teavad aga,et kasutatud Samsungi-aparaat maksvat vaid 155.- eurot ning paluvad pangaarve numbrit,et saaks korjandusega abistada.Kui armas rahvas oleks mind riigikokku valinud,ostaks kuluhüvitise rahadega selle massina lausa kingituseks-niivõrd kurvad on lehelugudes vanemate külaelanike hinnangud lootusetule tulevikule.
Põgusalt põikelt poliitikamaile läheks kaugemale ja tsiteeriks kirjamees Mihkel Mutti, kes omal moel opositsiooni pereheitmist parastab.Kes E.S. jüngreist jäänud paigale,need tiksuvad ümber rümba...
Ka on tal oma arvamus parteist lahkunud Vilja ja Siiri kohta,kel tuleks nüüd Europarlamendist viivitamatult lahkuda,sest need kohad kuuluvat parteile,mitte daamidele isiklikult.Muti-härra vist ei tea,kui hädasti vajavad inimesed seda rahakest oma eluolu parandamiseks järjest eskaleeruvas hinnatõusutempos.Ent Eesti elu on läinud paremaks,kuna sisetarbimise kasvu näol olevat 3,7 protsenti tõusnud SKP. Kartes kõige hullemat loodame siiski kõige paremat,kuna äsjaavastatud maiade uued kivitahvlid tõendavat vaid teatud arvutuste olemasolu, küll aga mitte 2012 dets. oodatavat maailmalõppu.Abiks seegi,et hirmud saavad ületatud ning võime suht rahulikult edasi eksisteerida.
Mina teen oma vaiksel moel koos teistega suveplaane.Kuu aja pärast stardib aeroplaan Bulgaariamaale,kus saame peesitada kuldsetel liivadel ja nautida väljamaise suvepäikese soojust,Nädalake hiljem loodame laekuda meretagusele maale pärishiidlaste manu,kus olen suvehiidlasena tähistanud suvist pööripäeva vist aastast 1976 juba.Nii et harjunud viisil,teemaks pea haigeks-pea terveks.Äsja saatsin vabandused teele personaalpanga- haldurile Mairile,kes olevat veetnud mulluse jaaniku vist Hellamaal,aga täpselt ei mäleta. Tahtes veits oma Pollanaljadega hiilata,pärisin kohe-kas muid asju ikka mäletad.Eilsel shopingul koos Liizaga olin kah vastavas tujus ning Kristiinekeskuse MarksSpencer poekeses uudistasin müüjatarilt,kas kaks poissmannekeenikuju seal trepikõrval ongi  Marks ja Engels noorena,kooliõpikuis olid teised mul ikka habemikud vanatoid.
Piiga vaid itsitas nagu krants ega osanud kosta musta ega valget ega punastki mitte.
Mine või ise ülikooli tagasi,mõtles vana
paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, May 8, 2012

EestiPoiss

Sõja nad võitsid
aga lahingu kaotasid,mõtlesin ma eilsel Meriton hotellis peetud taaskordsel klubi Impressum avalikul kohtumisel, kuhu oli palutud esinema Igor Korottcenko,Moskva ajakirjanik ning Putini punast lipsu kandnud sõjandusteoreetik.Kes suunati Lennu-nim. aerodroomilt tagasi Kremli lähistele,kust ta oligi aeroplaani pääle siirdunud, et veeta Tallinnas nädalake pärast meie meediaklubi üritust ning kohtuda sõpradega,kuna on sündinud Riias.Miks ma nimetan eilset Skype,i kaudu esinejat sõjandusteoreetikuks-sest ta valdas hirmpalju infot  ekspunavene armee kohta kuni detailideni,kuidas elab reasõdur täiesti tavainimese elu,ei laku kasarmu põrandat ega küüri hambaharjaga välikäimlat.Ei käi toimkondades ega kasvata sigu ja veiseid väeosa alal vaid õpib seda va sõjaasjandust terve aasta jagu,käies nädalavahetustel vabalt uvolnenies, puha tsiviilriides. Tohib omada spordivarustust ning selle tarvis vaba aega. Täielik ulme,ma ütlen,olles ise kolm aastat  õuduste armee traaditagust vintsutust näinud.Igoril olid teada ka kogu vene armee tänased palganumbrid alates polkovnikust ja lõpetades rjadovoiga.Kes teenivat 3500 USD igas kuus
Lahingu kaotasid,tuumasin selle tagasisaatmise kohta,sest KavaladPoisid olid täitnud vist PMi käsku ning arvanud ajakirjaniku spiooniks,tühistades poisi Shengeni viisa paari uhke pastakaristiga üle ta passi.Mis nad siis käivad meie õue peal luuramas,mõtlesid ilmselt ka paar erariides optimisti,kes pessimistide saalitäie sekka olid eile õhtul kindlasti pugenud...Ega külalisel midagi tegemata jäänudki peale võimaliku kohtumise vene luure residendiga Pika uulitsa saatkonnas,arvasin ürituselt koju naastes.
Siseministriga kontaktivõtt ei aidanud pahalasel riiki siseneda,kuulsime eile õhtul.Järelikult on Polpol üle pea kasvanud,arvati  pressiklubi kõnetoolist.Minu arust on hoopis jamad nende poiste endi kaadrivalikuga,sest iga afääriga lõikavad nad viimasel ajal näppu ja kogu kamp tuleks saata Narvasse korda looma ja vene neiu Varvara mõrvarit otsima,siis tõuseks Kapost mingitki kasu ka.
Mõnel mehel oleks kasu auto valdamise oskusest, kui see kruusateel rullima hakkab.Nii mõtlesin hiljutise saate Kodutunne aegu kui Saaremaa autoavariis halvatud ja vaesevõitu mehele kaamerate ees koju treeningsaal ehitati. Mõttes imestasin ennast, kes ma 17-aastasena istusin rendiauto roolis.M-407 arendas kiirust kuni rubla 20 või veits enamgi,kuid püsis teel vaatamata kitsastele kõrgetele rehvidele.Ei rooli- ega pidurivõimugi,polnud keegi kuulnud turvavöödest ega Airbag,ist.Kuid juhi kõrvadevahel polnud kohta tuulehoogudel.Ja nii püsin elusa ja tervena tänase päevani.Sest libedatunnetus algab sohvri istmikust.Kui auto kipub esimeses kurvis nö käest minema,kergita telliskivi gaaspedaalilt.Ja pööra rooli külglibisemise suunas, kui auto on tagaveoline, ning oledki pääsenud terve nahaga lausa koju.Kuhu too õnnetu saarlane mitte ei jõudnud.Vaid lahkus üle kurgi lenduläinud autost läbi katuseluugi.Kurb,kuid kodulähedased kurvid olgu ikka nii peas,et kolm kuni viis promilli su ikka treppi toovad.Vabandan kui loo peategelane oli 7 aastat tagasi täiskaine ent juhtimisoskus kaunistab mehepoega, selles olen enam kui kindel.Olles ise autokooli läbinud koguni kolm korda/sic/.Lapsed küsisid väikseina küll naerdes,et kas esimesel korral ei saanud selgeks.No seleta sa hing neile siis,et lisaks kolmanda liigi loale huvitas mind palgataseme pärast teinegi,et saaksin õppida sõiduõpetajaks.Mis oli huvitav amet kuna võtsin aastajagu aega kutsekaaslusekorras vastu sõidueksameid.
Millega teie oma elupäevad põnevamaiks vormisite
küsib paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, May 6, 2012

EestiPoiss

Sarimõrsja
on uudiskeelend,mis sündis eile hommikul mu peas kui sõitsin bussis Aroni ArvutiAkadeemiasse TPIK,is et saada veelgi targemaks ja nutimaks moodsa lustikummuti kasutamise teemal.Et suudaksin toimetada kodulehte,võtta ära, parandada ja lisada lugusid,vajadusel ehk tiba kujundadagi.
Kuidas siis sündis see sarimõrvari kõlaga ametinimi kellelegi Merlele,kes just pihtis meediale oma muret. Läinud kord ühele mehele koduEestis,kordas südi noorik seda siinsamas,siis põrutas Hansude ja Gretede maale ja lahutas.Juba teistkordselt. Nüüd aga leidnud sealt järgmise ohvri,sest ju jätkab kondori lendu  elumere lainete kohal ja otsib jätkuvalt  ohvriks neid meha, kel elutormidega võideldes jõud raugeb ning kes kerge saagina ta küüniste vahele satub-tahab ta ju uuesti endaga abielusse ühte meest rebida.Aga ei kodumaa ega Saksamaa perbürood taha sarimõrsjale anda nö abieluvalmiduse-tõendit.Nüüd peab hakkaja näitsik importima oma järgmise ohvrikandidaadi taas kodumaile et teda siin rõngastada.
On mõnel ikka muresid,ma ütleks.Teine tibi kütib eluaeg,jääb aga ikka vanatüdrukuks.
Muresid on ka noortel sõjainvaliididel,vaatamata meil toimivale maailma parimale sotsiaalabi süsteemile. Oli juttu 4.mai Epl-is,kus lastekodu kasvandik, ilma sugulasteta, üksielav  ja afgaani sõjas jalatuksjäänud Aleksandr Issajev viidi ravilast koju ja jäeti ratastoolis istuma pooleks aastaks,ilma võimaluseta väljuda värsket õhkugi hingama või eluks vajalikke asjatoimetusi tegema.Sellise saatusega pidi ta ju arvestama kui sõtta läks,arvas eakaaslasest mees-tsiviilkodanik.Mina,kaugel haletsusest,haaraks puusalt ja laseks Coltil öelda, mis asjast arvan.Sigadusele reageeriks ma kuuliga,et kõrgetest asjapulkadest valevorstid ei kilkaks surnute ja vigasaanute puhul-Kedagi ei unustata.Oma rahakotti ja heaolu ei unusta nood Elu Peremehed,nagu tunnustavalt märkis Juhan Smuul.
Kohtutäiturid,need meie aja pühad lehmad,jäid nüüd ise sõrgupidi seadusepügalate vahele kinni,olles korraldanud lõbureise nagu ametisõite.Ettevõtluse õilsa sildi varju need luksreisid ju ette võeti,ning siis vahele jäädigi.Süütunne neid kindlasti ei vaeva,sest ühiskonna raisakullid ei oma moraaliraasugi.Loe lisa kuidas nad hädasolijaid vaenavad,minultki üritasid kord poja parkimistrahvi mu autole topelt välja nõuda.
Küll aga vaevab vist süütunne rahvuskaaslaste kuritegude pärast sm Kanajewit,kes ilmsesti maamunalt   ärakaotamise eesmärgil soetatud Kawe keldri kuulsusrikast ja kurba maja tahaks maha  lammutada,sest seal KGB piinakeldris on nii palju kurbi mälestusi sovjeti salapolitsei poolt sandistatud või mõrvatud  eestlastest.Endine tulihingeline kommunist jas derzaavainimene,punalipu lehvitaja ostnud selle kvartali paar maja ning nullib neid nüüd hoolega.Kunagine Tallinna sadama ülem on seletamatutel asjaoludel moondunud miljonärkapitalistiks,kes omab Jõelähtmes,merekaldal lausa ehituskeelualal luksmaja,mille eest nihutati merepiir eemale pärast rahalist lepet kohaliku nutsumaia vallaemaga,nagu meedias selgitati. Abitud rahvuslased kaabivad rikkuri uksetagust,et jäetaks ehk alles maja fassaadki ja keldrinurk,kust karjed välja ei kostnud.
Kas kurtjate hääled kostuvad kõikvõimsa kompartei kasvandiku Anatoli kõrvu,pole teada.Sest Eesti Rahariigis pole kohta aadetel,on vaid raha ja väga palju raha.
Kuidas teil selle va kõbinaga lood
küsib paadikapten Neemo E Poldre
P.S. Eileõhtune pojukeste,juba kuueaastaste sünnipäevapidu oli kui lahe ja lõbus perekonna kokkutulek.  Ka väike Hendrik otsustas olla tasemel kui koos meie pere poegadega kogu majas möllas ja mürtsutas. Jalgrattaist oli rõõmu kõigile kolmele,sest Patrik kui suurim sai vingeima,Sebastian kohe järgmise ja tema vähekasutatu mis kui uus,liikus koos puruväsinud Hendrikuga isa autos  hilisõhtul Lilleküla poole.

Thursday, May 3, 2012

EestiPoiss

Vähemuste kujutamine meedias
oli eilse,Õpetajate Majas peetud konverentsi teemaks ja sisuks.Leitmotiiviks aga see,mil moel tohib/peab meile uues suures liidus rääkima puudega inimestest,geidest ja venelastest,aga ka mustlastest e romadest, muslimeist,neegreist etc.
Minu isiklik nägemus oleks elukogemusele ja pikale ajakirjanikupraktikale tuginedes järgmine-ole kes oled,kui su skandaalne/ärritav tegevus ei ületa uudiskünnist,pole keegi halvustav,tõrjuv ega üleolev.Ei autor,toimetaja ega peatoimetaja.
Uudsena talletasin sealt kõrvadevahele,et venelane,neeger ja invaliid on nüüd varjundiga väljendid,mida ei peaks kasutama.Kohe meenus kirjanik Enn Vetemaa,kelle raamatust viskas GLAVLIT/tsensor välja sõna venelane, öeldes- see on halvutav/sic/.Teades-tundes kümneid ja kümneid kohalikke ja kaugeid muulasi tean väita vaid seda et kui inimese ülalpidamine,siis käitumine ei ärata võõristust ei tule kellelgi pähe kasutada sõna venelane kuidagi halvustavalt.Ju vahel siis ongi halvustav,aga kõik oleneb kontekstist.
Huvitavad olid nii Londoni kui Pariisi külaliste ettekanded.Teine ettekandja ajakirjanik Claire Franchon vabandas nii sümpaatselt, et kõneleb englishit prantsuse aktsendiga,aga see oligi võluv ja arusaadav, sest ülipüüdlik hääldus tegi oma töö.
Paneeldiskussioongi ei jätnud soovida paremat,sest hr Raivo Vetik moderaatorina oli teinud hea valiku.Mu kolleegid Tarmu Tammerk ja Priit Hõbemägi loomulikult heal tasemel kõnemehed ning asjatundjad.Peatoimetaja Jevgenia Garandza üllatas oma metafooriga,juhtumiga  tunneli lõpust paistvast valgusest, millist kõnekujundit kasutas oma lõppsõnas moderaator.
Isegi ürituse lõpus ei täitunud minu ootused mekkida head punaveini asjaomastest riikidest nagu Itaalia, Portugal,Hispaania ja Rumeenia.Omakorraldatud autoüritustel olen ikka saanud serveerida veine neilt,kes kaaskorraldajad nagu Võhu Vein jt.Väike lugupidamisavaldus,ei enamat.
Aktsent ent oli hoopis muus.Lõpuks leiti,et toimetusse tuleks vestlema kutsuda puudega inimene,gei ja venelane,et nende probleemid adekvaatselt lahti kirjutada.Kui nii,siis valimit tehes piisaks ühest,kes sõnakas ning esindaks kõiki kolme vähemust...Nii ütlesingi õhtul kodus oma Mimmile,kes pole suu peale kukkunud,ent ei vaielnudki vastu.
Teel koju väisasin Pärnu mnt disainigaleriid,kus väljas näitus Kunstiakadeemia nahakunsti tudengeilt.Juba teise kursuse tüdrukud olid särtsakalt ja nutikalt teinud üht koma teist,näiteks raamatu Kalevipoeg kollasel nahkkaane olid domineerivaiks elementideks kaks piktogrammi tualettruumide ustelt pluss kuu ja päike.Kunst on kunstis kunsti näha,olid neiud kuulnud.Või mõelnud vaadates Jaan Toomiku purgistatud nö taieseid.
Vaeguriteemal pikemalt homme,sest tänane EPLpõrmustas presidendi hiljutise kõne kus ütles,et isamaa hoolib kõigist sõjasantidest. No ei hooli mitte üks põrm,pigem ruineerib nende invaelu.
Uskuge vaid iseendasse,mitte  Elu Peremeeste sõnamulinasse
teab väita paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, May 1, 2012

EestiPoiss

Jelagu juks mai
hüüdis sm Ivan Gustavovich Käbin täna hommikul maipühiti terve ports aastaid tagasi,kui kõik kesklinna postide otsa riputatud valjulthääldajad kordasid Tallina jelajad, tulge keik Vi*u veljakule...Ja siis me läksimegi,  muigelsui,sest selle organi nimelist väljakut lihtsalt polnud.Tehnikumipäevil oli karm käsk tulla välja karistuse ähvardusel,sest mu õpperühma maapoisid lubati kodukäijaiks ning kooli defilee ei tohtinud väga nadi välja näha.Nii pistsimegi külmatõrjeks asunikud /0,25 liitrised/ põue ja astusime nõmmekatega tihti joonelt läbi rivi,kui olime grupivanema Purde-poisi juures oma kohaoleku registreerinud.Lähimas pargis istusime maha ning libistasime tiba teravat,kuid purju ei joonud.Sest joomane olek ei kaunista õppurit, olgu või kenal pühadeajal.
Möödunud aegade mälestuseks ajab juks mai ikka veidi jooma,kuigi piirdun nö tugevdatud mahlaga e.viinakokteiliga.Tänagi vormistasin lonksu verevedeldajat,enne kui pojaga Barbecue suitsugrilli ostma läksime. Mimmi oli tööl,sestap kasutasin oma Jensu kaine autojuhina,ka tõstejõu mõttes.See pagana suitsugrill oli just ühe mehe tõstevõime piires,ka pakendis  kinnipanduna ja koostatavana.Siis väisasime Mimmiga Pääsküla Rimi,kus sain täiega tünga-eimingit Talleggi grill-liha plastpurgis ega ka Carlsbergi soodukaõlut,lihtsalt tiller heausksele reklaamitarbijale.Juhis edaspidiseks eluks-postkastist kõik  värvireklaamid joonelt aiakaminasse, aga poest võtad seda mis meeldib.Ja närv puhkab.Nagu ka siis,kui unustad täielise EW tööjõumaksud,mis suuremad kui Belgias,Saksas,Ungaris või Prantsusmaal.Aga kuidas seletab seda politruk,kes pole õppinud Leningradi kõrgemas parteikoolis,tahaks teada.Kusagilt ikka ta selle alamrahva vaenamise külge haakis.Sealt siis ka kooliarstide ärakaotamised,tasuta koolilõunate lõpetamised,rääkimata maakoolide, külapoekeste,-postkontorite,vallamajade etc sulgemisest ning külade pritsikuuride päästjate laialilöömisest.Rahvas vannub,et see mida ei suutnud teha sovjetivõim teeb ära oma EW  valitsus.Minu küsimus teema lõpetuseks-kas selle nimel suridki dissidendid Jüri Kukk jpt.,kas oli siis vaja meeleheitlikku vastupanu Sinimägedes.
Kardan,et vastust teab vaid tuul,kui temagi.
Kena kevadet soovib paadikapten Neemo E Poldre