Monday, February 28, 2011

EestiPoiss

Täna 33.bussile tõtates hoomasin,et kerge jaheduse tõttu olin pistnud taas kätte IRL-i logoga valged sõrmikud,sest seest karvased labakud olnuks viie-kuue miinusega liiast.Ning täheldan ka, millega kord vabandasin nuriseva lambasihvri ees seda pettekat: mina, roheline, kannan valget(?)Kamuflaaz,teatasin.Vaat olid meil mitmed teada-tublid mehed: väljast punased,seest trikoloorsed.Ja kui mina sovetiajal liikusin ringi tumerohelise Gaz-24 Volgaga ja olin ministeeriumis lauaülem,võis mõnigi arvata: seal põristab uhke ametiautoga keegi tubli kommunist(?)Aga võta nipust-käis ameti juurde,et mul oli selline sõiduriist koos üle-keskmise-palgaga. Kamuflaaz taas-tsvetomaskirovka,nagu meil need "pärismuulased" ütlevad (see termin on mu tänane sõnaleid Elmari raadiost).
Remark.Öeldakse,et iga vanus toob omad rõõmud.Mäletan omagi 30-,40-ja 50-aastase rõõmusid,aga hetkel küll midagi tarka ei turgata.Kui,siis ehk see,et ise liigun ja kusagilt ei valuta.Aga abiks seegi.Ju lihtsalt normaalseis,nagu tõkkepuul oli üks sildike vanasti.Raudtee ees.Mu vanarahvatarkusest veel niipalju,et "lihtsalt niisama ei lenda vareski".Meenus see täna kui õhtujaheduses tuli longates naasta invakoja englishi vestlusringist,kus Renata meile oma Ungarimaad tutvustas.Ju tuli mälusopist seoses sellega: kui oli 2002 suvi ning mina,mentaalselt kildudeks purunenu,ei olnud nõus soojal suvepäeval isegi koduaia kaunidusse sukelduma,vaid konutasin kurvalt, haavatud varesena,elutoas või vahtisin avutikuvarit.Berit palus: isa, mine kasvõi korrakski toast välja.Minus ei olnud vähimatki elutahet,soovi end liigutada.Nüüd on mustast august väljarabelemise tahe nii suur,et kuku või mägesid liigutama.Ka nö sotsiaalne närv on endiselt ergas-see tärkas mul siis kui noormehena "Õhtulehes" töötades tuli käia inimeste kodudes lugejakirjadele vastamiseks muredega tutvumas. Nõmme heaolureservaadist,eramurajoonist väljudes oli tihti kummastav tutvuda,kuidas elasid kortermajade asukad slummides,linna äärealadel.Kerkivais Musta- ja Õismäe rajoonides veel muresid polnud,Lasnamäe alles planeerimisel ja sea käisime endise lennuvälja betoonradadel vormel4 autodega kihutamas...
Remark2.Elmari raadio täheldas kunstirajale põigates,et Pariisi situatsionistid olid omalajal nõudnud,et tänavalaternaile paigaldataks lülitid(?)Teadagi need suurlinna tuled,paarikesi sumedail suveöödel tihti segamas...
Vahel tuleb pähe tänase talve kummitav mõte:kas olen hull,et elan nii külmal ja kõledal maal? Ent täna pakkus keegi sakslasest ilmateadur Wolfgang kesiganes välja huvitava ennustuse: aprill tuleb tavalisest soojem,mai jälle külmem.Aga augustis lajatab kuumarekordi ja õnnistab siinseid alasid 40 soojakraadiga.Vat see oli kui hingeõnnistuse palsam mu mahajahtunud kontidele - oh tuleks see soojus ometi meid kuumaks kütma ja peletaks mu unistuse Pärnamäe grillist kui meie ajastu suurimast õnnistusest ja lunastusest.
Remark3.Mul heameel,et Eesti Laulu konkursi võidulaul,Getter Jaani esitatud Sven Lõhmuse "Rockefeller street" pääseb Düsseldorfi Eurovisioonile.Kuri konkurent Ithaka Maria,kes ise võidupärga ihaldas,märkis mürgiselt;:nüüd pole hirmugi,et Eestil tuleks hakata korraldama järgmist Eurovisiooni(?)
Ja veel edasi piki noodijoonestikku.Kuulsin ka,et Olev Vestmanni kaverdatud Rumal süda on saldejumsi-laen...algupärandiks Raimonds Paulsi laul Mulke sirts. Kõlab kui kuuevarbalise anekdoot,mis?
Tänase punkti pistaks hoopiski poliitiku tarkuseterana.Kevadel lavastusega Ühtse Eesti Suurkogu terve partei ja valitsuse tagajalgadele erutanud teatrimees Tiit Ojasoo on öelnud:
"Kui sa ei taha maailma muuta,teevad teised seda sinu eest".Ma kahtlustan,et juba tean,kuspoole nad veel muuta-pöörata tahaksid.Poole mu tervisest on karm saatus ära napsanud kuid kõrvadevahele sedavõrd jäänud,et tean mida nood teised rohkem teha ei tohiks.Ka mede kõige kuulsam puudega Mari mitte.
Kui sa Tihemetsa Tiinat ei tea,siis teda ikka,usun.
Ole ikka terve ja ära siis halvaga meenuta
endiselt sinu kandidaat Enno E.Poldre,nr.131

Sunday, February 27, 2011

EestiPoiss

Moens,te kõik siin-ja sealpoolt parteistumist.Pole parata,poolel teel hobust ei vahetata-PEANGI JÄLLE VANAL RATSUL KAPPAMA.Loen just PM saitilt TLÜ riigiteadlase Tõnis Saartsi ülihuvitavat nägemust:roheliste partei Vabade Kodanike ja üldse kõigi üksikkandidaatide hääled kukuvad hoopis reformipoiste kaukasse kui neid ei tule piisavalt.Tore uudis ju-seni on rahva seas lastud ringlema kollitusjutte,et kõik häälitsejate piikzud kukkuvat automaatselt isand Savionu kukrusse kui saab napilt et aidata kandidaate endid üle valimiskünnise.Aga nüüd, suht viimasel tunnil enne suurt heitlust,selgus:pole vaja peljata va Hundisilma,ei tema saa mahapudenenud purust mitte midagi.
Mo lambasihver rahunes kohe maha.Tahtsin talle just hakata selgitama,et Don on lausa hädavajalik neile,kes võimu usurpeerinud.Batjaga saab ju kollitada kõiki ning nii sundida kaude oma hääli reformipoiste jalge ette kokku kandma.Traadita telegraaf teatab: sest muidu tuleb vene karu ja pistab põske kogu riigi koos naha,karvade,vara ja inimestega seal sees. Mulle on ammu tundunud,et Isake on kui Issanda kingitus, suur jumalik leid,kes ise tsementeerib kunagi võimule trüginuid.Kinnistab meie EW inimvaenuliku juhtimisstrateegia -üle laipade helgesse tulevikku.
Kujutage ette,et meil polekski paadimaksu-isa.Kellega siis saaks valijaid mõjutada, hirmutada,konsolideerida rahvast K-kohukeste vastasrindeks?
Aga nüüd leiab politoloog Saarts,et minusugused vasakpoolsed vabarohelised ja mõned üksikkandidaadid on omamoodi "õhkupuhastav jõud", mis teeb ärevaks nii ühtesid kui teisi.Seega lähebki täide minu soov kõigutada paati.Paadikapten nagu ma olen juba ammu,aastast 1976.
Pole utoopiline ka mu järgmine mõte.Olles olude sunnil tutvunud paljude politrukkide parteilubadustega,mis kombekohaselt jäävadki mullimeistrite näpuharjutusteks(?)
Ega te ometi looda,et IRL tagab: pensionitõusu,emapensioni,lesepensioni,retseptiravimihinna alandamise,väiksemad kodukulud etc.Ning et teisedki, endile helge oleviku taganud loovutavad mõne oma pirukatüki?Seega tuleb kõik reklaamikesed ahjutoppimise asemel arhiivistada ning aasta-paari pärast korraldada koos EKA tudengitega lubaduste vormistamine transparentidele ning tudengipäevade raames peetava rongkäiguga viia Toompea lossi ette, perfomance,i käigus.Olles eelnevalt kutsunud Reutersi,BBC,CNN-i jt meediaagentuuride telereporterid jt esindajad seda happeningi jäädvustama.Kõnepidaja puldist kinnitaks-me olemegi nüüd eriti happyd,et nii palju häid mõtteid valimistel sai ära kuuldud -
ON IKKA HÄRRASRAHVAL FANTAASIAT!
Mõnedki eelnimetet tühilubadused just täna mu postkasti potsatasidki.Aga mind üllatas hoopis ümbrik,millel aadressi päises kiri LUGUPEETUD EAKAS EESTI KODANIK.
Vat see on juba andmekaitseseaduse räige rikkumine,kui pole siin mõeldud mu poega Jensu,kes 31-aastane ning parajalt eakas mees parimais aastais.Polee pahaa vast vormistada üks kena väärteomenetlus ning teatada mr.Molekulile juhtunust.Tema ju saab kõrget palka just selle eest,et väidetavalt ongi ta vastutusalas seaduste järgimise kontroll. Kes ja kus andis loa tuhnida delikaatsetes isikuandmetes tuvastamaks kes siin eakas,kes vähem? Kes päris nooruke alles.Nagu mu Patrik ja Sebastian.Olen jätkuvalt huvitatud sellest,millise maailma jätan oma lastelastele. Nende eileõhtused kunstiteosed viitavad sellele,et Kumu vajab peagi juurdeehitust. Pikassolikud, värvist kirendavad maailmanägemused Patrikult ning halastamatult realistlikud tööd ta vennalt Sebastianilt ei tohi jääda riiuliservale või kodumolbertile.
Olge ikka terved ning elujaatavad,
toetage sirguvat põlvkonda nende pürgimustes.
endiselt teie kandidaat nr.131
Enno E. Poldre
P.S.Olen lugenud,et Obama avastas sotsiaalmeediavõrgustiku võimalused agiteerida rahvapoolset toetust ja raha valimiskampaaniaks.Loo autor nendib:Facebooki,Twitteri ja Youtube,i abil võib mõni üpris tundmatu kandidaat ilmuda välja ja toetust saada.
Alateadlikult olen esimest nimetet kanalit juba tarvitanudki(siinmail on see rada veel veitsa toores).Kas märk,et minus hakkab küpsema poliitik?

Saturday, February 26, 2011

EestiPoiss

tervamas siin ja ikka poliitikulaineil sõudmas.Eilse reede õhtuks läksin külmale ilmale vaatamata kell 18 Solarisesse,Apollo raamatupoodi.Kohvilauda, kus valijatega kohtusid Hardo Aasmäe,mu vana hea tuttav, ja meie rohepartei peamees Marek Strandberg.Mõlemad sõnakad ja huvitavad inimesed.Juttu jätkus kauemaks ja koju sain pärast kümmet.
Ning kotis kingikssaadud Mareki karikatuur koos pühendusega .Pilapildil,mille välja valisin,oli Hummer kujutatud ökoautona,väikesed kuuseistikud katusereelinguil lausa kaugtuleprozede hoidikuis etc. Märkisin kinkijale,et tal oli õnnestunud üles sehkendada kolleeg Rahumägi autokene,millele vastuväiteid ei kuulnud.
Topauto reklaamides hooman erilist päevakajalisust ja innovatiivsust juba mõnda aega, mille kohta olen juba mullu lausunud kiidusõnu müügidirektor Erkki Otsale.On põhjust nüüdki,kuna EE suurel värvipinnal on messidz:
"Topauto AITAB-Linn ja riik ei aita sind võitluses lumega,aga meilt saad nelikveolisi..."etc.
Isamaalasigi saaks parafraseerida:
" Tood meile vajalikus koguses raha-saad vastu hea auto -SEE ON LEPING "
Ja reformereid:
"Nelikveolisel veavad kõik neli ratast- VÕID KINDEL OLLA"
Teema paneks täna lukku noore Mihkelsi,Postimehe autotoimetaja värvika sõnumiga,kus nimetab vastset C-klassi kupeemersut elegantseks kindaheitjaks Genfi motorshowl ja: Mercedesele omaselt on võimaliku varustuse nimekiri nii pikk,et looduskaitse keelas selle paberile trükkimise ära
Lõpetaksin varalahkunud Urmas Oti elutõega:
"Edu valem on kõikidele ühtne ja see on geniaalselt lihtne.Alustuseks tuleb leida ennast.Seejärel väheke elutarkust ja kogemust.Siis täpsustada eesmärk.Ja lõpetuseks tuleb ikka ja jälle otsida iseendast".
Justkui naelapea pihta. Ja ka minu pihta.Kui järele mõtlete.
Jääge terveks,teie kandidaat nr.131
Enno E.Poldre

Thursday, February 24, 2011

EestiPoiss

waba riigi 93.aastapäeva puhul tervab ja rõõmustab koos teiega,et me tubli riik igas respektiivses lääneriikide klubis on tubli tegija. Tõega asi uhkustunnet väärt,ent ka kurbtus mahub mu hingesoppi - nii tööpuudus kui vaesus kimbutavad meid,sest üllate eesmärkide nimel on Elu Peremehed unustanud,kes on veel siin olemas peale VÄLJAVALITUTE. Mullu elas suhtelises vaesuses 211 ooo inimest,kelle kuusissetulek oli napim kui 286 eurot e 4480 ekr vanas rahas.Samal ajal oli miinimumpalk KOOS MAKSUDEGA 4350.-ekr. Kurbnaljakas, et ülepaisutatud ametnikkond pidaski seda raha elatismiinimumiks,mis pidi jääma alles kui kohtutäitur oma aplad küüned sulle turja lõi.Miks keegi ei arvestanud Eesti Panga presidendi Lipstüki hinnangu/katsega et viis tuhat eeku kuus on paras elamisraha? Aga Heimar Lenk on lausa rahvuskangelane: tema loomkatse tõestas, et ka tuhande krooniga peab kuujagu vastu(?) Miks teevad rikkurid selliseid eksperimente? Kas tahavad meile küljealla ujuda,petta või odavat populismi viljeleda?
Sovjetikarastusega kodanikku nad lollitada ei suuda.Kui punavõim sind ahistas,tuli kaevikusõda pidada ja vastuvõtteid nuputada.Miks kaevikusõda,küsite.Lagedal väljal kaitsetuna vastu astudes VÕETI KOLMETÄHELINE ORGAN APPI JA PISTETI SIND LENINGRADI KAGEBISTLIKKU VAIMUHAIGLASSE.Nutikamail õnnestus otsest vastuseisu vältida pead mitte tulle toppides.
Remark.Tahaks Eestimaa komnoorte ühingu (ELKNÜ) ekstippjuhilt Indrek Toomelt küsida, kas ja kuidas vaatab mees sellele,et täna on "VÄLISVALUUTA" IGAMEHE PORTMONEES NING valuutapoodi juba tohibki igaüks sisse astuda? See mõte kargas pähe, astudes välja ärimees Toome omandatud Viru hotelli keldri toidupoest,kotis mõned valuutaostud:purk soome õlut ja paar pakki väljamaist soolaküpsist.Meenus,kuidas olin käinud semuga, Tuneesiast pärit poisiga-Viru hotelli ehitusaegse garaazijuhatajaga Tartu mnt valuutapoes Liisa isale kingi ostmas.Minul polnud õigust uksestki sisse astuda,kuid koos väljamaalasega ei saadud keelata. Muidu käis poe asejuhatajast tädike ikka sveitserit mängimas ja saatis mindki ukselt tagasi kui Pariisi tädi oli kord palunud enne siiasõitu uurida,kas ta mulle teksapükse kohapealtki saab?
Vat Ben Amuriga sisenemismuret polnud.Tuneeslase päevitunud nahk kevadtalvel oli hea visiitkaart vist.Tänasel homopromo ajastul poleks ma mingil juhul söandanud koos teise poeglapsega minna poodi,kus ta mulle uhked kingad ostab(?)Igaljuhul läks nii, et kurjad poetädid olid muretud ning äiapapa jäi kingadega väga rahule.Indrek Toome jt punaseltsimeeste arvamusi ei tea,sest nemad ei teadnud midagi mu kuritegelikust kingaostustki.
Vahetaks teemat ja märgiks,et Haapsalu draama kütab endiselt kirgi.Tuleroaks langenud maja 14 a tagasi kinkinud rootslased olevat hämmingus,et Haapsalu-suurust kümne tuhande elanikuga linna kaitseb ainult 4 (loe: neli) päästjat.
Mina kahtlustan,et mõne väljapakutud süütamise-teooriast vast loobutakse.Lubati ju, et uurimistulemus selgub kuu möödudes.Ju on vaja järele mõelda,mida öelda.Sest iga mööduv päev kahjustab asitõendeid põlengukohas,nädal hiljem pole mõtetki tukkide vahele luusima minna.
Kuidagi arglikult on oma-ja väljamaised eksperdid ilmutanud,et "mõnedel tingimustel võiks ka Eestile sobida astmeline tulumaks nagu mitmes Põhjala riigis kehtimas"- palgatulu on maksustatud astmelise ja kapitalitulu ühtse määraga.Kas artikkel PM veergudel tähendab,et enam ei kehti võitjate lööklause VÕID KINDEL OLLA ! Sest EU mõjurid hakanud tööle?
Ja üldse hakkab mulle tunduma,et mida päev edasi,seda rohkem hakkavad me rikkad ja ilusad mõistma,et pea ees uude liitu hüpe oli viga:nüüd kukub me uuest Kremlist peotäite viisi tarkuseteri ja käsulaudu,ei saagi omatahtsi lihtsamat rahvast vaenata.
Mis saab siis kui valdav enamus refi-valijaid hoomab,et neid lihtsalt lambukestena tapa-aedikusse veetakse? Minu arust tore,et euroraha toob hindajaile kandikul kätte me välise hiilguse taustaviletsuse: napid pennid võrreldes muu Euroopaga.Minu prof Ivar Raig, Rahvaliidu vastaskandidaat ja mu rivaal valimisvõitluses, täheldas oma viimases loengus Tallinna Ülikoolis möönvalt,et igas riigis on rikkaid ja vaeseid. Sellega on raske mitte nõustuda,kuid ehtsa arengumaa kombel on meie klassivahed liialt suured.
Tänase pidupäevahõngulise kolumni lõpus tahaks küsida,kas ja kuidas leiab me tublis keskerakonnas kõlapinda USA konservatiivse mõttekoja Heritage Foundation liikme Lee Edwardsi sõnum: "kommunismi tegeliku olemuse selgitamine võiks olla osa haridusest kõikjal maailmas."
Vaevalt et Eestis, kus lõviosa keskerakonda kuuluvaist riigilt kogujaist hääletas vastu stalinismi hukkamõistule nagu hiljuti tõdesin,läheks läbi punavõimu mõrvarlikkuse viimine muulastest kooliõpilasteni,kel kodus vanaisad ja -emad olnud kurja võimu tööriistaks.Pole PATUST PUHTAD KA KAASAJOOKSIKUD,KES REETSID END Toompea hääletusmasinate nuppu näppides.
Tänasel pidupäeval küsiksingi: kas mõnel pole häbi olla SELLINE EESTLANE ?
Ja vastan ise;kõik oleneb perekonnast,kust taoline rahvavaenulik isend võrsunud.
Mina võin olla uhke oma perele: vanemad keeldusid kategooriliselt astumast sisse punaparteisse, kuigi präänikud olid võimsad.
Müüjannast emast lubati teha Nõmme suurima toidupoe osakonnajuhataja,isa sättida tisleripingi tagant ENSV toiduainetööstuse aseministriks(?).
Vat nii elatigi,noored tänased parteilased.
Kas olete kah tuulenuusutajad?
Võidelge vapralt, vastavalt oma elunägemisele.
Mina sain hakkama ilma partei abita ja olen uhke.
Jääge terveks ja olge tervitet
teie parteitu roheline nr.131
ENNO E. POLDRE

Tuesday, February 22, 2011

EestiPoiss

tänasel kaunil päikesepaistelisel talvepäeval küsib,tahab teada:Miks paganama päralt oleme opositsiooniediku (Savisaare) elu nii lihtsaks teinud? Kui eile invakoja valvelauas sümpaatselt heledapäiselt keskeas daamilt küsisin,kas teab juba,kelle poolt oma hääl anda,vastas rõhutatult: "Loomulikult!Savisaar on ju ainus,kes üldse inimeste peale mõtleb(?)Keskerakonda valin,keda siis veel".Hetkega kadus mu lootus jätta talle oma visiitkaart koos oma kandidaadinumbri,kontaktandmete ja rohepartei kodusaitiga,kust nähtub,et Hundisilma-vana polegi see ainumas siin põhjataeva all, kellele tavakodaniku mured korda lähevad.Kuidagi liiga lihtsalt on võimuparteid loovutanud oma positsioonid,rühkides helgesse tulevikku ja kaugemalegi veel ainult omadest hoolides,ärimehi soosides ja nende tarvis kõiksugu hüvesid nuputades.Pole siis ime,et lugupeet meer käib ja nopib rahvalt plusspunkte kui küpseid maasikaid Võsu külje alt, oma kodutalu kiviaia veerelt.Pole ju raske särada isakese, batjakese, heategijana kui juhtivad eliitkodanikud ainult rikaste ja ilusate väljakupoolel mängida tavatsevad.
Remark.Olen võlgu selgituse,miks olin kategooriliselt linnaisa paadimaksu vastu. Ta laenas paatide maksustamise idee riikidelt,kus on rajatud sadamad paatidele ja kogu infrastruktuur,mida veesõidukiomanik vajab.Sõnaga: riik on panustanud ja tahab oma investeeringuid tagasi.Kui Eedu toonuks mu koduõuele plastkaatri koos tarviliku paadihaagisega,võinuksin osta päramootori ja tasuda ka vastavat lõivu kui järelmaksu teatud perioodil.Aga võta nipust!Paati ju pole toodudki,aga RAHA KÜSTAKSE.
Andekad rahvalüpsjad on ka Sampo panga-isad,kes nõuavad kuumakseid neiltki panga kaartiomanikelt,kes kontot ei tarvita.Kui meerikreslas istuks veel Mõisa-härra,ju siis tuleks meestel maksta ka Lily baari püsiklienditasu:bordellis käia ei viitsi, ometi on vajalik põhivarustus olemas.
Jäägu tolle Tallinna baari püsikundele tema mured,mina siirdun poliitikateemale. Täitsin just Postimehe valijakompassi küsimustiku.
1.lubadus,mille täidan kui osutun valituks:TPIK-i rahva mureküsimused on juba täna minu südameasjaks,vaegurite teemaga jätkan.
2.lubadus:Nõmme parkmetsad saagu puhtaks.Panen õla alla kampaaniale "Viime ära!" ning linnaosa kooliõpilaste ja kaitseväelaste abi/transpordiga organiseerin Männiku tee äärse metsapargi puhastuse-sealsamas on ju laigulistele eraldatud maa-alad,mida risustatakse.
3.lubadus:keskkonnaõpetus alaku lasteaiast,seda teemat suudan promoda läbi Nõmme linnaosameedia.Roheliste toetus on olemas.
Kolm põhitõde,millele toetun.
1.Ära tee teistele seda,mida ei taha,et sulle tehakse.
2.Ära halvusta teisi,pühendu oma eluga hakkamasaamisele.
3.Valetamine ja varastamine EI KAUNISTA INIMEST.
Kolm asja,mida võtaksin kaasa üksikule saarele,oleks
A. vene detektiivromaanide sari Kriminalnoje delo,originaalkeeles
B. spinning ja landikomplekt
C. golfipall ja -kepid(mõned)
Ja lõpuks:minu suurim eeskuju on Lennart Meri-kirjanik,riigimees,intellektuaal.
Polnud ju rasked küsimused ega ju?
Lehva-lehva,teie kandidaat nr.131
Enno E.Poldre,elupõline nõmmekas.

Monday, February 21, 2011

EestiPoiss

Poliitilisel ainestikul peatuma on sunnitud,sest päevateemaks tõusetunud ühe keskerakondlase hurjutus:Tallinna linnametniku Priit Kutseri internetisõnavõtt,et äsjases Haapsalu väikelastekodu kümne ohvriga põlengutragöödias on põhipatused need, kes riigi na õhukeseks viilinud. Otsesõnu oli välja öeldud,et IRLi ja reformerite kärpekirves liiga julmalt toimetanud on. Need,kes end personaalsete süüdlastena tunnevad (kui viskad KAIKA KOERAKARJA SEKKA,KILJATAB IKKA TOO,KES PIHTA SAI)on hommikust alates tagajalgadel ning kogu õukonnameedia hüüab:õnnetus on rakendatud valimisvankri ette!
Piinlik küll tunnistada:mina, vana pritsimees, aimasin hädaolukorda ette juba sügisel kui kokkuhoiumeetmed sundisid riigi sisejulgeolekut ohtu seadma-pritsimeeste töö tasustamist muudeti,palju tuletõrjedepoosid ühendati ja ositi ka hajutati.Palju lahingmasinaid loovutati priitahtlikele jms jne etc.Kahtlen,kas täna keegi huvitub tuletõrje veevõtukohtade,-hüdrantide jäävabast olukorrast.Või loodetakse vaid paakautodele,mis oma kukil kahetonniseid veekoguseid kohale tassivad.Ja seetõttu kui elevandid aegluubis edasi tammuvad.Olen ise sellise roolis olnud ja tean,kui ruttu paar tonni vett ära kulub,kui täie 8 atm survega kasvõi ükski juga välja lasta.
Mulle isiklikult poleks sobinud kutserlik väljaütlemine,milles paraku valus tõetera peidus.Tasub jääda lootma,et asjaomased lauaülemad järeldusi teha suudavad.Teine teema, mis tuleõnnetusega seoses roheliste vabatmeeste-KANDIDAATIDE SISELISTIS LIIKVELE LÄKS, on hinnangud poodides müügilolevate pistikupesadele.On saadaval ka üliohtlikud,pelgalt juhtmeid kahe surveplaadikese vahele suruvate kontaktidega.Mis koormuse suurenedes kuumenevad ja maja süüdata võivad.Tarbijakaitse peaks sekkuma ja müügilt KÕRVALDAMA NEED,KUS PUUDUB VÕIMALUS LIITEKOHTI KRUVIDEGA PINGUTADA.Kas volitatud elektriinsenerid ei peaks olema pädevamad ja tähelepanelikumad?
Pädevust eeldaksin ka riigikogulastelt,kes ei tohiks olla vaid RIIGILT KOGUJAD.Kes mammonat ja HÜVESID JAHTIDES KÜNKALE RONINUD. Otsustage ise:kui hakati vastu võtma seadust,mis tunnistaks kuritegelikuks kommunismi ja natsismi kuritegusid.Selgus hoopiski,et läks käiku sovetiaegne huumorilugu.Lasnamäelased-uustulnukad,kes tulid Balti jaamast Moskva rongilt oma korteriorderitega kohale,tõdesid peagi: meil siin Eestis tore elada,kuid tchertovski mnogo on neid eestlasi ...Just niimoodi arvasid 23. augusti mälestuspäevaks tunnistamise kohta ka Eldar Efendijev, Valeri Korb,Nelli Privalova ja Vladimir Velman ning nende seltsimehed Lauri Laasi,Lembit Kaljuvee ja Helle Kalda (kolmel viimasel õnnestus jääda äraootavaiks elik erapooletuiks-neil ükstakama).Selgelt pika reisi kordumise vastu olid aga Enn Eesmaa,Aivar Riisalu ja Aadu Must.Miks vene inimesed natse armastavad on päris veenvalt selgitanud vene psühholoogid.Sõjafilmides õnnestus sovetlikel kineastidel heroiseerida saksa sõdureid ja ohvitsere.Näidata neid väga humaansete ja korrektsete,hoolitsetud ja härrasmaneeridega sõjameestena.Pole siis ime,et Hugo Bossi disainiga mundrid ikka veel paljudele me künkarahva seast imponeerivad,mõnele hoopis berialike kagebistide vabarnakarva lõkmetega sinelid minevikust terendavad.Miks neile seal mäel Eesti paljukannatanud rahva murelik minevik ja teadmata tulevik korda ei lähe? Kas soojendame rästikuid oma rinnal ja toidame,omaenese ja kahekümne tuhande lapse ninaesisest loobudes?
Remark.Kuhu vaatab EU soovolinik,kui IRL pakub loosunglikult vaid emapensioni?
Aga isa-see raskeima töö tegija? Egas emad üksi tittesid saada suuda?
Arvate ja räägite küll,et Eesti ise otsustab, MIS JA KUIDAS.
Aga firmade tulumaksustamise ja pensioniea suhtes on me Suured Juhid kaugel ja kõrgel juba oma sõna öelnud.Mart Laar küll valimiste teleklipis vaidleb veel vastu,kuid kauaks seda isepäisust.
Kui vastust teate,tehke taskurätikusse üks väike sõlm.
Jatkuvalt teie roheline parteitu Enno E.Poldre,nr. 131

Sunday, February 20, 2011

EestiPoiss

tervitab kõiki lõbusaid sünnipäevalisi,kes Eero-Beriti uues kodus Mustamäel noore daami sündimise päeva tähistamisel osalesid.Special thanks leedidele Kaie Kõrbi balletistuudiost,kellest Sophie juba vallatu luigena "etlemas" käib,ent Martha on veel ootelehel ja kiibitsejarollis esimesi samme varvastel tipib.Sofit ootab kuulus tulevik:niipea kui Jens oli fotoka välja võtnud,hakkas balleti-ja muidupooside,modellipooside võtmine ja vallatute näoilmete tegemine pihta.Naerdagi oli publikul lubatud.Ent Valgevene diktaatorlik valitseja Lukashenka karistas just naermise eest türmiga ühte oma kodanikku,kes linnaplatsil hiigelekraanilt oma "isakest" nähes häälekalt itsitas.Kas "batjale" meenus kõrtsmik Palivec,kes Svejki lugudes täheldas:"Kärbsed olid keisrihärra portree täis si...unud" ning selle eest kümneks aastaks vangimajja saadeti?
Muide,nagu mindki,aitas Svejki-raamat poliitik Aadu Mustal tulla Punaarmeest läbi sirge seljaga kui nuga võist.Nagu minagi,alustas ta oma poliitikukarjääri kunagise kuningriiklasena ja nagu minagi,sattus esmakordselt Rootsi aastal 1988 .Too meie tragi poliitikaneiu Katja Tchornaja (venelastest valijaskonna poolt Kadri Mustale pandud lembenimi) isa. Aga neiu Kadrile soovitaks:liitu rohelistega ja tee elu Eestis elamisväärsemaks, küllap siis näedki oma meelisideed teostumas:Eesti linnad ja küladki täituvad sinimustvalgete lippudega riigipühade puhul,millest unistad pärast esimesi Rootsi-visiite.
On inimesi,kes kuritegelikku hoolimatust kaedes ise käed külge panevad.Nagu MTÜ Reservkorpus loojad: ekssõjamees Silver ja ta kaasa Selene Kollom,kes endiste sõjaväelaste ja nende perede abistamiseks militaarmaigulised särgid-mütsid turule tõid a la US Army.Usun,et tõuke selleks said nad varem kui me võidukas Sotsiaalministeerium raporteeris: suutsime hulga riigi raha kokku hoida ja kahandasime vigastatud sõjameeste puudeastet 30...50 protsenti(?)Kui see pole ülim küünilisus,siis kutsuge mind Rooma Paavstiks või prints Hamletiks,valik on teie.
Mina ei vastuta teie valikute eest,kuid suveks Hiiumaale valiks ma meelsasti nii musta militaarnokatsi kui T-särgi kui sellest mõnel jalutul või käetul abi on.
Remark poliitikalainelt:Tunaeile sain meie valimisstaabist kätte nii oma kandidaadi-visiitkaardid kui autokleebise.Kampaaniajuht Mattias ja suhtejuht Mari-Eva olid nii tööhoos,et pikemaks vestluseks neil mahtigi polnud.Pisike infivahetus mahtus kenasti minu ühe suure kohvikruusitäie joomise-aega.Muud jutud saavad /saidki räägitud kandidaatide meilistis,mis üks ütlemata lahe leiutis näib olevat.Leidsin sealt täna hommikul ka artikli Hiiumaa lehest,milles juttu roheaktsioonist Kärdlas.Kus mu head kaasvõitlejad viisid läbi poliitilise debati "Poliitika on parem kui seks".Tublid mehed Lotman,Saarso ja Sinimeri "suutsid vaimukaid seiku mängu tuues tõestada,et seks on ikka poliitikast üle".
Minu remark2:nojah valimised on ju ka sagedamini, miks siis mitte? Lugesin sedagi,et oponendid Rasvaliit,kesikud ja sotsid jäid vastasrindena oma argumentide juurde.Ja lõpetuseks-erakondade noortekogud polnud idee kerkides mitte uskunudki,et sellest asja saab.Sõbrad armsad,te ei tunne ju üleüldse hiidlase mõtteilma avarusi.Minagi põlise suvehiidlasena tajun,et hea nali on ikka asja eest. Aga kas just hea seksiga võrdluse välja kannatab,ei julgeks pead anda.
No tehke ikka nii seda kui teist,
käige valimas ka,kui mahti saate.
Ja hoiduge Läti pättpolitseinike eest,kes autodesse sisse murravad,
pistisemaiad on,narkotsi müüvad ja kasiinosid röövivad.
Justnagu nende miilitsavormis ametivennad Moskvast,kel jõukohane pangaauto rööv,
meelisharrastusteks metrootulistamised või LE rikkujate vägistamised,poevargused jpm.Elavad nii sisse oma patsientide maailma.
Kuidas meie omamaised politseimehed niii normaalsed on?
Jääge terveks ja hoidke korda!
Ikka teie kandidaat Enno E.Poldre,nr. 131 .

Thursday, February 17, 2011

EestiPoiss

poliitikalaineil katsuks õiget kurssi hoida.Hunt selle maailmaparandamisega,täna tundub,et donkihhotlikud võitlused siirdugu tahaplaanile.Nagu ütles vanaeestlane: ära viska homse varna seda,mida võid teha ka ülehomme.
Kandidaadi nr 131 poliitiline kreedo,minu manifest:
Olen keskkonnaõpetuse alguse lasteaeda viimise poolt.Enim tulu loodan moodsast rühmaõpetuse-viisist.Alustama peaks pilootprojektist Nõmme lasteaedades.Annab võimaluse elukeskkonna paremaks muutmiseks.Hoiakute kujundamiseks juba titeeast.
Pooldan ka laste ja noorte tegevust huviringides.Riik ja omavalitsus jagagu ära,kes mida toetab.Nõmme Noorte Maja ning Loodusmaja pakuvad väga üldharivat tegevust mitmes vallas, kogenud pedagoogide juhtimisel.Süsteemi peab tugevdama,vilju kandvat taime väetama.
Kaugem siht on aedlinna tänasest parem elukeskkond.Pakub häid võimalusi kasvava põlvkonna harimisega pidurdada olmejäätmete laotamist/ladustamist mu kodukoha parkmetsadesse.
Rohkem on vaja propageerida Pääsküla jäätmejaama lahtiolekuaegu ja võimalusi saada soodsalt priiks olmejäätmeist (vana kodutehnika,mööbel,kodumasinad jpm).Kasutada Männiku vanade tööstushoonete võimalusi Nõmme Taaskasutuskeskuse loomiseks,kuhu rohelise mõttelaadiga inimesed võiks viia veel tarvitamiskõlblikke esemeid/ tooteid. Isemajandavana kataks asutus oma tegevuskulud asjade müügist jääkväärtuse hinnaga.
Kui esmasihid saavutatud,peaks Nõmme Raadios ja Nõmme Lehes avaldama vastavat infot. Olen valmis vajalikke lugusid kirjutama,et rahvast võimalustest teavitada.
Honorari annetan linnaosa loomade varjupaigale Viljandi maanteel.
Muret teeb linnavalitsejate kava tihendada Nõmme miljööväärtuslikul alal elamute juurdeehitamist.Ühes kirjatükis tunnistab linnaosavanem Vakra,et hoolib Nõmme senisest aedlinna mainest. Teisal aga tunnistab,et uute maksumaksjate JUURDE MEELITAMISEKS TULEB LOOBUDA SENISEST RAHULIKUST ELUVIISIST.Mida mees siis tegelikult usub,tahaks küsida.Kumb teema on südamelähedasem?Kuhu peavad siis kolima allesjäänud rähnid ja oravad,kellega me lapsed ja lapselapsed nii meelsasti seltsivad?
Oravapartei peaks kohalikele omavalitsustele neile mõeldud raha täies ulatuses kätte andma.Mõttel on teinegi aspekt: kvaliteetset elukeskkonda hoiab tugev ja toimiv taustsüsteem.
Toetan ka kohustuslikku keskharidust,mis loob noortele baasi elukutse omandamiseks.
Kodanikupalk polegi nii paha mõte,kui laskute firmaomanikust tööandja aujärjelt allapoole. Asjatundliku ja hooliva majandamise juures on riigil see raha olemas maavarasid maksustades ning põlevkiviõli müügikasumit õiges sihis suunates.Ka seniseid toetusi samasse potti liites. Pole ju õige toota juurde lausvaesust,või kuidas? Ei julge mitte mõeldagi,kui rikkad oleme siis,kui tõmbame väed koju tagasi ning lõpetame sõjapidamise kahel rindel.
Püsige tervena ja minge valima
Teie kandidaat Enno E.Poldre 131
Sest valimine on valgus,mittevalimine-pimedus !

Wednesday, February 16, 2011

EestiPoiss aka EP

taas oma ühiskonnakriitilise ratsu valjad leidnud ja kappab uute tõkete poole.Loen PM arvamusküljelt ülirumalat ümarlauavestlust elektrienergia hinna õrnal teemal ega usu oma silmi: ühel meist on haugimälu,aga mitte minul.Otsustage pealkirja järgi ise: ELEKTRI BÖRSIHINNA TÕUSU VASTU AITAB ENERGIASÄÄST.Ja meenutage seni viimast elektritariifi tõstmist,mida EE põhendas nii:kuna lõppenud talvel kulutati vähem elektrienergiat ning EE tuluplaan ei tulnud täis,tuligi elektri hinda tõsta(?)
Ja siin puhuvad kavalpead taas mulli,põristavad oma säästutrummi.Et ullikesed lähekski õnge ja kukuks edisoni kokku hoidma.Ja kevadel jälle põhjust sama valemiga nuga selga lüüa? Otsige lolli omast perekonnast,kiitnuks vanaeestlane seepeale.
Polnud just kirkaim kriit karbis seegi lennumasinate isand,kes tellis Estonian Airile uusi hõbelinnukesi Bombardier CRJ,mida tellimuse vormistanu polnud vist ihusilmaga näinudki,pildist või joonisest rääkimata.Nüüd selgus,et reisijate sisse- välja saamiseks on neil küljelt allalangev uks, mis ei võimalda üldsegi roolida terminaalitrapi juurde.Sama lugu on lisaks kodulennuväljale sealgi,kuhu lennatakse. Ja nüüd jääb võimaluseks bussivedu ning vihmas või külmas ootamised.Miks mulle meenub songiseppade ehitet Viru keskuse bussiterminaali põrandakalle,mis ei lubanud löötsbussidel maa-alusest urust enam väljagi sõita ning lindilõikamise-eelsel ööl müttasid betooni lõhkuda suruõhuvasaratega mehed? Lihtsalt tõus oli nii järsk ning bussinina kündis betoonpõrandasse.Olen jatkuvalt arvamusel,et kui pealinna sõitmisi kureerinud liiklusdirektor omanuks lisaks B-kategooria sohvri dokustaadile veel midagi,poleks nii rumalast apsakast rääkida põhjustki.
Remark: mitmeidki tarkuseteri on mu lugudest ammutanud ühtekokku 1578 inimest,kelle seas korea,leedu,aserimaa ja singapuri asukaski,rääkimata neljast saksa- ja tosinast ameerikamaalasest.Kogu seda üllatust kogesin tänases arvutitunnis kui oli teemaks blogikülastajaloendur.Muuhulgas tõdesin sedagi,et spioon Hermann Simmi keiss on murendanud usaldust sõjaliitlaste vahel.Tõestus:kui tahtsin viia sisse kaunist disainimuutust oma blogikujundusse,nõudis Google minu moblanumbrit(mida ta ei viitsinud ise otsida-oli see ju minu CVsse märgitud).Kui olin selle saatnud,tuli mikihiiremaalt mulle moblasõnum koodiga,mis võimaldanuks edasi toimetada.Selge tõendus,et nuhkvaraga sekeldanud nuhkametnik oli usakaid sundinud kasutusele võtma turvameetmeid,sest mine tea,palju Hermani jüngreid veel Maarjamaa struktuurides simmerdab(?)
Remark2.Hakkan mõistma,miks invarahvast parkimiskaardiomanikke trahvidega nülitakse. Oli ju printmeedias killukesi sellest,mitmeid miljoneid pensionärid eurodeks ümber lõid,kui meile aastavahetusel välisvaluuta armsaks tehti.Nagu ütleb teooria,saavad paljud huvilised oma infi kätte pressi vahendusel.Nii ka kontor nimega CityPark. Kelle pearahakütid kohe, kui kesklinnas auto juurest ratastoolis lahkuvaid vaegureid silmavad, jooksujalu trahvilipakaid auto kojamehevahele topivad.Nii juhtus liikumispuudeliste ühingu tegelasega,kes sõitis Vabaduse väljakule vabadussambale ratastooliga juurdepääsu uurima.Niipea kui Argo oli autost eemaldunud,kalpsas ligi hõlptulu jahtiv pearahakütt.Laksti,oli trahv kirjas.Ja vaide esitamine laabus alles siis kui ühingu tegevjuht Auli oli firmaplangile seletuskirja vormistanud.Mulle ja minusugustele jääb lootus,et Tallinna invakomisjon leiab lahenduse küsimusele,miks invakaartiga parkijaid jahitakse ja miks just meiesuguste ülirikaste eurosid tühjalt kõmisevasse linnakassasse nopitakse.Kui see pole väljapressimine,on eesti keeles olemas väljendusrikkam sõna SIGADUS.Ja seejuures ei häbene me juhtoinad kaugel väljamaal küsijaile selgitada: aga meil on invaliidide jaoks hulgi häid seadusi(?)
Kus näete lahendust?Mina ainult selles,et Taevaisa on armuline ja võtab karmi käega ning parandamatute tervisehädadega nuhelda kõiki asjapulki,kes invarahva elu põrguks kujundavad.
Pole hullu,nagu ütles Paldiski mnt raviasutuse peaarst
kui vallali uksega tühja palatit silmas...
Jääge terveks kui suudate
ikka teie Enno E.Poldre,kandidaat 131

Tuesday, February 15, 2011

EestiPoiss

rõõmsasti noogutab: otse loomulikult pole tali mu meelisaastaaeg.No see veel puudus,et värisemisega soojasaamist kiita.Kuigi mõtteid too külmataat härmatisega katta ei suuda.Tänagi,invaõppe-koordinaator Avega suurkoolis asjatades tundsin end taas kui kala süvavees külmal talvepäeval.Mis juba kevadesse tüürib,nagu lõõmav päikeseketas läbi lumevirve meile promob.Koolis avastasin,et mu arvutiõpinguist võiks kohemaid tulu tõusta kui lähen ja informaatikatesti vormistan,teadmised ainepunktide vastu ringi löön.Kahjuks ei osanud prl.Ave öelda,kas ja kuidas ma oma käsiloleva ajakirjandusõpikutõlke saaksin bakalaureusetööks vormistada.Küllap oma instituudi dekanaadis ikka vastuse saan.Esialgu vaja arvutiõppekursusele tugev joon alla sikutada,homme ja reedel veel kohal käia.
Õppimine on valgus,mitteõppimine-pimedus,teadsid me eelmise partei juhtkommunistid. Miks muidu tõsteti huupi tubakaaktsiisi kuigi polnud välja dresseeritud valvsaid tubakakoeri miska piiri lukustada.Just selgus,et kuue tubakakoeraga kogu riigipiiri salakaubavedajaid juba ei ahista,vaja oleks lisaks tosinkond.Koos koerajuhtidega pealegi,keda samuti napib.Sest rahapuudusel jäeti valdkond fiskaalselt katmata.Nüüd kaotamegi lausa monetaarselt,sest riigikassasse jääb laekumata kümneid miljoneid.On ütlemata huvitav nähtus me AS EW juhtimine tõesti.Hakatuseks plaanitakse-mõõdetakse riigieelarvesse kõiksugu müstilisi rahalaekumisi ning leitakse neile isegi kulutuste-lahtrid.Hulgi on selgunud,et Molekuli ja PomerAntsu alluvad kui lambist arvutanud, kuipalju roolijoodikud riigi trahvialtarile raha peavad loovutama, kuipalju muidupätte-kainerikülalisi rahast tühjaks pitsitatakse jpm.etc.Ka see,mitu miljonit peavad kiiruskaamerad tulu tootma.Aga parandustegurit pole keegi osanud arvestada. Ent on inimlik huvi katsuda iga hinna eest hoiduda väljalüpsist kui pole otseselt süüdi. Et vaja möödasõidul veits gaasitada ja nätakas rahakoti pihta tuligi...
Minu ambitsioonid pole kuidagi seotud nimetet härrasmeeste hobidega,ent nende nõuniku-kreslasse külitama passiks ma ikka.Elukogemust seevõrra rohkem,et nooremaid mehi kantseldada,neid õigemale rajale juhtida.Kasvõi sedasi,et võtaks arvesse viimasel kümnel aastal vms laekumata jäänud trahvid,ning nende võrra tuluprognoose kahandada.Majanduses nagu looduses on omad loogikad ja teatud kordumistegurid, arvan. Tark ei torma,vaid võtab arvesse.
Nagu näha,riigimeheks ei sünnita,vaid kasvatakse,arenetakse.Kui teis on sisu - tehke seda.Muidu olete vääritud,arvas juba vana Platon.
Parimatega, ikka teie kandidaat nr.131
Enno E. Poldre

Monday, February 14, 2011

EestiPoiss

hämmingut peita ei suuda:tänahommikune PM üllatas taas(?)valvepolitoloog Rein Toomla mõtteavaldusega.Kus ta meie juhtpartei väesalga komissarina väidab,et pidevalt rahvasuus "reformikommunistideks" kutsutud nopivad riigikogus 51 kohta.Peaksin vist meeldetuletuseks tooma ära päev varem printmeedias ilmunud mõtteavalduse,et Eesti praktikaga pole Euroopas miskit peale hakata:ükski valitsus ei riski oma rahva kallal selliseid võtteid rakendada kui Eestis viimase kahe aasta jooksul tehtud.
Teinegi tähelepanek: õukonnameedia on palgatud töötava rahva laiade masside mõjutamiseks ning nende teadvuse korralekutsumiseks,nii tuleb mitugi korda päevas meenutada kõiksugu kinnimakstud gallupite näitajaid: rohetulnukail pole Toompeale asja oma kahe- kuni neljaprotsendilise arvatava valimiseduga.Mina järeldan vaid üht-neil vastaspoole-poistel püksid sõeluvad püüli,muidu ei pabistataks ega raisataks raha rahva arvamuse väidetavaile (pseudo)uuringuile.Oma mugavais tugitooles mõnusalt rahapakikesi liigutavail nö riigimeestel on karvane tunne,et keegi roheline kärbes hingab lausa kuklasse,piilub maialt silmi pööritades rasvase riigipiruka poole, sihtides just issandast äravalitute tükikesi.Miks muidu lasti rahandusministeeriumi spetsidel anda hävitav hinnang meie pakutud kodanikupalga kulutustele.Mispeale meie Marek andis neile täna asjaliku, põhiandmetega testülesande tuvastamaks teema tegelikku fiskaaltausta.
Remark:Kui olime reedel, otse pimedusehakul rahvaautol Landcruiser maabunud Wihula weikese weekendi läbiviimiseks Tiiu ja Toomase bangalo lähedal kodu juurde viival teekesel,ootas meid improviseerit parklas algav, lumme kaevatud jalgrajake,mille servadesse süvistatult pikitud klaaaspurkides särasid küünlad. Millele sekundeerisid punakat valgust heitvad nö vaheküünlad lumevalli servadel. Nende valgus omakorda veikles aga lummepistetud jääpurikail.Nii et mul kerkis huultele küsimus:kui Vihulas pidi olema Balti peaministrite nõupidamine nüüdsama, siis miks mitte mõisas,vaid kohtumispaik tuletati ETV menukast lastesaatest "Saame kokku Tomi juures"?
Ja kui jäämees/lumekuju majatrepi kõrval oli serveerinud kandikult pitsikese külma hundijalavett ning juurde krõbekülma hapukurki,astusime tuppa uudistama,kas leedukate Andrius Kubilius või me kuuevarbaliste naabrite Valdis Dombrovskis ei peida end baariletiks muudetud riiuli varju.Kumbagi peaministrit seal polnud,meie Andruses rääkimata.Kuna rahvajutu aineil on poliitikuil just jooksuaeg,siis neist muidugimõista polnudki kedagi meite pool. Ka teine rahvapärimuslik kild meenus: teatud inimkihil ületab armastus raha vastu inimarmastuse,eks siis oldigi heade inimeste mant siirdutud paremaile jahimaadele.
Ent meil oli põhjust istuda pika laua taha,et manustada head-paremat.Nagu näiteks pereproua meistritööna valminud "vend oskar hapukapsaga",mille allalibistamiseks sobis pitsike haljast.Kuna Heiki oli päeval Leedust tööreisilt naastes haaranud ligi vorstist-juustust külakosti,mille valik vast ei jäänud alla naabruses pidu ülesvõtvate otsustajate suures ringis pakutavale.Neil oli teemaks Balti riikide ühistegevus,ka elektrialane ühisturg. Meid,teadmisjanulisi koondav lauamäng oli teema,mis me väikese kollektiivi mitmeks pikaks tunnikeseks liitis.Muidu olekski jäänud leitmotiiviks lihtsalt "PUHKEÕHTU VIINAGA",ent meie seltskonnas pole see kõigi nende pikkade aastate vältel saanud monoliitset seltskonda tsementeerivaks teguriks.
Laupäev kujunes grilli-ja saunapäevaks,mis algas Rakvere-reisiga ning päädis lausa retrohõngulise ringloto hasardiga.Soovijate kelguretk Viahula beachile oli ka sees.Lahkumispäevaks sai niisiis pühapäev,mil tavade kohaselt pärast aamukahvit lahkumissülelused päevakorda pääsesid.Koju naastes tuli lugeda-kuulda kummastavat uudist,et Tallinn-Tartu raudteel oli külm võtnud ära või mudinud Jõgeva-Kaarepere vahelise lõigu rööpmeid.Sovetikarastusega lehetegijale meenus kohe nõukaaegne krõbe miinus Pärnus,mis Pikri andmeil oli võtnud ära kolm meetrit sadamamuuli ja turuplatsi avaliku kella.Pole siis ime,et rööbasteegi sobis külmataadile hambu. Ta tembutuste sekka tuleb liigitada ka Balti jaama sulgemine õhtul seitsmest hommiku seitsmeni,miska kõik see mees/naine/laps peavad kükitama rongi oodates kusagil Snelli pargis põõsa all (kui kurikamõrvaril pole siis just tööaeg). On jaamahoone lukus,pole vaja kütta ega kulutada.
No õnneks pole masu ega külm heidutanud TPIKi arvutikursuse rahastajaid,tänu kellele startisingi just seal oma saitiga VANAAUTOSÕBRA ENNO KODULEHT/GARAAZ. Kuhu pean tarkuse lisandudes sokutama oma mälestusi vanaautoliikumise lähiajaloost,mis ise kogetud ja läbielatud.Need täna täiesti olemas eri failides,enamus isegi soomekeelsed tellimustööd, kuid Automobiili peatoimetaja Riitta Kastemaa pole suutnud neid mahutada Soome vanaautoklubi 50.juubeli väljaandesse.
Jääge terveks ning ärge heituge võltsgallupeist,
kasutage kõrvadevahet,soovitab Vabade Kodanike
kandidaat 131 Enno E. Poldre

Friday, February 11, 2011

EestiPoiss

valimisteemale siinkohal lisab - POLITOLOOG REIN TOOMLA OTSUSTAS S-LEHES(?) väita-Kaarel Tarand on täiesti ebaloogiline peaministrikandidaat,ise pealegi parteitu. ON AEG ka parteituid seltsimehi edutada,teatas Mihhail Gorbatchev kaheksakümnendate keskpaigas,kui mindki pärast tema päevakäsku ATMM pressikeskuse peatoimetajaks määrati.Kas valitsuspartei pelgab nii hirmsasti,et Kaarel kipub "Tarandit tegema"? Või on hirmul suured silmad:ohh,tule taevas appi-parteitud kipuvad Tooompeale!Elu peremehed lasevad igast meediaaugust hüüda:ei nad pääse,ei nad saa!Kas Ansip teeb Putinit? Ka Kremli väikemees sõdib paaniliselt nendega kes igati kaksikparteilist valitsemist murendada püüavad.Kremli võimukoridoridesse kipuvad.
Muide."Pealtnägijas" tõestas Kärmas,et eestlane üks sõjakas rahvus on.Juhtiva keskerakondlase Vitsuti ja tema linnavalitsuse eksnõunikust kolleegi Toomas Õispuu laevafirma toimetas suurt lõhkeaineäri Vahemerel,vedades pommimaterjali Ukrainast Liibüasse ühe vana küna,roostepuretud laevarondiga.Pardad olid roostest nii läbi,et üks laeva juhtkonna meremees lahkus sadamas pardalt,et mitte sattuda merele nii ohtliku alusega.Diktatuuri varustamine oli keelatud ning tõi hiigelkasumeid tegelt.
Kuigi volikogu esimees Vitsut vingerdas kui madu-uss,et tema ei tea midagi,olid saates pildid ja töötasuta jäetud laevameeste ütlused kenasti fikseeritud. Kavalate äripoiste ettevõte Eastern Shipping Group oligi loodud just mõnede raha saamiseks ülivajalike reiside tarbeks.Nii nagu sovetiaja lõpust mäletan:mõni ettevõte loodigi just selleks,et kiire piiriülene salakaubaveodiil teha...Lõpp oli eriti kõnekas aastal 2005 sündinud firma lõpetas 2007,kusjuures esimesel aastal toodeti 400 000 eeku kahjumit,järgmisel aga 120 000 eeku.
Remark.Pole siis ime,et Pihkva dessantdiviis magabki öösiti kasarmuis alati valmisolekus nr.1 ja sõdur hoiab AK-47 hellalt kaenlas.Sest eestlased nii sõjakad mehed on,et relvaveo puhul toovad või kodust laste hoiupõrsastestki kogu raha ära,et vaid saaks mõne sõjavarustuse-reisi teha.Ja osa eestlasi harjutab lahingukogemusi Afganistanis ja Iraagis,hoiab püssitorud kuumana.Rikas riik investeerib igasse missioonisõdalasse miljon eeku aastas,et oldaks valmis kui pihkvalaste dessantnikud omis pidevais ründeharjutustes üle riigipiiri juhtuvad.Uhke on olla eestlane,ausalt.
Ainult kurb veits,et eilne vanahärrast valija ei saanud Kristiines vastust oma küsimusele:miks ükski partei ei meenuta oma valimislubadustes me rahva vabaduse eest võidelnuid,tema 20.diviisist pole sõnagi? Meie, veteranid,küsime-kas meie hääli ei taha keegi,oli tema sõnastus.Kõik pika laua taga istunud saadikukandidaadid vaikisid. Ju neil polnudki vastust.Vist mina ainsana teadsin,et pataljon Narva oli Waffen SS-i 20.diviis ning pärast juutide ja putinlaste mulluseid käratsemisi ei taha keegi nende nime suhu võttagi.Üleriiete garderoobi kahekesi jäädes ütlesin vanahärrale,et ju polnud julgeid vastajaid kohal...Ta mõistis mind poolelt sõnalt, vastates:eks meid olegi vähe järele jäänud.Ja meenutas,kuidas viissada värskelt rindelesaabunud eesti meest saadeti kohe lahingusse,kes samas ka hukkusid.Mõne üksiku erandiga.Ühega neist lebas ta välilaatsaretis kõrvuti naridel.
Meenutushetk eilsest valijakohtumiselt.Kogenumad kandidaadid sättisid endi ette klaaside kõrvale veepudelikesi.Kuna mina olen veel nii veriroheline,et räägin ainult sulatõtt,pole mul suu kuivamistki karta.
Tänase valimisteema lõpetuseks.Meie ajastu au,mõistus ja südametunnistus on ässitanud talle alluva Rahandusministeeriumi põrmustama väikeparteide lubadusi, pritsides õukonnameediasse raevukaid materjale a la POLIITIKUD JAGAVAD KALLEID LUBADUSI,kus oma koslepi saavad IRL ja RL ning ER.Viimase puhul ei arvestata,et kodanikupalka pole lootagi hallipassimeestel ja välismaal töölkäivaid,rahadest suure osa moodustavad täna niigi väljamakstavad laste-ja invatoetused.Lisaks säästame palju ametnikurahva tagumikutunde ja paberit. Nagu minagi pidin kord tooma tõendi Pekingi ülikoolist,kui Nõmme sotsamet seda nõudis(?)
Tänane PM paljastab,kus kivi all dollaripakid peidus olid .Wikileaksist selgus,et mikihiirepoisid olnud valmis maksma iga siiamaale hoiule toodud Guantanamo vangi eest miljon eeku per naase aastas.Minu rehepapivaist ütleb,et kuna ükski lauaülem ei näinud võimalust seda ära viioldada või vasakule galojannida,jäigi veart diil katki. Elu peremehed võisid olla üpris kurvad,usun.
Aga teie olge rõõmsad,et kõik hästi sujub ja tervis korras.
Mina rõõmustan ka,sest kohe lahkun VIHULASSE KOHTUMA OMA VALIJATEGA.
Mille käigus võib meelelahutusi juhtuda.
Sest kunagi pole old,et midagi poleks old.
Parimate tervitustega mahajääjatele
teie Enno E. Poldre, nr.131
Nagu mäletate,kuluhüvitisdokumenti ei teki
Majoneesi ei osta,pizza-taksot ei tarvita, ei koos ega eraldi

Thursday, February 10, 2011

EestiPoiss

Tänasel pärastlõunal jätsin siis hüvasti oma poliitilise süütusega:esinesin rahvale Kristiine Sotsiaalmaja saalis koos rohelise Aleksander Laane,rahvaliitlaste Mai Treiali,Priit Kõrve ja Ivar Raigi ning reformipoisi Taavi Rõivasega. Tutvustusvoorus teatas viimane kohe,et on ainsana esindamas valitsusparteid.Seda repliiki sunniti teda peagi kahetsema, kuna rasvaliitlased kukkusid teda kolkima kui rannamees rotti. Noormeest rünnati Eestimaa mahamüümise võimaldamise pärast: et soomlastel pea pool Saaremaad kokku ostetud ja see olevat justkui oht riigi julgeolekule - pigem küll see,et ülejõenaabrid kohe-kohe maad ostmas siin.Kui jutt läks hädatarvilikele riigi julgeolekuvarudele,tõstsid rasvaliitlased kohe häält ning taas jäi kambakast napilt puudu.Ikka seesama viljavaru äravinnamine,milles õnnetu Taavi näppu küll sees polnud,küttis kired tuliseks.Esimene kummastav kogemus:kuidas ühise pika laua taga istuvad poliitikud hoobilt kiskjalikult purelusse pöörasid. Saalis oli valdavalt vanem publik,kuid erutusid nemadki.Kordi oli imeks panna,kuidas mõnedki vanemad valijaprouad sõnakalt väljendusid.Minu etteaste läks korda.Kuigi mikrofoni anti justkui poolvaikivana sümboolselt käest kätte. Kui olin sissejuhatuseks publikule öelnud,et olen üks nende hulgast -olid ju siiski saalis valdavalt vaegurid- ja teatasin,et mittepoliitikuna olen ma oma valijaist huvitet rohkem kui kord nelja aasta jooksul ning mureküsimused tuleks alati mulle kasvõi TPIK-i toimetada.Näitena tõin Tallinna invaparkimiskaarti,mida trahvikutid just kütivad,et linnale puudujäävat parkimistulu täis saada.Paari päeva sees kaks trahvi-kas pole see liig?
Tuletasin meelde ka David Vseviovi,kes hiljuti sõnakalt kinnitas,et igas väärt euroriikide klubis hästi esindatud Eestil oleks aeg pöörata oma pale invaliidide poole.Alles äsja noomiti ÜRO-s meid,et vaegurite elu täielises EW-s niruks kiskunud. Me riigiisade vastus oli ülihea: valitsus toetab invaliide ja pakub olulisi teenuseid (?)Olnuks saalis rohkem muulasi,pidanuks vihjama Potjomkini külale või "pokazuhhale", nagu seltsimeestel ikka kombeks.Et neid polnud,jäi see mõte katki.Putini Venemaa valimisseaduse sarnasust me tänase olustikuga polnud samuti mõttekas välja tuua.Eks see jäägu järgmise etteaste tordikirsiks.Ja tuleb juhus,küsiks Taavi Rõivalt sedagi, kas paaniline hirm astmelise tulumaksu ees on ajendet pelgusest sama astmelise trahviskaala ees? Kuri kahtlus mul,et need kaks miskitmoodi (nabanööriga?) seotud on.
Kui diskussioon läks parteide uutmissoovide rahalise katte otsinguile,pakkusin mõtet läheneda riiklikult probleemile: vaja leida müügiks NATO riikidele midagi vastukaubaks Eestist,et sõjatarvete ostubilanssi tasakaalustada.On ju vastav kohustus lepingutega tagatud-meie ostame neilt,nemad peavad ostma samas vääringus meilt.Ent jutt pöördus automaatselt EESTI VANARAUA-RELVAOSTUDE TEEMALE.Millest on tuline kahju.Kuna Rõiva-poiss olnud tippkuttide nõunik,oodanuks tema asjakohasemat sõnavõttu.Ent meile antud aeg oli niiehknii täis tiksunud.
Meie tänase päeva mure oli niisiis nadi mikrofon.Mina juba jutuga hätta ei jää -antagu vaid ettevalmistuseks aega.Sotsiaalküsimuste paneel me riigis on hõre kui mereröövlilaeva plagu:sellest paistab läbi kogu meie invamaailma viletsus,esiplaanil pealuu ja kondid(?)
Olgu,s seekord sedasi
endisel teie kandidaat 131
Enno E. Poldre

Tuesday, February 8, 2011

EestiPoiss

arvab,et ülla-ülla! oleks paras hüüda.Minu pakutud idee autokleepsudest tagaaknale VÕETI KASUTUSELE,KÜLL LOOSUNGLIKENA,AGA SIISKI.Vist oleks parem mu esialgne mõte www.erakond.ee, seda ei peaks varakult eemaldama.Las loevad ja saavad asja sisule pihta.Kuna tunahomme pean esinema oma valijaile Kristiine keskuse ruumes,siis olen mõelnud oma sõnumi kondikavale.
Esitlusele,enesetutvustusele järgnevalt peaksin põhjendama miks seisab rahva ees insultiohvrist pensionär-invaliid,kolme lapse isa.Kes juba vanaisaseisuses,aga ei malda kodus püsida.Meelehärmi mulle teeb ja varrukaid käärima sunnib olukord,mil riik vaeguritega kõiksugu eksperimente teeb, neilt vahel toetusi ära võttes. Kuna asjaomased lauaülemad, olles siiski teinud Eestist ühe XXI saj alguse Euroopa rahvusvaheliselt integreerituima riigi,pole ometi olnud varmad täitma teisi väga olulisi leppeid, mis inimest kaitseks.Allkirjastamata on ÜRO puudega inimeste konventsioon ning EL Sotsiaalharta.Millega on jäetud lahti tagauks meie,vaegurite, ja kodanike põhiõigustega laveerimiseks.Kavatsen rõhutada sedagi,et kuna olen üks nende endi hulgast,jääb alati võimalus kurta oma invamured läbi TPIK-i otse minule, kes ma neid lahendama asun. Seega-minust ei saa poliitikut,kellele ta valijad meenuvad kord nelja aasta järel.Ärge siis laske enda muresid unustada,pean toonitama.Ja osalege ikka Endla 59 invamaja üritustel,kus regulaarsed invamessid ja vaegureile vajalikud üritused,nagu invaliidi- päästeõppused ja häirenuputeenuse esitlused jms.Spordipäevadest ja ühistest pidupäevatähistustest rääkimata.
Piilusin vahepeal nn Delfi gallupit,kus nähtusid valijaeelistused.Pilt oli ettearvatult mitte just uhke: REF 13,4,Kesk 26,1 SDP 20,9,IRL 19,9 Rliit 5,0 ning ER 2,0 protsenti. Päristõde 6.märtsil on out of here,usun.Kuigi valitsus salgab juhtunut, nagu teavad Mölder ja Skalli.Rõõmu tundsin hommikul kui lugesin PM intervjuud Aleks Lotmaniga.Partei Eestimaa Rohelised eestkõnelejaga: suht normaalselt kokkukirjutatud intervjuu.Struktuurides vist täna puudusid kallutatud jõud,nagu ütleks klassik.Päris inimlikult,autori Mikk Salu hoiakuteta siia-või sinnapoole.
Nii mulle tundus,kui teil on teisi hinnanguid,helistage kirjutage ja joonistage.
P.S.Mul on mõte kirjutada PM arvamusküljele lugu:"Tallinn vaenab vaegurit",mis räägib sellest kuidas kultuuripealinn katsub lappida oma eelarveauke invaliidi parkimiskaartide omanikke trahvides.Kaks teadaolevat juhtumit paari päeva sees(?)
Lugupidavalt teie
Enno E.Poldre 131

Sunday, February 6, 2011

EestiPoiss

rõõmsasti lehvab,sest pojukesed eile Egiptuse revolutsiooni käest koos isa-emaga terve nahaga pääsenud.Isegi nende kolme pilt sattus Delfi uudistesse kui ema Ksenia käekõrval läbi lennujaama pääsla astusid.
Sellele eelnes pikk lennureis,mille keskel juhtus vaimukas seik:kui Sebastian oli illuminaatorist silmanud tõusva lennuki värelevat tiiba,oli küsinud justkui enda kõrval hirmust väreleva noore daami heidutamiseks kõva häälega:"Ema,see tiib ei kuku küljest ära,ega-ju?" Kui lennuk oli lennukõrguse kätte saanuna järsku tervet keret väristanud,päris terane noorsand jälle: "Emme, see lennuk ei kuku alla,ega-ju?" Aga üllatuseks mulle oli see,et kohapeal sooja kliimat ja lõunamaist elu kogenud pojukesed, kes muuhulgas panid tähele ka seda,et kuu on küljeli, teatasid pärast paaripäevast kaunis suves viibimist,et tahaks koju,Pargi tänavale, kus lumi ja palju autosid (?).No täiesti uskumatud talve-ja autohullud, kas pole? Isegi mina olen nii väike autofänn,et eile jätsin jubeda libeduse tõttu minemata Nõmme kultuurikeskusse, kus peeti poolest suvest rakenduva Liiklusseaduse arutelu,mida vedas mu hea tuttav, liiklusjurist ja Vahuri poeg Indrek Sirk.
Praegu käib internetis roheliste kandidaadiportaalis äge arutelu,kas visata meediale esmaspäeval,homme kont hambu nö varivalitsuse nimekirjaga,keda rohelised pakuvad välja võidu korral.Osa meist arvab,et piisab kui peaministrikandidaadiga välja tuleme,kes ühtede arvamuse korral võiks olla eestkõneleja Aleks Lotman ja et kogu valitsuse liikmete äranimetamine võiks ajada meie valijad hoopiski segadusse.Mina jään juba pakutud seisukohale,et siin tuleks küsida nõu politoloogidelt, kel vast asjakohaseid teadmisi rohkem.Või teisalt-mida halba võiks juhtuda,kui rohelistel oma nägemus uuest valitsusest? Isegi kui valimiskünnisest üleronimine ei õnnestu,saab selgeks,et oleme võimelised vajadusel vastutust kandma ega ole tulnud nalja tegema. Mul on heameel kõikide pakutud kandidaatide üle:pea kõigiga olen tuttav senistest kogunemistest,igaüks pädev talle pakutud ministritoolil.Sest neil vastav haridus ning elukogemus täiesti olemas.Kaarel Tarand kultuuriministrina ja Erik-Niiles Kross kaitseministrina ennekõike.Ja ka Indrek Tarand peaministrina poleks paha valik,kuigi ma ei tea,kuidas tema nimi päevakorrale kerkis. Aleks Lotman on mees,kellele leiduks rakendust vastavalt haridusele veelgi.
Ma ise tahaks oma loodushoiuteema valijapubliku ees üles võtta kui hea juhus avaneb.Aga homme keskpäeval olen arvutikursusel edasijõudnute rühmas end täiendamas. Ning samas tahan ka kokku leppida,millal meie peamees Strandberg saaks TPIK-is Eestimaa Rohelisi promoda.Nii et ikka omas sõiduvees:harrastusturunduses. Suurkoolis tahaks rihtida end nüüd kommunikatsiooniloengutele,et astuda sammuke edasi mind huvitaval teel.
On ju suur mõtleja Platon öelnud: vääritu on see inimene,kes on võimeline end edasi arendama,aga ei tee seda.
Järgige ikka oma juhtmõtet kui jaksate
Endiselt teie Eestimaa Roheliste partei
vabatmeeste kandidaat Enno E.Poldre 131

Saturday, February 5, 2011

EestiPoiss

tervab ja ikka valimislaineil purjetab:loen PM-st oma õppejõu Rein Veidemanni päevakolumni "Isetäituv riigikogu" :
Suurte erakondade süsteemile orienteeritud valimisseadus on asetanud valijad olukorda,kus nad üksnes vormistavad ennustatud tulemuse.
Nimekirjapaigutusedki näitavat eeldatavaid vangerdusi ministriportfellide jagamisel ja komisjonide moodustamisel.
Kõik olevat võitja otsustada.Ja võitja on teada.
Selline sundseis tekitavat Reinus kui kodanikus ja valijas parasjagu ängi.LIIGA HÄSTI MÄLETAB VEIDEMANN NÕUKAAEGSEID "VALIMISI",kus olenemata käimisest või käimata jätmisest anti 98 protsenti häältest ülesseatud kandidaatidele,kes olid varem kinnituse saanud parteikomiteedes.Oma kolumni lõpetab Veidemann nii:
Küsigem endalt valimiskasti juurde minnes,kas läheksin koos selle või tolle inimesega luurele.Ja hääletagem selle poolt,kellega läheksite.
Remark:no kuidas ma läheksin luurele näit Laarimardikaga,kes PM intervjuus vastab tõsimeeli,et inimesed ei taha saada 40 000 eeku kuus palka(?)Samas kui poliitikule endale tundub,et 140 000 on talle veel vähe?
Teisalt ei suuda ma tõsimeelseks pidada näit Erki Noolt,kes väidab:tema luksusdziip Porsche Cayenne on nii janune,et riigikoguliikme hüvitisest napib bensiiniraha(?)Ja teine naljahammas,super-rikkur Sõõrumaa kurtis meedias eelviimatise,tunamulluse elektritariifitõusu puhul silmakirjalikult: nüüd pean ma oma basseinikütte välja lükkama(?)Teades,et mees EE nõukogu liikmena saab tublit lisatoetustki sarnaste lollide otsuste eest,ei suuda ma sellist nuttu ja hala mõista.Kui keerad paljukannatanud rahvale käkki,siis ära nuta märjaks minu pintsakurevääri.
Arvake ära,kellest nüüd jutt:
"Kihutas mööda maakonda ringi,kimono seljas,must vöö peal,loosis värvitelereid ja sõidutas poisikesi Hummeriga".Teenides Ida-Virus kahe kuuga üle nelja tuhande hääle...
Trikimeestest rikkurid pääsevad künkale,nagu teame.Kas roheliste kiiluvees purjetavail vabatmeestel on ka võimalust,selgub tõehetke-päeval 6.märtsil.Kahjuks ei suuda võimu monopoliseerinud asjapulgad mõista,et uustulnukate juurdepääsu võimaldamisel on tegu mitte tuppapääsenud tüütavate kärbestega,vaid stagnavette tiba laineid tegema tulevate,südantvalutavate isiksustega,kel tahe kirumise asemel midagi konkreetset ette võtta.Nagu ka eilsel ringkonnakandidaatide kokkusaamisel selgus,on sotsiaalvallas nii mõndagi võimalik korda saata pelgalt tegevuse parema korraldamise, ei raha juurdepumpamisega.
Näit kodaniku terviseleping.Mille täitmiseks on vaja head tahet ja tiba teadmisi tervishoiust.Kogu taust toimib,kuigi täna tõrgetega.Sest meditsiini alarahastamise tõttu on paljudel langenud käed rüppe,kuna hulk tohtreid lahkunud.
Oli ka variant,kuidas viia tervishoiukulud 7 %-le SKP-st.
Ja et Nato nõuete täitmiseks tuleks haiglad anda üle Kaitseministeeriumile.Nende halduskulude katmine lahendaks riigi kaitsekulude normi nõude.Ja armee roll selles parandaks ka niiviisi me euroriigi kaitsevõimet.
Keegi ei tohiks pahandada idee peale.Mina ju ei solvunud,kui riigiisad mind uude liitu peibutades tõotasid: EL ei dikteeri meile midagi.Oma majandust saame ikka ise juhtida(?).Kuidas sobib siia Angela Merkeli värske avaldus,et kõik euroriigid peavad alluma ühtlustusnõudeile.Nii peab Eesti kaotama tulumaksuvabastuse reinvesteeritud kasumilt ettevõtjaile ning ühtlustama pensioniea saabumisaega.
Huvitav,minu elukogemus küsinuks kohe,kui juhtpartei isake seda valevannet esitas,et kätt piiblile pannes SA SEDA EI TÕOTAKS?
Aga eilse piirkonnakoosoleku eel Nordic Forumis tegin ettepaneku,et veebiaadress www.erakond.ee oleks oluline iga meie eraauto tagaklaasil.Alla saja krooni maksev liikuv reklaam juhiks igaühe tähelepanu saitile,mis väga ilmekalt näitab,kuhu me tahame jõuda ja millised on valitud teed.Kuigi õukonnameedia pritsib igast kanalist makrofleksi,et meid kinni liimida,KIVISTUVA vahu alla matta.Näide:eilses telesaaates Poliitbänd sai Aivar Riisalu meie Artur Talvikule salvavalt öelda, et rohelised ei pääse kuhugi(?)
Kui see pole valija eelhäälestamine konkurendi poolt,mis siis veel? Printmeediaski kohtab sarkasmi.Kas valijad - rahvas on ikka väärt,et tahame Eesti elu paremuse poole suunata? Kaks punasetipulist juhtparteid ei vali vahendeid,et rohelisi loodusse tagasi tõrjuda.Sest mine isahane tea - ÄKKI TULEVADKI JA KUKUVAD PAATI KÕIGUTAMA!
Jätkuvalt tervitades
Enno E. Poldre nr 131,parteitute blokist

Wednesday, February 2, 2011

EestiPoiss

eile "molliraamatut" avades täislaksu üllatust sain:keegi näitsik,Marge Ilus nimeks, oli sättinud end Facebooki mu sõbrastiku-võrgustiku sekka.Ent asja lähemalt uurides selgus,et tegu mu kadunud,tundmatu sugulashingega:ema lahkunud õe Vaike tütre Malle tütrega(?)Noor daam nimelt saanud "nakkuse" nagu mu Beritki ning on koostamas sugupuud ja otsimas omakseid. Milles küsimus- kui tuleb Soomest koju,viin ta kokku Beritiga,kel suur osa sugupuukest vist juba võrast kõrgemalegi jõudnud.Mina ent ei jõudnudki täna ühele oma põnevale Eestimaa Roheliste Vabade Kodanike üritusele. Kaarel Tarand koos meie tiimiga otsustas korraldada Kaarli puiestee taasavamise ning pidas sütitava, märgilise kõne. Sümboliseerimaks aususe ja rohelise,terve mõistuse võitu RAHVA RAHA EEST TORETSEVA LAUSRUMALUSE ÜLE. Arukate võit saabumas siis kui tänased "punatipulised" võimutsevad parteid on sunnitud koomale tõmbuma ning laskma Toompeale meid, vabatmehi,loe: sõnavabadust, mõtterikkust ning tervet mõistust. Lugesin kõne kogu teksti varakult arvutist ning tuvastasin,et noor kolleeg valdab imehästi salvavat kõnepruuki just seal,kus mul kipuks löögile hoopiski solvav stiil.Kuna ma sugugi ei kiida heaks leninlikku juhtimist:üle laipade helgesse tulevikku.
Valimisheitluse põnev seik oli eileõhtune MuPo väljakutse Harjumäe parklate keskse kohviku Mosaiik sildiuuenduse juurde.Kus kesikud, pahandades Mart Laari fännidega selle Leedo vara - valimiskohviku skvotterliku kasutuselevõtu pärast(?)telllisid oma police force kohale.Minuarust olnuks uus sildike MOSAMBIIK hoopiski tükkis vaimukam ega äratanuks mõttehiiglastest mupovendade teravat mõistust. See viis mu täna linna sõites mõttele,et ehk on mõlemad parteijuhid nüüd ässitanud oma politseid meie, rohemiitinguliste kallale: Tulevad ühelt poolt MuPo ja teiselt KaPo tarmukad poisid ning annavad üksmeelselt nuuti "kärbestele,kes lahtijäetud aknast kippunud riigimeeste tuppa",et rasvasest riigipirukast servatükikesi näksida...
Ent me hoopiski lubame toetada elektrisõidukite soetamist,soodustada nende laadimise infrastruktuuri rajamist,suunata Eesti tagasi mereäärsest riigist päris mereriigiks: toome Eesti laevad tagasi Eesti lipu alla.Plaanime hakata maksma kodanikupalka 80 euri kuus igale kodanikule, kes siinmaal elab.Kuna niigi makstavaist laste-ja puudetoetustest tekib kolmandik vajaminevast , lisaks tuleb kate ressursimaksust loodusvarade kasutamisel pluss tänaseks kaotatud CO2 maksust loodust reostavailt ettevõtjailt.Mõistlik oleks tasuta ühisveondus -piletite trükk ja realiseerimine ning kontroll pole just odavad ja niigi on riigi dotatsioon juba ligi 70 %.Ja pensionärid kasutavad seda tänagi tasuta.
Kõlab väheveenvalt vist,kuid on tõsine plaan muuta oma riik elamisväärseks,sest
MEIL ONGI VAID ÜKS EESTI, mille majandus olgu loodushoidlikum ja riik ise hoopis inimsõbralikum.Arenenud riigid panustavad tervishoidu seitse protsenti SKPst.Lausa häbi on lugeda 29.jaan. Postimehest kurva riigieelarvekomisjoni halisemist Riik ei suuda inimestelt trahviraha kätte saada."Riigil jääb saamata kümnetes miljonites eurodes mõõdetav TULU".Sõbrad armsad,juba eos on teie mõte vigane-planeerite kõiksugu trahve,siis kukute nuputama,kes need ära maksab?Stalinlik mõttemall:iga inimene on milleski süüdi,vaja vaid seadusepügal leida...Kui meil kord kommunistidega asjad ühel pool,kas siis kaob selline stiil kolikambrisse?
Sest erikomisjoni raport kinnitab:väärteotrahvid tuleb muuta valitsuse jaoks esmatähtsaks tegevuseks(?)
Sorry,seltsimehed,sellist Eestit ma küll poleks tahtnud - nüüd tulengi Toompeale teie paati kõigutama,terve mõistuse häält vastukaaluks esile tooma.
Hääletage kõik parteitute bloki kandidaadi nr.131 poolt
Lugupidamisega väsimatult teie Enno E. Poldre

Tuesday, February 1, 2011

EestiPoiss

märgib,et eilne taaskohtumine klubi Unic hälli juures seisnute:"ämmaemand" ja ristiisa Valeri Kirsi, motokunstnik-muuseumiomaniku Urmas Teearu,klubi disaineri Heiki Biltse,sekretäri Malle Bankieri ja teie alandlikust teenrist allakirjutanu, eaka elukunstnikust poliitikategelase E.P.-ga kulges ekstra rahulikus ja sõbralikus miljöös.Endised tegijad lasid jutul vuliseda,vana kolleeg-leheneeger Urmas Vahe aga diktofonil nuhiseda.Ammuste aegade,huvitavate seikade meenutusi kogunes hulgi,eks Urmas Vahe kirjatükist loetegi. Liisa,mu teinepool,oli krapsakalt kohal me pargimaasturiga kui jutud räägitud.Kaks muuseumiomanikku lahkusid ühe autoga. Malle sai sel suht külmal talveõhtul Mustamäele ukse alla ja Heiki Valdekusse kodumaja ette suurema mureta.Ja mina oma pointi Texase pubis kirja kui valijatega kohtumise. Mis sündis päriselt kaa ning millest ei jäänud mitte kuluhüvitise-poegagi, sest nii ma ju lubasin oma valijaile.
Täna oli 3. ringkonna kandidaatide kohtumine Nordic Hotel Forumis.Mina sain väga tarviliku ametijuhendi Riigikogu kandidaadi käsiraamat 2011, Marekilt koos autogrammiga ka palve leppida kokku Tauno Asujaga,millal oleks sobilik tulla Eestimaa Roheliste mõtteid,ettepanekuid ja valimislubadusi serveerima.Olnuks mul vanaisa nimi alles,siis loomulikult kaunistaks juhendit: Strandbergilt Polbergile aga napilt läks-nii ei juhtunud.Homme ründan Nõmme LOV keskkonnaspetsialisti,et kutsuda ta intervjuule Nõmme Raadiosse,võimalusel teha mehega samal loodushoiuteemal ka intervjuu Nõmme Lehte.Minu isiklikust programmist: sotsiaalselt tõrjutute kaitse,vaegurite probleemid ja mured,Nõmme pargialade heakord, Pääsküla jäätmejaama töö promo (no mida ma saan muud teha kui asjaomased lauaülemad on loobunud).Vanem tütar võib etteheiteid teha küll: miks just sina,isa? Aga kes siis veel,kui Saku-Männiku teeäärsed metsad prügimäeks kujunenud. Kõik Jäätmejaama reklaamid linnaosalehes lõppenud.
Ja lõpetuseks: pean seisma hea selle eest,et EESTI KIRJUTAKS alla mõlemale kalevi alla pandud dokumendile,nagu Sotsiaalharta ja Puudega inimeste konventsioon.
Tegemist mul jätkub,vahel tundub,lausa kahe eest.
OKUPATSIOONIVALITSUSE ALL KARASTUNU,MIS PARATA.
Harjunud ületama teele etteseatud tõkkeid,noh.
Sellest saaks omaette essee,novelligi,kui tahate.
Püsige ikka terveina
Teie esindaja riigikogus
Enno E.Poldre